Şimdi Ara

Silecek Yüzünden Motor indirme gerçekmiş (Sanayi esnafı Yolunda...)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.041
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

şöyle bir araç almıştım.

Silecek Yüzünden Motor indirme gerçekmiş (Sanayi esnafı Yolunda...)donanımhaber forum
    2011 Model Tam Otomatik Aveo İzlenimlerim (470.000 TL) | DonanımHaber Forum
    https://forum.donanimhaber.com/2011-model-tam-otomatik-aveo-izlenimlerim-470-000-tl--162110966#162163772

Aracı alır almaz ihtiyaç olmamasına rağmen aracı Bulunduğum ildeki özel opel servisine götürdüm yorumları iyidi.

6-7 kere ustanın yanına gittiysem 3 kere ekler götürmüşümdür aramızdaki sohbet iyidi çalışanlar falan hoş sohbetti butür işlerde hediyeleşmeyi severim.

Aracın Triger,Yağ soğutucusu,Buji,yağ,yakıt,hava filtresi değişti antifriz kondu öncesinde antifiriz yarım yamalak kullanılmış bundan dolayı paslar var.

Depo pisti usta 2 hafta boyunca 2 kere gidip antifrizi yeniledik eskiyi boşaltıp, En son üçüncü gidişim de sıfır su deposu aldım antifrizi koyduk sonra bir su kaçağını hatırladım onlarda görmemiş gösterdim onu değiştirirken antifrizi kovaya boşalttı değiştirdi onu geri koyacaktı abi koyma dedim yeni aç dedim daha 10 dakika önce koyduğu antifirizi döktüm yeni koydurdum bu kadar araca dikkat ediyorum.

3-4 gün sonra araçta su kaçağı olduğunu fark ettim geri gittim devridaim bozulmuş triger de değiştirmemiş 1 gün yattı araç onu da değiştirdi araçta artık değişecek çok bir şey kalmadı gönül rahatlığı ile aracı almaya gittim ve mevzu burada başlıyor.

Hikaye başlamadan önce şunu belirteyim araçta hiç bir şikayetim yok yağ,su tertemiz gidişi kötü değil 140-160 görüyor araca sırf az ısınsın diye 4.000 TL verip özel yazılım attırdım fan erken açsın diye araç gayet güzel hale geldi işin özü.

Usta testten geldi kaputu açtı 2-3 boruyu sıktı arap bunun boruları şişiyor motor açacağız iyi ihtimal 80.000 TL kötü ihtimal 140.000 TL Gider dedi, Ben şok oldum şaka yapıyor sandım yapmıyormuş :)

Abi dedim hiç bir şikayetim yok başka bir şey den olamaz mı yok diyor böyle iki sokak öteye gidemezsin yolda patlarsa maliyet de artar yapacak bir şey yok dedi.

Abi dedim arabayı ver ben bi aldığım yere falan gideyim sen bilirsin ama ben olsam çıkmam falan dedi yola çıktım exper e gittim gösterdim abi bu kadar şişlik normal bu arabalar sıcak basınçlı çalışıyor öyle balon vs yok, Alırken conta testi de yaptık orada da temiz çıktı ama yine emin olmak için komşu ustasını çağırdı araç servisi.

Baktı araca şikayetin ne dedi yok dedim e sorun ne dedi borular şişiyormuş motor inecekmiş dedim baktı bu şişlik normal dedi biraz evet şişlik var gibi ama bunu su deposu kapağından yapabilir, fazla sudan da yapabilir havası doğru alınmadığı için de yapabilir bir şey yok arabanda kardeşim dedi git evine dedi.

Arabayı aldım biraz rahatlayarak servise geri döndüm, Abi şuan kalsın dedim exper e gittim sorun görmediğini söyledim yine aynı şeyleri anlattı ama sen bilirsin dedi ben oraya kendi aracım ile geldiğim için o aracı usta kullanacak benim eve bırakıp onu geri bırakacaktım sanayiye, bindi arabaya marş bastı araba biraz verimsiz çalıştı marşı kapattı, Kaputu açtı antifirizi boşaltmaya başladı usta napıyorsun dedim subaplara su iniyor müdahale ediyorum bu araba gitmez dedi suyu boşalttı.

el mahkum arabayı bıraktım orada arabayı götürecek biri yok usta da boşalttı suyu eve döndüm araştırdım gece 4 de yattım konu paradan ziyade aracı alır almaz bu masrafa girmek insanı kötü hissettiriyor.

