Şimdi Ara

Sınıfta Kaldım, Nasıl Davranayım?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
1
Favori
4.717
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu sene bazı problemlerden ve biraz da tembelliğimden dolayı sınıfta kaldım. Paşa paşa cezasını çekeceğim.

1 saat önce telefonda DH'de takılıyordum. Babam odama geldi aramızda şöyle bir diyalog geçti.

-Ben yatıyorum.
    +İyi geceler baba.
    -Yarın ne alacaksınız?(Sanki bilmiyormuş gibi)
    +(Ben burda başımı yere eğdim, güleceksiniz ama içimden başlık sakat dedim)
    -Duyamadım?
    +Karne baba.
    -Bir müsibet, bin nasihatten iyidir. Sıkma canını.
    +...
    -Hadi iyi geceler.
    +İyi geceler baba.

Bugüne kadar esip gürleyen babam neden son günlerde melek oldu bilmiyorum ama bu iyi bir şey. Ablamın benimle ilgileneceğini sanmıyorum. Sürekli odasından ders çalışıyor, kapı dışına çıkmıyor. Sınav stresi için psikoloğa falan gidiyor. Annem ise derslerimden çok sağlığımla ilgileniyor.(Basur, tırnak batması) Bu durumdayken bana kızacağını sanmıyorum. En fazla fırça yeriz.

Tüm bunları geçtik, hocalarımın yüzüne nasıl bakacağımı bilmiyorum. Beni hep efendi birisi olarak görüyorlar, o yüzden beklentileri yüksek. Sınıfın zaten testis oğlanıyım. Serviste de çok çekingenim pek cool ergenlerin arasında. Benim için zor bir gün olacak. Nasıl davranacağımı bilmiyorum. Lütfen yardım edin. Lise 1.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Sınıfta Kaldım, Ne Yapmalıyım?

Sınıfta kalmak üzücü ve moral bozucu bir deneyim olabilir. Ancak bu durumun üstesinden gelmek ve akademik yolculuğuna devam etmek mümkündür. İşte sınıfta kaldıktan sonra yapılması gerekenler:

• Durumu kabullen: Sınıfta kaldığını kabullenmek zor olabilir, ancak bunu yapmak ilerlemek için gereklidir. Durumu inkar etmek veya görmezden gelmek sadece daha fazla strese ve olumsuzluğa yol açacaktır.

• Nedenleri belirle: Sınıfta kalmanın nedenlerini belirlemeye çalış. Derslere yeterince çalışmadın mı, öğrendiklerini anlamakta zorlandın mı yoksa kişisel sorunlar mı yaşadın? Nedenleri belirlemek, gelecekte tekrarını önlemek için önemlidir.

• Bir plan yap: Sınıfta kaldığın dersler için bir öğrenme planı oluştur. Ders notlarını gözden geçir, ek kaynaklar bul ve gerektiğinde öğretmenlerden veya akranlarından yardım iste. Öğretmenlerinle görüşüp ek destek almayı da düşünebilirsin.

• Daha fazla çalış ve çabala: Sınıfta kalmak, çabalarını artırma zamanıdır. Ders çalışmaya daha fazla zaman ayır, ödevlerini zamanında yap ve öğretmenlerden veya akranlarından yardım istemekten çekinme.

• Pozitif kal: Sınıfta kalmak moral bozucu olabilir, ancak pozitif kalmak çok önemlidir. Kendine inan ve başarabileceğini bil. Zorluklarla karşılaşabilirsin, ancak pes etme.

• Ailen ve arkadaşlarından destek al: Ailen ve arkadaşların bu zor zamanda yanında olacaklar. Onlarla konuş, desteklerini ve yardımlarını iste. Olumlu ve destekleyici bir çevre, ilerlemen için çok önemlidir.

• Başkalarının başarı öykülerinden ilham al: Sınıfta kalmış ama daha sonra başarılı olmuş kişilerin öykülerini oku veya dinle. Bu öyküler sana motivasyon ve umut verecektir.

