Şimdi Ara

sizce aşk iyi mi yoksa kötü mü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
2.467
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • tabi bundan önce iyi ve kötü olarak neyi ele aldığımızı sormak gerek.buna bir cevap veremem(belki kafamdan geçenleri söylerim ama konu bu değil).aslında konu bu da olabilir.
    şimdi fark ettim de soruyu uzattıkça uzatırım.aklıma bir soru gelince uzadıkça uzuyor.burda durmak en iyisi.cevaplarınızı bekliyorum

• Wut ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rohypnol -- 8 Mart 2014; 0:45:57 >
  • Bu sorudan pek bişe cikarmi bilmiyorum,neyse genede bişiler konuşalim.

Oncelikle iyi-kotu kavrami belirsiz,felsefi bir konu.Ama sanirim şuan en yaygin kabul edileni faydali olan iyidir yaklaşimi.(pragmatik evet)

Yani soruya cvp verebilmek icin iyiden kasit onemli.

Aşka gelirsek,bir acidan aşk şudur:İnsan neslinin devamina katki saglayan bir olgudur.Oda şole aşik olan adam o kadina odaklanir,ona odaklaninca erkek-dişi arasindaki mekanizmaya odaklanmiştir ayni zamanda,bu mekanizmanin en temel elemani cinselliktir.Yani aşk üremeye teşviktir,aşkin 2-3yil surmesinin sebebide kadin hamileyken ve sonra bebegi oldugundaki zamanlar savunmasiz ve yardima muhtactir.Aşik bir adam ona destek olur,yaninda olur,bakar vs.Kadinda muhtaclik bebekten geliyor,bebek anneye muhtac,anne burda fedakarlik yapiyor yani.Dogurup ormana birakip gidemiyor,bu dedigim kulaga bile sacma gelmesi, olurmu öle şey,birakilirmi öle, sorusuna bize sorduranda icgudulerimiz ve bizi insan yapan bazi olgulardir.

Bu bakiş acisindan aşk iyidir.Hem üremeye teşvik etti hemde anneyi korudu,destekledi oda bebegini buyutebildi.

Dedigim gibi bu bir yaklaşim 10tane daha yaklaşim yapabiliriz.Bu yaklaşimlarin coklugu ve insanin karmaşikligi vede degişkenlerin coklugu nedeniyle aşk nedir sorusunun net bir cevabi yoktur.Mutluluk nedir sorusuda muhallaktir mesela,yani net,sabit bir cevabi yoktur.

Ekleme:Ayni şekilde sevgi nedirde muhallak,mesela bir yaklaşima göre yaninda güzel zaman gecirdigimiz ve bizle cikar catişmasi icinde olmayan,ek olarak güvende oluşmuşsa o kişiyi severiz.
    Dedigim gibi bu bir yaklaşim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi w_wallace -- 8 Mart 2014; 15:03:23 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yaşadığın kişi ve zamana göre değişir genelleme yapmak doğru olmaz bence.

