Şimdi Ara

Sigarayı bırakmak hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
590
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sigarayı bırakanlara yönelik bir sorum var. Nasıl bıraktınız? Zorlandığınız zaman ne yaptınız? Sigarayı bırakmak isteyen bir insana önerileriniz nelerdir?

• alo171.saglik.gov.tr
    Bugün Sigarayı Bırakmaya Karar Verdim!
    https://alo171.saglik.gov.tr/?/poliklinikler

• quote:

Orijinalden alıntı: Daten

https://alo171.saglik.gov.tr/?/poliklinikler
    Denedim, pek bir faydası olmadı maalesef.
  • Ciddi bir sağlık sorunu yaşadım doktor bırakacaksın dedi neden diye soramadım tamam çıktı ağzımdan. 8 9 ay oldu herhalde sürmedim daha ağzıma . Arada rüyamda içiyom ama canım hiç istemiyor hatta nefret ediyprum ama nedense arada rüyada iciyom

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 31 temmuzda sigarayi degil ama paket almayi biraktim, gecen pazar biranin yaninda 15 dal sigara ictim onun disinda 3 gunde bir 1 dal falan sinyal yapiyorum. Bu nasil sigarayi birakmak diyebilirsin ama paket almayinca ictigin miktar ciddi oranda azaliyor. Birkac gunde bir 1 2 dal icince sigaranin tadini almaya basliyosun

• Bulunduğun bölgedeki İlçe Sağlık Müdürlüğüne gidip sigarayı bırakmak istiyorum de ilaçlarını al. İlaçlarını düzenli kullan. Davranışcı terapi uygula kendine, mesela canının sigara çekeceği yerlerden uzak dur, sigarayı aklına getirecek bir aktivite yapma. Çakmak taşıma. Devamlı sşgara içtiğin bir köşe varsa bir daha oraya gitme gibi. Kahve çay içme içersen sonrasında hemen dişini fırçala yemeklerden sonra da aynı şekilde.
    Hala bırakmazsan göğüs hastalıkları servisine gidiyorsun orada koahlı hastalarla konuşuyorsun.
  • Benim tamamen bırakmam gerekiyor. Sağlık olarak etkiliyor bayağı. Ama ilk günü bile geçiremiyorum. Kaç gün sabretsem kolaylaşır?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sigarayı bırakmak mutluluktur
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • hiçbir alışkanlık sen tam olarak inanarak istemeden olmaz ,bazı şeyler bırakmanı kolaylaştırabilir ama dediğim gibi sen kafanda bitireceksin önce

ne kadar süre yapmazsam diye bir şeyde olmaz ,sadece süre uzadıkça arama hissi azalır
    ancak çok uzun süre bırakmış olsan dahi ,sadece 1 defa deyip yaparsan sanki hiç bırakmamış gibi devam edersin ,hatta ilginç olarak misal 1 paket içerken bırakırsan 2 pakete çıkma ihtimalin yüksektir

sanki bilgisayara gizlenmiş bir virüs gibidir bunlar ,tamamen yok olduğunu zannedersin ama o bir yere saklanıp seni bekler :)

zaten insanı kandıran konu "ya ben istediğim zaman bırakırım" düşüncesidir ,o nedenle hiç bulaşmamak lazım
    tabi insan meraklı bir yaratıktır ,ne kadar kötülüğünü anlatsan dahi o merak insanı mahveder :)
  • ALLEN CARR yöntemiyle 2 sene önce bıraktım. hayatımın en dogru ve güzel kararı. isteyen herkes bırakabilir. yöntemi araştır ve emre üstünuçarı takip et filmini de izle oradan başla. 2 ayda tertemiz olursun
  • her sigarandan önce git aynaya, gözlerinin içine bak.
  • Hocam 2 senedir içiyordum, 2 Şubat'ta bıraktım valla o günden beride ağzıma sürmedim. Bir yöntem kullanmadım pat diye bıraktım yani bence tamamen iş sizde bitiyor.

• koşuya başla her gün koş göğsün agrıyacak ve kesileceksin koşamayacaksın hırıltı vs gelecek nefes alıp verirken
    o göğüs agrısının sürekli oldugunu düşün tüm gün boyu ben böyle bıraktım
  • 45 yıl sigara içen babam 4 kalp krizine rağmen sigarayı bırakmamıştı.

5. Kalp krizinde 4 gün yoğun bakımda yattı. Çıkar çıkmaz sigara istedi benden. Ben de baba 4 gün dayandın toplam 21 güne tamamla zaten bırakıyormuşsun aklına gelmiyormuş dedim. Dayandı ve bıraktı. 1 yıldır içmiyor. İleri de tekrar başlar mı bilemem ama babam bu şekilde bıraktı. Tedavi falan da yararlı olabilir ama olay kafada bitiyor gibi.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Özelden numaranı yaz arayıp anlatayım.
  • 15 senelik tiryakiydim ve sonunda nikotin patch i kullanarak biraktim. 3 seviyesi var bunun, 2 ay duzenli kullanim sonucunda sikintisiz bir sekilde biraktim.
  • Kararlılık ve istekle artık sigara kullanmiyacam diyeceksin bir anda pat diye kafada bırakacaksın.Kendini elektronik sigara yada herhangi bir ilaç vs diğer şeylerle oyalama sigarayı biraktirmiyor Ben kendime sasirdim bu kadar süredir icmeidme yani isteyince her şeyi başarabilirsin. Ama sigarayı bırakmak zordur.Yni sana kolay diyenlere inanma günde yarım paket içen biri olarak bunu söylüyorum 10 gündür içmiyorum .Sigaraya bırakmanın ilk 3 günü zorlanaksin ama bu 3 günü atlat gerisi kolay olacaktir

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.