Şimdi Ara

SINIRLI İNTERNET ERİŞİMİ SORUNU ACİL YARDIM..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
3.354
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bu yıl ingilizce uzaktan eğitim yani internetten ama internette dün gece bir sorun çıktı düzeltemiyorum,
    Sorun şu ki Altta wifi de bi ünlem işareti ve sınırlı erişim ibaresi var sorun gider deyince ıp yapılandırılması bulunmamakta felan diyor.
    Apartmandaki ana modem in kablo ile bağlı oldugu pc de modem arayüzüne giremedim girmedi yani,
    Modemin yanında win7 bi laptop 4 diş çekerken benim win8.1 hiç görmüyordu. Herşeyi denedim el ile ıp bile atadım kartı güncelledim ttnet müşteri hizmetlerini aradım ama adam
    bana dns adresi veriyor la zaten ondan daha fazla dns adresi biliyorum ben. bi ıp çakışmasıda yok resim de görülüyor otomatik ıp yaptım ayarlardan gene yok .. gece gitti bi daha gelmedi... 1 hafta öncede oldu böyle çözülmüştü. heryere baktım ama kesin çözüm e ulaşmış biri yok. Lütfen yardımcı olunç.
     SINIRLI İNTERNET ERİŞİMİ SORUNU ACİL YARDIM..

• el ile atadığın adres dhcp aralığında mıydı? Arayüze giremediğini söylemişsin.
  • kendi kendine mi çözülmüştü daha önce yaşadığınız durum ?

Modem araryüzünde DNS girdisi varsa telekom arada bi dns kitlemesi yapıyor bölge bölge bilesiniz. Modeme giren bi bilgisayar bulup eğer varsa prefix dns leri google yönlendirin.
  • giriş yaptığın ağı bilgisaardan bir sil bakalım

http://8.enpedi.com/2013/07/windows-8-kaytl-kablosuz-ag.html
  • OstotheK kullanıcısına yanıt
    Her yolu denedim wifi aralıkta zaten görüyor ama bağlantı sınırlı internet erişimi yok diyor.
    Ama ana modemde dağıtılanda yani kablo ile bağlı olan masaüstü pc de bağlantı var internet normal ama ne telefondan ne laptoptan bağlanmıyor ana modem ıp adresi göndermiyor cihazlara, arayüze giremiyorum oda şöyle ki ,
    daha önce kat 2 yi hiç görmüyrdu kanal değiştirdim ve öyle bi sorun yoktu zyxel modem 192.168.2.1 adresinden arayüzüne ulaşıyordum fakat şimdi adresi yazıp enter liyorum
    fakat yavaş yavaş dolar gibi oluyor sabit kalıyor.. girmiyor yani... girse belki oradan dönücem. modemide kurcalatmıyorlar apartmanda ne yapacam bilmiyorum.
  • home_sweet_chaos kullanıcısına yanıt
    Şöyle bi sorun buldum belki bununla ilgili birşey biliyorsunuzdur. Ağ özelliklerine baktığımda varsayılan ağ geçidi yok zaten resme bakın oradada görünmüyor yani ağ geçidi yok.
    telefonun interneti veya başkasını bağlayınca bu ağ geçidi oluyor .. soru nbu olabilir fakat bu sorunu nasıl çözücem ??
  • Biri moderm ayarlarına girip kısıtlama yapmış olabilir. Moderm ayarlarına girince ne tür cihazlar o moderm üzerinden nete bağlı görünmekte ve istersen belli cihazların erişimini devre dışı bırakabilirsin yada bağlanma hızına limit koyabilirsin. Belkide moderme ulaşma imkanı olan biri bu şekilde bir şey yapmıştır.

Bizim internette bir dönem sorun vardı ve akşamları çok fazla cihaz bağlanınca yavaşlıyordu abim akşamları evde olunca kendisi sorun yaşamamak için diğer cihazların bağlanmasına hız sınırı koymuştu. gece yatarken koyduğu sınırı kaldırıyordu. Ama bunu 3-4 gün yaptı sonra bir daha yapmadı çünkü nette yaşanan sorun düzelmişti.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 4ikaos kullanıcısına yanıt
    Kabloyla bağlamayı denedinizmi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İbrahim Kaypakkaya -- 17 Eylül 2014; 18:43:26 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • Modemin arkasında resetlemek için küçük bir delik olacak, küçük bir çubuk ile modemi resetle ve modemin ara yüzüne gir. Kullanıcı adı admin şifre de admin, 12345, 1234, 123456 veya ttnet olması gerekiyor. (Eskiden hangi kullanıcı adı ve şifresi ile giriyorsan artık girebilirsin) daha sonra da hızlı kurulum yap. Kolay gelsin..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Wifi ile bağlanabilen b aşka bi cihaz varmı ve internete çıkışı oluyormu ? Kabloyla bağlı olanda bir sorun yok diyosunuz, ana modemden wifilere net çıkışı engellemiş olmasınlar ? hatta işi iyi bilen bi apartman sakini mac adres tanımlamış dahi olabilir :)

