Şimdi Ara

SİGORTACILIK TAHKİM KOMİSYONU EMSAL KARAR (İKİNCİ EL DEĞER KAYBI TAZMİNATI) (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
123
Cevap
39
Favori
18.351
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: SATURNUS2015

quote:

Orijinalden alıntı: OlguErhan

quote:

evet arkadaşlar. bugün sigorta tahkim komisyonuna müracaatımın 104. günü ve dosya sorgulaması yaptım
    taraflara bildirildi yazıyor sonuç kısmında. öyle veya böyle bir karar çıktı ve posta yoluyla geliyor zannedersem. 1 haftada posta tebligatının geldiğini önceden tecrübe etmiştim. bakalım neyle karşılaşacam.

Bekliyoruz

olgu hocam. yine siz.

https://eksisozluk.com/fadil-takipte--1646788

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Evet arkadaşlar. Karar tebligatı 17.02.2015 günü geldi. Yani müracaatımın üzerinden tam 118 gün geçtikten sonra karar elime ulaşmış oldu. yaklaşık 4 Ay geçmiş. Netice olarak kısmi karar verilmiş. Ben masraflar dahil toplam 2300 tl talep etmiştim ama hakem tarafından 1000 TL takdir edilmiş. 50 tl lik komisyona başvuru ücretinin 22 TL sinin bana ödenmesine ve 28 TL sinin bırakılmasına ve sigortanın avukatlık ücreti olan 158 TL nin benden alınmasına kesin karar verilmiş. Benim beklediğim hiç de Hakan hoca hakkında verilen karar gibi olmadı. Anladım ki sigorta tahkime başvuru işi biraz şans işi. Hakeme ve yoruma bakıyor. Karardan sigortanın tarafıma ödeyeceği miktarla ilgili hesaplama yaptıktan sonra net olarak 864 TL çıktı. Müracaat öncesinde 230 TL ekspertiz ücreti, 50 TL tahkime başvuru ücreti ve 2 sefer 8 tl den toplamda 16 TL posta masrafları yapmıştım ve toplamda yaklaşık 300 tl zaten masrafımdı. şimdi bana verilen kısımdan düşersem 560 TL gibi net tutar ortaya çıkıyor ve masraflarımı da geri almış oldum.

şuna dikkat edersek kararda benim ekspertiz raporu için harcamış olduğum para için bir lehte veya aleyhte bir konuya değinmemiş. ancak bu husus konumuzun ilk mesajında paylaşılan Hakan hocanın kararında var. Hakan hoca talep etmiş ve kabul edilen miktarın içinde aynısını hesaplayarak vermişler kendisine. yani bana göre hakkımda eksik ve zorlama bir karar verilmiş diyebilirim.

Ancak dedim ya bu iş şans işi ve masraflarım dışında elime geçecek olan 560 TL için taş attım da kolum mu yoruldu diyorum ve müraccatımdan dolayı hakem kararı ile sigortaya borçlu olmadığıma şükrediyorum. ilk düşüncelerim bunlar.

Paranın ödenmesi için 17.02.2015 günü sigortaya dilekçe ile başvurdum. onlara da tebligat gitti ama işi sağlama almak lazım mazaallah sonra istemi yoktu diyebilirler.

Para yattığında ayrıca bilgi verecem ve makbuzu buraya atarım inşaallah.

SİGORTACILIK TAHKİM KOMİSYONU EMSAL KARAR (İKİNCİ EL DEĞER KAYBI TAZMİNATI)

Hadi geçmiş olsun hiç yoktan iyidir

Ama bir kamera olsaydı belki daha farklı bir karar çıkabilirdi

• quote:

Bu mesaj silindi.
    Orhan hocam öncelikle bu mücadeleni tebrik ediyorum. Bu konudan muzdarip olan arkadaşlara yol gösterici olacağının kanısındayım. gönül isterdi ki 2.eldeki kaybının tamamını alabilesin ama buna da şükür. Allah bundan sonra kaza bela vermesin temennisindeyim. Çok geçmiş olsun...
  • quote:

Bu da ödeme yapıldığına dair makbuzları. söz verdiğim gibi.

• quote:

Bu mesaj silindi.
    Selamlar

Ben de değer kaybı için başvuruda bulunmak üzereyim. Şu an belgeleri topluyorum.