• Sonuçta aşık olduğun zaman bir şeyler senin elinden çıkmış oluyor. Bir şeyin yönetimi altına giriyoruz ve özgürlüğümüzü kaybediyoruz.Ben de bu duyguyu tattım ve şöyle oluyor:Bir kız görüyorsun ve sürekli görüyorsun,ilk başta normal geliyor ve bir gün sana çok farklı görünüyor.Oysa ki kız değişmemişti,o zaman ilk başta olmayan şey nasıl sonradan ortaya çıkıyor ? Birileri beni mi yönetiyor,yoksa hormonlar mı beni yönetiyor ? Sonuçta birisi bana diyor ki sen buna aşık olacaksın,biz de denilen kişinin peşine düşüyoruz.Oysa ki bu duygu da değişiyor,lise yıllarında platonik aşık olduğun kişiyi sonradan gördüğünde hiçbir şey hissetmiyorsun.Belki farklı birine aşıksın ve onu tanımamış da olabilirsin,bundaki neden zaman sanırım.Tabi bu duyguda da bozukluk var,seni sonsuza dek sevecek birini bulma ihtimalinde ufak bir ihtimal,eğer bir kusurun varsa senden daha iyi biri geldiğinde büyük ihtimalle terk edileceksin.Yedi yıllık ilişkiler hiçbir sebep olmadan bitiyor ve neden ? Kitaplarda okuduğumuz aşk hikayelerinde ve aşk filmlerinde neden üst düzey insanlar var ? Bakıyoruz ki saçları yerinde,yakışıklı,karizmatik,konuşması keyif verici,güçlü,inci gibi dişler ... Bunların birine bile sahip değilsen ve böyle biri geldiğinde seni terk etmeyeceğini nereden bileceğiz ? Sonuçta sana isteyerek aşık olmamıştı,şekil a:Marius ve Cosette.Ne güzel çiftler değil mi ? Bunların birbirlerine tapma nedenleri de çok ilginç.Eğer kusursuz biriysen ve özgürlüğünden vazgeçmek sana zor gelmiyorsa bu aşk duygusu belki de o kadar da saçma gelmeyebilir. Tabi eksik birisi bunlara başvurmamalı,zira ayrılığa her an hazırlıklı olmalı.Tabi başka bir olasılık da öyle biri gelmez ve mutluluk içinde yaşarsın.Yani aşk aslında göreceli bir kavram ve bunu oluşturan da bizim fiziki özelliklerimiz ve tabi ki duygusallığı da bir nebze ekleyebiliriz.Bana sorarsanız aşk saçma bir şey,buna fiziki özelliklerimden dolayı karar vermiş olma ihtimalim yüksek bir ihtimal.Benim terk edilmeye tahammülüm yoktur,tabi o saydığımdan yakışıklı ve çekici özellikleri olsaydı buraya farklı bir şey yazabilirdim.Belki de aşkı kötülemeye çalışmazdım,sonuç olarak soruna vereceğim yanıt kötüdür.

• Eğer mutlu ve zamanı iyi değerlendirmeni,huzurlu olmanı sağlayacaksa iyi bir şey.Sahiplenip,sahiplenileceksin. Ama eğer gerçekten severse böyle huzurlu,mutlu,keyifli hissedersin kendini. Ama ayrılacaksan sonunda,iyi olmaz.Kişiye hüzün verir ve keyfini kaçırır.Bu aşk değildir bence.Hoşlandığın için çıkmak aşk değildir.Çünkü aşk aşırı sevgi olarak tanımlanır.Hoşlanmak ise hoşuna gitmeyen bir davranışını gördüğünde ondan vazgeçebilmektir.Aşk ta böyle bir şey yoktur ama.Sevgi bir şeye bağlı olarak azalıp,çoğalmaz. Ama senin sevdiğini,sana değer verdiğini gösteren bir şeyini görürsen sevgin artmalıdır bence.
    Neyse,dediğim gibi şimdiki zamanlarda aşk kalmadı zaten.Çok seviyorum deyip deyip ayrılıyor. Aşkta ayrılmak diye bir şey olmaz.İstinai durumlar hariç.
  • Aşk hem iyidir hem kötüdür zaten sadece iyi olsaydı aşk olmazdı
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sizce yalan mı gerçek mi ?
    15 yıl önce açıldı
    Xilence iyi mi ? Kötü mü?
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Acı veren olgular iyi mi kötü mü bunu tartışmak lâzım. Kimi der; acı insanı olgunlaştırır, daha güçlü kılar ve bu yüzden aşk iyidir, kimi de der; acı insanın maneviyatını yaralar, toparlanması zor yaralar açar ve kısaca ömründen ömür yer, bu açıdan da kötüdür.

Tamamen aşkın ve beraberindeki en kötü durum senaryosu ile bardağın dolu kısmını nasıl kıyasladığınıza, yorumladığına bağlı bir konu. Tabi insanın ne yaşadığıda aşka bakış açısını direkt etkiler.

• Aşk tehlikeli bir ruh hastalığıdır.

• Bence değişkendir iyi ve kötülüğü. Belki hep iyi olabilir belki hep kötü olabilir belki de iyi ve kötü karışık olabilir ki bunun olması en yüksek bana göre. Bu söylediklerim kişiden kişiye ve birçok etmene göre değişebilir. İyi ve kötüden kastımda yukarıda arkadaşımın belirttiği gibi huzur, mutluluk vs. vermesi ya da efkar, üzüntü vs. vermesi. Ki bu değişkenlikte de bir genelleme yapılması çok zor.

