arkadaslar aklima takildi.. dielim ki BMW nin sirali 6 silindir olan 320 modeli V6 olsaydi.. pistonlar yataklar vs hep ayni olsa idi..
gucde bi degisiklik olurmuydu?
yani ayni hacimde sirali 6 silindirmi daha verimlidir. yoksa V6 silindirmi daha verimlidir?
Hıcbır fıkrım yok hacı
Ne yazık ki BMW de V6 motor yok. V6 motorlar daha kuvvetlidir Sıralı olanlara nazaran.
Silindirleri U şeklinde dizsek 400hp alırız
quote:
Orjinalden alıntı: Rockford Fosgate
Hıcbır fıkrım yok hacı
Koptum ya...
V motorlar tork karakteri bakımından daha iyiler alt devirde verdikleri yüksek torkla keyifli ancak düz 6 silindir motorun ise devir çeviribilme durumuna karşı uzama dediğimiz ve bmw ye has durumu söz konusu teknik bir hadise ama dışarıdan görünen basitçe bu şekilde...
Ya Uğur 6 tane silindiri bulmuşsun V olsa neolur olmasa neolur Bastır devam et hacı
Heralde E36lar için soruyorsun V mi değil mi diye,yukarda attractivegipsy dostum cevaplamış,V değil :)
Bende Sıralı 6 Babamda V6 var ; Ama biri suv biri binek ... Uğur abi ne yaptın aldınmı araba ?
bildigim kadariyla 6 silindiri duz olarak kullanan markalar mercedes, bmw ve baska birkac luks marka, onun disinda alfa romeo olsun renault olsun vw olsun. audi olsun, geri kalanlar hep v6 kullanir, emin olmamakla birlikte sanirim renault un ilk 6 silindirli modeli olan renault 30(tr de satilmadi) duz 6 silindir kullanmisti ama emin degilim, ben oldum olasi bu yuzden duz 6 silindire ozenirim, sanki daha iyi birseymis gibi gelir; sanki "v motor dedigin 8 silindirden baslar" tarzi bir havasi vardir bmw nun. bildiklerim bunlar.
Ben de 320i BWM var, düz 6 Babamda Honda Accord 3.0 V6 var.
hacimleri ve güçleri farklı olduğu için kıyaslamak biraz garip olacak belki ama,
Babamın V6 benimkine göre daha çabuk devirleniyor gibi. Bir de daha sarsıntısız, titreşim hiç yok, motorun çalışıp çalıştığını anlayamıyorsunuz.
Ama BMW'nin sesi çok güzel...
bmw bir zamanlar fiziksel olarak ıspat ettiğini iddaa ediyordu , 6 silindirin en iyi performansı düz sıralı oldugu zaman verdiğini !! sanırsam 98-99 felandı.
iste bunu soruyorum.. bmw nin sirali 6 oldugunu biliyorum..
sunu soruyorum sadece...
ayni hacimde sirali 6 silinirmi daha gucludur yoksa V6 mi
quote:
Orjinalden alıntı: yat_uyu
bmw bir zamanlar fiziksel olarak ıspat ettiğini iddaa ediyordu , 6 silindirin en iyi performansı düz sıralı oldugu zaman verdiğini !! sanırsam 98-99 felandı.
quote:
Orjinalden alıntı: cilikka
sunu soruyorum sadece...
quote:
işte bende onu diyom , düz sıralı daha iyi, BMW diyosa dogru diyodur mantıgı ile
quote:
Orjinalden alıntı: cilikka
sunu soruyorum sadece...
quote:
BMW ler maximum gucunu max devirde verir. Sıralı 6 silindirli motorlar daha cok devir cevirebilir V6 lara gore. Keşke sıralı 8 olsaydı ama kimse kaputun boyunu 2 metre uzatmaz sıralı 8 için
reklam yapma sorduk mu ?
quote:
Orjinalden alıntı: Ozdamar
Bende Sıralı 6 Babamda V6 var ; Ama biri suv biri binek ... Uğur abi ne yaptın aldınmı araba ?
quote:
Orjinalden alıntı: akxx357
reklam yapma sorduk mu ?
quote:
adam marka model bile soylemiş degil.
bu kompleks nedir arkadaşım
Artistlik yapma yaran mı var ?
quote:
Orjinalden alıntı: akxx357
reklam yapma sorduk mu ?
quote: