Şimdi Ara

Sigarayı bırakmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
393
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Uzun yıllardır sigara içiyorum ve şu son zamanlar göğüs kafesimde ve nefesimde rahatsızlıklar oluşmaya başladı. Bir kaç gün önce yine bilgisayar başındayım ve kalbimin orası ağrımaya başladı, aklıma ilk olarak kalp krizi geldiği için psikolojik olarak ağrının sol koluma vurmasını sağladım ve hastaneye gittim. Kalbime baktırdım, sorun olmadığını öğrenince anladım'ki sorun ciğerde.

Derin nefes alamıyorum, esnemekte güçlük çekiyorum, kalbimin üstüne(solumdan) yattığım da nefes almakta zorlanıyorum ve en önemlisi normal nefes aldığımı sanıyorum fakat yetmiyor, derin nefes almak için zorluyorum. Artık bırakmanın zamanı geldi.

Ve bırakmak için önerilerinizi bekliyorum arkadaşlar. İçeni, içmeyeni, bırakmışı, koliği herkes fikirlerini yazabilir. Hem bırakacak olan arkadaşlara, hem hala içmeye devam arkadaşlara da yardımcı oluruz belki.

Edit; İmla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shérlock Holmes -- 26 Temmuz 2013; 5:43:34 >

Eğer bir adam marşla uyum içinde yürüyebiliyorsa, o değersiz bir yaratıktır. Kendisine yalnızca bir omurilik yeterli olabileceği halde her nasılsa yanlışlıkla bir beyni olmuştur onun. Uygarlığın bu kara lekesi en kısa sürede yok edilmelidir. Emirle gelen kahramanlıktan, bilinçli ve bilinçsiz şiddetten, aptalca yurtseverlikten, tüm bunlardan nefret ediyorum. Ben savaşı ve o soğuk silahları öylesine tiksindirici ve aşağılayıcı buluyorum ki böyle iğrenç bir eyleme katılmaktansa kendimi yok ederim daha iyi... Benim anlayışıma göre sıradan bir cinayet, savaşta adam öldürmekten daha kötü değildir.

• ben liseye gectigim senenin yazinda baslamistim lise 3 e kadar ictim sonra arkadas ortamim degisince hic aramadim sigara falan bagimlilikta yapmadi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Eğer bir adam marşla uyum içinde yürüyebiliyorsa, o değersiz bir yaratıktır. Kendisine yalnızca bir omurilik yeterli olabileceği halde her nasılsa yanlışlıkla bir beyni olmuştur onun. Uygarlığın bu kara lekesi en kısa sürede yok edilmelidir. Emirle gelen kahramanlıktan, bilinçli ve bilinçsiz şiddetten, aptalca yurtseverlikten, tüm bunlardan nefret ediyorum. Ben savaşı ve o soğuk silahları öylesine tiksindirici ve aşağılayıcı buluyorum ki böyle iğrenç bir eyleme katılmaktansa kendimi yok ederim daha iyi... Benim anlayışıma göre sıradan bir cinayet, savaşta adam öldürmekten daha kötü değildir.
  • Bırakmak yerine ölümsüz olmadığının farkına var.

• allan caeir yada bunun benzeri bi yöntem var herkes bırakıyormuş

Olay nefiste bitiyor. Nefsin hep isteyecek ama olay senin sağlığın bırakmazsan en kötü ihtimal erkenden öleceksin, en iyi ihtimal de iğrenç ağız kokusu, sarı dişler vs. Ben kendi açımdan bakarsam bir şeye bağımlı olma duygusunun verdiği kötü his bile benim bırakmama yeter diye düşünüyorum. Düşün ki sen buna o kadar bağımlısın ki o olmadan kişiliğin, tavırların değişiyor. Böyle bir şeyden kurtulmak istemez misin? Cevabın bellidir büyük ihtimal. Geriye kalan iradene sahip çıkmak.
    Kendine bağlanacak bir şey belirle bence. Ben şuna sahibim o nedenle bırakmalıyım vs. gibi. O zaman çok daha kolay olur.
    Bunun yanında işin tıbbi boyutunu bilmiyorum. Belki daha kolay bir yol vardır ama, yapman gereken aslında gayet basit. Bıraktım diyeceksin