Araç BMW 5. Kamyonun birisi ışıklarda sürttü aracımıza. Sol ön çamurluk ve kapıyı 10 ar cm birleşim noktasından yırttı. Karşı taraf %100 kusurlu. Toplamda 6281+2063 tl lik 2 adet fatura var kazayla ilgili. Sol ayna yalnızca boyanmıştı. Ancak babam ses geliyor diye tekrar borusana götürdü bu nedenle ayna da değişime gitti. Bu nedenle 2. fatura da karşı tarafın sigortasına ödetildi. Yalnızca ayna işçilik , kdv ve iskonto haric 1680 lira :O.

Değer kaybında ayna , cam , far , lastik , tampon sayılmıyor diye biliyorum. Şimdi bir eksperden rapor çıkarttıracağım. Gelişmeleri ben de sizlerle paylaşacağım.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: C-ReeD

Selamlar

Ben de değer kaybı için başvuruda bulunmak üzereyim. Şu an belgeleri topluyorum.

Araç BMW 5. Kamyonun birisi ışıklarda sürttü aracımıza. Sol ön çamurluk ve kapıyı 10 ar cm birleşim noktasından yırttı. Karşı taraf %100 kusurlu. Toplamda 6281+2063 tl lik 2 adet fatura var kazayla ilgili. Sol ayna yalnızca boyanmıştı. Ancak babam ses geliyor diye tekrar borusana götürdü bu nedenle ayna da değişime gitti. Bu nedenle 2. fatura da karşı tarafın sigortasına ödetildi. Yalnızca ayna işçilik , kdv ve iskonto haric 1680 lira :O.

Değer kaybında ayna , cam , far , lastik , tampon sayılmıyor diye biliyorum. Şimdi bir eksperden rapor çıkarttıracağım. Gelişmeleri ben de sizlerle paylaşacağım.

Hocam golf konusundan sonra buraya yazmakta olduğunuz çok iyi oldu. haydi şimdi sizin konuyu takip edelim. 3. örnek olmaya adaysınız. bizim konular neticelendi çok şükür. konumuzda işinize yarayacak bilgiler var.

Aynen hocam teşekkür ediyorum. Konuyla alakalı olarak eksper raporu çıkartmak üzere ilk adımı attık bakalım :).

Bu arada şahsınıza bu tarz bir konu nedeniyle icra takibi (ilamsız) başlatılırsa ya da icra takibi başlatılacağına dair tehditler alırsanız sakın kuzu kuzu para falan ödemeyin. Biraz araştırın ve haklarınızı savunun.

Değer kaybı davalarıyla bana atılan bir "hakkınızda icra takibi başlatılacaktır" mesajıyla tanışmış bulundum. 2013 martta bir şirket aracına arkadan dokundurmuştum. Sözüm ona bir hukuk bürosundan bana yukarıdaki mesaj atıldı. Aradığımda kısaca 1150 lira borcunuz var ödeyin ya da icra başlatalım bu sefer masraflarla 1700 küsür lira ödersiniz dendi. Ben de araştırmalara vs başladım.

Beni tehdit etmeye çalışan sözüm ona hukuk bürosunun çalıştığı kiralama şirketinin arabası benden yaklaşık 6 ay önce de aynı bölgeden kazaya karışmış. Ayrıca arabayı beni tehdit etmeden 6 ay önce satmışlar. Ayrıca benim sigorta şirketimle iletişime geçmeden (parayı alamayacaklarını bildikleri için) beni korkutarak para koparmaya çalıştılar. Eksper raporu zaten evlere şenlik. Tamponunda çizik şeklinde hasar oluşturduğum arabanın stepne demiri yamulmuş. Stepne demiri tamiratından dolayı oluşan değer kaybı hesaplanmış :D:D:D. Mesleğini kötüye kullanan sözüm ona hukuk adamlarından ve sigorta eksperlerinden nefret ettirdi bu olay beni. Daha sonra yasal yollara başvurun dedim. Adam bana telefonda kibarca "senin aklın sana yeter , 1100 ödemezsen 1700 ödersin , akıl aldıkların mı parayı ödeyecek ?" dedi :D. Geçtiğimiz günlerde evime gelen ilamsız icra takibine 2 gün sonra itiraz ettim. Bu konudaki gelişmeler de bu şekilde. Sigorta şirketim "olası bir dava durumunda sizi savunuruz bizi davaya dahil edin , kiralama şirketlerinin böyle bir hakları yok 5 kuruş para alamazlar" dedi.
    Bu olay da bana açılması muhtemel olmayan davanın olayı arkadaşlar. Bu tip insanlara para kaptırmayın. Forumda bir arkadaş aynı firma tarafından aynı yolla tehdit edilmiş. Arkadaş da korkup parayı ödemiş. İletişime geçip ona ödememesini söylemiştim ancak nasıl korkuttularsa "ellerinde eksper raporu var , benim durumum farklı ödeyip kurtulcam" falan dedi bana. Biraz araştırın lütfen.

