Şimdi Ara

Silinebilir!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
99
Cevap
4
Favori
133.395
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hastalığım tekrar nüksettiği için HEMATAB'ı tavsiye edtmiyorum. Saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dedektif -- 16 Aralık 2011; 23:43:46 >

• Bende periyodik olarak şişip sönüyor. Yani kabız olmam gerekmiyor. Mesela ishalken, kabızlığa göre daha sık oluyor. Genellikle ishalken yanma hissedersem çıkacağını biliyorum. Hiç dokunmadan bol su verince şişmiyor veya şişse de ikinci günün sonunda iniyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DH Konsey

Bende periyodik olarak şişip sönüyor. Yani kabız olmam gerekmiyor. Mesela ishalken, kabızlığa göre daha sık oluyor. Genellikle ishalken yanma hissedersem çıkacağını biliyorum. Hiç dokunmadan bol su verince şişmiyor veya şişse de ikinci günün sonunda iniyor.

Bendede böyle oluyor durum ne kadar ilerledi bilmiyorum ama ayda 1 belki şişiyor eğer büyük bir sorun yoksa wcden sonra şişlik kayboluyor.Ayrıca gerçekten ishal oldugum zaman daha hızli şişiyor ve cok acı verıyor en iyisi kabızmış onu anladım :P :)
  • Basur (hemoroid) çok yaygın bir hastalık ve zor gerçekten.

Hastalığın verdiği sıkıntı ayrı, bir de derdini kimseye açamıyorsun. Doktora da ancak canına tak edince gidiliyor, kolay değil.

Tedavi için bitkisel tedavi yöntemleri uygulanabilir ki bence diğer ilaç tedavilerinden daha faydalıdır, ama bitkidir, zararı yoktur diye de kimse yanılmasın. Doğru kullanım çok önemli.

Basur şikayeti olanların yapması gereken başlıca şeyler hayatını buna göre düzenlemek: uzun süre oturmamak, hareket etmek, sıkı elbiseler giymemek, yağlı, baharatlı ve acı şeyleri azaltmak ve stresten de uzak kalmaya çalışmak. Yani, basuru arttıran şeylerden uzak durmak.

Ayrıca, eline şırınga alıp uçuk şeyler yapmak çok tehlikeli sonuçlar doğurabilir. Biraz akıl ve izan...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bilinmiyor -- 9 Ekim 2009; 8:06:25 >

• Bir ara DH Basur Club vardı nereye gitti o yav?
  • DEGERLİ ARKADASLARIM AŞAĞIDA VERECEĞİM LİNK TE KONUYLA ALAKALI DENENMİŞ VE BAŞARILI OLMUŞ YÖNTEMLER VAR MUTLAKA AMA MUTLAKA İNCELEMENİZİ ÖNERİYORUM
    ÖZELLİKLE PATLICAN KÜRÜNÜ TAVSİYE EDERİM BEN ONUN SAYESİNDE KURTULDUM BU İLLETTEN.

http://www.zevkliyiz.net/sok-sok-hemoroid-basur-kesin-tedavi-t769756.html?s=bac6c754fa9f9573504d5ee9def0dd2c&
  • Çok aşırı soğuk olduğunda bende bu sorunu yaşıyorum. Gecenin 4 ünde denize girip deniz içinde dubada 4-5 bira içmek gibi Yada buz gibi bir yere oturup saatlerce kalkmamak gibi.

Öncelikle soğuktan korunmak gerekiyor. Ayrıca turşu ve aşırı aşırı acıda cok önemli bir tetikleyici. Tabi herkesin ki farklı boyutta ve ilerleyiş durumundadır.

Şimdiye kadar sadece 3 kez cok acısını cektim(1 hafta süren acı)çok soguk ve aşırı acı yüzündendi. Onun dışında bir sorun olmuyor. Patlıcan kürü denildiği gibi işe yarıyor denemişliğim var ayrıca procto glyvenol adlı kremde acıyı hafifletiyor gecirmesine cok buyuk katkı sağlıyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    SİLİNEBİLİR!!
    2 yıl önce açıldı
    SİLİNEBİLİR
    2 yıl önce açıldı
    SİLİNEBİLİR!!!
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Benim anlamadığım bir nokta var..Bende iç basur var..Yada dış basurda olabilir..Sadece büyük tuvaletimi yaptığım zaman çıkıyor..Sonra elimle içeri itiyorum.Yani öyle büyük bişeyde değil bendeki..Birçok kişi ağrı yada acıdan şikayet etmiş..Bende ise bunların hiçbiri yok..Normaldede bende bu sorun yok..Sadece büyük tuvaletimi ne zaman yaparsam o zaman çıkıyor.Acaba basuru başka bişeyle mi karıştırıyorum..
  • Merhaba dostum bendede aynı problem vardı herşey senin tarif ettiğin gibi ancak bir gün geliyor patlak veriyor sonunda büyük bir şişlik oluştu ve hastaneye gitmek zorunda kaldım doktorun vermiş olduğu ilaçları kullandım ve alternatif tıp yanı doğal bitkisel ilaçlarıda beraberinde kullandım çok şükür şuan şişlik kalmadı ve öncesindeki dışarıya çıkma olayıda kalmadı ama halaa tedaviye devam ediyorum size geçmiş olsun ve acil şifalar diliyorum. iki üstteki mesajımdaki linki mutlaka incelemenizi tavsiye ederim.
  • Arkadaşlar bir arkadaşım var ondada makat bölgesinde şişlik varmış mor bi şişlik sadece agrı yaptıgını söyledi başka bi derdi yokmuş genel cerraha muayene ol dedim kabul etmedi bunun geçmesi için ne önerirsiniz ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hover_Craft