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sigarayı bırakmak hakkında
    6 yıl önce açıldı
    SİGARAYI BIRAKTIM.
    13 yıl önce açıldı
    Sigara bırakma ilacı champix ?
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Aynı değil benzer şikayetlerle yavaş yavaş azaltarak azaltmak derken günlük değil 3 4 günde bir iki tane felan bıraktım 20 nisandan beri içmiyorum çok mutluyum 7 yıl düzenli içmiştim 2 günde 1 paket civarı ilk başlar gerçekten zor oluyor rüyanda sigara içmeye başlıyorsun ama 20 30 günü geçersen vücutta alışıyor artık eskiden biraz kosuyum yorulurdum hemen kiloda var tabi ama şimdi kostugumun 2 katı koşuyorum nefes nefese kalmiyorum hoşuna gidiyo insanın ayrıca sigarayı bıraktıran bi video vardı 1 saatlik felan forumda konusu vardı oda yardimci olur belki önce kafada bitiriyorsun sonrası sabır ve irade

Bu Halımızda İse Otontantik Desenler Yoğunlukta Olup, Çok Kıymetli Bi Parçadır Eli Belindedir Motifin Adı. Samimiyetimle Söylüyorum, Bunu Dokuyan Çocuk Kör Oldu Ya, Fiyatı Çocuğun Ameliyatı Dahil 5.000 Dolar..
  • Herkesin ortak fikiri olan " önce akılda bırakmak ".

quote:

Orjinalden alıntı: %100

Doğru söylüyorsunuz fakat inanın bırakmak söylenildiği kadar kolay değil. Ne kadar erken o kadar iyi. Saatlerdir sigara içmiyorum ve ayıptır söylemesi meyva yiyor, bol bol su içiyorum. Tokluk hissini yaşadığım an sigara aklıma geliyor "yemek üstü" misali ama tutuyorum kendimi. En azından deniyorum, pes etmek gibide niyetim yok.

quote:

Orjinalden alıntı: diego26

Evet, uzun bir süre içilmediği halinde nikotin kandan çıkıyor ve eskisi kadar aramıyorsun dediğiniz gibi. İşte önemli olan ilk haftaları atlatabilmek. Sakız çiğnemek ve sürekli bir şeyler atıştırmak bırakmak için ideal diyorlar, bakalım her türlü yöntemi deneyeceğim en çok yardımını gördüğüm yöntemi de burada paylaşırım.

quote:

Orijinalden alıntı: Ne İçirdiniz Lan Bana
    İçsende ölecen içmesende, onun verdiği hazzı, keyfi, mutluluğu, morali kimse veremiyor..

Ne hazzını alıyorum, ne de keyfini. Lanet olası bir bağımlılık yüzünden bırakamıyorum. Hayatımda o kadar çok yer vermişim ki sigaraya koskoca bir boşluktayım şu an. Sabah kalktığım gibi sigara, kahvaltı>sigara, nescafe>sigara, tuvalet>sigara, balkon>sigara, kitap>sigara, spor>sigara, çay>sigara, bira>sigara, müzik>sigara ve dahası.. Geceden bu yana içmiyorum küllüğü kaldırdım, pakedi attım. Ama sürekli ayağımla ritim tutuyorum aşağıdan çünkü boş durduğum her an aklıma giriyor kevaşe.