Sabah uyandım ustayı aradım abi açma ben gelip alacağım diye bilgi verdim usta geleceksen çekici ile gel yoksa bu araba gitmez dedi ok dedim kapadım otobüs ile sanayiye gittim.

Yine aynı mevzular iki sokak öteye git elinde kalır hasar büyür vs yok abi dedim ver arabayı antifirizi doldururken arkadan ortağı geldi napacan bu arabayı dedi aldığım yere götüreceğim dedim belki geri alırlar öyle bir niyetim yok ama yalandan söyledim ortağı 200.000 TL Ben vereyim dedi :)

Bende o paraya vereceğime kapıda yatsa daha iyi diyerek alıp aracı aynı sanayide bir opel ustasına götürdüm abi dedim şu arabanın yağı değişeli 1000 km olmadı tekrar değişelim genel bakım yapıp antifrizi yenileyelim çünkü içim rahat değil.

Bakım yapıldı buraya da 4.500 TL Para verildi :) , Usta aracı inceledi gayet temiz dedi yağ kaçağı bile yok dedi boru sert diye motor mu açılır diyor takip ederiz sürekli bir yer patlatır o zaman açarsın ama öyle bir şişkinlik yok dedi aracın orijinal depo kapağını taktık.

iki sokak öteye gidemezsin dediği araç ile bugün 250 km yol yaptım araç tık diye marş alıyor hiç bir sarsıntı sorun yok

Araçta yapılması gereken ne varsa pazarlıksız yaptık sanırım bu kadar özen birilerinin dikkatini çekiyor.

İkinci el araç alacaksan yeni olacak en fazla 5 yıllık butür bir sanayi esnafının eline düşersen gerçekten sonuna kadar kullanıyorlar.

470.000 TL aldığım araca bakım için 41.000 TL para harcadım sırf ilerde sorun yaşamamak kafam rahat olsun diye hiç bir şikayetim yokken ama gel gelelim neredeyse usta motoru ayak üstü indirecekti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrcnd -- 25 Eylül 2025; 20:17:50 >

• Geçmiş olsun. Daha önce forumda belirtmiştim. Ben de yorumlarda birkaç tane tamirci için küfür hakaret olmadan eleştiri yapmıştım. Kısa sürede yorumlarım silinmişti. Yani olumlu yorumlar duruyor ama olumsuz yorum yok.

Bence buradaki sıkıntılı sürecinizi, ilgili tamircinin sayfasına da yorumlayın bakalım ne oluyor?

• Geçmiş olsun. Daha önce forumda belirtmiştim. Ben de yorumlarda birkaç tane tamirci için küfür hakaret olmadan eleştiri yapmıştım. Kısa sürede yorumlarım silinmişti. Yani olumlu yorumlar duruyor ama olumsuz yorum yok.

Bence buradaki sıkıntılı sürecinizi, ilgili tamircinin sayfasına da yorumlayın bakalım ne oluyor?

• "Arabayı aldım biraz rahatlayarak servise geri döndüm, Abi şuan kalsın dedim exper e gittim sorun görmediğini söyledim yine aynı şeyleri anlattı ama sen bilirsin dedi ben oraya kendi aracım ile geldiğim için o aracı usta kullanacak benim eve bırakıp onu geri bırakacaktım sanayiye, bindi arabaya marş bastı araba biraz verimsiz çalıştı marşı kapattı, Kaputu açtı antifirizi boşaltmaya başladı usta napıyorsun dedim subaplara su iniyor müdahale ediyorum bu araba gitmez dedi suyu boşalttı."

Hayır kurtulmuşsun oradan sonra niye tıpış tıpış tekrar geri gidiyorsun. Risk budur mu demek istiyorsun Silecek Yüzünden Motor indirme gerçekmiş (Sanayi esnafı Yolunda...)  Olur sanayide böyle şeyler benim yeni bizde işe giren kendi ustam 2 ay önce motor yaptığımız aracın üst kapağını söktürecekti ses geliyor diye. Bir de ciddi ciddi sorun var diyordu. Sonra dedim usta bu aracı 2 ay önce biz yaptık ne sesi Silecek Yüzünden Motor indirme gerçekmiş (Sanayi esnafı Yolunda...) Aradan belki en az 30 bin km geçmiştir araç tıkır tıkır yoluna devam ediyor Silecek Yüzünden Motor indirme gerçekmiş (Sanayi esnafı Yolunda...) 

