Şimdi Ara

SİGORTACILIK TAHKİM KOMİSYONU EMSAL KARAR (İKİNCİ EL DEĞER KAYBI TAZMİNATI) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
123
Cevap
39
Favori
18.348
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: TuVNeRa

Kaza:
    [DHtube:http://www.youtube.com/watch?v=6cCpuClg3o8&feature=youtu.be]

http://www.youtube.com/watch?v=6cCpuClg3o8&feature=youtu.be

Karşı tarafın Trafik Sigorta şirketi 4.000 TL ikinci el değer kaybı tazminatı talep ettiğim halde sadece 1.000 TL takdir edince Sigortacılık Tahkim Komisyonuna başvurdum ve komisyon kararı:

SİGORTACILIK TAHKİM KOMİSYONU EMSAL KARAR (İKİNCİ EL DEĞER KAYBI TAZMİNATI)

Hatirladim indirimli mazot almaya giderken libadiye ye kaza yapmistin
    Hakli cikmana sevindim dostum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Kamera artık şart gerçekten. Bir arkadaşım yeşilde normal geçiyor kavşaktan, kırmızıda geçen bir motosikletli buna çarpıyor. Motosikletin sürücüsünde yaralanma falan yok. Polis geliyor, motosikletli ben yeşilde geçtim diyor, o kırmızıda geçti diyor. Polis arkadaşıma uzlaşın diyor, buda kabul etmiyor ben yeşilde geçtim diyor ve tutuklanıyor. Tutuklanma nedeni yaralamalı kazaya karışmış olmak. Haklı haksız olması o an birşeyi değiştirmiyor çünkü motosikletli kazalar yaralamalı kazaya giriyor. Motosikletli kişi hastaneden sağlık raporu aldıktan sonra arkadaşım tutuksuz yargılanmak üzere salınıyor. 1-2 saat kalıyor karakolda, kelepçe takılmıyor, nezaretede atılmıyor ama sadece polisin iyiliğinden dolayı. Kanunen tutuklu durumda çünkü. Sonrasında da uğraşmadı zaten, ilk mahkemede kırmızıda geçtim dedi, taksirle yaralamadan birkaç yüz lira ceza+mahkeme parası ödedi. Yoksa uzayacaktı daha iş.. Hemen hemen aynı benzer bir olay daha internette okumuştum.

• Bütün forumu okumadım, sorulduysa affola; Bu değer kaybı davasında, karşı tarafın değer kaybını trafik sigortası ödüyor anladığım kadarı ile; peki kaç liraya kadar ödüyor? Ödemediği artan para ne oluyor? Misal benim klasik aracım var, biri arkadan çarptı, çok daha büyük paralarda değer kaybı davası açarsam ne olacak? Bu gibi sebeplerden klasik araca kasko olmuyor mesela, olsada uçuk rakamlar. Trafik sigortası napıyor bu durumlarda? Birde benim fikrim, çok büyük kazalar olmadığı sürece, değer kaybı davalarından çok, ikinci elde normal kazalar yüzünden, değişen, boya yüzünden değer düşürme zihniyetinden kurtulsak, çok daha kolay olacak herşey. Bir dönem arka arkaya birkaç araba sattım, dostlarımın araçlarıydı. Araçların büyük kazaları yoktu, birinin çamurluk işlem görmüş boyanmış, diğerinin kapı sacı değişmişti. Bundan dolayı fiyat düşürmeye çalışanlara direk yol verdim, satmıyorum sana diye. Arabanın tamponu boyanmış diye araca taklalı muamelesi yapan adamlar var. Dediğim gibi bu zihniyetten bir kurtulsak, araçlarımızın başına bişey gelicek korkusuda olmayacak. Sürttü mü biri? yapın kaza raporunu, boyat yada değiştir gitsin. Aman değişti, boyandı değeri düştü derdi yok.

