Şimdi Ara

SİLİNEBİLİR (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
237
Cevap
0
Favori
18.813
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: Tuğer

Bu kadar iyi mi oldu testler? :)

Keşke biraz daha geniş tutsaymışım oyun çeşitliliğini, bu durumda.

Bana güncel olanlardan, sahne testlerine müsait, sahnelerinde 320 MB'nin sorun çıkarmadığı oyunlar söylenirse onlarla karşılaştırmalı test yapayım. Biraz daha bilgilendirici olsun. Meselâ, Call of Juarez, Bioshock (bunu indirip oynamam lâzım gerçi, sormaya gerek yok), Lost Planet gibi ismi çok geçenler, bu şartları sağlar mı?

Bir kişi 3DMark 06'dan bahsetmiş. Bu konudaki açıklamamı 3dmark başlığında yapmıştım. İşlemciyi 3.4'e çıkararak da test etsem, gene çok etkisi olacak. Sonuçta biz iki kartı karşılaştırıyoruz, sistemlerin 3dmark puanlarını değil. Şöyle 6 GHz QX9770 falan olsa, belki o zaman SM3 puanlarını paylaşabilirdim.

Oyun kayıtlarını göndereceğim, toparlayınca.

Evet o benim.
    CPU hızı çok etkiliyor bunu biliyorum tabiki.
    bu kadar uğraşıdan sonra(ben dahil baya bi tebrik geldi)
    mark puanları da yazılabilirdi (ben merak ediyorum)
    iki testte CPU aynı hızda olursa hiç mi bir bilgi vermez?

• quote:

Evet o benim.

Hocam, ekran kartının gücünü gösterirken, işlemcinin etkilediği ortlama kare/sn'leri vermemi beklemeyin.

Yine de, 3 ghz 6420 ile 8800 GTS 512 puanlarını paylaşırım, bu kadar önemliyse (sadece 3 ghz işlemci ve 8800 GTS puanı olarak bakılabilir buna). GTS 320 ile bu iş için yaptığım bir 3dmark testi zaten yok. Karşılaştırma şu an olanaksız.

Bu arada, oyun önerilerini acilen bekliyorum. Bir an önce indirip testlerini yapmam gerekiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi False King -- 13 Ocak 2008; 16:01:22 >
  • Tuğer hocam tarih yazmışsın , mükemmel bir inceleme olmuş bi o kadarda gerekli
  • quote:

quote:

Evet o benim.

Hocam, ekran kartının gücünü gösterirken, işlemcinin etkilediği ortlama kare/sn'leri vermemi beklemeyin.

Yine de, 3 ghz 6420 ile 8800 GTS 512 puanlarını paylaşırım, bu kadar önemliyse (sadece 3 ghz işlemci ve 8800 GTS puanı olarak bakılabilir buna). GTS 320 ile bu iş için yaptığım bir 3dmark testi zaten yok. Karşılaştırma şu an olanaksız.

Bu arada, oyun önerilerini acilen bekliyorum. Bir an önce indirip testlerini yapmam gerekiyor.

tamam.sadece biri elinizde ise gerek yok.
    iki puanı verebilseydiniz bana yararı olurdu.
    yine CPU'ya vurgu yapmışsınız.yine tekrarlamak istiyorum:
    iki testte de CPU, "AYNI" hızda olursa benim için bir anlamı vardır puanın.
    Elinize sağlık.

• Tuğer,

Öncelikle ellerinize, emeğinize sağlık. Çok güzel, çok bilgilendirici testler olmuş.

Oyun önerisi istemişsiniz grafik belleği kullanımı az olan. Size tek önerim Rainbow Six Vegas olacaktır. Şu an 8800GT kullanmaktayım. Riva tuner ile yaptığım ölçümlerde 1680x1050 çözünürlükte dahi, son ayarlarda, 256mb ekran kartı belleği dolumuna bile rastlamadım. Crysis gibi grafik işlemciyi sonuna kadar kullanan ama grafik belleğiyle hiç işi olmayan bir oyun. Sanırım bu tarz kaliteli oyunlar arasında bu özelliğiyle Vegas gibisini bulamazsınız...
  • Öneriniz için teşekkür ederim.

Rainbow Six, kullanmak istediğim, tarayıcı ağırlıklı bir testti (oyunlara test diyoruz artık).

Sizin dedikleriniz kararımı vermemi sağladı. Bildiğim kadarıyla, sabit sahne testleri için de uygun. Testleri yapmaya çalışacağım.

