Şimdi Ara

SİGORTACILIK TAHKİM KOMİSYONU EMSAL KARAR (İKİNCİ EL DEĞER KAYBI TAZMİNATI) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
123
Cevap
39
Favori
18.347
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • daracık yol, kavşağa geliyorsun üstelik öyle köklenir mi gaza, neyse geçmiş olsun...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tacox

daracık yol, kavşağa geliyorsun üstelik öyle köklenir mi gaza, neyse geçmiş olsun...
    quote:

Orijinalden alinti: Tacox

daracik yol, kavsaga geliyorsun üstelik öyle köklenir mi gaza, neyse geçmis olsun...

%25 indirimli benzine yeti?ebilmek için
  • Bu arada bu süreci Hazine Müsteşarlığı' da ihbarım üzerine takip ediyordu ve davalı firmadan gelişmeler hakkında bilgi aldıklarını biliyorum.
  • araç içi kamera çok işe yaramış anlaşılan. bu kameralar gerekli enerjiyi nereden alıyor? her seferinde şarj etmiyorsunuz değil mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: asdfg112

araç içi kamera çok işe yaramış anlaşılan. bu kameralar gerekli enerjiyi nereden alıyor? her seferinde şarj etmiyorsunuz değil mi?

Araç çakmaklığından enerji alıyor. Arabanın kontağını çevirdiğiniz an kayda başlıyor.
    Ayrıca bataryası olduğu için kontak kapalıyken de hareket algıladığında çekim yapabiliyor.
    Ben çift lensli kamera meraklısıyım. Tanıdıklara, akrabalara kamera alıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TuVNeRa

quote:

Orijinalden alıntı: asdfg112

araç içi kamera çok işe yaramış anlaşılan. bu kameralar gerekli enerjiyi nereden alıyor? her seferinde şarj etmiyorsunuz değil mi?

Araç çakmaklığından enerji alıyor. Arabanın kontağını çevirdiğiniz an kayda başlıyor.
    Ayrıca bataryası olduğu için kontak kapalıyken de hareket algıladığında çekim yapabiliyor.
    Ben çift lensli kamera meraklısıyım. Tanıdıklara, akrabalara kamera alıyorum.

sizin kullandığınız kameranın markası nedir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asdfg112 -- 15 Ağustos 2014; 10:28:08 >

• Kazadir olmuştur değer kaybi yanlis diyenler oluyor ama ben buna katilmiyorum.

Yani karşı taraf bariz suçlu ise , sorumsuz davranmissa ben niye bedelini odeyeyim ?

Sana helal olsun diyorum o yuzden kardeş ben de kirmizidan geçen bi araba yuzunden kaza yapsam peşini birakmam ..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tüm bu süreci fazla bir efor sarfetmeden (Kaza raporunu hazırlayan eksperin bürosuna gidip eksper raporunun kimlik ibrazı karşılığında suretini aldım), hiçbir kuruma bizzat gidip başvuru yapmadan, bilgisayar ve internet üzerinden gerçekleştirdim.
    Sadece Sigortacılık Tahkim Komisyonu' na başvurumu posta yoluyla yaptım.
  • quote:

http://www.aliexpress.com/item/Hot-Sale-New-Style-Car-DVR-Recorder-2x140-Degree-Wide-Angle-Dual-Lens-720P-Full/1141572274.html

Bu kameranın görüntüsü tazminat almamı sağladı.

http://www.aliexpress.com/item/5-0-Mega-1080P-Full-HD-Dual-Lens-G-Sensor-GPS-IR-Light-Car-DVR-Car/1941031921.html

Bunu da yeni aldım ve örnek çekim aşağıda:

https://yadi.sk/i/RQjtMi5cZc4ij

Çok karizma çıkmışın, hangi kamerayı önerirsin, bide bunlar otomatik kayıt yapabiliyormu yani çalışırken kayıt edicek boşta durucak vs. Neyse gece çekimi nasıl?

• wozniak kullanıcısına yanıt
    Son gelen kamerayı gece test etmedim ama tavsiye ederim.
    İki modelin de kendi bataryası olduğundan kontak kapattıktan belli bir süreye kadar (1-3-5 dakika gibi) kayıt yapabiliyor. Zaten hepsi kontak açılır açılmaz kayda başlar.
  • TuVNeRa kullanıcısına yanıt
    Sigorta ekpertiz raporuna ücret ödedinizmi ?
    Benden 350 tl rapor yazma ücreti istendi. Artı gerikalanla ben uğraşmayıp onlar uğraşırsa tutar üzerinden %10 komisyon.