Sınıfta kalmak zorlu bir deneyim olsa da üstesinden gelmek mümkündür. Yukarıdaki adımları izleyerek, nedenlerini belirleyerek, bir plan yaparak, daha fazla çalışarak, pozitif kalarak ve destek alarak akademik yolculuğuna devam edebilir ve başarıya ulaşabilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • yardım edin derken en fazla ne yapabiliriz ki ? çoğu kişi klışe olarak , ders çalış , yazın ders çalış vs. diyecek. bunun dışında gerisi sana kalmış. ayrıca devamsızlıktan kalmadıysan sorumluluk ve ort. yükseltme sınavlarına yine de gir. 1 dersi versen bile kardır. ilerleyen yıllarda lise 1 den kalma dersleri veremezsen mezun olamazsın.

düzeltme : devamsızlıktan kaldıysan bile gir o sınavlara. dediğim gibi ilerleyen yıllarda...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi J.Valjean -- 14 Haziran 2013; 1:04:44 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kardes ne diyelim ya olan sana oluyor.bu senin icin hayirlidir umarim.belki bu sene senin aklini basina getircek.sana ilerde cok daha guzel seyler kazandircak.ben senin yerinde olsam o karnemi odama asar her gordugumde yarin yani sinifta kaldigim gun o dustugun durum aklima gelirdi.karneyi aldiginda bir basini kaldir etrafa bak.iste onu hicbir zamsn unutma.Allah saglik huzur sikintisi vermedin.ama hicnir zaman unutma herseyde vardir bir hayır.Allah a sigin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thepunisher38 -- 14 Haziran 2013; 1:09:25 >
  • lan adam olun çalışın biraz
    kardeşimde aynı durumda bir sürü zayıfı var.
    dayakta yeseniz hak ediyorsunuz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: HTRK

yardım edin derken en fazla ne yapabiliriz ki ? çoğu kişi klışe olarak , ders çalış , yazın ders çalış vs. diyecek. bunun dışında gerisi sana kalmış. ayrıca devamsızlıktan kalmadıysan sorumluluk ve ort. yükseltme sınavlarına yine de gir. 1 dersi versen bile kardır. ilerleyen yıllarda lise 1 den kalma dersleri veremezsen mezun olamazsın.

düzeltme : devamsızlıktan kaldıysan bile gir o sınavlara. dediğim gibi ilerleyen yıllarda...

20.5 gün devamsızlık var. İyi de girsem ne olacak, 2. senemin puanlarını baz almayacak mı sistem? Geçtiğim dersten zayıf alsam, "aa ben geçen sene vermiştim bu dersi" mi diyeceğim? Bu ara da yardım derken nasıl davranacağıma yardım edin babında sordum. Teşekkürler ilgilendiğiniz için.

@thepunisher38: Teşekkürler hocam ben de böyle düşünüyordum, içimi ferahlattınız.

@Echoés: Ergenlik işte.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Şanssız Herif -- 14 Haziran 2013; 1:12:14 >

• pc yi yan yatır uyu ve ders çalış
  • bende kaldım bir kere o kadarda kötü birşey değil rahat ol
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Şekilsiniz ya

bende kaldım bir kere o kadarda kötü birşey değil rahat ol

Evet hocam ama çevrenin bana bakış açısından korkuyorum.
  • Öncelikle kalmayı nasıl başardın anlamıyorum sınavlarda baktın yapamıyorsun kopya çekiceksin , Türkiye'de ki lise sistemi bu özelliklede lise 1.Çünkü zaten fizik ve matematik kobra gibi geliyor.Matematiğin iyi bile olsa fen derslerinden kalıcağın belli niye kopya çekmedin ?9'dayken fizikten koca 1 sene boyunca hiçbirşey öğrenmedim sallaya sallaya az kalsın 3 getiriyordum baya fazlada etraftan kopya almıştım.Hiç unutmam hocaya dedimki hocam lanet olsun seçmeyecem bu feni tm okuyacağım nolur geçirin (İlk sınav 38) adam bana 50 al geçiriyim dedi.Bir yardırışım var sınavda Allah da işimi rast getirdi en arkada oturttu bu beni bir geçiriyorum 55 aldım sınavdan ve müsayit tarafına geçirdim.O gün bu gündür hoca ya selamıda kesdim ve lisede öğrendiğim ilk şey hayatta kalmak için her şeyi yapmalısın.Fiziki açıdanda tabi