• Aracın sıfır araç olması şart mı ?
    Misal, 2. el araç aldık ama daha önce kazası yok ve diyelim ki 1 yaşında.
    Biri geldi vurdu, kaskonuz tamir ettirdi ve tramerde karşı taraf % 100 kusurlu çıktı.
    Araç yapıldı diyelim ama sonuçta tramer kaydı var ve satış durumunda kazalı gözükeceği için değeri düşük gözükecek.
    Bu durumdaki bir araç içinde, karşı tarafın sigortasından, ekspertiz raporu ile değer kaybı bedeli istenemez mi ?
  • Bu arada ne kadar etkili oldu bilmem ama tüm bu süreçten Hazine Müsteşarlığını haberdar ettim.
    Misal; ilk talebime uzun zaman cevap vermeyen Sigorta şirketini Hazine Müsteşarlığına bildirdim. Onlar da benim adıma sigorta şirketine durumu sordular. Şirket hem Müsteşarlığa cevap verdi hem de bana...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • SATURNUS2015 kullanıcısına yanıt
    Bu durum (Tramer Kaydı olmaması şartı) bana biraz mantıksız geldi. Şöyle ki ;
    Misal 150-200 bin TL. lik lüks bir aracınız var ve AVM'den çıkarken tamponu sürttünüz aracın tamponu çizildi veya misal yolda giderken farına taş geldi far çatladı.
    Bu meblağdaki araçlarda, bu masrafların en az bile en az 800 - 1000 TL. dir.
    Bu masrafı cebinizden ödememek ve kaskoya yaptırmak için uydurma bir tutanak (biri gece dokunmuş kaçmış gibi..) tuttunuz ve 500-1000 TL. civarına kaskodan yaptırdınız diyelim. (Bu tür küçük durumlarda, kaskonuz tamamen bozulmuyor, indirim oranını bir kademe azaltıyor.)
    Bu parçalar aracın değerini düşürmeyecek parçalar olsa da , hasarın karşılığı kaskodan ödenerek yapıldığı için bu olay Tramer kaydına girer diye biliyorum.
    Sonra cidden bir kaza yaptınız ve atıyorum 15-20 bin TL. gibi bir hasar oluştu. Kapı, tampon, kaput gibi parçalar değişmek zorunda kaldı. Bu parçaların değişmesi aracın değerini düşürecek haliyle..
    Karşı tarafta kazada % 100 kusurlu çıktı.
    Dediğinize göre daha önce sürtmeden dolayı 800- 1000 TL. lik bir tramer kaydı olduğu için , böyle bir kazadan doğan değer kaybı için başvuru yapamayacak, öyle mi ?
    Eğer bu şekildeyse bu olay bana mantıksız gibi geldi.
    Aracın orjinal parçalarında değişme olması durumunda, değer kaybı talebi olmalı gibi düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yolcum -- 16 Ekim 2014; 21:03:58 >

• Bizim arabaya daha önce kırmızı ışıkta arkadan carpmislardi kasko mini hasardan yapıldı, şu an arabamıza park halinde çarptılar değer kaybını karşı tarafın sigortasından almak istesek tahkim kuruluna gidemeyecekmiyiz ? İlk sefer tampon da küçük bi göçme vardı yani şimdi ki hasarlı yerle bi alakası yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: SATURNUS2015

Bugün 48. gün oldu. günler ne de çabuk geçiyor. tahkimden müracaat işlemlerine bakan bir görevli e-posta adresime mail atarak dijital ortamda müracaat formunu istedi benden. gönderdim.

gelişmeleri olduğu gibi yazıyorum ki bir gün bir arkadaşa olaki lazım olur.

Bilgilendirmeler için çok teşekkürler dikkatle takip ediyoruz

Elinize - emeğinize sağlık

• Gecmis olsun

• bilgilendirme çok güzel olmuş teşekkürler..
  • kazadan sonra boyle el sikismak..medeniyetin dibi valla helal olsun..2 histo gibi dalmamissiniz birbirinize..

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Beklemeye devam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OlguErhan -- 22 Aralık 2014; 8:56:41 >
  • Vay arkadaş. Millet ne paralarını geri alıyor. Iyiymiş. Umarım ihtiyacım olmaz ama takip etmek Şart.
  • quote:

evet bugün 68. gününde sorgulama yaptım son durum açıklaması taraflara haber verildi den hakem ataması olarak güncellenmiş.

bundan sonraki güncelleme büyük ihtimalle karar olacaktır sanırım.