Ayrıca Fillrate Tester ve ShaderMark da kullanmayı düşünüyorum. Bunları atlamışım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi False King -- 13 Ocak 2008; 17:47:37 >
  • Ben Okumaya Üşendim , Sen Hazırlamaya Üşenmemişin.Sağol.Ama Ben GT Taraftarıyım.Eline Sağlık
    Edit:Yazım Hatası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi By_MeLiH -- 13 Ocak 2008; 18:06:04 >
  • Arkadaşım eline emeğine sağlık çok yararlı ve ayrıntılı incelem olmuş, sağolasın
  • quote:

Orjinalden alıntı: TRQX

Ben ömrü hayatımda böyle inceleme görmedim, sözde bu işin gurusu olan onlarca yerli - yabancı site ve forumun bundan ibret alması gerekir.
    Bunu söylerken methiye düzmüyor, aksine çok samimi şekilde düşündüklerimi dile getirmeye çalışıyorum.
    Tebrik ederim, @Tuğer daha iyisini yapana kadar en iyisi budur bence.

kesinlikle katılıyorum harika olmuş teşekkürler elimdeki g80 e devam edeyim ben ozaman zaten hız aşırtmalı kullanıyom ortalama 8800 gt nin düz hali gibi yani
  • quote:

elimdeki g80 e devam edeyim ben ozaman

320 MB bellekle G80'e devam etme kararı vermeniz... Eminsiniz değil mi?

Bence, GT 512'ye geçin en azından. +192 MB bellek devasa farklar yaratıyor. STALKER'de, dış mekânda öyle bir rahatladı ki, anlatmak zor. Company of Heroes de öyle. Crysis zaten biliniyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi False King -- 13 Ocak 2008; 19:41:07 >
  • arkadaşlar fazla bilgim yok ekran kartı konusunda... karesi daha çok olan daha iiyi dimi:)
  • quote:

quote:

elimdeki g80 e devam edeyim ben ozaman

320 MB bellekle G80'e devam etme kararı vermeniz... Eminsiniz değil mi?

Bence, GT 512'ye geçin en azından. +192 MB bellek devasa farklar yaratıyor. STALKER'de, dış mekânda öyle bir rahatladı ki, anlatmak zor. Company of Heroes de öyle. Crysis zaten biliniyor.

yav yani surda 4-5 ay daha kullanacaz 9xxx serisi cıkana kadar suan zorlayan tek oyun crysis var zaten stalkerda ise driverlarla ve yamalarla performans cok düstü yaaa ilk yükledigimde 100 lerde olan fps ilk yamalarla 80 lere düstü daha sonra 04-05 yamalarıyla sonrada driverlarla 35lere kadar düştü suan 1.0005 yaması ve 169.25 ile vistada 35lerde geziyoz 4x aa ve 8x af de vistada 1280 de. en iyi performans hiç yama yapmadan 163.44 driverıyla idı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UgurSuval -- 14 Ocak 2008; 20:29:42 >

• Benim Kart 691 De Sorun Çıkarmıyo Demekki Daha Da Yaklaşabilir G80.
  • verdiğin emek için teşekkürler
  • Güzel çalışma tebrik ve teşekkürler

Karşılaştırma açısından bana düşen bir şey olursa, elimde bulunan oyunlar

SİLİNEBİLİR

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kumandan -- 13 Ocak 2008; 22:46:14 >
  • Öncelikle oyun oynamayi çok sevmeyen buna karşın ekran kartı konusu hobisi olup 2. bir kart alarak tafarsız bilgilerini en ince ayrıntısına kadar testlerine yansıtıp müthiş bir tablo oluşturan tuğer arkadaşımıza sonsuz tşkler. detay analiz açıklama ve inceleme konusunda ceo ile tuğerin özverileri takdire değer. şahsen benden bir ekran görüntüsü isteseniz ona bile üşenebilirim koysam da sorulara cevap vermeyi unutabilirim :)

320mb 8800gts sahibi olarak oyun oynamak tutkudur bende ve bu kart aldığım zaman dilimi için fiyatını son kuruşuna kadar hakediyor. crysis hala elime ulaşmadı ama geriye kalan tüm oyunlar için stalker coh v.s. de 1280x1024 te şahsen sorun yaşamadım. crysis te yaşayacağımı biliyorum :) bu yüzdendir ki 100 ytlden fazlası verilip bu kartı değiştirmeye değmez.

Sıfır kart almayı düşünen birinin paraya bakış açısı ile doğru orantılı olarak alabileceği en ideal kart 8800gt olmalı diye düşünüyorum 8800gt fiyat olarak yüksek gelirse 256mb belleğine rağmen hd3850 üst seviye ekran kartları scalası içinde en altta yer alsada en ideal seçim olacaktır. şahsımca üst seviye ekran kartlarından birine sahip olanların yeni bir kart almak adına yeni serileri beklemeleri daha doğru olacaktır.

• quote:

yav yani surda 4-5 ay daha kullanacaz 9xxx serisi cıkana kadar

O kadar sabredebiliyorsanız, tabii o zaman sorun yok.

Ama, GTS 320 kullananlara 512'lik yeni kartları öneriyorum ben. 320'yi elden çıkarırlarsa, Palit 8800 GT 512 MB şu an 342 lira. MSI O/C 350 lira.