• quote:

Orijinalden alıntı: Şanssız Herif

quote:

Orijinalden alıntı: Şekilsiniz ya

bende kaldım bir kere o kadarda kötü birşey değil rahat ol

Evet hocam ama çevrenin bana bakış açısından korkuyorum.

orası kötü oluyor işte millette sınıftada kalınırmı yeaa diye bi düşünce var arkadaşlarım meslek lisesinde hocayla sigara içip derslere girmiyor şak diye geçiyor benimki gibi sığır bi okulda böyle birşey mümkün değil benim kaldığım sene dokuzların %45'i kalmıştı 43'ün altında asla geçirmiyorlar egolar tavan hocaların.

• Bazen devamsızlık affı çıkabiliyor, çıkarsa dersleri sorumlulukta vermeyi deneyebilirsin. Eğer kesin kaldım diyorsan üste çıkmadan çokta büyütmemeleri gerektiğini söyleyebilirsin, 30 yaşına gelince bu anlara bakıp güleceksin. Lise hayatım kalışlarla geçti, 2 sene üstüste 11. sınıfta kaldım oradan akşam lisesine aldılar falan, çok sorunlu geçti, deneyimliyimdir bu işte.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lev@ -- 14 Haziran 2013; 1:33:25 >
  • @Şekilsiniz ya Sanırım en iyisi kimseyi tınlamamak.

@lev@ Yok hocam ya, tekrarlarsam çok daha iyi olacak benim için.
  • nick- mesaj uyumu .
  • devamsızlıktan mı kaldın? dostum git pederle okula müdürle konuşsunlar faliyet girsinler o haftaya bu devirde devamsızlıktan kalınır mı yaa
  • sıkma canını bende kalmıştım devam ettik ama 5 senede bitmiş oldu :D babama o sene kaldığımı dediğimde bişi demedi ama acısı sonradan çıktı çalışmam için çanak antencinin yanına işe soktu :D hergün 45 derece antalyanın sıcağında 4 apartmanlı bir sitenin merkezi uydu sistemini kurmaya gidiyoduk kollarda top top tv kablosu bir yukarı bir aşşa ebem şey oluyodu vallaha .içinden okumak daha iyi lan diyosun . şuan üniversitedeyim 2. sınıfa geçmeye çalışıyoz :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Z3RO-P -- 14 Haziran 2013; 2:12:12 >
  • @mertkayags Geçti o tren ama teşekkürler.

@Z3RO-P DH sayesinde bir kez daha moralim düzeldi. Teşekkürler hocam. Umarım geçersiniz 2. sınıfa.
  • quote:

@mertkayags Geçti o tren ama teşekkürler.

@Z3RO-P DH sayesinde bir kez daha moralim düzeldi. Teşekkürler hocam. Umarım geçersiniz 2. sınıfa.

takmamayı öğrenceksin kardeş bendede sinirden ve sitresden bağırsak iltihabı çıktı milyonda bi görünen hastalıkmış oda bana denk geldi 2. sınıfa geçiyorum zaten de alttan dersleri veriyoz işde free olcaksın herşey olacağına varır. bende takıyodum ama artık sallamıyom bile kim nederse desin hastalığımda düzeldi allahtan sitresten arındırdım kendimi :D
  • quote:

Bu sene bazı problemlerden ve biraz da tembelliğimden dolayı sınıfta kaldım. Paşa paşa cezasını çekeceğim.

1 saat önce telefonda DH'de takılıyordum. Babam odama geldi aramızda şöyle bir diyalog geçti.

-Ben yatıyorum.
    +İyi geceler baba.
    -Yarın ne alacaksınız?(Sanki bilmiyormuş gibi)
    +(Ben burda başımı yere eğdim, güleceksiniz ama içimden başlık sakat dedim)
    -Duyamadım?
    +Karne baba.
    -Bir müsibet, bin nasihatten iyidir. Sıkma canını.
    +...
    -Hadi iyi geceler.
    +İyi geceler baba.

