Şimdi Ara

Sıfır veya 2.el araç almak için uğraşılarım ve başımdan geçenler.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
1
Favori
3.831
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
19 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar herkese Merhaba,

    HB aracım vardı bagaj yetersiz kaldı. Bu yüzden satıp üzerine ekleme yapıp Sedan otomatik dizel bir araç alayım diye yola çıktım. Aracımı satmam çok kolay oldu. Araç alım süreci yılbaşından itibaren başladı. Benim için ideal bütçem 110k civari idi borçlanarak Max 130k ya kadar çıkarım diye düşündüm. Bu süreçte tonla stres yaşadım. Zaman kaybettim. Para kaybettim. Telefon faturam kabardı.


    1 - Öncelikle 2.el İnsginia 2017 sport paketini alayım dedim. Opel forumlarına facebook daki insgnia gruplarına katıldım. Araç kovalamaya başladım. Bir çok arac sahibi ile görüştüm. Baktırdım.
    Daha 10.000km ye gelmemiş araçlarda şanzıman sorunu, star stop sorunları, çok fazla çizik, ezik vs. çıktı. Bazı satıcılarda aracın kimin olduğu belli değil. Müteahhit aracı mal karşlığı iş karşılığı birine ver miş o başkasına o da bir başkasına :)
    Bir de bu aracın 2.elinin zayıfı olduğu satılmasının güç olduğu söylemlerine rağmen Uğraşım devam etti.Yeni Kasa Grand sport enjoy alayım dedim düşük km de. Galerici de olanlar uygun fiyat verdi. O da kiralık kullanılıyormuş vazgeçtim. Sahibi olanlar ise fiyatta burnundan kıl aldırmıyorlar. İlanlar 2 aydır duruyor malum sitelerde. Ve gruplarda.

    2 - 130k civarına Skoda super b alayım dedim. Sıfırına baktım Comfort paketi dizel dsg uygundu ama bir çok donanım eksik.Şu eksik bu eksik içime sinmedi O kadar para veriyon bir şey yok araçta. Style paket vardı 130k ya 1.4TSİ o da benzinli diye içime sinmedi. 10Lt yakıyormuş şehir içi.
    Skoda Octavia Dizel DSG var Style paketleri 125k o daha mantıklı gibi bundan da geri görüş kamerası yok. Bu arada Skoda Style paketlerde geri görüş yok. Prestij almak gerekiyormuş.
    Bu araçlar hakkında skoda nın forumlarına ve facebook daki gruplarına katıldım. Yolda kalanımı ararsın aracı davlumbazdan su alana mı ararsın. Sunroof vs sorunlar gırla sorun. Servis memnuniyeti çok düşük. Buna rağmen 2.el lerede baktım. SuperB Style paketleri 130K civarı buldum bir şey yok yazıyor. Detaylı konuşunca bir yerleri boyalı hatalı daha 7000 Km de. Vazgeçtim bulamadım. temiz olan da sıfır gibi fiyat çekiyor. Zaten ben de bu fiyata ulaşamıyorum.


    3- Bu araçlara bakarken bunlardan iş çıkmayınca Megane ICON EDC ye bakayım dedim. 105-100k arası 2.el 1000km civarında var. Konuşunca araçta bir şey yok diyorlar. Neyse bir tanesi aradım. Adam sağlama benziyordu. 2. sahibi imiş. Neyse diyip Expertiz yaptırdım. çok ufak tefek şeyler hariç bir sorun çıkmadı. Az bir kapora verdim. Ertesi gün alırım diye. Bu arada aracı çevremdekilerin desteği ile sordurunca. Km lerin ne olduğu belli değil. Benim ki Saflık hiç 1 yıllık araç 1000km lerde olur mu ? Sonra başka Megane baktım. O da ayağıma kadar geliyordu. Hereyere götürü diye. Oda km den geçemedi. Buda 2. sahibi idi. Sonra bir Megane sahibi ile telefonda konuştum. İlk sahibi yazıyordu ilanda bu da 2. sahibi çıktı. İlandaki km orjinal dedi bir sürü şey anlattı. İçime sinmedi. Aynı adam aynı aracı 2 gün sonra ilanı yeniledi km ye düşürmüş olarak yazmış bu sefer. Sorsan farklı araç diyecektir belkide ama aynı araç işte ben biliyorum.

    Burada şunu anladım,ögrendim ki Filo tarzı araçlar alınmaz. Ne oldukları hiç belli değil. Yukardaki araçlara harcadığım expertiz paralarına mı yanayım.yanan kaporalarımı yanayaım. zamanıma mı yanayım.Sıkıntılı ve stre cabası. Önceden spor benzinli araç alıdğımdan bu işler başıma gelmiyordu. Hep bireysel düzgün insanlar ile kaşılaşmıştım.

