Şimdi Ara

MG HS alınır mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
8 Misafir (6 Mobil) - 2 Masaüstü6 Mobil
5 sn
113
Cevap
6
Favori
108.177
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhabalar.

    Bir süredir aracımı 800-900 bin TL bandında bir araçla değiştirmeyi düşünüyorum. Araç sıfır alınacak, SUV/Crossover gövde tipinde, geniş bagajlı ve çarpışma önleme, adaptif cruise control, şerit takip gibi özelliklerin tam olmasını istiyorum. Bir süredir Fiat Egea Cross Wagon 1.5 Hibrit Lounge paket ilgimi çekiyordu ve almayı düşünüyordum. Lakin geçtiğimiz günler MG HS'yi gördüm ve hem istediğim tüm özellikler var hem de oldukça kaliteli, üzerinde çalışılmış bir araca benziyor. Yüksek kalitede iç mekan, alt donanımda dahi sürüş yardımcıları ve güvenlik donanımlarının tam olması, özellikle yalıtım tarafında iyi konfor sağlaması ve bağımsız süspansiyon olması ve EuroNCAP'den 5 yıldız alması epey dikkatimi çekti. Lakin Dünya'da köklü bir firma olsa da Türkiye'de henüz bilinmemesi tedirgin ediyor. "5-6 yıl binip satmak istediğimde sorun yaşar mıyım? Servis konusunda sorun yaşar mıyım ya da firma 1-2 yıl içinde Türkiye pazarından çıkar mı?" gibi sorular kafamı kurcalıyor. Sizce bu durumda Egea Cross Wagon yerine MG HS alınır mı?








  • Arkadaşlar merhaba, ben eski bir DH kullanıcısı olarak yorum arayan kişilere yardım amaçlı düşüncelerimi paylaşayım.

    Aracı alalı 1.5ay gibi oldu. İst-Adana git gel dahil 5000km dayandı araç.

    Öncelikle bu aracı mutlaka luxury almak lazım, cam tavan ve açılan sunroof bu sınıf araçlarda olmazsa olmaz bence.

    Son hız 205km gördüm otobanda. Rüzgar ve yol sesi yok denecek kadar az. Lastikler Michelin marka geliyor zaten.

    Yakıt tüketimi konusunda çok tasarruflu bir araç değil.

    Şehir dışı 120km sabit 8lt yakıyor. Bunu tam 100km boyunca hız sabitleme ile ölçtüm.

    Bir sonraki 100kmde 140a sabitledim tüketim 10lt oldu.

    160kmde 30km kadar mesafede arada ufak yavaşlamalar olduğu şekilde 12lt üzeri tüketti.

    İçi kırmızı olanı çok şık ve premium görünüyor. Bulabilirseniz mutlaka kırmızı alın. İçine binip de vay be neymiş bu demeyen olmadı bugüne kadar.

    Garanti süresi bana 5yıl dendi. Servis ağı Suzuki distribütörü de oldukları için tüm Suzuki yetkili servisleri bakıyor. Size yakın olana bakın servis için.

    MG pilot alışınca çok kullanışlı. Ağır trafikte dur kalk şeklinde gaz fren kendisi yapıyor. Yarı otonom sürüş var. Ben haber okuyorum çoğu zaman trafikte, kendisi düz gidiyor. Şerit takip virajlar dahil aracı yolda tutuyor. Sadece direksiyonu tutmanızı istiyor.

    Genel anlamda çok çok memnunum araçtan. Olumsuz yanı yok mu? Tabi ki var.


    1.Elektrikli bagaj çok yavaş açılıyor kapanıyor. AVM güvenlikleri açmaya basınca 3sn gibi hareket başlıyor. Asıl problem kapamada. Adam kapamaya basıyor, hareket yok tekrar basıyor. Hop işlem iptal. Sonra tekrar basıyor süre tekrar başlıyor. İçeriden sürekli bagaj yavaş kapanıyor diye uyarıyorum mecburen her seferinde.