Bugüne kadar esip gürleyen babam neden son günlerde melek oldu bilmiyorum ama bu iyi bir şey. Ablamın benimle ilgileneceğini sanmıyorum. Sürekli odasından ders çalışıyor, kapı dışına çıkmıyor. Sınav stresi için psikoloğa falan gidiyor. Annem ise derslerimden çok sağlığımla ilgileniyor.(Basur, tırnak batması) Bu durumdayken bana kızacağını sanmıyorum. En fazla fırça yeriz.

Tüm bunları geçtik, hocalarımın yüzüne nasıl bakacağımı bilmiyorum. Beni hep efendi birisi olarak görüyorlar, o yüzden beklentileri yüksek. Sınıfın zaten testis oğlanıyım. Serviste de çok çekingenim pek cool ergenlerin arasında. Benim için zor bir gün olacak. Nasıl davranacağımı bilmiyorum. Lütfen yardım edin. Lise 1.

bende bilmiyorum ama şuan 11 e geçtim hiçbişi bilmememe rağmen nerdeyse teşekkür alıcam geometrim 3 olsa teşekkür alcam :( iyi bi kopya çekmeyi öğren :P ama üni sınavı var otur çalış daha iyi ben üni sınavındada kopya çekcem bu gidişle

• quote:

Orijinalden alıntı: Butwhoan

Öncelikle kalmayı nasıl başardın anlamıyorum sınavlarda baktın yapamıyorsun kopya çekiceksin , Türkiye'de ki lise sistemi bu özelliklede lise 1.Çünkü zaten fizik ve matematik kobra gibi geliyor.Matematiğin iyi bile olsa fen derslerinden kalıcağın belli niye kopya çekmedin ?9'dayken fizikten koca 1 sene boyunca hiçbirşey öğrenmedim sallaya sallaya az kalsın 3 getiriyordum baya fazlada etraftan kopya almıştım.Hiç unutmam hocaya dedimki hocam lanet olsun seçmeyecem bu feni tm okuyacağım nolur geçirin (İlk sınav 38) adam bana 50 al geçiriyim dedi.Bir yardırışım var sınavda Allah da işimi rast getirdi en arkada oturttu bu beni bir geçiriyorum 55 aldım sınavdan ve müsayit tarafına geçirdim.O gün bu gündür hoca ya selamıda kesdim ve lisede öğrendiğim ilk şey hayatta kalmak için her şeyi yapmalısın.Fiziki açıdanda tabi

yalniz cocuk cekingenim.diyor.
    ondan kopya da cekememistir. bence artik yolunun devamina bak .
    artik derserine daha sıkı calıs, kopya ceken degil kopya veren ol.

• quote:

Orijinalden alıntı: ugur-man

quote:

Orijinalden alıntı: Butwhoan

Öncelikle kalmayı nasıl başardın anlamıyorum sınavlarda baktın yapamıyorsun kopya çekiceksin , Türkiye'de ki lise sistemi bu özelliklede lise 1.Çünkü zaten fizik ve matematik kobra gibi geliyor.Matematiğin iyi bile olsa fen derslerinden kalıcağın belli niye kopya çekmedin ?9'dayken fizikten koca 1 sene boyunca hiçbirşey öğrenmedim sallaya sallaya az kalsın 3 getiriyordum baya fazlada etraftan kopya almıştım.Hiç unutmam hocaya dedimki hocam lanet olsun seçmeyecem bu feni tm okuyacağım nolur geçirin (İlk sınav 38) adam bana 50 al geçiriyim dedi.Bir yardırışım var sınavda Allah da işimi rast getirdi en arkada oturttu bu beni bir geçiriyorum 55 aldım sınavdan ve müsayit tarafına geçirdim.O gün bu gündür hoca ya selamıda kesdim ve lisede öğrendiğim ilk şey hayatta kalmak için her şeyi yapmalısın.Fiziki açıdanda tabi

yalniz cocuk cekingenim.diyor.
    ondan kopya da cekememistir. bence artik yolunun devamina bak .
    artik derserine daha sıkı calıs, kopya ceken degil kopya veren ol.

dostum ben hayatım boyunca 3-4 kere kopya çekmişimdir ve dürüstlüğümden dolayı bu sene kompya çekmedim din 3 geldi.millet 100'ü çaktı tabi.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.