Arkadaşlar bir arkadaşım var ondada makat bölgesinde şişlik varmış mor bi şişlik sadece agrı yaptıgını söyledi başka bi derdi yokmuş genel cerraha muayene ol dedim kabul etmedi bunun geçmesi için ne önerirsiniz ?

Öncelikle arkadaşınıza geçmiş olsun kesinlikle doktora gitmesi lazım Ben Daflon 500 mg kullanmıştım bunun yanısıra bitkisel doğal ilaçlar kullandım allaha şükür şu an çok iyim. Daflon 500 mg ilacı arkadaşım tavsiye etti ben genede doktora gittim ne hikmettirki doktorda aynı ilacı verdi.
    Bu illete tutulmadan önce bende doktora gitmekten çekiniyordum ancak onun acısı ne çekinme nede utanma duygusu bırakıyor o anda tek isteğiniz acınızın dinmesi arkadaşınıza önerim mutlaka bir hekime gözükmesidir. Tekrar geçmiş olsun.

Not: Konuyla alakalı yukarıda link vermiştim linkte doğal tedaviyle alakalı tarifler var mutlaka arkadaşınız okusun çok faydasını görecektir.

• Öneri için tşk ederim dostum bende ameliyathanede çalışıyorum bugün genel cerraha ilac yazdırdım arkadaşım için daflon ve procto inş bu dertten kurtulur ameliyathanede calıştıgım için nasıl birşey oldugunu biliorum cok agrısını ceken var ameliyat oluolar mecbur çok ilerlemişlerinide gördüm o duruma gelmeden düzelir inş.
  • merhabalar, epeydir araştırıyorum. hematab yerli yapım bi hap. işe yaradığını soyleyen de var. çok yanetkisini gordum diyen eczacılar ile de gorustum. açıkcası ben daha yeni bu rahatsızlıktan şikayetçiyim. daha once oldugu zaman sıcak suya oturarak sorun gidiyordu. şimdi epey şiddetli. ncare diye bir gıda takviyesi çıkmış. içindeki bitkiler hakkında sitelerine de baktım. zannediyorum dolaylı olarak yararlı oluyor. çok yakın arkadaşım kullandı, çok ovdu. patlıcan işe yarıyor hakkaten ama geçici.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bd2x -- 23 Nisan 2011; 11:58:45 >
  • Foto isteriz..

Babam zavallı uğraşıyor, araştırıp böyle bir ilaç hediye edeyim bari.. Sürprizzz..
  • bu haptan bende kullandım bol su ile alıyorsunuz tamamen bitkisel birşey..hatta bunu üreten eczacıda babamın arkadaşı yanlış hatırlamıyorum reklam için demiyorum ama cidden bende işe yaradı güzel bir hap içince midenizde rahatlıyor...
  • Arkadaşlar, hemaroid'in tip 1-2-3-4 gibi sınıfları var bildiğim kadarıyla. Çoğumuz tip 2'yizdir, yanı dışkılama sırasında dışarı çıkan, ayağa kalkınca geri çekilen ve genelde kabız / ishal olmadığınız sürece pek can yakmayan türü. Tip 3'de çıkan memeleri el ile içeri itmek gerekiyor, tip 4'de ise ne yapsanız dışarda kalıyor. Hayat kalitesi düşmediği sürece doktorlar girişimsel yöntemlere pek sıcak bakmıyorlar (gerçekten doktor olanlardan bahsediyorum, tıp diplomalı tüccarlardan değil)

Procto Glyvenol içinde yanlış hatırlamıyorsam Lidokain denen bir anestezik madde de barındırıyor. Kremin temel işlevi aslında damarlara etki ederek hemaroid'i geriletmek ama anastezik etki de sizi rahatlayor. Bunun dışında piyasada yine benzer anestezik etkiye sahip Anestol gibi kremler de ağrıyı / spazmı önler. İlacın üzerinde 5% Lidokain filan yazıyor olması lazım. Benim doktorum iki kremi de vermişti. Ağrı kaybolmadıkça bir kısır döngüye girerek dışkılama rutinini bozuyoruz ve kabızlık zor geçiyor. Bu da dertlerin daha uzun sürmesine yol açıyor.