Bizim başımızdan geçen 2 olay bu şekilde. Birisinde mağdur konumunda olan biziz diğerinde ise mağdur eden biziz.
    Ancak bizim mağdur ettiğimiz şahıs değil bir kiralama şirketi ve bu şirket benim sigortamı değil beni arıyor , benden para istiyor. Yani hakları olmadan bir şeyler istedikleri buradan belli. Bu nedenle bu tarz şark kurnazlarına karşı siz de uyanık olun. Sigortacınızla iletişime geçin. Böyle böyle 1000 lerce insana rapor düzenleyip gönderiyorlarmış. 3 ünden 5 inden alsak kardır diye sineğin yağını çıkarmaya çalışıyorlar. Bilinçlenin bilinçlendirin.

Mağdur olduğumuz olaya gelirsek ;
    Paralarımızı sokaktan toplamıyoruz. Hepimiz aylarca yıllarca çalışıp kazandıklarımızla 3-5 bir şey alıyoruz. Ve bir inşaat firmasının kamyonu gelip sizin yıllarca yaptığınız birikimle aldığınız malınızın değerini düşürebiliyor. Ben şahsen bu para şahıstan alınıyor olsa değer kaybı için herhangi bir şekilde başvurmazdım. Sonuçta bugün o kamyon şoförünün başına gelen şey yarın sizin başınıza gelebilir. Dalgınlıkla vurduğunuz bir araç 400-500 bin liralık bir araç olabilir. Ancak madem sigorta şirketleri bu parayı ödüyor. Bu ödeme değer kaybından ziyade en azından sıfır aldığınız , gözünüz gibi baktığınız aracınızın ellenmiş , işlem görmüş olması psikolojisini iyileştirsin.

Gelişmeleri sizlerle de paylaşacağım :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi C-ReeD -- 27 Şubat 2015; 17:19:40 >

• SATURNUS2015 kullanıcısına yanıt
    hocam ısrarla sorduğunuz halde cevap gelmemiş
    tuvnera parasını almışmı

• Konuyu tesadufen gorunce gecen yil karistigim kaza aklima geldi ve olaylar basladi nerden ne koparabiliriz acaba? :)

Kazada karsi taraf %100 kusurlu.

Karsi tarafin sigorta sirketini autu king dene ogrendim (tramerden de ogreniliyor).

Sirketi arayip durumu anlattim.

Fatura ve kaza tutanagi ile birlikte dilekce yazmami istediler.

Dilekce ulasinca dosya acacaklar.

Devlet bir eksper atayacak (yani ben eksper falan tutmayacagim.).

Eksperin karari sonucunda da anladigim kadariyla deger kaybina hak kazanmis olacagim.

Sigortacim eksper kararina uyduklarini, uymazlarsa tahkime giden dosyalarda ceza odediklerini soyledi.

• SATURNUS2015 kullanıcısına yanıt
    Devletin atayacagi eksper karara baglayacak zaten. Benim eksper tutmama gerek yok. Sigortacimin yonlendirmesi de bu sekilde oldu karsi sigorta sirketinin de. Yani sonuc olarak odenecek tutara ne ben ne de karsi sirket karar verecek. Ya yazdiklarimi tam okumadiniz ya da bildiginiz bir sey var. Bildiginiz bir sey varsa izlemeyi dusundugum yolda sikinti yarayacak olan nedir bilgilerdirirseniz sevinirim. Tesekkurler.

• quote:

Orijinalden alıntı: synthesizer

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: synthesizer

Yeni gördüm konuyu.. Artık Tuvnerayı eksileyen otomobil genele uğramasın.. Gerçekten harika bir paylaşım. Teşekkür ederiz.

eksilemenin üyeliğe herhangi bir olumsuz yanı var mı hocam merak ettim.

Eksilemenin mesajını "En beğenilmeyen mesaj" adıyla aşağıda göstermesinden başka zararı yok. Ama burayı konu dışı gibi kullananlar.. Gördüğü yerde adama eksiyi basıyorlar. Halbuki trollediği konuların dışında ciddi pek çok mesajı ve konusu da mevcut. Eksilenerek kötü muamele görmeyi hak etmediğini düşünüyorum.

