Şimdi Ara

SİLİNEBİLİR (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
237
Cevap
0
Favori
18.813
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Öncelikle bu detaylı ve güzel inceleme için teşekkür ederim.g92 gerçekten güçlü bir gpu.ama g80 lerde ucuzlarsa iş görebilecek kartlar.fiyatları 180-200 civarına inerse orta halli oyuncu için yeterli bir kart...
  • quote:

evet burada crysis için durumu çok açıklayıcı bir şekilde anlatmışsınız, zira benimde izlenimlerim aynı yönde. (izlenimden ziyade düşünce demek daha doğru olur, bellek dolma sıkıntısı yaşamadığım için :) )

Evet hocam, ben de böyle olacağını tahmin ederek GTX almayı çok istemiştim, ama bulamadık.

1 GB bellekli, 9800 GTS ayarı bir kartla tüm sorunları çözeceğiz inşallah.

Bu arada, ShaderMark 2.1, FillRate Benchmark 2004 0.92, 3DMark 06 puan, Tomb Raider - Legend ve AoE 3 sonuçlarını ekledim. Lost Planet'i doğru düzgün çalıştıramadım (galiba 640x480'de açmayı deniyor, monitör de desteklemediğini belirten uyarıyı veriyor). Zaten, yamasını yüklemek de zor olacaktı. Yamasız test istemezdim.

Vegas'ı ise yüklemedim henüz. İnşallah mümkün olur yüklemek.

TDU'da denemeyi düşünüyorum. Bakalım, mümkün olursa yaparız onun testlerini.

Bir de, test yapan sitelerdeki gibi grafikleri, kolay biçimde hazırlamamı sağlayacak bir yazılım var mı?

Özellikle, AoE 3'teki gibi hafif karmaşık testlerin sonuçlarını böyle çok daha rahat gösteririm.

Açıkçası, FRAPS'lı sonuçlara bakarken benim bile kafam karışabiliyor.

ShaderMark'ın da bu grafik hazırlama özelliğini unuttum. Saçma sapan, not defteri üzerinden sonuçlar koydum. Sonuçları ayırt etmeye çalışırken gözleriniz bozulmaz umarım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi False King -- 16 Ocak 2008; 13:21:06 >

• İnceleme epey uzun olmuş, eline sağlık. Grafikleri excelde hazılayabilirsin.
  • Sağolun hocam.

Forumda dün terslik oldu sanırım. Bazı şeyler geriye alınmış olmalı, forum bir süre arıza verdiği sırada.

Meselâ bu başlık kullanıcı incelemeleri kısmına alınmıştı, şimdi dahilî bileşenler bölümüne geri dönmüş.

"Kolay biçimde hazırlamamı sağlayacak bir yazılım var mı" yazısını "Excel'de hazırlayabiliyorduk, değil mi?" diye değiştirmiştim, o da geri dönmüş.

Esas yazıda da değişiklik olmadı inşallah. Bir denetleyeyim.
  • Bu Sparkle'nin bellekleri hayli iyi gözüküyor.

Çekirdek 777, paralel işlemci 1944 iken bellekleri 2406(1203x2)'ya getirdim.

06 SM3 testini açtım. İlk testin sonlarına kadar çalıştırdım. Evet, siyah noktacık - kareler yanında yuvarlak hâlinde renk kümeleri de gözüktü. Yani, "artifact" verdi. Fakat, o bozulmalar çok aşırı sık değildi. 3DMark tamamlamaya uygun gibi göründü bana, eğer bu yüksek hız başarım düşüklüğine yol açmıyorsa. Olmazsa, değeri biraz düşürüp (2370 - 2400 aralığında bir değere) çok rahat 06 test etme değeri olarak kullanılabilir. Bunun yanında, çekirdek ve paralel işlemci de daha gidecek, büyük olasılıkla. Meselâ, 1944 MHz paralel işlemci, görüntü bozulmalarına yol açmıyor (bahsettiğim bozulmalar sadece bellekle ilgili. Çekirdek ve paralel işlemcinin hızını düşürüp belleği 2406'da bırakarak da denedim. Durum değişmedi).