Hemaroid'in en sıkıntılısı tromboze hemoroid denilen vakadır (en azından bende). Normalde içte olan memelerin, içine kan dolmasıyla (kan oturması filan da derler), dışarı çıkması sonucunda oluyor. Elinize gelen bir kesecik hissedersiniz ve müthiş ağrı yapar. Hayat enerjinizin tükendiğini filan hissdersiniz, canınız hiç bir şey yapmak istemez. Oturma banyoları, kremler vs. ile zaman içinde geçmesi beklenir ama çok ağrılı vakalarda doktorlar kanı boşaltmak için minicik bir kesi ile müdahale edebilir.

• merhabalar... bende hemoroid ameliyatı oldum ve 2 hafta zaman geçti. ağrılardan ve fazlalıklardan kurtuldum ama şikayetim halen geçmedi. doktora 2 hafta sonra gittim ve benim orama bakmadan beni geri gönderdi senin durumunda birşey yok herşeyi aldık yanlız bir kısım tam almadım dedi yoksa zorluk cekebileceğimden bahsetti.
    bende hematab ve daflon denen ilaçları aldım ve kullanıyorum.. bu hastalıktan kurtulmak için birini vur deseler gerçekten vurabilirim.. iş hayatım alt üst oldu işe gidemiyorum.. büyük tuvalet sonrası acılar cekiyorum ve biraz kanamam var.. bende iç ve dış hemoroid teşhisi ile ameliyat oldum. ağrılardan kurtuldum fakat eski neşem ve hayata bakış açım tam tersi istikamete yöneldi. koşup zıplamak istiyorum ama kazık yutmuş gibiyim.. Doktor bana hap verdi ama sadece agrı kesici haplar olduğunu düşünüyorum.. hapların hepsini bitirdim.. batticon denen tendürdiyot tarzı oturma banyosu yapıyorum bazen, iyi geldiği hakkında bir fikrim yok... aldığım hematab 23 tl dafcon 20.5 tl
    yakında patlıcan sapı suyunu deneyeceğim.. eğer ölmezsem burada birikimlerimi herkese kusmak istiyorum.. sağlığınızın değerni bilin..
    doktorlar her zaman doğruyu bilir belki ama ağrıları ancak çeken bilir..

• allah kimseye göstermesin bu hastalığı türkiyede çok yaygın olduğu söyleniyo benim başıma gelse kim bilir ben ne yaparım utangaç bir yapım vardır doktorlara aileme felan asla bişe anlatamam bunun için az korkmamışımdır ve elimden geldiğince spor yaparım haftada 2 gün geceleri çıkar koşarım terlerim felan bağırsaklara iyi geldiği bilinen pırasa yemeğini mümkün olduğunca fazla yemeye çalışırım bence sizde bunları yapın derim tabi durumunuzu bilmiyorum ama istatistik rakamlar çok korkutucu boyutta bunun için ben önlemimi alıyorum herkezinde almasını öneriyorum.
  • allah kimseye göstermesin.
    bendede basur var sanırım.dışarıya çıkma gibi bi durum daha olmadı ama kanamalarım oldu.
    ilk başta bitkisel bi formül denedim bu kanamaları önleyebildim.ama yeterli kullanmadığım için.1-2 ay sonra acılar,ağrılar yine arttı.
    eğer bulabilirseniz size ilacı(bitki) vereyim faydasını kesin görürsünüz.(tabi ileri düzeydekiler için nasıl etkili olur bilemiyorum)
    kara aliler tohumu diye geçiyo bizim burda baharatçıda.onu bulabilirseniz tereyağı ile kavurun.Daha sonra iyice ezin ve bal ile karıştırın.bunu aç karınla günde 2-3 kez aklınıza geldikçe yiyin.Kesinlikle faydasını görüceksiniz.Ben bunu kullanamıyorum, eskiden kullanıyordum.Tip 1 diyabet hastası olunca bal yüzünden bu ilacı kullanamadım.Fırsatım olsa kesin kullanırım.Tamamen doğal ve 0 yan etki.
    eğer bulamayanlar ve gerçekten ihtiyacı olanlar varsa iletişime geçsinler yardımcı olabilirim.

arkadaşın önerdiği ilacı kullanan varmı ?
    güvenilir mi ? kesin işe yarar mı ?
    gerçekten yan etkisi yokmu aydınlatırsanız sevinirim.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.