Şimdi Ara

Kız arkadaşım işsiz ve ne yapacağımı bilemiyorum.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
1
Favori
420
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ben bilgisayar mühendisliği okuyorum 4. sınıfım. kız arkadaşım geçen sene anestezi bitirdi bu sene kpss'si var normal şartlarda.

kız arkadaşımla 3.5 senelik bir ilişkimiz var. onu gerçekten çok seviyorum. ama ne kpss'ye doğru dürüst çalışıyor ne iş arıyor ne de başka bir şey yapıyor. sadece yatıyor. gelecek adına aşırı endişeleniyorum. insanlık hali insan elbette işsiz kalır, ne yapacağını bilemez bunlar ayrı konu. ama bu konu kabak gibi ortadayken hiç umursamaması, anı yaşaması beni bundan 1 2 sene sonrası açısından aşırı endişelendiriyor.

sürekli çalışmanın ne kadar kötü olduğundan dert yanıyor. hayatında farklı dertler de var uzun süredir. elbette sevgilisi olarak ona destek olmalıyım ama kendi hayatımda da kendi çapımda dertlerim var ve onun bunca yükünü taşıyamaz hale gelmek üzereyim. sürekli bir ağlaklık, sürekli bir negatiflik var. çok bunaldım.

belki ben de işsiz kalacağım belki ben de zor duruma düşeceğim ama en azından çabalıyorum. bundan 2 sene sonra o hala işsiz olursa biz ne yapacağız bilmiyorum. ben daha yeni yeni yükselme aşamasında olacağım. kendi evime çıkacağım bunca iş güç arasında bir de ona harçlık mı vereceğim mesela?

gerçekten çok bunaldım bir süredir. ayrılsam bir dert ayrılmasam bir dert.

• Yol yakınken ayrıl. Sorun çalışıp çalışmaması değil. Hayata karşı hiçbir şey yapmayacak kadar azimsiz, hedefsiz ve negatif olması. Gençliğin verdiği aşkla şehvetle gider evlenirsin, seni aşağıya çeker hayatını rezil eder. Kanunlar hep kadından yana o yüzden kafanda ölç biç tart olmuyorsa bitir. Üzerine yük alma, şimdi belki sana bencilce gelecek ama 34 yaşındayım. Bugüne kadar kime iyi niyetli olup dert edindiysem yarıda bırakılan, umursanmayan ben oldum.

• Gelecek için endişelenmeyi bırakıp bu gune odaklanın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dekareme -- 17 Kasım 2025; 21:55:31 >

hedefsizlik durumunu merkeze alarak ciddi bir konuş ne istiyorsun minvalinde.

sonrasında tamam yada devam

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Referans Paylaşım Konuları:
    https://forum.donanimhaber.com/referans-paylasim-konulari--160239311
  • Yol yakınken ayrıl. Sorun çalışıp çalışmaması değil. Hayata karşı hiçbir şey yapmayacak kadar azimsiz, hedefsiz ve negatif olması. Gençliğin verdiği aşkla şehvetle gider evlenirsin, seni aşağıya çeker hayatını rezil eder. Kanunlar hep kadından yana o yüzden kafanda ölç biç tart olmuyorsa bitir. Üzerine yük alma, şimdi belki sana bencilce gelecek ama 34 yaşındayım. Bugüne kadar kime iyi niyetli olup dert edindiysem yarıda bırakılan, umursanmayan ben oldum.

Daha Fazla Göster
  • rayli82 kullanıcısına yanıt

konuştuk ve tartıştık bu konu hakkında. çevresndeki herkes onu bu konuda darlıyormuş ben darlayınca iyice patladı. elim kolum bağlı ne yapacağım bilmiyorum.

ona dair bir şey yazmamışsın

hani konuşmadıysan önce bir git konuş kendisine söyle bunları

• Yazdıklarına bakılırsa sorun başlıktaki gibi kız arkadaşının işsiz olması değil, hayatta bir amacının olmaması. Bir tutkusu, hırsı, hevesi olmayan bir insanla bir hayat kurmak istemiyor olman bence çok normal.

Konuştuk, bir yere varamadık demişsin. Üniversite çağında 3.5 yıl çok uzun bir süre, insanların geliştiği, gelecek hakkında karar verdiği, çok hızlı bir şekilde değiştiği bir dönem. Bu dönem sonunda hayata baktığınız yerlerin farklılaşmış olması, geleceğe yönelik planlarınızın uyuşmuyor hale gelmiş olması oldukça doğal.

Fakat bununla beraber, üniversite sonrası kendini boşlukta hissetme, depresyon, amaçsızlık da çok normal. Çoğu kişi için mezuniyet yetişkin hayata atılmak anlamına geliyor, herkes bu engeli aynı hızda aşacak kapasitede değil.

Ben olsam senin yerinde kız arkadaşıma bu konuda bir süre anlayış gösterirdim. Fakat bu sürede birlikte yaşamak, tatil vs. gibi gelecek planlarından kaçınır, durumu gözlemler, ardından sen-ben olarak değil, biz ve gelecekte ne olacağız şeklinde bir konuşma yapar, fikirlerini, gelecek planını öğrenir, ona göre karar verirdim.

• Hikayeyi terse cevirelim. Sen evde yat, hayal kurma. Ama kiz arkadasin çalışsın, amac edinsin. Sence bu iliskiyi o sürdürür muydu?

adam kız için değil, kendi için endişeleniyor ilerde ciddi bir şey düşünürsem bana yük olur mu diye.

• Açık iletişim kurmaya çalışın o çalışmamaya daha yatkın bana kalırsa görüşleriniz uymuyor, realist olarak bakınca ortak vizyon da çok önemli ya sen hayata dair hedef küçülteceksin o da bunu kabul edip hayattan beklentilerini minimize edecek ya da sana uyup fikirlerini negatiften pozitife döndürmeye çalışacak. Zaman tanı demiş birisi güzel demiş. Evlilik ciddi iş sevgi gerçeklere perde çekebiliyor, biraz netlik artabilirse iyi olur vizyon tutmayacaksa da zor yani. 3 aylık ilişkide böyle bir şey olsa yapacağın belli geçmiş yılları düşünüyorsun. Dediğim gibi taraflardan biri fedakarlık edecek ya da dünyanın sonu değil. Zorla güzellik olmaz.

Denk gelmez...

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.