Yeteri kadar gözlem yapabilseydim, G92'Yi 756/1890/2214'ten daha yüksek değerlerde test ederdim.

Titan Quest'te, düz G92'nin 42 kare aldığı bir sahne vardı, hatırlarsanız. Orada, paralel işlemci ve çekirdeği "düz" bırakıp belleği 2304 (1152)'e getirdim. Kare/sn, 42'den 47'ye çıktı. AA ve Süper Örnekleme, band genişliği istiyor. 2304 MHz'de 73,7 GB/sn band genişliği sağlandığını düşünürsek, gerisini siz düşünün. GTS G92, hak ettiği yüksek band genişliği desteğine sahip olsa büyük iş yapacak. "Hız aşırtılmış" G80 GTS'nin ve düz GTX'in 86,4'ü kadar bile olsa, büyük fark atabilir duruma gelecek.

Crysis kayıt dosyaları burada:

http://rapidshare.com/files/85451634/Crysis_Test_Kay__305_tlar__305_.rar

Araya alâkasız kayıtlar karıştı, kusura bakmayın.

Bir de, bir tanesi (su altı olan) 1.1 varken oluşturuldu. Diğerleri, 1.0 varken.

Ben, su altı hariç tüm test görüntülerini 1.0 sürümü oyunla aldım. 1.1'in başarıma katkısı olasılığına karşı lütfen siz de onları 1.0'la test edin. Ayrıca, ince ayardan sadece "sunshafts"ı açacaksınız (game\config\cvargroups'taki post processing'in içinde o. [3]'ün altında, 0'ı 1 yapın). Vista varsa zaten hiç görüntü koymayın. XP'de ise dediğim ince ayarı yapıp gerisini ellemeyeceksiniz. Ayarları "yüksek" yapıp, tek 1.1 görüntüsü (su altı) için "motion blur"u da en sona getireceksiniz. AA/AF zaten belli: AA kapalı, AF 16x olacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi False King -- 22 Ocak 2008; 15:49:09 >

• arkadaşı tebrik ederim. Mükemmel enine boyuna büyük bir emekle harcamış tebrik ederim. Rütbesine +1 vermek gerek ;)
  • hepsini okumaya ömrüm yetmez eline sağlık arkadaşım, çok sağlam inceleme olmuş
  • Valla ben anlamam hız aşırtmalı ben HDR/SM3 testinden 5000+ alabiliyorum
    neden 320'lik neden 640'lık değil çok taraflı bir test bence bu
  • quote:

Orjinalden alıntı: OnLiNe MaNaGeR

Valla ben anlamam hız aşırtmalı ben HDR/SM3 testinden 5000+ alabiliyorum

Test editörüymüşüm gibi saçma bir cevap vermişsiniz.

GTS 640 kullanmasaydınız dile getirmeyeceğiniz türdeki saçma görüşlerinizi özel ileti yoluyla yazın lütfen. Oradan konuşuruz.

Bir de, yazıyı tamamıyla okumadan görüş bildirmeyi düşünmeyin bile.

Önce okuyun, sonra yazarsınız özel ileti yoluyla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi False King -- 21 Ocak 2008; 21:19:29 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: OnLiNe MaNaGeR

Valla ben anlamam hız aşırtmalı ben HDR/SM3 testinden 5000+ alabiliyorum

bir kullanıcının elindeki 2 kartı test etmesindeki amaçları düşünmen gerekir test neye göre saçma 8800gts 320mb yerine 8800gt almayı düşünen onca kişi varken 8800gt den cok az farkla önde olan 8800gts 512mb ile kıyaslanması onca emek sarf edilmesi size saçma geliyorsa fazla da bişey söylenemez.