• İyi yorun yapmıştım sildim, Kötü yorum yapar mıyım pek yapım değil ama yapacağım sadece 1-2 ay aracı kullanıp %100 emin olacağım.

@tenekekutu Sabah kendi aracım ile gitmiştim kendi aracımı adamın dükkanının kapısına park ettim planda usta ile birlikte dönüp ustayı geri bırakmak vardı ama bu olay olunca oda yalan oldu işin özü iki araba olunca bende tek olunca mecbur dükkana döndük Silecek Yüzünden Motor indirme gerçekmiş (Sanayi esnafı Yolunda...) 

Triger, yağ bakımı, tekeri, aküsü vs derken 100 binlik oluyorsun. Hele bir de motor yapılacaksa bir araç parası daha veriyorsun.

Bu nedenle ya şu elektrikli 4 tekerleri almalı ya da 800 binlik düşük kmli araçlara dönmeli.

Sanayide kucaktan kucağa gezmeyeceğimi bilsem 450 bine HB Nissan Almera vs gibi eski ama dolu araç alırdım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

140K ya motor tamir eden ustaya vuracan tokatı kaç yıllık araç sandığa baksan kaç diyecekler. Bana sanki yeni araç motoru...

Ben aracımın motorunu lpg den ötürü yaptırdığım zaman (full orjinal parçalar hiç bir masraftan kaçılmadan yapıldı) bir yerden trim sesi geliyor. Bir ustaya gittik baksın diye motor 3 silindir titreşimli çalışıyor ya baktı sizin motor sıkıntılı ömrünün sonuna gelmiş yapılması gerek muhtemelen dedi. Hiç kimsenin bir şey bilmediği yerde herkes her şeyi bilir hesabı bizim ustalar 2 parça söküp yerine yenisini takabilince kendini makine mühendisi sanıyor.

Motorunu yürüdüğü sürece açtırma açan adamın kapatacağının garantisi yok. Bizim arıza lambalarının sensörlerimiz bitti orası şişti burası inledi şurası üflüyor diye milleti yemeye çalışıyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Storm Raider -- 25 Eylül 2025; 23:27:16 >

• Tam dolandırıcılara denk gelmişsin sen dua et arabandan parça çalmamışlar ya da arabanı kendileri bozup sonra sana masraf açmamışlar bir de öyle tipler var benim arabanın çalışan termostatını çalmışlardı.Ertesi gün farkettim gittiğimde dükkanın yerinde yeller esiyordu kimse yoktu, zaten kaçıp gidicez gider ayak bunu da soyalım demişler galiba.Bende de cruze var bu arada 10 senede sadece yağ soğutucusu patladı onu ve iki hortumu değiştirdim.Bir kerede vanosları değiştirmiştim.Onun dışında bir sıkıntı yaşatmadı çok şükür.Eğer bu araçlarda kendin araştırıp sorunu az çok öğrenmezsen sanayide kasaplar içine ediyor ya da seni soymaya çalışıyor.Benim arabanın yağ soğutucusu patladığında bir özel servise gitmiştim adam ben arabadan anlamıyorum sanıp öyle bir konuştu ki sanırsın motor ölmüş bitmiş sanki.Ne kadar masrafı dedim minimum 80 90 bin tutar dedi.Hatta niyetini ağzından kaçırdı " inşallah 80 bin tutar " dedi.Küfür edecektim kendimi zor tuttum, sana hayırlı işler dedim çıktım.Gittim başka bir özel servise orada 19 bin tl ye hallettim.Yağ soğutucu + garanti olması için yağ pompası + hortumlar değişti motorun içi yıkandı antifrizi yenilendi yağı vs. koyuldu araba çiçek gibi oldu.Bence 19 bile çoktu ama gittiğim servis lüks bir servisdi o yüzden normal diyebilirim.Bakımı da artık parçaları kendim alıp dışarıda taktırıyorum, en son genel bakımı 6 bin tl ye yaptırdım bir iki ay evvel.4 bin küsür zaten parçalar tutmuştu.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Geçmiş olsun hortumlar şişiyor motor inecek diyen "esnafı " ifşa et en azından ili ilçeyi söyle uzak dursunlar böyle bir dolandırıcıdan kurtuldugun için ya kurban kes ya fakir sevindir...

