Şimdi Ara

Sizce En Zevkli Av Hangisi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
0
Favori
1.546
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar sizce karada mı avlanmak daha eğlenceli yoksa suda mı?



  • suda
  • Avladığınız hayvanı yemeyecekseniz, avlanma vahşettir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tsc4hm3T

    Arkadaşlar sizce karada mı avlanmak daha eğlenceli yoksa suda mı?

    eğlence için hayvan mı avlıyorsununuz?
    şahsen ben şimdiye kadar balık dışında hiç bir şey avlamadım.
  • suda ağla oltalya avlayacaksan bence amalelik yada ticari,
    zıpkınla kaçak yada hile ile, tehlikeli zararlı
    tüfekle domuz avı, eylenceli ve tehlikeli yüksek adrenalin ekip işi
  • Bizim koyde avlanmak yasak degil, tarlalar domuz surulerinden mahvoluyor elma agac dallari kiriliyorlar, biz de ara sira ava cikiyoruz
  • Sapanim var kus olduruyorum tarlada
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İp tv en iyisi hangisi
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bence kara daha zevklide ikisininde yeri ayrı tabi.Ama ben karada yapıyorum(kuş avı) :) tavsiye ederim
  • Ama iyi avcı doğayı korur, kirletmez kurallara uyar, gereksiz yere hayvan vurmaz ve doneminde av yapar.Av düzgün yapıldıktan sonra doğaya bi zararı olmaz tam aksine faydalı olur.
  • Bence en güzel avcılık olta ile balık tutmaktır.
  • en iyisi çulluk avı ve akşam hava kararırken ördek avı tabi kaşık çekmekte ayrı bir zevk.
  • Bıldırcın avıdır...Güneş batarken biçilmiş ekinlerin arasında yürürsün...
  • Ben de daha cok karayı tercih ediyorum denizi yüzmek için kullanıyorum daha sürek domuz avı ve tavsan avı seviyorum kus avı da yerine göre iyi olabilir .
  • Bence en zevkli av, karnı tok, sırtı pek iken, doğada yaşamın gittikçe zorlaştığı, kışın aç yazın ise insanlardan ve sanayiden yaşam aralı daralmış zar zor hayatta kalan hayvanları sırf keyif için, sırf başka bir canlının canını alnına, bacağına, kanadına kurşun sıkarak almaktan keyif aldığı için öldüren bir avcı geçinen canilerin temizlenmesi avıdır.

    Doğaya madem bir saygınız yok doğanın da sizleri olmasın.

    Sapanla kuş avlıyorum diyen insanlar var burada ne garip silap bulamayınca, bunu kendi çocukluğumuzda yaptığımızda ayıplanmayı öğrendik biz anne babamız ve öğretmenlerimizden, dinimiz de böyle söylüyor bildik. Ama başkaları başka türlü büyütülüyor başka bir insanlık veriliyor işte bunu biz hala anlayamadık.,.

    Çoğu öldüremediğiniz hayvanı, sakat, kör topal bıraktığınızı hepiniz biliyorsunuz, avlandığınız bölgelerde yaşattığınız gürültü ve terörden bir çok hayvanın yuva yapmasını bırakın sters içinde korku ile yavrulamasına bile engel oluyorsunuz ve bütün bunları keyif olsun diye yapıyorsunuz ki, her halde ava çıkmadığınız zamanlarda da evde sinek avlayıp, kanatlarını koparım, iğne ile ocakta pişirdiğinize de eminiz.

    Bütün bunları yapmamak için özünde hayatı, doğayı ve başka bir varlığının canına saygı duymayı öğrenmek gerek ki bunu da sadece içinde vicdan taşıyanlar başarıyor. Avcılar değil.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MonitörKertenkelesi -- 28 Mart 2012; 1:24:36 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: MonitörKertenkelesi

    Bence en zevkli av, karnı tok, sırtı pek iken, doğada yaşamın gittikçe zorlaştığı, kışın aç yazın ise insanlardan ve sanayiden yaşam aralı daralmış zar zor hayatta kalan hayvanları sırf keyif için, sırf başka bir canlının canını alnına, bacağına, kanadına kurşun sıkarak almaktan keyif aldığı için öldüren bir avcı geçinen canilerin temizlenmesi avıdır.

    Doğaya madem bir saygınız yok doğanın da sizleri olmasın.

    Sapanla kuş avlıyorum diyen insanlar var burada ne garip silap bulamayınca, bunu kendi çocukluğumuzda yaptığımızda ayıplanmayı öğrendik biz anne babamız ve öğretmenlerimizden, dinimiz de böyle söylüyor bildik. Ama başkaları başka türlü büyütülüyor başka bir insanlık veriliyor işte bunu biz hala anlayamadık.,.

    Çoğu öldüremediğiniz hayvanı, sakat, kör topal bıraktığınızı hepiniz biliyorsunuz, avlandığınız bölgelerde yaşattığınız gürültü ve terörden bir çok hayvanın yuva yapmasını bırakın sters içinde korku ile yavrulamasına bile engel oluyorsunuz ve bütün bunları keyif olsun diye yapıyorsunuz ki, her halde ava çıkmadığınız zamanlarda da evde sinek avlayıp, kanatlarını koparım, iğne ile ocakta pişirdiğinize de eminiz.

