Şimdi Ara

Sigaraya başladım bırakmak istiyorum yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
382
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar , Yazları olan aylaklıktan , sıkıntıdan ve yalnızlıktan dolayı sigaraya başladım . Kesinlikle özentilikten değil ve çok pişmanım . Çoğu kişi özentilikten diyorlar fakat anlamıyorlar . Geçenlerde içmeye başladım ; Uykum hiç yoktu . Gece akrabalarla evde muhabbet ederken çay , kahve derken iyice ipin ucunu kaçırdık tabii . Kafamı yastığa koyuyorum , uyuyamıyorum .Film izleyeyim dedim . Film bitti bende hala uyku yok . Kitap okudum ve kitap sabaha karşı bitti . Tabii bu esnada evde kimse uyanık değil . Kitap bittiğinde gün yeni aydınlanmaya başlamıştı . Yattım , hala uyuyamıyorum . Kalktım , gün doğumunu izleyeyim dedim . Baktım masada sigara paketi ve çakmak . Bi' tane yakayım da öyle izleyeyim dedim .Nasıl olsa bir kereden bir şey olmaz dedim . Yaktım ve gün doğumunu , sokaktaki çöpçüleri , kedilerin camımızın altında bebelerini emzirmesini izledim . Sigara o kadar iyi gitti ki anlatamam . Bir an korktum ne oluyor diye . Hoşuma gitti . Sonra bu böyle devam etti . Kitap okurken içmeye başladım odamda gizlice . Film falan izlerken içmeye başladım fakat bu da 3-4 tane dalı geçmiyor günde .Asla sokakta içmedim hep gece odamda içtim . Başlayalı fazla olmadı , henüz 1 ay bile olmuyor . Bırakmak istiyorum arkadaşlar . Annem sen sigara mı kokuyosun diye sordu geçen gün . Yerin dibine girdim . Bir kılıf uydurup sıyrıldım .Onlara yakalanmadan bırakmak istiyorum . Ne yapmam lazım , nasıl bırakacağım arkadaşlar ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dependet -- 3 Ağustos 2014; 22:55:35 >

• ben bazen iciyorum ama içmeyince de aramiyorum bagimli durumu yok yani bazen gunde 1 2 bazen hic bazen 1 paket cok yersiz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    birden sustun.
    düşmemek için saçlarına tutundu dünya..
  • Sağlık Bakanlığı Sigara Bıraktırma Hattı'nı ara istersen.Daha iyi yardımcı olurlar.
    Arrow # Band Of Brothers # Boardwalk Empire # Breaking Bad # Da Vinci's Demons # Daredevil # Game Of Thrones # Gotham # It's Always Sunny in Philadelphia # Leyla İle Mecnun # Mr.Robot # OZ # Person Of Interest # The Blacklist # The Strain # True Detective # Sherlock Holmes # Spartacus # Vikings

• İç lan iç bir şey olmuyor.
  • henüz bir bağımlılığın yok istesen bırakırsın kolayca

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

..ÇARŞI KALIR..
  • Sigara içmemin en büyük sebebi yalnızlıktan dolayı arkadaşlar . Kesinlikle arkadaş ortamında içen biri değilim . Çok arkadaşım var fakat çoğu benim kafama göre tipler değil . Maalesef bulunduğum çevre zibidi insanlarla kaynıyor fakat hiçbiri ile aramı çok yakınlaştırmıyorum . Beni anlamıyorlar . Bir arkadaş gibi seviyorum sigarayı . Yalnızlığıma , can sıkıntımı paylaşan bir arkadaş gibi . Zehirlendiğimi farkındayım ama bilemiyorum ; Sigaranın gidereceği boşluğu doldurabilirmiyim hayatımda .
  • Herşey kafada bitiyor unutma. Nikotinin verdiği zevk tartışılmaz hatta bazen kahvaltıdan önce canım bile istiyor ama ayda yılda bir kere anca arkadaş ortamı olursa katılıyorum orası ayrı. Kafanı dağıtacak başka şeyler ile yoğunlaş. İşkolikliğimden ötürü bazen su içmeyi bile unutan ben sigara olsa da yaksam deyip masamın başından sigara için kalkasım gelmiyor.