• quote:

Orijinalden alıntı: WinPeAcE

Sigorta ekpertiz raporuna ücret ödedinizmi ?
    Benden 350 tl rapor yazma ücreti istendi. Artı gerikalanla ben uğraşmayıp onlar uğraşırsa tutar üzerinden %10 komisyon.

Ben Şubat 2014 de değer kaybı ekspertiz raporu için 250 TL ödedim ve çıkan kararda bu paranın da tarafıma ödenmesine hükmedildi.
    Geri kalan dediği sadece raporu posta yoluyla sigorta şirketine göndermek ki bunu eksper kendi yaptı. Ben de garanti olsun diye raporu email ile sigorta şirketine göndermiştim.
  • Karşı taraf koru sigorta %100 red ediyormuş.Buna karşılık dava açılma işlemleri ...vs varmış.

• quote:

Orijinalden alıntı: WinPeAcE

Karşı taraf koru sigorta %100 red ediyormuş.Buna karşılık dava açılma işlemleri ...vs varmış.

Benimkini de red ettiği için (4.000 TL talep ettim ama sadece 1.000 TL ödeme yaptı) Sigortacılık Tahkim Komisyonuna başvurup emsal kararı aldırdım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TuVNeRa -- 15 Ağustos 2014; 12:52:41 >
  • Sigorta şirketi bugün ödemeyi gerçekleştirdi
  • Eee netice ?

4000 mi 1000 mi yattı :)

hayırlı olsun bu arada.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: celalcaner2

olayı biraz daha etraflıca açıklayabilir misiniz?
    kaza oldu tutanakları tuttunuz. karşı taraf suçlu bulundu. sigorta tüm masrafınızı karşıladı ama 2. el değer kaybı olarak 1000 tl verdi.

4000 tl istediğiniz için sigorta tahkim kurumuna mı başvurdunuz?
    ne şekilde başvurdunuz?
    Sonuç için ne kadar beklediniz?

Kaza olduktan sonra tutanak yazıldı. Karşı taraf tutanağa "Ben yeşilde geçtim, diğer araç ışık ihlali yaptı" diye yazdı. Ama ben araç kamerama güvendiğim için gayet rahattım ve itiraz etmedim. Kendi haneme sarı ışıkta geçtiğimi, diğer aracın aniden yoluma çıktığını yazdım.
    Servise aracı çekici ile bıraktım ve Toyota yetkili servis çalışanına email ile arabanın içinde koltuğun üzerinde olaya ait fotoğraflar ile görüntü kaydının CD' ye dökümünü bıraktığımı ve mutlaka eksperin bu CD' yi izlemesi gerektiğini yazdım. Onlar da ekspere izlettirmişler.
    1 hafta sonra aracımı teslim aldım. Olaydan yaklaşık 10 gün kadar sonra sigorta eksperlerini oy birliği ile karşı tarafı %100 kusurlu bulduğunu öğrendim.
    Bu olayı Otomobil forumunda Otomobil Yardım ve Sigorta İşlemleri alt bölümünde "Hasar Uzmanından Hasarınızla İlgili Sorularınıza Cevaplar" konusunda yazdım ve aracımda meydana gelen 2. el değer kaybını tazmin edebileceğimi öğrendim.
    Hemen Aydemir Ekspertiz ile iletişime geçip Deper Kaybı Raporu Hazırlattım ve bu raporu email ile karşı tarafın trafik sigorta şirketine gönderdim.
    Ancak raporda 4.000 TL tazmin talep edildiği halde şirket sadece 1.000 TL ödeme yaptı. Bu 1.000 TL' yi alıp dekontu "Tüm haklarım saklıdır, dava açma hakkımı saklı tutarım" şeklinde imzaladım ve Mart ayının ortasında Sigortacılık Tahkim Komisyonuna Başvurdum.
    Komisyon yaklaşık 4 ay sonra lehime karar verdi.

Sonunda yuzlerce eksi yerine bir-iki tane de olsa arti almayi basarmissiniz. Demekki akli basinda mesajlar atinca insanlar okuyormus begeniyormus, bosuna eksilemiyormus diger mesajlari.

• quote:

Orijinalden alıntı: jonywayt

Eee netice ?

4000 mi 1000 mi yattı :)

hayırlı olsun bu arada.

3283 TL
    Bunun içinde 250 TL ekspere ödediğim rapor ücreti ve 35 TL Tahkim Komisyonu başvuru ücreti de var.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.