Şimdi Ara

Sıfır KIA CEE'D Motion 1.6 CRDi A/T alınır mı? Nasıldır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
46.300
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşa dizel ve otomatik bir araç arıyoruz, Easytronik/Multimode/Robotik viteslerde çok problem olduğunu duyuyoruz ve tercihimizi klasik otomatik vitesten yana kullanmak istiyoruz. Bazı arkadaşlar Ceed i çok övdüler sizin görüşleriniz nelerdir? KIA nasıl bir markadır, 2. eli nasıldır, problem çıkarır mı servisi nasıldır? Kalitesi nasıldır? Kullanan arkadaşlarında yorumu olursa sevinirim.
    Liste Fiyatı 39.100 TL

Motor : 1.6 CRDi
    Max Güç : 115HP @ 4000rpm
    Max Tork : 255Nm @ 1900-2750rpm
    Lastikler : 205 55 R16
    Max Hız : 180km
    0-100 : 12,8sn
    Boş ağırlık : 1447 kg
    Bagaj Hacmi : 380 Litre
    Tüketimler
    Şehir İçi : 7,0 lt/100km
    Şehir Dışı : 4,7 lt/100km
    Ortalama : 5,6 lt/100km

BAŞLICA DONANIM
    - Ön/Arka Sis Farı
    - 16" Alaşımlı Jant
    - Elektrikli Isıtmalı Aynalar
    - 6 Havayastığı
    - Elektrikli arka camlar
    - Cruise Control
    - Deri direksiyon, vites
    - Direksiyondan kumandalı müzik sist. + MP3
    - Yol bilgisayarı

Yorumlarınız için teşekkürler...

• ceed klübünde kişilerin araçlarından çok memnun olduğu ve bakımlarının ucuz olduğu yazıyordu
  • Valla bende bu aracı düşünüyorum.

Cruise control, tam otomatik vites ve dizel motor olayı süper.

Park sensörü, yıkamalı farlar , xenon far sistemi vs. olmaması kötü ama.

Hyundai i30'a baktım, ondada başka artılar var ama mesela Cruise control olayını onda göremedim. Hangisi daha sonra kolay taktırılabiliyorsa ona yöneleceğim sanırım ( Tabi eğer Fuar'dan sonra fikrim başka arabaya kaymaz ise )

Ama Kia Ceed'in tasarımı daha güzel duruyor sanki.
  • cee'd Hatchback CONCEPT dizel otomatik olanı test etme imkanım oldu gercekten çok sessiz ve 4 ileri olmasına rağmen çok seri ve performasnlı forumdaki arkadaşlardan duyduğum kadarıyla otomatik dizelin 4 ileri olması nedeniyle şehir içi yakıtı biraz fazla oluyomuş manuele göre
  • quote:

Orijinalden alıntı: newmonarch

Valla bende bu aracı düşünüyorum.

Hyundai i30'a baktım, ondada başka artılar var ama mesela Cruise control olayını onda göremedim. Hangisi daha sonra kolay taktırılabiliyorsa ona yöneleceğim sanırım ( Tabi eğer Fuar'dan sonra fikrim başka arabaya kaymaz ise )

Park sensörünü bayiler bile hediye olarak veriyor, takılır kolayca, sorun teşkil etmemelki. Xenon farları bilemiyorum, ama gerek performans gerek yakıt tüketimi açısından gayet ideal bir araçtır. Bende de motion otomatik vites modeli var, performanslı bir araçtır. Ama dediğiniz gibi otomatik vites ve 4 ileri olmasından ötürü 6.5-7 lt tüketimin altına inmez şehiriçinde. Ama uzun yolda 5.2-5.3 civarı yakıyor deneyip gördüm

Sorularınız olursa cevaplayabilirim. 2.eli zayıf vs. denir genelde, ama ben şu an aracımı satmak üzereyim ve ilandan sonra 1 hafta içinde satılabilirdi, fiyatı düşürmememden ötürü hala satılık ve hala bir çok soran var.