Bu arada üstadın ekran kartını değiştirmesinin nedenini de irdelemek gerekir 320mb belleğin yetmemiş olması 640mb 8800gts si olsaydı muhtemelen 2. bir kart almayı düşünmezdi. Herşey okuyup düşünüp anlamaktan ibaret.
  • quote:

bir kullanıcının elindeki 2 kartı test etmesindeki amaçları düşünmen gerekir test neye göre saçma 8800gts 320mb yerine 8800gt almayı düşünen onca kişi varken 8800gt den cok az farkla önde olan 8800gts 512mb ile kıyaslanması onca emek sarf edilmesi size saçma geliyorsa fazla da bişey söylenemez.

Bu arada üstadın ekran kartını değiştirmesinin nedenini de irdelemek gerekir 320mb belleğin yetmemiş olması 640mb 8800gts si olsaydı muhtemelen 2. bir kart almayı düşünmezdi. Herşey okuyup düşünüp anlamaktan ibaret.

Hayır, bir de Crysis benchmark haricindeki tüm testler (Crysis sahneleri dahil) 320 MB altı kullanım varken yapıldı. Her seferinde not ettim bunu.

Sırf 320 MB dolmasın diye (biraz da, başka olasılıkları düşünerek test sağlıklı olsun diye tabii) her kayıt için oyunları kapatıp açtım (özellikle Crysis'te, böyle yapılmazsa kullanım şişebiliyor).

Üstelik, bellek dolmadığı zaman 320 MB GTS'ler 640'ları geçiyor (test eden biri için önemli farklarla üstelik). Bellek zamanları daha düşük çünkü.

Belki 320 MB'ye göre kendini optimize eden oyun varsa (ki, GTS 512 ile karşılaştırdığımda bunun işareti olacak bir şey de bulamadım oyunlarda. 320'nin ayrıca bir teklemeye yol açtığını görmedim) oyun içinde ilerlerken teklemeler olması beklenebilirdi, fakat hareketsiz sahnede, kullanım 320 altıyken nasıl bir fark beklenebilir bilmiyorum.

Ve evet, GTS 640 kullanıyor olsaydım kesinlikle değiştirmezdim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi False King -- 22 Ocak 2008; 0:05:33 >

• tuğer hocam eline koluna sağlık,çok güzel bir inceleme olmuş,sen bu işi biliyorsun,arada böyle acayip yorumlarda gelicek tabi
    belki kaçırmış olabilirim ama alacak olanlar için kartın ısı değerleri ve sesi ne alemde?
  • @Tuğer

Hocam takma sen testler mükemmel. Zaten düzgünce inceleyen testin çok iyi olduğunu anlar.
  • Çok fazla emek harcamışsın inceleme için çok teşekkürler.
  • quote:

belki kaçırmış olabilirim ama alacak olanlar için kartın ısı değerleri ve sesi ne alemde?

Bu konuda yorum yapmak istemiyorum. Kasanın bulunduğu mekân sıcak. Ayrıca, sıcaklık karşılaştırması için ortam sıcaklığının birebir aynı olduğundan emin olup denemem gerekiyor.

Yine de:

8800 GTS G80'in fanı %100'de çalışırken, G92'nin %100'üne göre çok daha az ses çıkarıyor.

Fakat, G92'nin soğutması çok daha iyi. G80'de, %100 iken bile kasa arkasından ciddi anlamda hava üflenmezken G92'de büyük miktarda hava geliyor.

%100'deki gürültü mühim değil. Bırakın %100'ü, %60 - %70 seviyesine bile çıkmıyor benim sıcak test şartlarımda. G80'de, neredeyse %100'e vururdu fan. %90'ı kesin geçerdi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi False King -- 22 Ocak 2008; 6:13:29 >

• Ne yaptın Titan Quest oyununda 35 kare almak için çözünürlüğü en az 1600x1280 yaptın herhalde
    320'lik zaten 1280x1024'e zor dayanıyor
  • Tuğer hocam, aslında elindeki iki kartıda satıp HD 3870 X2 almayı düşünür müsün? Kartda 1GB GDDR3 bellek var çift GPU'lu (zaten biliyorsundur). Ortaya çıkan son testlere göre 8800 Ultra'dan hızlı. Ayrıca 9800GX2 nin çıkmasınada en az 3 ay var. İçimden bir ses 3870 X2 tam senin işini görecek kart diyor.