şu modem arayüzüne girmeniz şart biraz :)
  • home_sweet_chaos kullanıcısına yanıt
    Apartmanda bizden başka internete giren yok ki , yani kullanan yok veya eminim benden iyi biliyor olamaz,
    Çok uğraştım böyle bi sorun değil ya modem müdahale edemiyorum çünkü adam güvenip ellettirmiyor bozulur diye,
    servis çağırıcakmış ama servis in bilgiside bendne öte değil. adam gelip arayüze girmeye çalışıcak ama ana pc den kablo ile bağlı olandan ben bile giremiyorum arayüze,
    bakalım olmazsa servis e baştan kurulum yaptırıcam....
    ama aklıma şu takıldı,
    aşağıda win 7 ve benim (win8.1) laptop yan yana koyduk bağlanmak için o girdi benimki 1 diş anca gördü ama gene sınırlı, win8.1 hatası yada wifi kartı sorunu olamaz çünkü telefon dada aynı oluyor bağlanmıyor ama sorun şuradaki abinin telefonu bağlanıyor,,, yani binadaki eskiden bağlı olan cihazlar bağlanıyor ama biz bağlanamıyoruz...
    Bu durum bu problemi çözmeye yardımcı olurmu bilemem ama o kadar derine inmem için arayüz e girmem gerek onada ulaşamıyorum ..!! deli olucam ya en sonunda binayı ateşe vericem o olucak :D

• Ben de aynı sorun ile karşılaştım. Kapatıp açmayla düzelmez. modemi resetleyip yeniden kurulum yapmak gerekiyor.
    Ben telefon ile bağlanamıyordum. Modemin içine girdim telefonumun maç adresi orada gözüküyor fakat ismi çıkmıyordu, resetledim düzeldi. Tavsiyem reset.

Not: Ttnet kullanıcı adını ve şifresini bilmek gerektiğini söylemiyorum bile.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi barissakallioglu -- 17 Eylül 2014; 22:17:22 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Birde, eskazara bazen windows sapıtıp tarifeli bağlanatı servisini kapatıyor gerçi gerçi hiç şahit olmadım daha çevremde de bi zahmet bi bakarmısınız

ekranın sağında AYARLAR'a tıklayın sonra en alttaki Bilgisayar ayarlarına tıklayın, açılan ekranda bilgisayar ve cihazlar'a gir, sonra ordan tekrar cihazlara dal, tarifeli bağlantılar eğerki kapalıysa açık konuma getir.

Aklıma bi bu geldi geriye valla :) olmadı modem reset :)
  • varsayılan ağ geçiti yazmıyorsa sabit ıp ver verirken de ağ geçidini modemin ıp adresini yaz
    alacağın adres misal 192.168.2.254 olsun aralık maske otomatik gelir.254 son ıp dir o adresi kimsenin aldığını sanmıyorum
    varsayılan ağ geçidinide 192.168.2.1 yaz eğer öyle ise
    dns 195.175.39.39- 195.175.39.40
  • jackal___61 kullanıcısına yanıt
    internet üzerinde ne kadar çözüm varsa denedim dün gece regedit deki start dosyasını 3 den 1 e 0 a 2 ye bile çıktım . ama gene olmadı tarifeli bağland felan hepsi normal.
    Yarın ttnetten yetkili servis gelecekmiş. Gelsinler modemi resetlesinler. Sorunu Bulurlarda çözerlerse reset haricinde. Yazarım
  • jackal___61 kullanıcısına yanıt
    Kardeşim sorun gene gece saatlerinde kendiliğinden çözüldü bağlandı birden bire ama eskiden 4 diş çekiyordu şimdi 2 diş felan çekiyor bazen 3 dş oluyor.
    Modem arayüz üne girmeye çalışırken de şu hatayı alıyorum NBG-417N

Cihazınızın Konfigürasyon Arayüzüne Hoşgeldiniz
    Yönetici bu cihazı konfigüre ediyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 4ikaos

Kardeşim sorun gene gece saatlerinde kendiliğinden çözüldü bağlandı birden bire ama eskiden 4 diş çekiyordu şimdi 2 diş felan çekiyor bazen 3 dş oluyor.
    Modem arayüz üne girmeye çalışırken de şu hatayı alıyorum NBG-417N

Cihazınızın Konfigürasyon Arayüzüne Hoşgeldiniz
    Yönetici bu cihazı konfigüre ediyor.

durumu birebir görüp bakmak lazım yani şu durumda şunu yap bunu yap diyemem malesef.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.