    Sonuçta
    Megane sıfır alsam çok değer kaybeder sıfırı 130k civarı. malum sitelerde 110k ya satanlar var sıfır diye(Güvenebilirseniz tabiki). Bunların yüzüden Bayiden alcağım Sıfır araç çok değer kaybediyormuş. Vazgeçtim.
    Temiz İnsignianın eski kasasına nerdeyse yeni kasası kadar para çekiyorlar. Vazgeçtim. Grand sport enjoy bana boş geldi. O parayaı vermek istemedim. Birde ilanların 2 aydır durduğunu görünce. Vazgeçtim.
    Skoda desen skoda froum ve gruplardaki şikayetleri Style paketinde dahi ger görüş olmayışı vazgeçirdi.

    Bu arada saniyilerde 150 TL gibi fiyatlara km düşürülüyormuş.
    Expertizlerde km düşmesini, arıza ışığının kapatılması gibi işlemleri anlamaya biliyorlar.DİKKAT !


    Maaşlı bir çalışan olduğumdan çok da zaman ayıracak durumum kalmadı. İşler sıkıntıya girdi artık ugraşmamak için birazdan gidipi Honda Civic Executive paket LPG li bir araç alacağım. Ne olursa olsun en azından sıfır Garantili.20.000 TL sıfır faiz. Tertemiz binerim. Göçük problemi 2018 lerde giderilmiş diyor Satış temsilcisi.


    Bunları yazmamdaki sebep 2.el de çok dikaktli olmak gerekir. Her an faka basabilirsiniz. Dikkat edin arkadaşlar.Uyanık olup ucuza iyi araç kapatmak bizim gibi bireysel adamları için çok zayıf ihtimal.
    O yüzden mümkünse Yetkili bayilerin elindeki 2. eldeki araçları almak çok daha iyi.Veya Bütçen kadar Sıfır araç almak gerekir. Özelliklere bakmadan.

    Özet yazdım yaklaşık 2 ayda çok daha fazlası geçti başımdan.







  • Şimdiden hayırlı olsun, sıfır araç almak her zaman iyidir. Yanlız alacağınız aracın kronik kaporta problemi var, dikkate alın yoksa sizin gibi birini çok üzer bu mesele

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Golf higline dsg

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • her ay bayiler yeni araçta göçük problemi düzeltilmiş diye satıyorlar.



    Ben 50-70 bin bandında bile süper temiz araçlar bulurken siz 110-130 bandında temiz araç nasıl bulamıyorsunuz?



    Megane gayet güzeldir 130 yazmasına bakmayın güzel indirim yapıyor bayiler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu kadar tıtız bırının gocen arabaya karar vermesı cok ılgınc, honda ıkıye ayrılan araba bıle yapsa satar kardesım bu ulkede

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ilhdmr kullanıcısına yanıt
    Sen kısmetli imişin. Bana denk gelmedi şansızlık. Sağlam diye araç sahipleri ile expertize gidiyoruz bir sürü sorunlu yer çıkıyor.Araç sahipleride şaşırıp kalıyor :)
    Bende almak istemedim ilk başta göçükten ötürü bütçeme en uygun araç Honda Civic oldu başka alternatif olmadı. 2 aydır uğraşıyorum artık sıkıntı stres oldu bu iş.
  • justify J kullanıcısına yanıt
    https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-audi-yeni-kasa-2017-cikisli-a3_sedan_satiliyor-473532116/detay

    Hocam şu tarz araclara hiç baktınız mı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Shotput S kullanıcısına yanıt
    Biz 5 kisiyiz Arka tarafi dar A3 ün o sebeble vazgeçmiştim.Ama kaliteli araç. 2018 kaslarda göçük olayı yokmuş haberler var. Bayide aynısını söylüyor sıfır sıkıntı diyor. Her araçta bir şeyler var. Epey baktim. Bayiye doğru yola çıktım Hayırlısı artık.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir yıllık araç ikinci sahibinden satılık ise sıkıntı ihtimali çok yüksektir. Ya pert araç aldı tamir edip satıyor ya da sıkıntılı araç ucuza aldı sorun yok diye pahalıya satıp kar yapma, yani adam kazıklama derdinde. Binici olup da bir yıl içinde temiz aracı iki kere satmak istemesi çok çok düşük ihtimal.



    Zaten demişsiniz bir yaşında araç bin km olur mu diye. O da ayrı sıkıntı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O kadar uğraşıp göçük problemi -ki asıl nedeni daha önemli- olan araç alnak??

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tam ben de git al bir sıfır dolu civic, uğraşma diyecektim 😁

    hayırlı olsun. ben de seneye sedan otomatik bir araç düşünüyorum. bütün yollar dönüp dolaşıp civic'e çıkıyor.

    dsg olduğu sürece VAG grup içime sinmiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • KM düşürme olayına değinmek istiyorum.