En fazla 100 lira (o kadar bile gerekmeyecek) ekleyip geçiş yapabilir durumdalar. Ve bunu şiddetle tavsiye ederim. G80, 320 MB bellekle tek kelimeyle harcanıyor. RivaTuner'le oyun oynama alışkanlığınız varsa bunu çok daha iyi anlıyorsunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi False King -- 13 Ocak 2008; 21:45:41 >
  • üstadım evet ama hani oyuncu ile donanım fanatiği arasında öyle bir fark var oyuncular aslen oyuna bakar amaç oyundan max zevki alabilmektir. online oyun hastaları özellikle performansa bakar en basiti cod2 multiyi dx9 yerine dx7 de oynamak tercih edilir akıcılık adına değil bu grafikler kötüleşsede adamları algılamak daha kolay :) single de ise doygun görüntüler eşliğinde oyun akıcılığına donanim fanatikleri ise oyundan ziyade verilerle ilgilenir belirtmek istediğim oydu oyun fanatiği olarak bana sorun yaşatmadı crysisi saymıyorum onda yaşayacağımı biliyorum bundan sonraki oyunları yorumlayamam ama crysis gibi 5 saatte bitecek bir oyun adına ekran kartını değiştirmeye değmez diye düşündüm
  • "Max zevk", grafik + yüksek kare/sn'siz olmuyor ama

"Ben oyun manyağı değilim" dediysem de, oyunlara ilgi duyan biriyim.

Sadece biraz titizim. Oyundan zevk almaya önem veriyorum, bu değişikliği de ondan yaptım.

Cod 2'nin olayı zaten zorunluluktur. Sadece kare/sn değil, dx7'de görüntü daha net. Meselâ, Moskova'da, dx9'da kar yağışı oluyordu. Bu da görüntüyü rezil ediyordu. Tabii, siz örnek olarak verdiniz. Ne demek istediğinizi anlıyorum.

Aslında CoD 2'yi test edebilirdim. Unuttuk onu arada. Vardı bilgisayarda.

GTS G80 320'yi 250 - 260 TL fiyatla elden çıkarsanız, sadece 90 lira civarı ekleyip GT'ye geçeceksiniz. Ve oyun zevkiniz çok artacak.
    İkinci el GT alırsanız o kadar bile eklemeyeceksiniz.

Sizin bileceğiniz iş. Tek bellek yiyen oyun Crysis olsa, ondan daha beterleri olmasa bu kadar önemsemezdim :)

Ekleme:

Crysis'e 512 MB bellek de tam yetmiyor, en azından GeForce için. Oyunu 1280x1024, 2x AA ile baştan başlattım. XP modsuz "yüksek" ile. Tankları roket atarla uçurduğumuz yere kadar aralıksız oynadım. O uçurduğumuz, daha doğrusu uçuracağımız bol binalı geniş yere ilk geldiğimde bellek doldu, oyun yavaşlamaya başladı (o tanklı yoğun yerden oyunun başına kadar hiç sorun olmamıştı). G92 GTS, 1280x1024 - 2x AA için gayet yeterli olmasına rağmen 512 MB sebebiyle burada sorun yaşandı. Muhtemelen, oyunu hiç ara vermeden, başından itibaren oynamamın büyük etkisi var bunda.

Oyunu uzun süre - aralıksız oynamazsanız 512 MB yavaşlatmaz sanırım, fakat uzun oynayıp, bu uzun oynayışın sonunda geleceğiniz yoğun yerlerde hiç sorun görmek istemiyorsanız 1280x1024 - 0x AA ile deneyin. Onun kurtarması, çok yüksek olmasa da, olasılık dahilinde.

Şu bir gerçek ki, Crytek'in 640 MB bellek önermesi kesinlikle boşa değil.

Ekleme 2:

İnşallah yarın, Lost Planet, Aoe 3, Fillrate Tester, ShaderMark 2.1 ve LightsMark 2007 ile belki RS: Vegas ve CoD 2 testlerini ekleyeceğim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi False King -- 14 Ocak 2008; 4:05:50 >

• quote:

Ekleme:

Crysis'e 512 MB bellek de tam yetmiyor, en azından GeForce için. Oyunu 1280x1024, 2x AA ile baştan başlattım. XP modsuz "yüksek" ile. Tankları roket atarla uçurduğumuz yere kadar aralıksız oynadım. O uçurduğumuz, daha doğrusu uçuracağımız bol binalı geniş yere ilk geldiğimde bellek doldu, oyun yavaşlamaya başladı (o tanklı yoğun yerden oyunun başına kadar hiç sorun olmamıştı). G92 GTS, 1280x1024 - 2x AA için gayet yeterli olmasına rağmen 512 MB sebebiyle burada sorun yaşandı. Muhtemelen, oyunu hiç ara vermeden, başından itibaren oynamamın büyük etkisi var bunda.

Oyunu uzun süre - aralıksız oynamazsanız 512 MB yavaşlatmaz sanırım, fakat uzun oynayıp, bu uzun oynayışın sonunda geleceğiniz yoğun yerlerde hiç sorun görmek istemiyorsanız 1280x1024 - 0x AA ile deneyin. Onun kurtarması, çok yüksek olmasa da, olasılık dahilinde.

Şu bir gerçek ki, Crytek'in 640 MB bellek önermesi kesinlikle boşa değil.

evet burada crysis için durumu çok açıklayıcı bir şekilde anlatmışsınız, zira benimde izlenimlerim aynı yönde. (izlenimden ziyade düşünce demek daha doğru olur, bellek dolma sıkıntısı yaşamadığım için :) )

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.