Alıntıları Göster
    http://www.yasal.com.tr...kaybi-nasil-geri-alinir

mesaj atın hakkınızı almanız konusunda yardım edeyim

• quote:

Orijinalden alıntı: hasanyy

Alıntıları Göster
    bu deger kaybi davasi satilmis arac icin acilabiliyor mu acaba ?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: hasanyy

hasan hoca samsunda neredesiniz bende samsunluyum. bağımsız eksper misiniz? onur otomotivle bir bağlantınız var mı?

konunuz başarılı olmuş 2007 den beri. buraya da mesajla katkı sağladınız için teşekkürler. konunuzun linkini de ben atayım buraya tam olsun. isteyen bilgi alsın.

http://forum.donanimhaber.com/m_19081380/mpage_41/tm.htm

reklam olmaz ise evet hemşerim
    eksik olmayınız

• quote:

Orijinalden alıntı: TuVNeRa

quote:

Orijinalden alıntı: jonywayt

Eee netice ?

4000 mi 1000 mi yattı :)

hayırlı olsun bu arada.

3283 TL
    Bunun içinde 250 TL ekspere ödediğim rapor ücreti ve 35 TL Tahkim Komisyonu başvuru ücreti de var.

aracınızın onarımının fatura miktarı kaç tl görünüyordu? fatura miktarı dışında etkiler de var, biliyorum ama yine de fikir verebilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Shafter

bu deger kaybi davasi satilmis arac icin acilabiliyor mu acaba ?

kazaya karışan siz olmanız gerekli araçla. kaza raporuna bakılır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BatuKır

tuvnera parasını almışmı

Evet aldım.

Bu arada yeni bir olayla ilgili Tahkim Komisyonuna başvurmuştum ve karar yine lehe çıktı.

Bu defa öncekinden farklı olarak Sigorta Şirketinin avukatı itiraz edince dosya bilirkişiye veriliyor ve bilirkişi raporuna göre karar çıkıyor.

Her aşamasa yardımcı olan Aydemir Ekspertiz' e tekrar teşekkür ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: TuVNeRa

quote:

Orijinalden alıntı: BatuKır

tuvnera parasını almışmı

Evet aldım.

Bu arada yeni bir olayla ilgili Tahkim Komisyonuna başvurmuştum ve karar yine lehe çıktı.

Bu defa öncekinden farklı olarak Sigorta Şirketinin avukatı itiraz edince dosya bilirkişiye veriliyor ve bilirkişi raporuna göre karar çıkıyor.

Her aşamasa yardımcı olan Aydemir Ekspertiz' e tekrar teşekkür ederim.

Alıntıları Göster
    bu konuda başvuruları yeni sonuçlanan arkadaşlar var mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: erhnx

bu konuda başvuruları yeni sonuçlanan arkadaşlar var mı?

Alıntıları Göster
    Ben yaklaşık 2 yıl önce maruz kaldığımız kazadan ötürü ilgili sigorta şirketine başvuru yaptım. Kendileri benim gönderdiğim eksper raporundan farklı olarak bir kuruma başvuru yaptılar ve rapor çıktı. Benim gönderdiğim eksper raporunda 10000 lira değer kaybı öngörüşmüştü , sigorta şirketinin atadığı eksper raporuna göre ise 5250 lira değer kaybı hesaplandı. Ancak şirket ödemeyi reddediyor. 1-2 gün içerisinde tahkim komisyonuna başvuru yapacağım. Detaylı olarak gelişmeleri daha sonra yazacağım.

• quote:

Ben yaklaşık 2 yıl önce maruz kaldığımız kazadan ötürü ilgili sigorta şirketine başvuru yaptım. Kendileri benim gönderdiğim eksper raporundan farklı olarak bir kuruma başvuru yaptılar ve rapor çıktı. Benim gönderdiğim eksper raporunda 10000 lira değer kaybı öngörüşmüştü , sigorta şirketinin atadığı eksper raporuna göre ise 5250 lira değer kaybı hesaplandı. Ancak şirket ödemeyi reddediyor. 1-2 gün içerisinde tahkim komisyonuna başvuru yapacağım. Detaylı olarak gelişmeleri daha sonra yazacağım.

Hadi hayırlısı hocam.
  • quote:

hala bir sonuç yokmu

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest_1999

quote:

hala bir sonuç yokmu

Tahkim komisyonuna başvurumu yaptım. Komisyon sigorta şirketinden savunma aldı. Daha sonra bilirkişi atadı. Bilirkişi ücretini ödedim ve yeni bir değer kaybı raporu oluşturuldu. 6000 civarında bir değer kaybı öngörüldü. Ben sonuca itiraz etmedim. Sigorta firması yasal olarak hakkı olan itirazını etmiş olabilir. 1 aya kadar sonuçlanacağını düşünüyorum. Sonuçlandığında sizleri de bilgilendiririm.

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.