Bir de tasarımı i30 dan daha güzeldir

Servis kalitesinden şüpheniz olmasın, zaten pek sorun çıkaran bir araç değil. Rutin bakımlar haricinde servise pek girmedim ben açıkçası. 5 yıl / 150bin km garanti de cabası.

• quote:

Orijinalden alıntı: yt1990

quote:

Park sensörünü bayiler bile hediye olarak veriyor, takılır kolayca, sorun teşkil etmemelki. Xenon farları bilemiyorum, ama gerek performans gerek yakıt tüketimi açısından gayet ideal bir araçtır. Bende de motion otomatik vites modeli var, performanslı bir araçtır. Ama dediğiniz gibi otomatik vites ve 4 ileri olmasından ötürü 6.5-7 lt tüketimin altına inmez şehiriçinde. Ama uzun yolda 5.2-5.3 civarı yakıyor deneyip gördüm

Sorularınız olursa cevaplayabilirim. 2.eli zayıf vs. denir genelde, ama ben şu an aracımı satmak üzereyim ve ilandan sonra 1 hafta içinde satılabilirdi, fiyatı düşürmememden ötürü hala satılık ve hala bir çok soran var.

Servis kalitesinden şüpheniz olmasın, zaten pek sorun çıkaran bir araç değil. Rutin bakımlar haricinde servise pek girmedim ben açıkçası. 5 yıl / 150bin km garanti de cabası.

Dostum araç kalite olarak nasıl? Kullanımdan ötürü dökülen sararan vs iç trim var mı?
    Sürüş esnasında ses vs geliyor mu? Konforu nasıl, yoltutuşu nasıl?
    Dizel ve otomatik ikilisinden çoğu insan mutsuz, sizin bir şikayetiniz oldu mu?

• Otomatik şanzımanı eski tip olduğundan dolayı performanslı kullanımlara pek uygun değildir ve günümüz yeni nesil şanzımanlarla karşılaştırıldığında çok yakar.

Manuel 5.5 -- Otomatik 7.0 fabrika verileri
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Mazda 3 1.6 d touring nasıldır ?
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: ugur_yavuz

quote:

quote:

Dostum araç kalite olarak nasıl? Kullanımdan ötürü dökülen sararan vs iç trim var mı?
    Sürüş esnasında ses vs geliyor mu? Konforu nasıl, yoltutuşu nasıl?
    Dizel ve otomatik ikilisinden çoğu insan mutsuz, sizin bir şikayetiniz oldu mu?

Kalite olarak yeni modelleri eski kasaya(2008-2009) daha güzel görünüyor ve daha kaliteli duruyor. Ön ve arka farlar, ön panjur, direksiyon, aracın içi - koltuklar vs. hepsi değişmiş benim modelim ile kıyaslandığında (2008). Yol tutuşu gayet iyidir, hatta 1450 kg civarlarında bir araç olduğundan savurmaz, ancak uzun yolda asfalta bağlı olarak bazen ses alabiliyor. Sürüş esnasında motordan ses vs. gelmiyor, common rail dizeller çoğu dizele göre sessiz çalışıyorlar zaten.

Valla ben dizel ve otomatik ikilisinden memnunum; performanslı kullanınca 4 ileri olmasından ötürü 1.viteste 40, 2.viteste 80, 3.viteste 140-150 görme imkanı tanıyor. (4000 devirde vites attığımızı varsayalım, max. gücü 4000 rpm civarlarında üretiyor) Malum otomatiklerin vites geçişleri çok seri değildir, ama arkadaşın dediği performanslı kullanıma uygun değildir lafına kısmet katılmıyorum. Zaten performans çok ön planda ise düz vites 6 ileri şanzımanını alırsınız olur biter.
    Ama diğer otomatiklere göre biraz daha fazla yakacağı konusunda hemfikirim.

• Ya zaten performans , o kadarda önemli değil. 12.8 saniye fena bir rakam değil. Evet iyi değil ama otomatik vites neticede. Toyota'nın 15 saniyesinden oldukça iyi.