Hangi ustaya gidileceğini bilmiyorsanız zaten sanayiye girilmemesi gerekiyor tabi bu muhakkak da, yetkili denen yetkisiz bilgisiz servisler bence en büyük asıl dolandırıcı. Ancak milletimiz çok seviyor :)

Araba da yaşıtlarına göre nispeten temiz olduğu için aldım araçtan bir şikayetim var mı aslında yok, Ağır bakıma ihtiyaç varmıydı yoktu araç ile yol bile yapmıyoruz normalde ama sırf ilerde başımıza iş açmasın diye A dan Z ne varsa yenilemeye çalıştım ustayla pazarlık bile yapmadım ama sanırım böyle olunca insanların niyeti değişiyor.

@Storm Raider Bu olay olunca aklıma ilk sizin yazdıklarınız geldi Silecek Yüzünden Motor indirme gerçekmiş (Sanayi esnafı Yolunda...) 

Araca şuana kadar yaptığım masraflar keyfiydi aslında triger vs iyi durumdaydı ama ben ileriye dönük bu aracı satmam elimde kalır diye A dan Z e motora girmeden önemli parçaları yenilemek istedim, 1.000 km olmadan yağ tekrar değiştirdim sırf diğer adama güvenmediğim için.

Aracı ben kullanacak olsaydım manuel yeni modelli bir şey alırdım ama aracı annem kullanacağı için otomatik gerekiyordu ve bu paralara bu temizlikte farklı bir araç bulamadım çevremde herkes aslında bu modellerden uzak durmamı önerdi ki opel motorlarını bende hiç sevmem bakımını yapacak gücüm olduğu için aldım.

Araçtan şuan memnunum her sürüş sonrası kaputu açmak dışında kontrol için Silecek Yüzünden Motor indirme gerçekmiş (Sanayi esnafı Yolunda...) Konforu, Donanım seviyesi şanzımanı parasının çok üstünde.

@Onyargisiz 1-2 hafta hergün aracı kullanacağım emin olduktan sonra ismini paylaşacağım ve arkadaşın işletme profiline de şu yorumu yapacağım.

Ferdi ustamın işçiliğini beğendim yaptığı işlerde bir sorun yaşamadım (diğer servisler sente vs iyi olduğunu söyledi) Ama iki sokak öteye gidemezsin motor indirmemiz gerekiyor dediği araç ile 3.000 km yaptım hiç bir sorun yaşamadım yazıp 4 yıldızı yapıştıracağım :)

İşin garibi şu ki ilk gittiğim de de ustada bol bol motoru açık araba vardı son gittiğim de de bundan sonra bu bile benim için bir kriter olacak motor açmak onun için alışkanlık olmuş şimdi düşününce anladım.

@Ormanci Söylediklerinize kesinlikle katılıyorum ama şöyle bir durum var, Benim mesela güvendiğim bir ustam var istanbul da bayon aracımı alınca sıfır ilk bakımı yetkilide yaptırdım ikinci bakımı bu özel servise gidip malzemeyi ben alıp ona sadece işçilik ödedim yıl 2023 ödediğim para 1.500 TL hesapladım yetkili servisten 500 TL civarı ucuza geldi.

Bu aracı alınca da götürdüm yok parçasını bulabilirmiyiz vs dedi yokuş yaptı o yüzden uzatmadım yorumları fazla olan sadece opel bakan bir servisi buldum götürdüm.

Gittiğim yerin 50+ yorumu var 5 yıldız hepsi araçla ilgilendi güzel test sürüşü yaptı ama geldiğimiz nokta burası

---

• Ne yazık ki artık Google yorumlarının da güvenilirliği kalmadı.

Firma sahibi parayı bastırıp beğenmediği yorumları sildirebiliyor.

Gelibolu'nun oralarda Güneyli diye bir yerde butik denilen bir otelimside kaldım.

Açık elektrik prizleri, kırık banyo lavaboları, paslı malzemeler.

Fotoğraflı olarak yorumumda belirttim. Ama o ne bir ay sonra yorumumdan eser kalmamış.

Bu fiziksel şartlara rağmen bütün gidenler hep 5 yıldız vermiş. Tek bir şikayet yok.

Oysaki oda kahvaltı fiyatı, güneydeki 5 yıldızlı otellerin her şey dahil fiyatıyla ayniydi.

Koyunun olmadığı yerde bizim keçi Abdurrahman Çelebi olmuş işte.

Bu tecrübe bana kısa tatil, kısa kaçamak konseptini iptal ettirdi. gerekirse 2 yılda bir giderim. Güneydeki 5 yıldızlı otellerde 6-7 gün kalır paramın karşılığını alırım dedim. (DEMİŞTİM)

Sonra onlar da sapıttı.