• Aşk karşılıklı olup belirli bir zamandan sonra yerini sevgiye,güvene bırakırsa iyi diyebilirim

Ama karşılıksız olup belirli bir saplantıya dönüşme ihtimali, ya da bir tarafın aşkının aşk dediği şeyin geçici bir heves olması veyahut da aşk sanılan
    şeyin tamamen bir elde etme arzusu olması vs. gibi durumlar da kötü oluyor.

Ama ilk yazdığıma aşk diyebiliriz.
    Sonrasında yazdığıma ise aşk diyemiyorum maalesef

Burdan çıkarımla aşk iyi bir şey diyebilirim.

Ama bulması; gerçek olanını gerçekten bulması belli başlı bir takım tesadüfi olaylara dayanır bence yeri ve zamanı ayrıdır onun diye umut etmekdeyim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Karpuz(Major)

Aşk karşılıklı olup belirli bir zamandan sonra yerini sevgiye,güvene bırakırsa iyi diyebilirim

Ama karşılıksız olup belirli bir saplantıya dönüşme ihtimali, ya da bir tarafın aşkının aşk dediği şeyin geçici bir heves olması veyahut da aşk sanılan
    şeyin tamamen bir elde etme arzusu olması vs. gibi durumlar da kötü oluyor.

Ama ilk yazdığıma aşk diyebiliriz.
    Sonrasında yazdığıma ise aşk diyemiyorum maalesef

Burdan çıkarımla aşk iyi bir şey diyebilirim.

Ama bulması; gerçek olanını gerçekten bulması belli başlı bir takım tesadüfi olaylara dayanır bence yeri ve zamanı ayrıdır onun diye umut etmekdeyim

+ sonsuz

Çok İyi birşey ama tek taraflı olmadığı sürece. İlk mesajındaki gibi. Zaten aşk tek taraflı işlev görmüyor maalesef. Bu yüzden senin sevdiğin gibi, Karşı tarafın'da seni Sevmesi gerek. Ama günümüzde, maalesef hep Tek taraflı Sevgiler. Senin sevdiğin, Seni sevmiyor. Engeller oluyor, Sevemiyor.! Bu hususta da, Acı çekip Tek taraflı Aşk yaşanıyor.!

• Hayata bir kez geliyorsun, bunlara kafa yormak için fazla kısa, yaşa ve geç.
  • Bence aşk her halükarda iyi bir duygu,çünkü önemli olan o ruh haline sahip olabilmektir.O ruh hali insana her şeyi yaptırır.Izdırap çeksen bile bundan zevk alırsın.Çünkü aşk bence bu dünyadaki en güçlü duygudur.Açık söyliyim benim için aşık olduğum insanın benim olup olmaması benim için bir anlam ifade etmez,sadece o duyguyu hissedebildiğim için şükrederim.Biliyorum biraz hastalıklı bir bakış açısı ama ben birilerine aşık olmadığım zaman hayat bana çok renksiz ve tatsız geliyor.Aşık olduğumda ise sanki zaman duruyor,ben sadece o anı yaşıyorum ve ayılıyorum sanki.Ve elimde olsa ölene kadar hayatımı birilerine aşık olarak geçirmek isterim.
  • Ilk cevapta arkadaşın bahsettiği gibi yani faydasına göre ele alırsak,çevremde iyi olan aşk sayısı çok az. Karşılıklı bencillikler, çıkar ilişkileri, ilgi isteği vb. bunlar aşkı baltayarak iyi olanı ortadan kaldırıyor. Geriye boşa geçirilmiş zaman ve bi ton anı bırakıyor.
    Özet:Aşık olmayalım biz. Aşk korkutucu.

• Neye aşık olunduğuyla alakalıdır herhalde. aşk denildiğinde aklınıza neden sadece insanlar gelir onu da anlamıyorum, bugün bir şarkıya ne biliyim bir kitaba da aşık olabilirsiniz. Aslında en zararsızı insana aşık olmamak
  • incir reçelşi kullanıcısına yanıt
    + ∞
  • aşk iyi birşeydir oyuncak gibi oynamassak
  • PARA

• Hic olmadıgım için bilemiyorum

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.