|
Selamlar. şöyle bir araç almıştım. 2011 Model Tam Otomatik Aveo İzlenimlerim (470.000 TL) | DonanımHaber Forum https://forum.donanimhaber.com/2011-model-tam-otomatik-aveo-izlenimlerim-470-000-tl--162110966#162163772Aracı alır almaz ihtiyaç olmamasına rağmen aracı Bulunduğum ildeki özel opel servisine götürdüm yorumları iyidi. 6-7 kere ustanın yanına gittiysem 3 kere ekler götürmüşümdür aramızdaki sohbet iyidi çalışanlar falan hoş sohbetti butür işlerde hediyeleşmeyi severim. Aracın Triger,Yağ soğutucusu,Buji,yağ,yakıt,hava filtresi değişti antifriz kondu öncesinde antifiriz yarım yamalak kullanılmış bundan dolayı paslar var. Depo pisti usta 2 hafta boyunca 2 kere gidip antifrizi yeniledik eskiyi boşaltıp, En son üçüncü gidişim de sıfır su deposu aldım antifrizi koyduk sonra bir su kaçağını hatırladım onlarda görmemiş gösterdim onu değiştirirken antifrizi kovaya boşalttı değiştirdi onu geri koyacaktı abi koyma dedim yeni aç dedim daha 10 dakika önce koyduğu antifirizi döktüm yeni koydurdum bu kadar araca dikkat ediyorum. 3-4 gün sonra araçta su kaçağı olduğunu fark ettim geri gittim devridaim bozulmuş triger de değiştirmemiş 1 gün yattı araç onu da değiştirdi araçta artık değişecek çok bir şey kalmadı gönül rahatlığı ile aracı almaya gittim ve mevzu burada başlıyor. Hikaye başlamadan önce şunu belirteyim araçta hiç bir şikayetim yok yağ,su tertemiz gidişi kötü değil 140-160 görüyor araca sırf az ısınsın diye 4.000 TL verip özel yazılım attırdım fan erken açsın diye araç gayet güzel hale geldi işin özü. Usta testten geldi kaputu açtı 2-3 boruyu sıktı arap bunun boruları şişiyor motor açacağız iyi ihtimal 80.000 TL kötü ihtimal 140.000 TL Gider dedi, Ben şok oldum şaka yapıyor sandım yapmıyormuş :) Abi dedim hiç bir şikayetim yok başka bir şey den olamaz mı yok diyor böyle iki sokak öteye gidemezsin yolda patlarsa maliyet de artar yapacak bir şey yok dedi. Abi dedim arabayı ver ben bi aldığım yere falan gideyim sen bilirsin ama ben olsam çıkmam falan dedi yola çıktım exper e gittim gösterdim abi bu kadar şişlik normal bu arabalar sıcak basınçlı çalışıyor öyle balon vs yok, Alırken conta testi de yaptık orada da temiz çıktı ama yine emin olmak için komşu ustasını çağırdı araç servisi. Baktı araca şikayetin ne dedi yok dedim e sorun ne dedi borular şişiyormuş motor inecekmiş dedim baktı bu şişlik normal dedi biraz evet şişlik var gibi ama bunu su deposu kapağından yapabilir, fazla sudan da yapabilir havası doğru alınmadığı için de yapabilir bir şey yok arabanda kardeşim dedi git evine dedi. Arabayı aldım biraz rahatlayarak servise geri döndüm, Abi şuan kalsın dedim exper e gittim sorun görmediğini söyledim yine aynı şeyleri anlattı ama sen bilirsin dedi ben oraya kendi aracım ile geldiğim için o aracı usta kullanacak benim eve bırakıp onu geri bırakacaktım sanayiye, bindi arabaya marş bastı araba biraz verimsiz çalıştı marşı kapattı, Kaputu açtı antifirizi boşaltmaya başladı usta napıyorsun dedim subaplara su iniyor müdahale ediyorum bu araba gitmez dedi suyu boşalttı. el mahkum arabayı bıraktım orada arabayı götürecek biri yok usta da boşalttı suyu eve döndüm araştırdım gece 4 de yattım konu paradan ziyade aracı alır almaz bu masrafa girmek insanı kötü hissettiriyor. Sabah uyandım ustayı aradım abi açma ben gelip alacağım diye bilgi verdim usta geleceksen çekici ile gel yoksa bu araba gitmez dedi ok dedim kapadım otobüs ile sanayiye gittim. Yine aynı mevzular iki sokak öteye git elinde kalır hasar büyür vs yok abi dedim ver arabayı antifirizi doldururken arkadan ortağı geldi napacan bu arabayı dedi aldığım yere götüreceğim dedim belki geri alırlar öyle bir niyetim yok ama yalandan söyledim ortağı 200.000 TL Ben vereyim dedi :) Bende o paraya vereceğime kapıda yatsa daha iyi diyerek alıp aracı aynı sanayide bir opel ustasına götürdüm abi dedim şu arabanın yağı değişeli 1000 km olmadı tekrar değişelim genel bakım yapıp antifrizi yenileyelim çünkü içim rahat değil. Bakım yapıldı buraya da 4.500 TL Para verildi :) , Usta aracı inceledi gayet temiz dedi yağ kaçağı bile yok dedi boru sert diye motor mu açılır diyor takip ederiz sürekli bir yer patlatır o zaman açarsın ama öyle bir şişkinlik yok dedi aracın orijinal depo kapağını taktık. iki sokak öteye gidemezsin dediği araç ile bugün 250 km yol yaptım araç tık diye marş alıyor hiç bir sarsıntı sorun yok Araçta yapılması gereken ne varsa pazarlıksız yaptık sanırım bu kadar özen birilerinin dikkatini çekiyor. İkinci el araç alacaksan yeni olacak en fazla 5 yıllık butür bir sanayi esnafının eline düşersen gerçekten sonuna kadar kullanıyorlar. 470.000 TL aldığım araca bakım için 41.000 TL para harcadım sırf ilerde sorun yaşamamak kafam rahat olsun diye hiç bir şikayetim yokken ama gel gelelim neredeyse usta motoru ayak üstü indirecekti. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrcnd -- 25 Eylül 2025; 20:17:50 > |
|

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

kullanıcısına yanıt

Hızlı