    İsim veya bölge kullanmayacağım sıkıntı olmasın.

    Yaşadığım yerdeki İzmir'in büyük sanayilerinden birinde 1-2 sene önce bayram için Enterprise'dan bir esnaf F30 320d kiralamış sanırım onlarda da KM sınırı olduğu için 100TL verip KM ' yi geri çektirip öyle kullanmıştı. Aracı teslim ederken de sadece 100KM kullanmışsınız bir problem olduysa başka araç verelim ücretsiz diyede eklemişler
  • Sadece km düşürmekle kalsalar iyi adamlar ariza işıgını kapattırıyor viteste ariza varmış normalde expertizde bilemiyorum bu durumu. Araç qasqai idi. Ben benzinli golf astra vb araçlar alırken hiç sorun yoktu ne ise oydu. Dizele bir girdim dağıldım. İllaki iyi araçlarda vardır ama bana denk gelmedi. Böyle olunca en iyisi Civic alayım dedim 114k en dolusu. Hiç olmazsa içim rahat olur sıfır sonuçta.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: justify

    Sadece km düşürmekle kalsalar iyi adamlar ariza işıgını kapattırıyor viteste ariza varmış normalde expertizde bilemiyorum bu durumu. Araç qasqai idi. Ben benzinli golf astra vb araçlar alırken hiç sorun yoktu ne ise oydu. Dizele bir girdim dağıldım. İllaki iyi araçlarda vardır ama bana denk gelmedi. Böyle olunca en iyisi Civic alayım dedim 114k en dolusu. Hiç olmazsa içim rahat olur sıfır sonuçta.

    2015-2016 Ford Mondeo'lara bakmanızı öneririm.

    1.5 Benzin-Otomatik veya 1.6 Dizel-Otomatik ler son derece iyi.
  • Honda civic 'in bagaj hacmi ile sattığınız arasında kaç lt fark var peki?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-bmw-cok-temiz-sadece-88000-km-de-f30-525811775/detay

    Baktırın ve alın o bütçeyle baktıgınız araçların şanzumanı ile zf8 şanzumanı karşılaştırılamaz bile. 320d yide bilen biliyor zaten.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: asmarena6

    https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-bmw-cok-temiz-sadece-88000-km-de-f30-525811775/detay

    Baktırın ve alın o bütçeyle baktıgınız araçların şanzumanı ile zf8 şanzumanı karşılaştırılamaz bile. 320d yide bilen biliyor zaten.

    hocam binici adama galeriden araç önerilmez. kaldı ki 2012 model araca bu kadar para bence hiç verilmez.



    konu sahibine tavsiyem, lpg li civic almayın. biz benzinlisini aldık yeni kasa sıfır sorun. ancak araç şehir içi yakıyor. trafikte 11 litreleri görüyoruz. ancak yol yapmadıgımız için sorun değil.



    mis gibi dizeli geldi, dizelini alın. düz vites sorunsa, bekleyin otomatiği de gelecek.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bnce siz max parayla en uygunu ariosunuz yada arac siralarken model km yaazip en ucuzundan mi siralama yapiosunuz nasil bu paralara araba bulamiosunuz sasirdim dogrusu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Göçük arabayı almayı düşünmeyin bile hocam. Girin facebook mağdurlar grubuna okuyun böyle rezillik yok. En iyisi sıfır dolu bir c sınıfı alın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Burada daha çok kafanızı karıştırırlar hocam sizin. Zaten bakmış ve sıkıntıları yaşayıp görmüşsünüz.

    Gran Tourer bakan adama Golf yapmış yukarı da bir akıllı mesela :) Ben de kendim büyüğüm, aile de büyüyor (190 üzeri boy var bende ahah) öyle olunca mini kFiesta'dan büyük bir şeyler bakmaya çıktım ama dediğiniz gibi ilanlar bir çıkıyor, süresidoluyor, aynı araç bambaşka şekilde çıkıyor. Bekleyip bütçeme göre daha büyük bir araç alacağım muhtemelen.

    Civic ise şuan benim için 1. sırada. Şu göçük konusu iç bulandırsa da yakışıklılığı olsun, performansı olsun, genişliği ve donanımı ile müthiş. Hem deneme sürüşü yaptım hem de detaylı inceledim. Excecutive zaten muazzam donanım, özellikle kadran çok hoşuma gitti ama elegance ile müthiş bir farkı yok aklınızda olsun. Bu ay dizeli de satışa çıkıyor ve 130k civarı, sizin bütçenize göre o da. Hiç artık kafanız bulanmasın karar verdiyseniz sadece donanım ve motor belirleyip alın geçin.

    Allah gönlünüze, gönlümüze göre versin :)




  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.