C

Yüzbaşı
25 Mart 2014
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
1 üye
Görüntülenme
Toplam: 74 (Bu ay: 0)
359861 Gün Cezalı
356535 gün 7 s. 12 dk. kaldı
Gönderileri
Arkadaşlar biri sayfamdan fotoğraflar kısmına tıklayınca "Fotoğrafların", "Albümler" ve "Etiketlenmeyenler" diye üç kısım çıkıyor. Fotoğrafların kısmını ben açmadım, orda bütün resimler, en son eklediğim en üstte olmak üzere gözüküyor. Birkaç kere rastladım, bazı kişilerin fotoğraflarına tıklandığımda sadece Albümler ve etiketlenmeyenler kısımları çıkıyor. "Fotoğrafların" kısmı yok. Nasıl böyle yapabiliriz?
Tam emin değilim ama yaptırım doğru mudur? Bir üyeye çalışmayan sorunlu oyunu için yardım mesajında, (şuan yazdığım gibi sansürlemeden) R...1911, n...team gibi farklı ripperlarınkide var onlarıda deneyebilirsin yazdım. 4 gün yedim
Arkadaşlar daha önceki kontrollerimde doktorum OGTT yaptırmamı önerdi, tokluk kan şekerim fazla çıkıyordu. Bende hem üşendiğimden hemde testin çok sıkıntılı (aç git saatlerce yemek yeme vs.) olmasından dolayı yaptırmadım. Doktor bir arkadaşım hamileyken evde kendi kendine yapmış, ve evde yapabilirsin dedi. Ben eczaneden alınma şekerli suyu içince şekerimin çok çıkmasından korktuğumu söylemiştim, ama arkadaşım o testte içilen miktarın kahvaltı öğünene denk geldiğini söyledi. Aynı şekilde kahvaltı ederekte ölçebileceğimi söyledi. Şimdi deneyimli arkadaşlara birkaç sorum olucak;

Şeker ölçüm cihazımla testi; en az 8 saat uyku ve açlığın ardından, sabah kahvaltıdan önce, kahvaltıdan 1 saat, 2 saat, 3 ve 4 saat sonra olarak ölçmeyi planlıyorum. Ayrıca gece yatmadan 2 saat önce yemiş olup, uyumadan önce ölçmeyi vede gece uykumun 4. saatinde uyanıp ölçmeyi planlıyorum. Bu şekilde 1 hafta boyunca ölçüm yapıcam. Sizin öneriniz var mı? Metodum doğru mudur? 3. ve 4. saat tokluk ölçmeye gerek var mı?

Birde merak ettiğim tokluk şekerine 2.saatte bakılıyor genelde, 2 saatten önce bakıldığında daha mı çok çıkar daha mı az? Çünkü benim hastane kontrollerinde 2. saatten önce bakılmıştı hep ve 140-170-150 gibi değerlerdi, ayrı ayrı zamanlarda. Ayrıca asıl şikayetim ise ayda 1-2 defa olan şeker düşmeleri. Ellerimde ve içimde titreme oluyor, çarpıntı ve heyecan oluyor, açken öğün atlarsam oluyor ve yiyince geçiyor. Bu ölçümlerim sırasında da olursa yemeden önce o durumda da ölçücem.
1999dan 2011 yılına kadar sürekli cep telefonu kullandım. 2011den beri gerek görmediğim için kullanmıyorum, cep telim ve hattım yok. Foruma nasıl tam üye olucam? Eş-dosttan isteyin demeyin, artık insanlar akıllandı tellerini bu tür ortamlarda yada çok önemli olmadıkça paylaşmıyorlar çünkü bu telefon noları reklam şirketlerinin eline geçiyor, sonuç; zırt pırt sms, zırt pırt reklam için arayanlar. Bu yüzden kimseden telefon nosu isteyemem. İnternetten halledilemez mi?
http://forum.donanimhaber.com/m_97665562/tm.htm
http://forum.donanimhaber.com/m_98118244/tm.htm

Bu iki konunun üst konu olmasını istiyorum. Sokakta kalan, barınakta kalan hayvanları sahiplendirmek için öncelik tanınmalı diye düşünüyorum. Bir hayvansever olarak diğer hayvanseverlerden destek istiyorum. Bu iki konu üst konu olabilir mi? Yada aynı konuyu, içeriği kopyalayarak bir yönetici/admin açıp üst konu yapabilir mi? Sahiplendirme paylaşımlarını ben sürekli güncellerim. Köpek bölümüne bakan özel bir yönetici var mıdır? Sık sık ücretli satış ilanları açılıyor ama silinmesi bazen uzun sürüyor. Ayrıca ilanı açanlarda ceza almıyor. Satış ilanı açanlar, köpek satışı ile uğraştığı anlaşılan üyelerin bölüme mesaj atması engellenmeli. Lütfen destek verin.
http://forum.donanimhaber.com/m_97665562/tm.htm
http://forum.donanimhaber.com/m_98118244/tm.htm