TAkipteyiz
  • Ee kimse farketmemiş. Kırmızı ışıkta geçen arabanın tampon kısmında flaşörler var. Ve anladığım kadarıyla sivil polis vs. de değil. Bunun da cezası var.
  • quote:

Bu arada TuvNera Hakan hoca süresiz olarak uzaklaştırılmış. üzüldüm. inş konu sahibi olduğu için güme gitmez konu.

Cezasının bitmesine 360111 gün 7 sa. 13 dk. kaldı kaldı.

müebbet verselermiş.. bu nasıl bir ceza arkadaş ? ne oldu da ceza yedi ki aceb ?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: erkmenson

quote:

Bu arada TuvNera Hakan hoca süresiz olarak uzaklaştırılmış. üzüldüm. inş konu sahibi olduğu için güme gitmez konu.

Cezasının bitmesine 360111 gün 7 sa. 13 dk. kaldı kaldı.

müebbet verselermiş.. bu nasıl bir ceza arkadaş ? ne oldu da ceza yedi ki aceb ?

Benim duyduğum ( ama doğru - ama yanlış ) kesin bilgi değil ; Tuvnera ( hakan bey) fake üyelikler ve yönetime ithamlarından dolayı ceza aldı :( paylaşımlarını ve yurtdışı - yurtiçi duyurduğu sıcak fırsatları hep takip ederdim :(

• quote:

Orijinalden alıntı: Sigorta Eksperi

Hakan Bey'in değer kaybı ekspertiz raporu tarafımca yazılmıştır.

Bu forumda çok kişi değer kaybı işinin düzmece olduğunu, Eksper ve Avukat aldatmacası, para tuzağı olduğunu iddia ediyordu.

Umarım görürler de, fikirleri değişir. Bu arada tarafıma ödenmiş ekspertiz ücretinin de iade edildiği açık bir şekilde görülüyor.

Yani sadece değer kaybı değil, bu kaybı tespit ettirmek için yaptığınız masraf da şirket tarafından ödenmek zorundadır.

Tebrik ederim Hakan Bey, uğraştınız, hakkınızı aldınız.

Anlamadığım bir şey var. Şimdi değer kaybı direkt olarak karşı tarafın kendisinden mi tazmin ediliyor yoksa zorunlu trafik sigortasını yaptırdığı şirketten mi?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: rubelhizb

quote:

Orijinalden alıntı: Sigorta Eksperi

Hakan Bey'in değer kaybı ekspertiz raporu tarafımca yazılmıştır.

Bu forumda çok kişi değer kaybı işinin düzmece olduğunu, Eksper ve Avukat aldatmacası, para tuzağı olduğunu iddia ediyordu.

Umarım görürler de, fikirleri değişir. Bu arada tarafıma ödenmiş ekspertiz ücretinin de iade edildiği açık bir şekilde görülüyor.

Yani sadece değer kaybı değil, bu kaybı tespit ettirmek için yaptığınız masraf da şirket tarafından ödenmek zorundadır.

Tebrik ederim Hakan Bey, uğraştınız, hakkınızı aldınız.

Anlamadığım bir şey var. Şimdi değer kaybı direkt olarak karşı tarafın kendisinden mi tazmin ediliyor yoksa zorunlu trafik sigortasını yaptırdığı şirketten mi?

talep edilen miktar yaptırılan sigorta prim kapsamı içindeyse sigortadan isteniyor ve tazmin ediliyor. ancak miktar policede yazılından yüksekse araç sahibinden de geri kalan istenebiliyor. müteselsilen sorumlular yani.

sigorta ile ilgili uyuşmazlıklara sigorta tahkim komisyonu bakıyor daha hızlı ve hesaplı ancak şahıstan talepler de trafik mahkemeleri devreye giriyor.

Hocam 4 bin tl para ödenmesine karar verilmiş anladığım kadarıyla.Sigorta şirketi ödedi mi?

teşekkürler....
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.