merhaba arkadaşlar. acaba sigarayı bırakırsam tad alma duyum yerine gelir mi? bunu deneyimleyen var mı? sigarayı bıraktıktan ne kadar süre sonra tad alma duyusunu kazanabilirim. bununla ilgili tecrübeleriniz var mı?
sigarayı bıraktım 50 gün oldu ve tad alma duyum öyle bir yerine geldiki şimdi habire yemek yiyorum ama hala formumdayım düzenli yürüyüşle... 65 kiloyum şimdi daha sportif bir insan düzgün nefes alabilen sabah kalktıgında agzım kül tablosu gibi kokmuyor... yemeklerin tadını almak ise bambaşka
ama doğruya doğru söylemek gerekirse 50 gün oldu ve hala canım istemiyor degil istiyor ama anlık ve uçup gidiyor o istek bir anda
bırakmanı şiddetle öneririm ilk 2 hafta çok zorlu geçicek burayı aşarsan artık rahatsın demektir..
Amcam birkaç yıl önce bıraktı. Günde en az 1 paket içerdi, bildiğim kadarıyla en az 15 senesi vardı bağımlılığının. Bıraktıktan sonraki yorumu, kilo aldım, çünkü artık yemekler çok daha güzel kokuyor, tatları da öyle.
Her fırsatta da söyler bunu, aklıma iyice yer etti sözleri :) Bıraktıktan kısa süre sonra bu hissin başlaması lazım. Bir de şöyle bir durum var, sigarayı uzunca süre içmiş ve sonra bırakmış kişilerin koku duyuları hiç sigara içmemiş birisine göre çok daha gelişmiş oluyor. Ben aracımdan hiç sigara kokusu almadım, ama o araçta önceki sahibinin sigara içtiğini söyledi mesela.
Çok şükür bırakanlardanım.Tat alma duyusu kesinlikle artıyor, efsane falan değil. Yalnız ben sigarayı bıraktığımda kilo alma korkusundan az yemeye başladım herkesin aksine epey bir kilo vermiştim
Bende içiyorum fakat içmediğim zaman yemeklerden tat alamıyorum bendemi sorun?
Olay kafanda bitmişse bırakmak çok zor değil. 5 gündür içmiyorum. 1-2 kere canım istedi, gittim 1 fincan sade kahve içtim geçti
2 gün sonra sabah kalktığında nefes darlığı azalmış oluyor. Gırtlağındaki kuruluk gidiyor ve en önemlisi koku olmuyor. Tad alma olayı da 1 haftadan sonra başlar ( Daha önce 1 ay kadar bırakmıştım.).
Bırakalı 3 ay oldu neredeyse. Çok memnunum halimden, kendi isteğimle bıraktım. Aklıma esti, bir anda söz verdim kendime "bu içtiğim son sigara" diye. Arkadaşın da dediği gibi arada bir canı çekiyor insanın ama o düşünce hemen yok olup gidiyor. Tat alma duyumun normalleştiğini söyleyebilirim, ayrıca artık yürüyüş yaparken, yokuş çıkarken falan daha rahat nefes alıp veriyorum, tıkanmıyorum. Önümüzdeki hafta da spora başlamayı düşünüyorum.
Bırakalı 3-5 gün oldu. Tat falan umrumda değil kilo almak istemiyorum...
quote:
Orijinalden alıntı: foreverkinqs
sigarayı bıraktım 50 gün oldu ve tad alma duyum öyle bir yerine geldiki şimdi habire yemek yiyorum ama hala formumdayım düzenli yürüyüşle... 65 kiloyum şimdi daha sportif bir insan düzgün nefes alabilen sabah kalktıgında agzım kül tablosu gibi kokmuyor... yemeklerin tadını almak ise bambaşka
ama doğruya doğru söylemek gerekirse 50 gün oldu ve hala canım istemiyor degil istiyor ama anlık ve uçup gidiyor o istek bir anda
bırakmanı şiddetle öneririm ilk 2 hafta çok zorlu geçicek burayı aşarsan artık rahatsın demektir..
Hocam bıraktıktan sonra sigaranın akla gelme sayısı sürekli azalıyor. Yani ilk bıraktığın gün belki 10dklık periyotlarla akla gelirken irade gösterip içmediğin ve o akla gelmeleri her reddettiğinde bu periyotlar uzuyor. Yani zamanla saatte bir devamında 3 saatte bir belki günde sonra 2 günde bir derken... öyle gidiyor.Ve sürekli kolaylaşıyor. Şuan bırakalı 3 buçuk seneyi geçti neredeyse hiç aklıma gelmiyor. Bazen rüyamda içerim sigara içtikten sonraki pişmanlığı birebir tattım aman deyim gerçek gibiydi sakın içmeyin
evet
quote:
Orijinalden alıntı: kuşburnu
quote:
Hocam bıraktıktan sonra sigaranın akla gelme sayısı sürekli azalıyor. Yani ilk bıraktığın gün belki 10dklık periyotlarla akla gelirken irade gösterip içmediğin ve o akla gelmeleri her reddettiğinde bu periyotlar uzuyor. Yani zamanla saatte bir devamında 3 saatte bir belki günde sonra 2 günde bir derken... öyle gidiyor.Ve sürekli kolaylaşıyor. Şuan bırakalı 3 buçuk seneyi geçti neredeyse hiç aklıma gelmiyor. Bazen rüyamda içerim sigara içtikten sonraki pişmanlığı birebir tattım aman deyim gerçek gibiydi sakın içmeyin
O sigara isteği nikotinden kaynaklanıyor. Sigarayı ilk bıraktığınız zamanlarda 2 dakika sürermiş. "Sigarayı Bırakmanın En Kolay Yolu" diye bir video var. Bildiğimiz sigara bırakma videolarından çok çok farklı. Onu izlemenizi tavsiye ederim. Gerçekten çok etkili oluyor.
valla bırakan arkadaşları tebrik ediyorum. işallah hiç bidaha başlamazsınız ve bende işallah bigün bırakırım.
quote:
Orijinalden alıntı: kuşburnu
quote:
Bıraktıktan bir hafta sonra başıma geldi aynı şey. Ve kendime öyle bir sövdüm ki... Neyseki rüyaymış
Sigara zararlı
Babam 30 yıllık tiryakiydi. 6 ay önce bıraktı. Ağzı kokmuyor, yürüyünce tıkanmıyor. Durmadan yemek yemek istiyor. Yemeklerin tadını filan çok iyi alıyor. Maşallah epey kilo aldı peder bey.
Arkadaşlar Sigaranın zararlarından Bahsedicek değilim ancak. Eğer düzenli spor yaparsanız dengeli beslenirseniz ve kendinize iyi bakarsanız .günde 10 adet sigara size bir zarar getirmez. Ama bütün gün oturup dengeli beslenmeyip vitaminleri alamazsanız. sigara sizi işte o zaman öldürür
quote:
Orijinalden alıntı: Oğulcan D.
Arkadaşlar Sigaranın zararlarından Bahsedicek değilim ancak. Eğer düzenli spor yaparsanız dengeli beslenirseniz ve kendinize iyi bakarsanız .günde 10 adet sigara size bir zarar getirmez. Ama bütün gün oturup dengeli beslenmeyip vitaminleri alamazsanız. sigara sizi işte o zaman öldürür
bi ara 1 sene bıraktım 2 3 ay gibi ara ara bırakmışlığım olmuştu
Bırakın ağzının tadının yerine gelmesini denizdeki balıkların bile kokusunu alıyodum düşün o kadar farkediyodu
quote: