Şimdi Ara

yivli ve yivsiz silah hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
55.052
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • silahın yivli mi yivsiz mi olduğunu nereden anlayabilirim ?



  • namlusu düz su borusu gibiyse yivsiz. dereli tepeliyse yivli
  • quote:

    Orijinalden alıntı: armstrong26

    namlusu düz su borusu gibiyse yivsiz. dereli tepeliyse yivli

    dereli tepeliyse derken hocam ? bende hatsan striker edge havalı tüfek var nereden anlarım tam olarak ?

    imza güzel değil süpermiş bu arada :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: miyavlayan köpek

    quote:

    Orijinalden alıntı: armstrong26

    namlusu düz su borusu gibiyse yivsiz. dereli tepeliyse yivli

    dereli tepeliyse derken hocam ? bende hatsan striker edge havalı tüfek var nereden anlarım tam olarak ?

    imza güzel değil süpermiş bu arada :)

    Yani girinti çıkıntı varsa hocam yivli sayılıyor. Havalı tüfeklerin çoğunluğu yivli namluya sahiptir


    Teşekkürler hocam (Ç)almak serbest




  • Hocam yivli mi yivsiz mi daha iyi

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam olay şudur... Yivsiz tüfekler Otomatik pompalı çifte süperpoze tek kırma gibi saçmalı veya tek kurşun atılabilen av tüfekleridir bunun vergisi yanılmıyorsam geçen sene 27.5 tl idi bu sene bilemiycem. ancak yivli tüfeklerin ruhsatı hem alması kolay değildir ve 3 bin 700 tl dir bu tüfekle geyik avı teke avı vs avla yapılır. havalı tüfek yivli veya yivsiz katagoriye girmez çünkü ateşli bi silah değildir basınçla çalışan silahtır ve ruhsata gerek duyulmaz
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Maqen_07

    Hocam olay şudur... Yivsiz tüfekler Otomatik pompalı çifte süperpoze tek kırma gibi saçmalı veya tek kurşun atılabilen av tüfekleridir bunun vergisi yanılmıyorsam geçen sene 27.5 tl idi bu sene bilemiycem. ancak yivli tüfeklerin ruhsatı hem alması kolay değildir ve 3 bin 700 tl dir bu tüfekle geyik avı teke avı vs avla yapılır. havalı tüfek yivli veya yivsiz katagoriye girmez çünkü ateşli bi silah değildir basınçla çalışan silahtır ve ruhsata gerek duyulmaz

    Havalı tüfekler yivli silahlardır, ama ateşli silahlara göre menzillerinin 100 metreyi çok geçmemesinden, suikastlerde kullanılamayacak kadar masum oluşlarından dolayı ruhsat bile istenmez. Fakat havalı tüfekler yivli namluya sahiptir



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Serenade. -- 3 Şubat 2017; 12:52:51 >
  • Hocam yanlış bilgilendirme olmasın güçlü pcpler ile şu anda 300+ metrelere atışlar yapılıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BoltAction

    Hocam yanlış bilgilendirme olmasın güçlü pcpler ile şu anda 300+ metrelere atışlar yapılıyor.

    300+ metre kesinlikle etkili menzil değil. Etkili menzil 150 metreyi geçmez en güçlülerde bile. Sebebi ise pelletlerin kurşuna göre çok hafif olması diyebiliriz. M82 nin mermisi 7 km gidiyor ama etkili menzil 1.8 km örnek olarak.

    300 metreden hedef vurulur ama ben onu etkili menzil saymıyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Serenade. -- 3 Şubat 2017; 16:35:54 >
  • Menzil ve etkili menzil farklı kavramlar tabiki dostum. Sen mesajında menzil demişsin ona istinaden yazdım. Havalı bir tüfekten ne derece bir etki bekleniyorsa güçlü pcpler bu etkiyi 300 metredede veriyor. Alparslan Şen üstadın Hatsan Hercules ile 300+ metreye atış videosunu izlerseniz bunu görürsünüz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BoltAction -- 3 Şubat 2017; 16:55:30 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BoltAction

    Menzil ve etkili menzil farklı kavramlar tabiki dostum. Sen mesajında menzil demişsin ona istinaden yazdım. Havalı bir tüfekten ne derece bir etki bekleniyorsa güçlü pcpler bu etkiyi 300 metredede veriyor. Alparslan Şen üstadın Hatsan Hercules ile 300+ metreye atış videosunu izlerseniz bunu görürsünüz.

    Onu izlemiştim yine baktım şimdi, dikkat ederseniz atıştan sonra merminin isabet etmesi uzun sürüyor bir de 5-6 atışta ancak vurulabiliyor saçmalar hafif olduğu için istikrarsız gidiyor. O yüzden dedim bende, yoksa 300 metreden hedef vurulur. Bu arada Alparslan Şenin videolarını severek takip ediyorum :)
  • M82 örneğinde ise şu noktaya dikkat etmek lazım, m82 genel itibarı ile zırh delici olarak kullanılır bu amaç çerçevesinde etkili menzil 1.8km dir diyebiliriz. Zira bu tüfeğin mermi çekirdeğinin taşıdığı enerji 5-6km ye kadar bir insana isabet ettiğiğinde öldürücü olması için yeterlidir. Savaş alanlarında daha düşük kalibreli tüfekler ile 2.5km ler de vuruşlar ve ölümler olmuştur. Havalıların namlu çıkış hızları ateşlilere göre tabiki çok düşüktür, bu nedenle hedefe varması vakit alır. Keza ateşli ve 50 kalibre bir mühimmat 4km mesafeye 10 saniyede ulaşmaktadır. Burdan yola çıkarak herkülesin 300 metredeki tahribatı ve hedefe ulaşma süresi havalı tüfeklerin kapasite ve limitleri doğrultusunda kabul edilebilir seviyenin bir tık üzerindedir. Kaldı ki seninde belirttiğin gibi pellet hafifliğinden ve hızından sebep 5-6 atışta isabette normaldir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BoltAction -- 3 Şubat 2017; 17:3:15 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BoltAction

