Yarbay
15 Ağustos 2007
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
8 üye
Görüntülenme
Toplam: 140 (Bu ay: 0)
Gönderileri

Selamlar.Şimdi benim şöyle bir problemim var.Ben cümlelerin sonunda bu comma- ing olayını görünce bütün tadım kaçıyor.Bir kaç örnek vereyim.

A bomb exploded,causing extensive damage.Bunu anlıyorum neden ve sonuç ilişkisi, a bomb expoleded and caused extensive damage.Tamam bunu anladım.

He measured the lenght of the table,using a ruler .Tamam bunu da anladım.Masanın boyunu cetvel kullanarak ölçmüş.

Anlamadıklarım şunlar.

He 'blabla' said,sitting on the floor. Şimdi, o yerde otururken mi bunları söyledi?Yoksa yere oturduktan sonra mı söyledi ?Yoksa yere oturup mu söyledi?

He 'blabla' said,raising his hand.Elini kaldırıp mı dedi?Yoksa elini kaldırırken mi söyledi?

He did not reply, making his way to the gap in the back wall.Cevap vermeyip arka duvardaki aralığa mı gitti?Yoksa arka duvardaki aralığa doğru yürürken cevap vermeden mi yürüdü?

She was having difficulty breathing, constantly clearing her throat without effect.The discomforts left her feeling dislocated, as if she had no vanity left to sting, bringing an almost amused relief.

"This is my mother," Omi said formally, clearly idolizing her.

Dawn stole into the sky, spreading shadows on the landscape.

He suddenly saw how fertile was the ground into which he had fallen, and with this realization, the terrible purpose filled him, threatening to choke him with grief.

Yani felsefe kitabı okuyorum her şeyi anlıyorum.Ciddi tarih kitabı okuyorum her şeyi anlıyorum ama ne zaman roman okusam,şu cümlelerin sonunda comma-ing görünce bütün tadım kaçıyor.Şu konuyu öğrenmek için ne yapmam gerek yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler.

Şimdiki sistemim

8 gb ram

Amd Athlon 2 x3 460

Güç Kaynağı 500W

Ekran Kartım Hd 7700 1gb ddr 5

Ben sadece bu yazlık Witcher 3 oynayabilmek için ,şöyle 300-500 tl arası yukarıdaki sisteme tam uyacak bir ekran kartı önerirseniz sevinrim.Sadece eski kartı çıkartıp yenisini takıcam başka hiçbir şeyi değiştirmeyeceğim.Teşekkürler.
Yandex kullanıyorum,Youtube'da video seyredip kapattıktan sonra videonun sesi gelmeye devam ediyor.Bu sorunu nasıl çözerim ?
4 senedir telefon kullanmıyordum ama şimdi almak durumunda kaldım .Haliyle hiçbir bilgim yok, bütçe pek sorun değil,tek istediğim şey zırt pırt şarjı bitmesin.
Arkadaşları bilgisayar arada sırada bu hatayı veriyor.Nasıl çözerim ben bu işi ?

Sorunlu Olay Adı: APPCRASH
Uygulama Adı: Explorer.EXE
Uygulama Sürümü: 6.1.7601.17567
Uygulama Zaman Damgası: 4d672ee4
Hata Modülü Adı: mswsock.dll
Hata Modülü Sürümü: 6.1.7601.18254
Hata Modülü Zaman Damgası: 522be0b3
Özel Durum Kodu: c0000005
Özel Durum Uzaklığı: 00000000000012c6
OS Sürümü: 6.1.7601.2.1.0.256.1
Yerel Kimlik: 1055
Ek Bilgiler 1: 19ac
Ek Bilgiler 2: 19ac82dd26a7c5093f1a1740ce191211
Ek Bilgiler 3: 3941
Ek Bilgiler 4: 3941f805567f2dd07df2e0e6c764561d
1)Arkadaşlar bana böyle eski çağlarda geçen fantastik bir dizi önerebilir misiniz?Hani 90'larda Herkül ve Zeyna vardı izlerdik.Maceralı,büyücülü, savaşlı kılıçlı dizi önerebilir misiniz?Yüzüklerin efendisi ya da Game of Thrones tarzı.Yalnız kurgusu güzel olsun çok uyduruk olmasın.Merlin'i izledim beğenmedim.