    Bütün bunları yapmamak için özünde hayatı, doğayı ve başka bir varlığının canına saygı duymayı öğrenmek gerek ki bunu da sadece içinde vicdan taşıyanlar başarıyor. Avcılar değil.


    Bir torbacı ile Avcı arasında fark vardır senin burda bahsettiklerini yapanlar torbacılardır bir avcı asla bunu yapmaz .




  • Avcı tam kaba tabiri ile silahla hayvan öldürme meraklısı. Bunun başka açıklaması veya yumuşatılmış bir anlatımı yoktur.

    Çoğu avcı sanki bu öldürme zevkini makul gösterme adına, doğa için bunu yaptığını filan anlatır, oysa gerçekten doğaya ve soylara bir katkıları olmasını istiyorlar ise kışın o hayvanların besin bulmaları için gider de bir kaç torba arpa, buğday, ot doğaya bırakıp bu canlıların yaşamasını sağlardı. Yavrularına bakar, tarlalarını dikkatli açar ve sakat hayvanlara gönüllü bakıcılık yapar. Ama nerede, hangi avcı bu?

    Yaban TV'nin sahibi olsa gerek, bu kişi bir röportajında, hayvan öldürmekten zevk alan ve hayvanları hareketli hedef tahtası gören arkadaşlarının alkışladığı bir açıklaması vardı kendi kanalının sitesinde ve bir avcı forumuna da alıntı konmuş.

    Demiş ki: " ...bizler hayvanların bilinçsizce ürememeleri için doğada bir denge sağlıyoruz." Oysa bu açıklamayı yazdığı yerdeki forum sitesinin, bi kaç tık altına inildiğinizde artık avlayacak bıldırcın ve keklik kalmadığından yakınan ve buna sebep olarak da bilinçsiz avcılıktan bahseden yine avcı ve yararcı geçinen kendi yoldaşları değil mi?. Hani doğadaki denge için oradaydınız, nesilleri siz kuruturken fazla çoğalma olabilir mi?

    Silah ve kurşun ticareti yapan kişiler için avcılığı bir spor göstermek iyi bir mazeret. Çünkü günümüz toplumunda, medenileşmiş ve kendi ihtiyaçlarını çiftliklerden karşılayabilir olan ve artık doğada yaşamın şehir hayatı yüzünden bitme noksına geldiğini bilen insanlar için, avcılık katlanılamaz bir vicdansızlıktan başka bir şey değil. Büyük bir adaletsizlik.

    Ama medeniyet ve bilinç ne yazık ki zengini, köylüsü, fakiri farketmiyor, bir insanda var ise var yok ise yok. Bu bazı insanların içinde olan bir ruhsal bunalım veya psikolojik kötü alışkanlıktan ibaret. Daha geçenlerde Boyner, zenginliği malı mülkü ile toplumda ismi ve ünü alıp başını giden bir insan bile basında patlayan, bir bufaloyu kalbinden nasıl vurduğunu anlatan kitabının ayrıntılarına verilen tepkiler hiç de azımsanacak gibi değil. Toplumda artık bu bilinçsiz ve kibirli ve küstahca bulunan davranışlar, değil hayvan sevenleri, normal düşünceye sahip her bireyi bile rahatsız ediyor, tepki vermekten kendini alamıyor.

    Silahla hayvan kovalayıp öldürmeyi ve ihtiyacı bile yokken bunu sırf spor ve hobi adı altında yapmaya alışmış kişilerin şehirde kedi,köpek, kumru, martı, güvercin avlamaması için de bir neden yok, çünkü bu da aynı av, bunların da adı hayvan. Bunu ormanda yapmaları ise ayıplarını gizlemekten başka bir şey değil, aynı kekliği şehrin ortasında avladığında yüzüne gösterilecek tepkiyi o da biliyor.

    Okulda bir çocuğa sapan ile kuş avlarken söylenen ilk kelime hep; yapma, etme, günah ve yazıktır. Ne yazık ki bu kelimeyi çocukluğunda hiç duymamış insanlar büyüyünce sapanın yerine silah alarak bu zalimce davranışlarına spor adı altında devam ediyorlar. Hayvan öldürmek bir spor değildir, kasapların olimpiyatları olmaz, madalya takılmaz.

    Bunun adı sadece zalimlik, vicdansızlık ve doğa ve hayvan sevgisizliğidir. Yaşamaları için tek bir lokma ekmek önlerine atmadığınız hayvanları doğa dengesi adına öldürme hakkını bulabilen insanların da medeni toplumlarda yeri olmaması en doğal süreçtir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MonitörKertenkelesi -- 28 Mart 2012; 13:11:48 >




  • OLayı cok yanlış değerlendiriyorsunuz , avcılıktan anlamadığınız belli avcılara da çamur atmayın sizin anladığınızı yapan biri zaten avcı değildir .
  • Pekala siz buyrun bahsedin, siz bir avcı iseniz hayvanlara ne tür insani yaklaştığınızı, avlamanızın amacını, silahı neresine doğrulttuğunuzu veya kafasını veya kanadını parçalarken ve tam öldüremeden sakat bırakıp kaçan, veya korkudan artık yuva da yapamayan bu hayvanların peşinde terör estirirken ne tür insani duygular yaşadığınızı.