Bu iki konunun üst konu olmasını istiyorum. Sokakta kalan, barınakta kalan hayvanları sahiplendirmek için öncelik tanınmalı diye düşünüyorum. Bir hayvansever olarak diğer hayvanseverlerden destek istiyorum. Bu iki konu üst konu olabilir mi? Yada aynı konuyu, içeriği kopyalayarak bir yönetici/admin açıp üst konu yapabilir mi? Sahiplendirme paylaşımlarını ben sürekli güncellerim. Köpek bölümüne bakan özel bir yönetici var mıdır? Sık sık ücretli satış ilanları açılıyor ama silinmesi bazen uzun sürüyor. Ayrıca ilanı açanlarda ceza almıyor. Satış ilanı açanlar, köpek satışı ile uğraştığı anlaşılan üyelerin bölüme mesaj atması engellenmeli. Lütfen destek.
Klasik müzikle ilgili, zekice hazırlanmış showlardan seçmeler

Igudesman & joo, Victor Borge ve Rowan Atkinson'un isimlerini aratarak diğer showlarınada ulaşabilirsiniz. Ayrıca aklıma gelmeyen 1-2 isim daha var, bulursam ekliycem.
Yazdığım mesaja, alt kısımdan dosya seç diyerek resim ekliyorum, direk link diyorum, o linki image'a tıklayarak resim haline getiriyorum, gönder dedikten sonra o resimden bir tane daha otomatik olarak ekleniyor mesaja, her seferinde değiştir demek zorunda kalıyorum mesajı. Sorun bende mi? Herşey son sürüm, updateli. win 8.1 google chrome var.
Arkadaşlar ne zamandır bu konuyu açacaktım; Roland ürün için özellikle "digital pianolar için optimize edilmiş" desede ve ben piyanomda kullanmak için aldıysamda, ürünün inanılmaz bir müzik dinleme performansıda var. Özellikle klasik müzik ve çoğu zaman solo piano yada piano+orkestra dinlesemde, diğer müzik türlerinde de denedim. caz, pop, rap gibi. Kulaklık açık tip dediğimiz tipten. Yani kulaklıktan değilde normal hoparlörlerden dinliyormuş gibi bir etki var ama bunun götürüsüde dış ortam seslerini tamamen engelleyememesi. Yani gürültülü ortamlarda müzik dinlemek için değil bu kulaklık. Ürünün malzemesi plastik, deri, kumaş ve altın uçlu jackıda sayarsak, altından. Malzeme kalitesine girmiycem, Yamaha sever olsamda, Roland markasının bugüne kadar kalitesiz birşey yaptığını görmedim. Tek sorunu biraz pahalı olması ürünlerinin. Bu kulaklıkta ortalama 175Tl civarı bir fiyata satılıyor. Siyah, beyaz, kırmızı renk seçenekleri var. Fiyat aslında sadece kulaklık üreten firmaların aynı ses kalitesi kulaklarının fiyatı ile kıyaslanınca bence ucuz bile. Ürünün bence en büyük eksisi digital piano için optimize demesi çünkü bunu okuyan ve digital piano ile alakası olmayan biri satın almaz. Bende müzik dinlemek için ayrı kulaklık almadan bir deneyim diyip performansını farkettim. Sabit 1-2 eko ayarı ile pop ve türevlerini çok yüksek basslı olarak dinleyebiliyorsunuz. Klasik müzikte ise daha fazla eko ayarı gerekiyor, kulaklığın bass gücü çok olduğu için, kalın yaylılar (çello, kontrbass) çok öne çıkıyor. Aynı şekilde cazda da bassı kısmak gerekli. Ürünün teknik özelliklerini aşağıdaki linkte bulabilirsiniz ama ben yinede copy-paste yapayım;

http://www.roland.com/products/en/RH-A7/

Type of Construction Open type; dynamic
Driver 40 mm in diameter
Sensitivity 97 dB/mW
Maximum Input 1,000 mW
Impedance 34 ohms
Frequency Response 10 Hz to 25,000 Hz
Cord 3 m (10')
Plug Stereo mini (gold-plated)
Plug adaptor (mini plug -> 1/4-inch phone plug)

Ürünün asıl özelliği olan digital piyano performansıda oldukça iyi. Normalde piyanoya bağlamadan önce müzik dinlesem, piyanoda basslar kafa şişirir diye düşünürdüm ama öyle değil. Tüm tuşlar, tizler, midler ve bass tuşlar çok güzel, dengeli ve naturel olarak duyuluyor. bassları boğmuyor, tizlerde kulak tırmalamıyor.

Ürünün eksisi ise kulaklıklarının biraz küçük olması. Kulakları güzel sarıp kapatıyor ama daha büyük olup, birazda kulak çevresini sarsa daha güzel olurmuş.

Gitar? Ürünü elektro gitarda denemedim ve tahminde de bulunamıyorum, çünkü digital piyanoya bağladığımda sanki piano olduğunu tanıtmışım gibi bass karakteri azalmakta, müzik dinlerken laptopa taktığımda ise artmakta. Digital piyanonun çıkışı ile alakalı bir durum sanırım. Eğer müzikteki karakteri elektro gitarda da verirse ve anfinin bass potansı yetersiz kalırsa düşürmek için çok kafa ütüleyici olur.

Sonuç; Peki digital piyano için illa bu kulaklığa gerek var mı? aslında yok, ürün benim durumumda olan, hem piyanomda iyi sonuç versin hemde müzik dinlerken kaliteli ses alayım diyenler için ve iki ayrı kulaklığa para vermek istemeyenler için en güzel çözüm.
Hakkında
Temel Bilgiler ve İstatistikler
Aktiflik: Şu anda DH'de değil
Son Giriş: 6 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 9 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 537
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 18.582 (Bu ay: 182)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 128 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Taşınabilir Bilgisayarlar
Mesajları
İkinci El Referansları
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.