    M82 örneğinde ise şu noktaya dikkat etmek lazım, m82 genel itibarı ile zırh delici olarak kullanılır bu amaç çerçevesinde etkili menzil 1.8km dir diyebiliriz. Zira bu tüfeğin mermi çekirdeğinin taşıdığı enerji 5-6km ye kadar bir insana isabet ettiğiğinde öldürücü olması için yeterlidir. Savaş alanlarında daha düşük kalibreli tüfekler ile 2.5km ler de vuruşlar ve ölümler olmuştur. Havalıların namlu çıkış hızları ateşlilere göre tabiki çok düşüktür, bu nedenle hedefe varması vakit alır. Keza ateşli ve 50 kalibre bir mühimmat 4km mesafeye 10 saniyede ulaşmaktadır. Burdan yola çıkarak herkülesin 300 metredeki tahribatı ve hedefe ulaşma süresi havalı tüfeklerin kapasite ve limitleri doğrultusunda kabul edilebilir seviyenin bir tık üzerindedir. Kaldı ki seninde belirttiğin gibi pellet hafifliğinden ve hızından sebep 5-6 atışta isabette normaldir.

    İşte 4 km ye 10 saniyede ulaştığı için etkili menzili değildir. M82 nin piyadeye karşı kullanılan versiyonunu kastettim ben. Etkili menzil 30 cm çapında bir levhayı kesin olarak vurabileceğin maksimum mesafedir. Rüzgar ne olursa olsun, pelletin hafifliğine ağırlığına bakmadan levhayı kesin olarak vurabiliyor musun ona bakılır. Havalı tüfeklerde bu 300 metre için geçerli değildir. Sert bir rüzgar eser pelleti 5 metre yanından toplarsın hedefin. Zaten maksimum gidebileceği mesafe 450 500 metre civarı olan bir silah için 300 metre etkili menzil demek akıl karı değil. Bahsettiğiniz 2.5 km mesafe sniper ligindeki en uzun mesafeli vuruştur. Silahın etkili menzilinin çok üstünde ve tamamen şans eseri hedefini bulan bir serseri kurşun diyebiliriz. O yüzden belgesellere konu oluyor düşünün ne kadar inanılmaz ve olağanüstü gerçekleşen bir olay olduğunu :)




  • Hocam dediklerinize katılmakla birlikte ben havalıların etkili menzili 300 metredir demiyorum. Güçlerine göre 300 metre ve üzeri mesafelere ulaşabilirler diyorum. İsabet, penetrasyon ve etkili menzil farklı kavramlardır. 1800 metrelik etkili menzil kavramı gerekli hesaplamalar, dış etkenler ve atıcı faktörleri ile birlikte değerlendirilir. 50 kalibre bir mühimmat bile bu mesafelerde en ufak rüzgar, yer çekimi, yer şekilleri, hava sıcaklığı, rakım hatta çok az bile olsa dünyanın dönüş hızından etkilenir. Etkili menzil ifadesi, gerekli şartların sağlanması durumunda mühimmatın üzerine yüklenen görevi kesin olarak yapma mesafesidir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BoltAction -- 4 Şubat 2017; 8:51:6 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • daha bunu bilmiyorsan kendini vurursun
  • https://www.google.com.tr/search?q=Y%C4%B0V+SET&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwju87C6343SAhUJBiwKHSR_DIYQ_AUICCgB&biw=1366&bih=662 BAK BU YİV İŞTE ÇEKİRDEĞİ KENDİ ETRAFINDA DÖNDÜRÜP DAHA STABİL ATMAYI SAĞLAR

    ÇİZGİLERİN OLMADIĞI NAMLU YİVSİZDİR
  • Ah ulan ülkem insanına bak.Başka ülleler keleşlerden konuşur bizimkilerde havalı tüfeklerden.Devlet utansın millet uyansın..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Turkesterone

    quote:

    Orijinalden alıntı: armstrong26

    namlusu düz su borusu gibiyse yivsiz. dereli tepeliyse yivli

    dereli tepeliyse derken hocam ? bende hatsan striker edge havalı tüfek var nereden anlarım tam olarak ?

    imza güzel değil süpermiş bu arada :)

    Alıntıları Göster
     yivli ve yivsiz silah hakkında namlu içinde spiral izlerin oluşu yivli olduğunu gösterir yivli olması herzaman daha iyidir slug(tek kurşun)tarzı mermi sıkılıyorsa havalı tüfeklerin hepsi yivli genel olarak




  • Serenade. kullanıcısına yanıt

    havalı tüfeklerde 300 metre değil 400 metrede etkili atış yapanları var mesela kral big max x ve hatsan hercules 400 metrede bir tavayı deldiğini gördüm kesinlikle 400 metrede bir canlıyı öldürebilir ama tabiki gerçek silah kadar olamazlar..


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.