Şimdi ise bu soygunculara, skimpflasyonculara beş kuruş paramı kaptırmadan Yunanistan'a geçiyor, Halkidiki'nin oralarda paramın karşılığını çatır çatır hem hizmet, hem de satın aldığım malın kalitesi olarak alıyorum.

Bizim esnafımızın, kurumlarımızın bizi nasıl da güzel öptüğünü canlı canlı deneyimliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mehmet Serdar K. -- 26 Eylül 2025; 11:6:13 >

• Silecek Yüzünden Motor indirme gerçekmiş (Sanayi esnafı Yolunda...)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yetkili servis güzellemesi değil gerçekler bu maalesef sanayi fiyatları çok arttığı gibi yan sanayi ürün kalitesi de çok düştü. Sanayide iyi ustalarda var ama onlar da servislerin ücretine yakın ister hale geldiği gibi randevu bulması da dert. Geçen ben kendi aracıma ağır işler yaptırdım triger vs kendimde bu işlerin içindeyim ama vaktimiz olmadığı için dışarda yaptırdım özel servisten fiyat aldım yetkili servis fiyatına nerede ise yakındı.

İş bir de uzun, özelde çoğu ustanın dükkanı da küçük bir parça çıkıp olmadığı zaman maalesef uydur kaydır bir şekilde halletmeye çalışıyorlar. Bazı işlerde yer sorunu da var.

Piyasa aracın vardır araç yenidir yetkili servis pahalı kaçar doğru fakat araç yaşı artmaya başlayıp işlerde biraz ağıra dönmeye başlayınca servisten fiyat almakta fayda var. Yani her iş sanayi ucuz olayı günümüzde artık çok da geçerli değil hatta bazı işler servisler de daha bile ucuza gelmeye başladı.

• Şu usta müsveddesinin numarasını at özelden, arayıp ağız dolusu bir sövelim. Okurken sinir krizi geçirdim usta nasıl bu kadar sakin kalabiliyorsunuz.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Ufakta olsa şüphem var halen, Usta o kadar korkuttu ki her gün takip ediyorum hiç bir sorun olmamasına rağmen ustaya bakarsak arka sokağa bile gidemezdim hergün 60 km yol yapıyorum gayet sorunsuz her şey.

Bugün tekrar gittim diğer ustanın yanına baktı herşey normal yeni koyduğumuz yağın rengi tertemiz en ufak olumsuzluk yok.

Usta ilk marşta sarsıntı yapıyor subaplara su iniyor dediği olay bir kere bile olmadı o gün kapağı vs açtı o yüzden dengesizlik yaptığını düşünüyorum.

Bunun dışında yapım biraz sakin maalesef, Hayatta çok kez allahından bulsun diyerek zarar ettiğim olmuştur.

Boru alttaki gibi balon vs yok elle sıkılıyor taş gibi değil sert sadece, Bugün bayon aracım ile karşılaştırdım ondan farkı yok gibi neredeyse ama bayon tabiki çok daha yumuşak borusu.

%90 ihtimal ile sorun yok en azından 1000-2000 km yaptıktan sonra sorun yaşamazsam benim yaşadıklarımı başkası yaşamasın diye mutlaka paylaşacağım.

• Bu konu üzerinden ortalama 2.600 KM üstü yol yaptım en ufak sorun yok, Soğutma sisteminde bir saçmalık vardı tek sebebi soğutma deposunun kale olması orijinali ile değişti kapak ile birlikte tertemiz sistem çalışıyor.

2 kere Tekirdağ dan İstanbul a geldim sabit 110-140 arası ne su kaynatma var ne eksiltme.

Ayrıca su deposu değiştiren servis conta testi de yaptı tertemiz çıktı en ufak kaçak yok araçta.

Millet bu paraları nasıl çocuklarına yediriyor 3 tane çocuğu var birde allah bildiği gibi yapsın.

• LPG baş belası;

Arkidiş LPG'li Clio aldı, 40-50 bin TL mesarif yabtı,

6 ay kullanmadan zararına sattı...

Yeni modelli olur atmosferik olur belki olabilir ama özelikle opel grubu motorlarda lpg den uzak durmak gerek bende özelikle lpgsiz aradım buldum.

45.000 TL civarı bir para harcadım bozulabilecek herşeyi değiştirdim.

2 kere İstanbul'a gittim Tekirdağ dan 110-140 arası her şey yolunda şuanlık bakalım.

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.