Şimdi Ara

2. El piyasası Canlanmıştır. 1 yıl ara ile bizzat deneyimim..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
1
Favori
2.821
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • https://forum.donanimhaber.com/2-el-araclar-satilabiliyor-mu-ilan-da-araci-olanlar-durum-ne--135800358

şu başlığı tam 1 yıl önce açmıştım; aracım o dönemde 74 bin fiyat yazmıştım kafamda 72 bin gibi bir rakam vardı;ilan 1 ay durdu ciddi olarak arayan sadece 1 kişiydi..

aynı aracımı dün 85000 den ilana koydum; aynı günde 3 kişi aradı;1 ciddi alıcıydi 82500 teklif etti..ok desem bugün aracım satılmış olacaktı..

şimdi insanların gelirleri 1 yılda ne derece artmış olabilir? yüzde 5- 6 ...

buna rağmen piyasada talep canlanmaya başlamış.
    bundan en önemli olay bence KREDİ FAİZLERİNİN ciddi olarak düşmesi ve dövizin nispeten dizginlenmesi..

Çıkan sonuç : fiyatlar uçsa da - kaçsa da bizim milletin araba sevdası bitmez yeter ki KREDİ oranları UCUZ olsun...

:::::DH MITSUBISHI TAKIMI:::::
    2006 COLT INVITE- 2006 AVENSIS VVT-I-2012 FB7 CiViC

• sadece kendi aracım da değil; fiyatları 1 yıl ara ile yaklaşık %20 belki de 30 artmasına rağmen takibimde ki İNSİGNİA - CİVİC SPORT - KİA SPORTAGE lar çatır çatır satılıyor..

• ghostiki kullanıcısına yanıt
    Hocam merhaba, sportage catir catir satiliyor ancak alirken insanlar hesabini duzgjn yapiyor mu bilmiyorim. 2010 model sportage almaktan bu sabah yaptigim hesapla vazgectim. Mtv, yakit, kasko, sigorta, bakim vs vs derken aylik 2500tl'ye yakin gideri oluyor aracin. Aylik bu parayi arabaya ayirabilen bir kisi de saniyorum 2010 model sportage'a binmez.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Temiz civic sport+ bir günde satılıyor hemde 155 deyip 145 e bırakıyorlar fiyatı sıfırını bir yıl önce 140 bin tl ye satın alıp bir yıl içinde aldığı fiyattan 5-10 bin lira arası fazla bir paraya satmış oluyor Allah bereket versin ne diyelim..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: YusufBey09

Temiz civic sport+ bir günde satılıyor hemde 155 deyip 145 e bırakıyorlar fiyatı sıfırını bir yıl önce 140 bin tl ye satın alıp bir yıl içinde aldığı fiyattan 5-10 bin lira arası fazla bir paraya satmış oluyor Allah bereket versin ne diyelim..
    benzin fiyatının yüksek olması bile satışları törpülemiyor desene

millet 2 sene bindi - gezdi tozdu km. ler 30 -40 binlere geldi ve şu anda kazasız - oynanmamışını 130 a bile bulamıyorsun...

125 e veren olsa 1 saatte satılır...

• 1 kişilik deneyim yetmez. galericilerin de bir şeyler demesi lazım. yoksa ben de desem ülkede geçen seneye göre sevişme oranı arttı ?

Edit: şimdi aklıma geldi ağustosta 2014 cc 67 binde tek kapı değişen 98 e almadım o daha çok üzüyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi road35 -- 13 Kasım 2019; 11:5:42 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2013-2014 makyajlı kasa insignia lar dehşet pahalandı. Arkadaşım 1 sene önce 2014 64.000 km de 1.6 t 170 lik otomatik vites edition paket 74.000 ₺ istiyordu. Şimdi ağır hasarlı bile alamıyorsun.

Civic ve Vw piyasası zaten uçtu. Değil 1 sene önceki fiyatlar 3-4 ay öncesi bile birbirini tutmuyor.

Kredi faizlerinin düşük olması piyasayı canlandırdı. Sıfırların pahalı olması da 2.el talebi arttırdı.

Kendim de aracımı satıp kredi mi çeksem diyorum

insignia lar gönül yarası oldu ; yaz başında 1.6 T cosmo kazasız 60 bin km. altı modeller ; çok rahat 90 binlere bulunabiliyordu .... kendi aracım 74 - 75 ediyordu; yaklaşık 15 bin ekleme ile çok rahat insignia cosmo 1.6 T alabilirdim..

şu anda arada ki makas açıldı ve neredeyse aracımı satıp üzerine 30 bin eklemem gerekiyor.

bende araç almamaya karar verdim...

piyasa sıkışana kadar bekleyeceğim..olmazsa da 2-3 sene binerim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ghostiki -- 13 Kasım 2019; 11:37:28 >

• yazın canlanır yazın sat kışın al dediler ama tersi mi oldu

Phanteks P360A Enermax RevDfx1350w // i5 13500 // GB z790 D // Patriot Viper 6000 // Gigabyte 9070xt Aorus Elite // Crucial P3 Plus 1TB // Samsung Odyssey G5 32// Logitech G213 + Razer Deathadder V2 X HyperSpeed // Creative G6 + Takstar GM200 // S24 Ultra 12/256 Tit Black //
    _______ Odtü Matematik-BÖTE-İktisat-Tıp Fakültesi + Ekonomi YL _______ Life is just life. No more expectation! /b]
  • yeni octavia 140-150 gibi bir banttan giris yapacak onu da lansman fiyati hurda indirimiyle beraber ciktigi gibi alanlar yine karda olacaktir

Ben hatasiz araci 73.000 e binici bir arkadasa verdim,
    ayni arac 83 binden bile galericiden ilanda vardi..

Simdi arac bakiyorum sahibinden arac yok.. Allah bildigi gibi yapsin hepsini

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi L30N -- 13 Kasım 2019; 14:26:47 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • sebebi artık kimsenin sıfır fiyatlarına bakmayışı. yani araba isteyen 10 kişiden 10 tanesi de bayilerle değil, seninle muhattap oluyo artık

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Yeni Octavialar en az altı ay sonra gelecek ve en az 200 binden satılacaktır tıp ki Golf ün satılacağı gibi. Seneye sıfır araç fiyatlarında önemli bir artış olacak. Ocak ayında hurda indirimi kalkacak (12-15 bin fiyata ekler), araç kredi faizleri 1.00 ın altına düşecek (faiz farkını sarıcılar fiyata yansıtır, en az 8-10 bin arası), döviz sabit kalsa bile seneye bu fiyatlara 20-25 bin arası eklemek gerekli.

• Beyler bir sorum olacak. max 120bine verecek şekilde c segment otomatik bir araç almak istiyoruz. Araç istanbulda işe gidip gelirken (günde ortalama 40km trafikte) kullanılacak. Ne alalım? Kafamız allak bullak oldu.
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.