Orijinalden alıntı: Amedra

Herşey kafada bitiyor unutma. Nikotinin verdiği zevk tartışılmaz hatta bazen kahvaltıdan önce canım bile istiyor ama ayda yılda bir kere anca arkadaş ortamı olursa katılıyorum orası ayrı. Kafanı dağıtacak başka şeyler ile yoğunlaş. İşkolikliğimden ötürü bazen su içmeyi bile unutan ben sigara olsa da yaksam deyip masamın başından sigara için kalkasım gelmiyor.

İnanırmısın kardeşim 2 gün içmedim ; Dumanın kokusu gelmeye başladı burnuma . O damağımda bıraktığı garip tat , burnumda bıraktığı tatlı acı geldi birden aklıma , aklıma gelince de bizzat yaşadım . Sonra dayanamadım bir paket Murattı aldım gidip . Bu son paketim olsun diye umut ediyorum . Sizin tavsiyeleriniz üzerine umarım bu mereti bırakacağım .

• 1 aydır içiyorsun altı üstü, bir ayağın çukurda sanki. Ben içmiyorum da sigara zevk meselesidir, zevk alıyorsan kimseyi ilgilendirmez. Ha zararlı diye bırakabilirsin ama az içiyormuşsun zaten fazla içmeden devam edersen zararını yaşlanınca görürsün anca.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sexxx Dreams -- 3 Ağustos 2014; 23:24:36 >

irade yok mu sizde ?

Orijinalden alıntı: Dependet

Sigara içmemin en büyük sebebi yalnızlıktan dolayı arkadaşlar . Kesinlikle arkadaş ortamında içen biri değilim . Çok arkadaşım var fakat çoğu benim kafama göre tipler değil . Maalesef bulunduğum çevre zibidi insanlarla kaynıyor fakat hiçbiri ile aramı çok yakınlaştırmıyorum . Beni anlamıyorlar . Bir arkadaş gibi seviyorum sigarayı . Yalnızlığıma , can sıkıntımı paylaşan bir arkadaş gibi . Zehirlendiğimi farkındayım ama bilemiyorum ; Sigaranın gidereceği boşluğu doldurabilirmiyim hayatımda .

4 dalla ne dostu ne arkadaşıymış ama yanlızlık olayına katılıyorum ben 1-2 paket içiyordum 1paketten aşa düşmezdim kolay kolay ilk başladığımda günde 2taneydi sonra o oluyor 2paket ve yanlızsan gerçekten dost belliyorsun sigarayı kitap okurken film izlerken müzik dinlerken ağlarken gülerken üzülürken sevinirken aklına ne bok geliyorsa hepsiyle bir bağlantı kuruyon sonra dakka başı yak bi sigara 4 yıl civarı içtikten sonra yavaştan yavaştan zararlarını görmeye başladım ara arada bırakma teşebbüslerim oldu ama en fazla 3ay falan bırakmış ama insann dostuyla tekrar kavuşabileceği halde nasıl ayrı kalabilirki koştum aldım paketimi falan ama son zamanlarda gerçekten sabahları uyanınca ağzımda ilginç bir tat oluyordu ve ağzım kurumuş oluyordu boğazımda küçük kabarcıklar falan oluşmaya başladı ne halt yesem hemen nefes nefese kalmalar falan yavaştan yavaştan hissettiriyordu kendisini ama bıraksamda bir süre sonra tekrar içmeye başlıyordum en son 23temmuzde bir doktora gittim damar yoluyla bir ilaç verdi belki inanmassın ama aklıma bile gelmiyor 5günde 1 falan aklıma gelior oda dumanın kokusu tadı falan değil la bi zamanlar sigara vardı ne oldu gibisinden yani canım istemiyor ha 1-2paket bitirsem yine başlarım ama yakmam için bir sebebim yok şuan vücudum onu aramıyor yani demem oki bir uzmana başvur. ankaradaysan gittiğim yerin adresini falan pm den verebilirm.

• Bırakarak başlayabilirsin...
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.