Tabi kart çıkınca kullanıcısı testlerini görmek lazım. Birde ATI'nın driver problemi olmazsa kart süper olacak gibi. Fiyatıda 500-550$ aralığında olacakmış.
  • quote:

Ne yaptın Titan Quest oyununda 35 kare almak için çözünürlüğü en az 1600x1280 yaptın herhalde
    320'lik zaten 1280x1024'e zor dayanıyor

Sabrımı zorlamayın.

Lütfen, söylediğim kötü sözleri yazıya dökmemi engelleyen sabır sınırını zorlamayın.

Yazıyı okuyun, tek yapacağınız bu. Eğer okumak ve okuduğunu anlamak yeteneğiniz yoksa (tabii, bunu görebilmeniz için önce okumanız gerekiyor), ben size tekrar anlatayım (bunların hepsi yazıda var. Anlamanız için tekrar yazıyorum):

Titan Quest IT'de 16xQ AA, Süper Örnekleme ve 16x AF kullanılmıştır. Çözünürlük, testin tamamında olduğu gibi 1280x1024'tür. Bu ayarlarda, 320 MB'nin oldukça altında kullanım söz konusudur.

320'lik 1280'de zor falan dayanmıyor. IT'de, normâl Titan Quest'in aksine grafik belleği oyun içinde sürekli temizleniyor. Normâl TQ'de doğru düzgün temizlik olmuyor, grafik belleği kullanımı daha yüksek seyrediyor, 320'de de, 512'de de, aynı şekilde.

GTS 320'nin belleği sadece Crysis GPU_Benchmark'ta dolmuştur (sonlara doğru, 330 - 340 arası). Onun haricinde, hiçbir sahnede (Crysis dahil), 3DMark'ta, demo'da dolu değildir. Grafik belleği dolmayınca kayıp yaşanmaz, hatta düşük zamanlı bellek sebebiyle GTS 640'ı geçebilir, GTS 320.

Anladınız mı? (pek sanmıyorum anlayacağınızı ama) Karşılaştırmaya baksanız, yazıyı okusanız bir şeyleri anlama ihtimâliniz olacaktı.

Eğer, böyle düşünmeye devam ederseniz buraya bir şey yazmayın. Başka yerde de bu konu hakkında yorum yapmayın.

Bana 320'nin nerede zorlanacağını öğretmeye sakın kalkmayın. Hele, taraflı test vs, ayıp. Millet okusun, bilgilensin diye test yapıyoruz burada, dediğinize bakın! Testi okumadan "taraflı" diyebiliyorsunuz.

Tam engellenecek birisiniz. Ama, bu sefer abuk sabuk yazılarınız cevapsız kalacak.

Fatih hocam, o karta Strider 560W'nin yeteceğine inanmıyorum. Bu sebeple, GX2, X2 vs. böyle çözümlerden uzağım.

Zaten, normâl şartlarda da bu tür şeylere soğuk bakarım. Doğru düzgün, tek işlemcili kartları bekleyeceğim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi False King -- 21 Şubat 2008; 21:35:30 >

• tebrikler çok iyi olmuş testler, kendi kartıma uyuz oldum bu arada, sen nasıl g80 den geri kalırsın len...
  • vay anam vay ben böle şey görmedim abi sen AKADEMİSYEN FALAN mısın?makale gibi bilimsel araştırma gibi yazmışsında yazmışsın helal olsun hepsini okuyamadım yanlız bilg bile zor açtı resimleri sanrım 10dk bekledim tamamen sayfanın açılması için
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.