2)Yine kurgusu iyi olan uzayda geçen ya da uzaylı istilası tarzı bilim kurgu dizi.Battlestar Galactica izledim.

Teşekkürler.
Oyunum orjinal ilk çıktığı gün aldım,o günden bu yana sezonda 200 maç yaptım hiçbir sorunum yoktu.Ama son 1 aydır oyuna ne zaman girsem,25. dakikadan sonra oyun takılmaya ve kasmaya başlıyor.Başka hiçbir oyunumda böyle bir sorun yok.Ve dediğim gibi bu zamana kadar hiçbir sorunum da yoktu sizce neden olabilir ?
Rusya’nın Ural Dağları’nın güneyinde yer alan Çelyabinsk kenti, dün korku dolu saatler geçirdi. Kent, birden fazla meteorun hedefi olurken, meteor yağmuru birçok amatör kamera tarafından saniye saniye görüntülendi.

Rusya’nın başkenti Moskova’dan 1500 km ötede bulunan Çelyabinsk kenti, bu sabah meteor yağmuruyla sarsıldı. Çelyabinsk üzerinde, TSİ 05.30 sularında gözleri neredeyse kör edecek bir parlaklığa neden olan ve çarpma etisiyle kentin dört bir yanını sarsan meteorlar, otomobilin içindeki ve sokaktaki yerleşimcile tarafından kamerayla görüntülendi.

Ural Dağları bölgesindeki idari bölgenin valisi, meteor düşmesinin ardından yaptığı açıklamada, birçok yaralı olduğuna dair haber aldıklarını, binalarda da hasar oluştuğunu belirtti. Rus yetkililer, yaralı ve maddi hasar hakkında kesin bir bilgi vermedi.

PANİĞE YOL AÇTI

Çelyabinsk'te çok büyük paniğe neden olan meteor patlamalarının, 100 civarında kişiyi yaraladığı belirtilirken, yaralı sayısı kesinlik kazanmış değil.
Rusya Acil Bakanlığı sözcüsü Irina Rossius, AP haber ajansına verdiği bilgide, ‘Çelyabinsk’in meteor yağmuruna maruz kaldığını’ söylerken, bakanlığın bir diğer sözcüsü Elena Smirnikh, Intefax haber ajansına ‘bir meteor düştüğünü’ söyledi.
Rus vatandaşların amatör çekimlerinde, atmosferde alçalmakta olan bir meteor parçasının alev aldığı ve görülürken, gözleri kamaştıran bir aydınlık oluşuyor. Kısa bir süre patlama sesiyle beraber Çelyabinsk’teki binaların camları patlıyor. Bir diğer görüntüde, meteorun havada parçalandığına dair izler görülüyor.Yetkililer, bazı meteor parçalarının Çelyabinsk’ten yaklaşık 195 km ötede bulunan Satka kasabasına kadar ulaştığını belirtti.

ALEV ALARAK ÇARPTI
RIA Novosti haber ajansına konuşan diğer Rus yetkililer, “ilk belirlemelere göre bir meteor yağmuru yaşandığı’ bilgisini verdi ve “Yerden 10 bin metre yükseklikte patlama yaşandığını doğruladıklarını” belirtti.

Şimdi ben 1 mbbit sınırsız kullanıyordum 49 tl ödeyerek .Nerden baksan 6-7 yıldır ttnet kullanıyorum.Bugün telefonu ve interneti iptal ettirip uydunete geçicektim.Annem gitmiş telekoma,Hızı 8 mbs kotasız ayda 30 tl demişler.Onu yapmış gelmiş.Şimdi hangi tarife oluyor bu ?Ve adil kullanım kotası var mı ?
Tp-link modemim var 8817.İnternete girdikten 1-2 saat sonra internetim donuyor,yani modemin bütün ışıkları açık,fakat internette gezemiyorum,sayfalar açılmayıp uzak sunucuya bağlanılamadı hatası veriyor.Ama modemi kapatıp açınca düzeliyor.Sorun nedir ?
Temel Bilgiler ve İstatistikler
Aktiflik: Şu anda DH'de değil
Son Giriş: 10 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 10 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 7.813
İkinci El Bölümü Mesajları: 1
Konularının görüntülenme sayısı: 33.310 (Bu ay: 363)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 118 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Konu Dışı / Off Topic
Mesajları
İkinci El Referansları
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.