Birde tabi 1450 kg olması ve tam otomatik olması beni cezbeden yönü. Konfor ön planda olabilir dediğiniz gibi.

Performans şunun için önemli değil, yani ben bu aracı okula gitmek için alıyorum, tabi annemde kullanacak. "Aile-öğrenci" arabası olarak çalışıyor yani. "Günlük" bir otomobil, öyle aşırı hızlı olmasına gerek yok.

Birde , çip vs. olayları var tabi. ~130 ps olabiliyormuş sanırım , yaptırılabilir belki. ( Garantiyi bozmayacak bir şekilde tabi ).

Bu arada 5 yıl / 150.000 km olayını duyduğum iyi oldu. Bu gerçekten bir avantaj...Park sensörü olayında, evet o takılması kolay bir donanım ama, mesela ne bileyim,

Bir yağmur sensörü vs. yok. Yıkamalı bir Xenon yok. Xenon takılırda far yıkama? O yok işteki zaten bildiğim kadarıyla Xenon'larda buda olmak zorunda o yüzden Xenon taktırsam bile standartlara uygun olmayacak.

• Benim aracım chipli, yaptırmanda fayda var. Hatta aile aracı olacaksa yaptırabilirsin, sonuçta annen vs. kullanırken pek zorlamaz arabayı. Daha rahat güç üreteceğinden yakıtı düşer. Tavsiye ederim, ama gidip benim aracım chipli dememelisin servise Çünkü kia servisi 90 hp modelleri 115 hp ye garanti kapsamında çıkarırken, 115 hp modelleri artırmıyorlar. Sonuçta hepsi aynı 1.6 CRDI motor. 130-140 hp yaptığında da sorun çıkmaz, ama sağlam yerde yaptırmanı öneririm gerçekten düşünüyorsan.
  • Sn. yt1990

Eğer mahzuru yosa aracınızı ne kadara almıştınız ve ne kadara satıyorsunuz. Yani alıcı çıktı demişsiniz kaç para teklif edildi bilgi verebilirmisin. Piyasasını merak ediyorumda. Saygılarımla.

quote:

quote:

• quote:

Benim aracım chipli, yaptırmanda fayda var. Hatta aile aracı olacaksa yaptırabilirsin, sonuçta annen vs. kullanırken pek zorlamaz arabayı. Daha rahat güç üreteceğinden yakıtı düşer. Tavsiye ederim, ama gidip benim aracım chipli dememelisin servise Çünkü kia servisi 90 hp modelleri 115 hp ye garanti kapsamında çıkarırken, 115 hp modelleri artırmıyorlar. Sonuçta hepsi aynı 1.6 CRDI motor. 130-140 hp yaptığında da sorun çıkmaz, ama sağlam yerde yaptırmanı öneririm gerçekten düşünüyorsan.

Senin aracın kaç hp şu anda? 4 ileri otomatik ve 130 Ps dizel motor ile 0-100 değeri nasıl değişti? 11 saniyelere kadar iniyorsa süper.

Bu arada ben Ceed'in en üst , yani "Concept" versiyonunu almayı düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fleetwood1991 -- 3 Ekim 2010; 23:29:51 >

• quote:

quote:

Benim aracım chipli, yaptırmanda fayda var. Hatta aile aracı olacaksa yaptırabilirsin, sonuçta annen vs. kullanırken pek zorlamaz arabayı. Daha rahat güç üreteceğinden yakıtı düşer. Tavsiye ederim, ama gidip benim aracım chipli dememelisin servise Çünkü kia servisi 90 hp modelleri 115 hp ye garanti kapsamında çıkarırken, 115 hp modelleri artırmıyorlar. Sonuçta hepsi aynı 1.6 CRDI motor. 130-140 hp yaptığında da sorun çıkmaz, ama sağlam yerde yaptırmanı öneririm gerçekten düşünüyorsan.