    2. Konu şanzıman P-R-D arası geçişler yavaş oluyor. Yanlışlıkla R-P-D sıralaması yaptınız diyelim, yandınız.

    3. Konu kablolu carplay. Kablolu mu kaldı artık ya? Araba kendisi gidiyor, navigasyonu ekrana kablosuz aktarmıyor.


    Favori artılarım;

    Çift egzoz aktif çıkışı çok sportif görünüyor, kışın arkadan görünen çift yönlü duman çok keyifli hissettiriyor.

    Arka görünüşü yeni kasa GLA ile çok benzer. Amblemi kapat, araba işinden anlamayan ayıramaz.

    C SUV sınıfında olmasına rağmen boyutlarının D SUV ayarında olması. Büyük araç severim.

    İç mekanı fiyatına göre aşırı premium hissettiriyor.

    Umarım gerçek deri olan kokpit kaplaması sorun çıkarmaz.


    Araç kesinlikle Egea cross ile mukayese edilemez.

    Dengi Qashqai ile Xtrail arası bir noktadır bu aracın.

    1 yıl sonra güncelleme yapayım tekrar size.


    Not: buraya sık girmiyorum, sorularınız cevapsız kalabilir.

  • Marka hakkında hiç bir fikrim yok ama kesinlikle piyasa aracı olmadığını söyleyebilirim . İstanbul'da trafikte bile görmüyorum bu markayı . Satmak istediğiniz de sizi zorlayabilir. Ama bu benim için önemli değil derseniz egea yerine hayli hayli tercih ederdim ben .
  • MG bildiğim kadarıyla İngiliz kökenli 70 yıllık falan bi marka. Markadan yana sıkıntınız olmasın. Aracı da Aydın Doğan getiriyo ve piyasada tutturmaya çalışıyo. Malumunuz arkası her bakımdan sağlam gibi görünüyo ama uygun fiyatına rağmen markanın bilinmezliğinden sanıyorum tek tük görüyorum. Zaman içerisinde en azından bi Suzuki kadar olur diye düşünüyorum. 3 4 sene binerim diyorsanız alınır ama 1 yıl içerisinde satarım da başka bişeye girerim derseniz daha bilinir model almanız menfaatinize olacaktır. Malum milletimizin ön yargıları yüzünden piyasada tutunması bi kaç yıl sürecek gibi geliyo bana.

  • Mg hs tabii ki alınır. Fiyatına göre sunduğu kalite vs çok başarılı. Benim de ilgimi çekiyor ama aynı ikilemde kalsam egea cross wagon alırdım. Egea cross wagonun da donanımı, yalıtımı vs kötü değil. Bagaj hacmi olarak daha geniş. 1.0 lounge bulsam hemen alacağım ama yok maalesef hiç bir yerde. Ocakta da fabrika 15 gün kapanacakmış.

  • 5-6 yıl binip satmak istediğimde sorun yaşar mıyım

    =
    ben öylesine mg yi soruyorum ama egea alacağım

    egea hayırlı olsun
  • TR piyasasında geleceği olan bir marka olarak görüyorum. elektrikli araçlarda da iyiler. İleride Türkiye de Piyasasının oturacağını düşünüyorum.

  • Benzer kaygıları ben de yaşamıştım, ama kıyaslanamaz bir fark var ortada, Şu an bayilerde zaten yok bildiğim kadarıyla ve iyi satıyorlar, trafikte pek göremezsiniz çünkü eylülde Türkiye'ye girdi satışı yeni başladı.3 Aylık bir araç.


    Bence Egea ile kıyaslamak MG HS'ye haksızlık olur. Gidip MG HS'ye binin, kullanın o zaman demek istediğim amacına ulaşır. Her detayında kaliteyi hissediyorsunuz.


    Ayrıca fiyatının çok uygun olduğunu düşünüyorum, o da rekabetçi olmak için şart.


    Hangi tercih yaparsanız yapın, Güzel günlerde kullanınız




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JamaisVu_34 -- 29 Aralık 2022; 16:33:11 >
  • Her daim geçerliliğini koruyan bir söz var.


    "Bir İngiliz arabasının altında akmış yağ yoksa bilin ki o arabanın yağı bitmiştir." diye.


    Bu durum 50 yıl öncede böyleydi, hala böyle.


    3 aylık Aston Martin'in yağ akıttığıyla ilgili bir video vardı. Bulamadım. Bulsaydım linkini ekleyecektim.


