|
Selam arkadaşlar 1 hafta önce Gibir netten internet başvurusunda bulundum. Telekom ekipleri gelip kablo bırakıp gittiler kurulum yapılmadı. Ekip yetkililerine ısrar etsem de dinlemediler kurulum yapmadan gittiler. Ben önce elektrikçi çağırayım dedim. Ne yazık ki bu kablo bağlantısını yaptıracak bir elektrikçi dahi bulamadım. 6-7 tane elektrkçi gezdim ve hiçbiri de biz yapamayız dediler. Mecburen ben deneyim dedim biraz araştırma yapıp şunları denedim. 1-) Önce evdeki internet prizini söktüm arkasında mavi beyaz renk kablo vardı. 2-) Ankastreye baktım 3 adet mavi beyaz kablo çifti gördüm. 3-) Beyazı beyaza maviyi de ttnetin bıraktığı renkli uca bağlamayı denedim 4-) 3 farklı kombinasyonda 2 sinde modemde belirti yokken 1 inde dsl ışığı yanıp yanıp söndü. 5-) Dsl ışığı sürekli yanmadığı için modem kurulumunu yapamadım. Şimdi buna göre ben 1-) Kablo bağlantısını yanlış yapmış olabilir miyim? ( Yani diğer 2 denemede ışık yokken bunda dsl ışığının yanıp yanıp sönmesi doğru kabloyu bulduğum anlamına gelir mi? 2-) Eğer doğru bağladıysam ışığın yanıp yanıp sönmesinin sebebi ne olabilir? |
|

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler
kullanıcısına yanıt