Senin aracın kaç hp şu anda? 4 ileri otomatik ve 130 Ps dizel motor ile 0-100 değeri nasıl değişti? 11 saniyelere kadar iniyorsa süper.

Bu arada ben Ceed'in en üst , yani "Concept" versiyonunu almayı düşünüyorum.

130 hp, valla 0-100 denemedim ama 11 saniyenin kesinlikle altında olduğuna inanıyorum. Otomatikte 1 moduna getirince 50 km ye gelinceye kadar uçuyor araç. 2.viteste de 80-90 arasına kadar hızlanma gayet iyi. 3.viteste de iyi ama hız artık yüksek olduğundan çok hissettirmiyor, ama orjinaline göre ibre baya çabuk hareket ediyor.
    Bende motion modeli var, consept de ek olarak güvenlik ve aksesuar mevcut. Hayırlı olsun derim.

Başka soru var mı?

@trabzon61_66 ; özel mesaj ile sorularını cevaplıyorum.

• Çip, garantiyi olumsuz yönde etkilermi?

Birde Hyundai i30'mu yoksa Ceed'mi karar veremedim. Bir gün Ceed, öbür gün i30'un tipi daha iyi gibi duruyor.

Ayrıca kasa değiştirme vs. olayı yok değilmi yakın bir tarihte? 2013'de felan değişir diye tahmin ediyorum ben ama...
  • bence fiat bravo alın biraz paket ekletin çok daha şık bence beyaz olursa tadından yenmez çok yakışıyor . farklı bir araç piyasası ceed lere göre daha iyidir hem .. yedek parça ucuz vs vs..
  • quote:

Orijinalden alıntı: serkan1216

bence fiat bravo alın biraz paket ekletin çok daha şık bence beyaz olursa tadından yenmez çok yakışıyor . farklı bir araç piyasası ceed lere göre daha iyidir hem .. yedek parça ucuz vs vs..

bende bravo düşünüyordum ama benzer donanımda yaklaşık 5bin TL fark var,
  • kia bayileri pek pazarlık etmiyor, fiyatı 39binin altına düşürebilen var mı?
  • Bravo'nun bazı avantajları var, özellikle performans konusunda. (0-100 10.5 saniye, çiple 10'un altına bile inebilir )

Ama, Ceed 1450 kg yani oturaklı olması ve tam otomatik olması bir avantaj.

Fiat'da direksiyondan vites, park sensörü, xenon , yağmur sensörü ( tam emin değilim var ), Ceed'de yok. Ama Ceed'de Cruise Control var, bildiğim kadarıyla Bravo'da yok.

Ama ben Ceed'e daha yakınım Bravo'dan. Peder çünkü İ30 ile Ceed'e daha sıcak bakıyor, Fiat'ı sevmiyor. Şimdi Fiat alsak, "OLASI" bir sorun dahi çıksa 214892489289 tane lafını işitmek istemiyorum.
  • Bayiler pazarlık etmez diye bir şey yok. Liste fiyatının biraz aşağısına almanız lazım

2010'da kasa değiştirdi kia cee'd, bence değişmez bir süre. Dediğim gibi kitapçıkta yazan prosedür herhangi bir modifiyenin aracı garanti kapsamından çıkaracağı veya çıkarabileceği diyeyim daha doğru olur. Ama siz 15000-30000 bakımına giderseniz sorun olmaz, ama arabanda çipten ötürü yaşayacağın arızayı da servis çözmez. (bu durumda kardeşim sen arabanın motoruyla oynamışın, şimdi neden gelip motor arızasını burda halletmeye çalışıyorsun der, demeye hakkı da var)

Onun dışında hemen bir çırpıda fark edilebilecek bir olay değil chip uygulaması. Problem olması ufak bir ihtimal bence, ama %100 garantiyi bozmuyor demem karşıdakini kandırmak olur açık konuşmak gerekirse.

• bence cee'd yada i30 lara bak ceed biraz daha güzel duruyor tam otomatik ve cruise control olması büyük bir avantaj i30 da düşünülebilir.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.