Edit; İmla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shérlock Holmes -- 26 Temmuz 2013; 7:06:36 >

• sen kin duyuyosun tabi zevk alamazsın arkadaş olucaksın benim gibi

@
    Shérlock Holmes
    Bu Halımızda İse Otontantik Desenler Yoğunlukta Olup, Çok Kıymetli Bi Parçadır Eli Belindedir Motifin Adı. Samimiyetimle Söylüyorum, Bunu Dokuyan Çocuk Kör Oldu Ya, Fiyatı Çocuğun Ameliyatı Dahil 5.000 Dolar..
  • Ne İçirdiniz Lan Bana kullanıcısına yanıt
    Dikkat et öyleyse kalbini kırdığı zaman çekersin benim gibi acısını.
  • sabah sabah iyiki görmüşüm dediğim konu
    senin ilacın wellbutrin xl 10 gündür sigara içmiyorum sayesinde denemeni tavsiye ederim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Shérlock Holmes

Dikkat et öyleyse kalbini kırdığı zaman çekersin benim gibi acısını.

hangi dost kalp kırmıyoki ?
  • Hocam ben de bırakmak istiyorum ama bana koyan fiziksel bağımlılık değil psikolojik bağımlılık her zorlukta sıkıntı da sigara arıyorsun dediğiniz gibi yemeklerden sonra sigara bırakanlardan öneri tavsiye bekliyoruz.
  • Kullandım kendisi antideprasandir mutlaka doktor kontrolünde alınmalı yoksa adamı öldürebilir. Ayrıca beyinde bitiyor üç haftadan sonra nikotin bağımlısı değilsin tıbbi olarak geri kalan ise psikolojik zevk ve unutma ölürken bile son isteğin bir sigara olacak bu yüzdenyılma azmet . Psikiyatri klinikleri destek veriyor bayagi da faydası görülür. Eğer bağımlılık suren bes seneyi geçmemiş ise işin nispeten daha kolay. Hastaneler de sigara bırakma ploknilikleri var uğrayın derim . Bende denedim başaramadım lakin birdaha deneyecem bu iş böyle pes etmek yok. Sigara isteğin geldiği vakit ağzın ph sini değiştir mesela dişini fircala meyve ye özellikle eksi olsun . Her türlü desteği verebilirim sizlere bu konuda bayagi bilgiliyim . Mobildeyim imla icin Özür dilerim saygilar. .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nevai -- 26 Temmuz 2013; 7:33:49 >

O günden sonra ne ağzıma koydum ne de yanına yaklaştım+nargile,nikotin bandı vs kullandım.Yediklerimden ciddi anlamda tat aldım,soluk alışverişim bile değişti.

Dikkat edilmesi gerekenler:İlk ay zor oluyor,vücut hem nikotin istiyor hemde kilo alıyorsun yılmamak lazim.

Birakmama neden olan arkadaş başladı ben başlamadım.Başlamayıda düşünmüyorum.

Not:En büyük etkenim eşime söz vermem ve sabah uyandığım zaman ağızımda iğrenç bir tat olmasıydı sanırım.
    Anakart: MSI Carbon X870E | İşlemci: Amd 9800x3d | Ekran Kartı: MSI RTX 4070 Ti | Ram: CORSAIR 32GB (2x16GB) Vengeance | Hard Disk: Samsung 1TB 970 Curcial *2TB | Kasa: MSI Velox 100P PSU ThoughPower 1050w 80+GOLD | Monitör: Samsung 49"Odessey Oled | İşlemci Soğutucu: Cooler Master 240ML |Ses Sistemi: Razer Blackshark V2 Usb // Z906 Cerative SB ZX | Klavye: Asus ROG Strix Flare Aura | Mouse: HK Gaming Sirius-M
  • Ben hastalık vesilesi ile bıraktım bi gün çok hasta oldum 3-5 gün mü ne içmedim

aaa ben 3-4 gün içmiyosam 1 hafta da içmem 1 hafta içmiyorsam 1 ayda içmem diyip bıraktım.. ;)

İrade meselesi.

Ama hastalık şifadır işte bu yüzden.
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.