    Doğa ile ne tür bir bütünleşme yaşadığınızı anlatabilirseniz ve bunu ben ve benim gibi medenileşmiş ve çiftlik hayvanları gibi emek verilmiş, sağlığı bakımı için insan zaman para harcanan, bu tür et ürünleri tüketimini mantıklı bulan insanlara yaptığınızın mantığını anlatabilir misiniz?

    Siz de çocuğunuzu küçük yaşta sapan ile kuş vurmaya mı alıştırıyorsunuz veya size de böyle bir şeyin ahlaken doğru olduğunu mu gösterdiler, böyle mi yetişiyoruz? Bizlerin anne babası öğretmeni neden bir kuşa sapan doğrulttuğumuz anda bunun ne kadar acımasız ve günah ne derece yanlış ve hatalı bir davranış olduğu üzerine basıla basıla söylendi? O sapanlar kırıldı ve Allah korkusu ilk o zaman içimize verildi, vicdanın ne olduğunu ilk o yaşlarda neden öğretildi bize?

    Oyun ve eğlence ile bir hayvanın canını almak aynı şey değildi, bunu sadece 5 yaşındaki bir çocuk bilmezdi, ilk yaşta bizlere öğretildi? Sizlerin yaptığınızın bu çocukca cahil oyunlardan çok farkı var mı vicdan sahibi insanların gözünde.

    Babaannem köyde tavuk besliyor, kurbanda hayvanlar kesiliyor. Evet hayvan eti yeniyor. Ama bu hayvanlara emek ve zaman harcanıyor, bakımından, kışın soğuğundan, hastalığından, yeminden, stersinden sorumlusun. Dini vecibelere uygun olarak bir hayvana acı çektirilmeden kesilmesi bir şart, ne babaannem ne çiftliklerde aç bırakılıp sonra da kafalarına sağına soluna nişan alınıp da barbarca öldürülmüyor bu hayvanlar.

    Evet anlatın, ne tür insani medeni bir ölüm uyguluyorsunuz ki size hak verelim?

    Doğaya katkınız hep öldürmek ve katletmek, ne tür besin, sağlık ve koruma hizmeti götürüyorsunuz, evet anlatın. Meydan sizin. Gerçekten torbacılardan farkınız var mı?

    En azından bu hayvanların gözünde beni çok severek öldürüyor diye tek bir düşünce geçiyor mu zihinlerinden.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MonitörKertenkelesi -- 28 Mart 2012; 21:12:41 >




  • Hiç bir avcı hayvanı yaralamak istemez ama olunca da yapacak birşey kalmıyor genelde avı en kısa öldürecek yer hedef alınır avı genelde yemek için yapıyoruz ya da domuz avı yapılıyor o da genelde cok üreyen yerlerde yapılıyor ve serbest olan yerler mevcut
  • Yemek için hayvan öldüren avcıların zengin, elindeki silahı mermiyi satsa veya dağda ovada zaman harcayacağına eli sağlam bir iş yapsa karnını doyuracak eti kasaptan alacak yeterlilik ve sağlıkta insanlar olduğu bilinir. Ha kırsal kesimdedir, yeterli yiyeceği yoktur bir iki tane avlar gelir, buna bile belki göz yumulur. Ama Minimum 300 tl fiyatla aldıkları silahlar ve artı mermiler ve bunun için yetiştirilen av köpeği, giysi, harcanan zaman ve mesai ve ulaşım ve beslenme masrafları ile birlikte 1000 tl ve üzeri bir parayı iki keklik etinden aç olduğu için çıkaran bir insanın lafına kimse inanmaz. İçine onlarca saçma dolu bir kuşun ve av köpeğinin dişlerinden alınan bir etten de ne sağlık gelir ne de besin. Mundardır o.

    Bunlar büyük baş hayvanlara uygulandığında, bir geyiğin ağırlığının ortalama bir kurban eti kadar olduğuna bakılır ise, dinimizce bile bir kurban etinin tamamını kendin yeme 7 kişiye dağıt derler, hiç bir avcı bu derece büyük bir hayvanı kolay kolay alıp da eve getirip parçalara bölüp sonra da bunu koyacak bir dolabı olmadığından komşularına sırf hayır niyetine dağıtamayacağı da kesin. Bunun tek başına bir ailenen kat kat fazlası olduğu da kesin. Ha av yerinde yeseler bile bir butu anca bitirirler gerisi ziyan ve mundar. Hayvana yazık.

    Öldürme tutkunuzu ve yaban hayatındaki hayvanların canına kast eden silah tutkunuzun mazeretleri ne sizi ne bizi ne Allah'ı kandırır.

    Rastgele demiyorum, Allah akıl fikir ve vicdan versin.




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.