    Çinli Chery bile bence daha iyi bir seçenek olarak görülebilir.

  • Mehmet Serdar K. kullanıcısına yanıt

    Cok guzel soz lakin onu italyanlar Alfa icin kullanir hocam.

  • Moueson kullanıcısına yanıt

    Ben küçük bir şehirde yaşıyor olmama rağmen bir tane gördüm ve görünce epey şaşırdım. Hatta bu ne diye bakındım biraz. Beş sene kadar kullanıp satacağım. O zamana bilinirliği artar mı bilmiyorum ama kumar gibi olacak. Gördüğüm kadarıyla 2022 içinde Mazda gibi bazı bilinen markalardan fazla satmış.

  • cileli_sofor C kullanıcısına yanıt

    Aynen hocam. Aynı firma Suziki'yi de getiriyormuş. Hazır bir bayi ve servis ağları var. Beş sene kesin kullanırım kaza bela olmazda. Lakin beş sene sonra satmak istediğimde Egea'dan ucuza satmak zorunda kalırsam çok üzülürüm. Tabi tersi olma ihtimali de var. Belki beş seneye tutulacak ve Volkswagen Tiguan, Peugeot 3008, Ford Kuga gibi araçların fiyatına yaklaşacak. Bu kısmı kumar gibi. Gerçi iki aracı da iyi bir görüp karar vereyim en iyisi ancak şu an daha geniş bagaj, hibrit motorla daha yüksek yakıt ekonomisi ve biraz da bacaklarımda sorun olması nedeniyle daha kolay inip-binme imkanı nedeniyle tekrar Egea ağır basıyor.

  • commandx C kullanıcısına yanıt

    Yakıt ekonomisi, bacaklarımdaki sorun nedeniyle kolay inip binme gibi avantajlar da var Egea'da hocam. Ama MG'de kalite olarak çok üstün ve bağımsız süspansiyon, daha iyi güvenlik gibi artıları var. Lakin dediğiniz gibi büyük ihtimal Egea'da kalacağım gibi.

  • en1gma kullanıcısına yanıt

    Her ne kadar MG'yi asıl almak istediğim Toyota Corolla Cross, Hyundai Tucson gibi araçlar kadar hatta daha fazla beğensem de sanırım durum öyle gibi duruyor hocam. Bu araçları - gelişmiş ülkelerdeki gibi 6 ay falan demiyorum - iki yıllık gelirimle alabilsem aman be en fazla 3-4 aylık gelirim kadar zarara girerim deyip MG'yi direkt seçerdim ama durum tam öyle değil. Tek atımlık kurşun olunca ve satınca olabildiğince değerini korumasını istemek durumunda kalınca bu yönde tercih yapmak zorunda bırakılıyoruz. Şu an C segmentinde satıp değiştireceğim bir aracım olmasa Egea'yı da MG'yi de ancak rüyamda görürdüm.

  • Hakan5434 H kullanıcısına yanıt

    Bana da öyle gibi geliyor ama emin olamıyorum hocam. Misal 2022 içinde çok uzun yıllardır ülkemizde olan Mazda'nın 5 katı satış yapmış. Bu durum umut veriyor.

  • JamaisVu_34 kullanıcısına yanıt

    Dediğiniz gibi ikisini de deneyim, öyle karar vereyim hocam. Zaten biraz da hangisini istediğim şartlarda bulursam onu alacağım. MG HS'de Comfort paket yeterliyken, Egea'yı Cross Wagon Otomatik Lounge Plus Paket+Güvenlik Paketi olmaksızın tercih etmem. Ancak o zaman denkleşiyorlar. Tabi o durumda da kalite, konfor, güvenlik noktasında MG alırken; yakıt ekonomisi, bagaj hacmi, servis ağı, yedek parça bulunurluğu gibi konularda Egea ipi göğüslüyor. Biraz bunlara göre biraz da bulduğum araca göre karar vereceğim artık.

  • Mehmet Serdar K. kullanıcısına yanıt

    İngiliz araçlarıyla ilgili çok bilgim yok ama iç mekanıyla o kadar özenilmiş bir araçta bileşen kalitesine de özenilmiştir kanısındayım hocam. Bir de MG artık tam olarak İngiliz sayılmaz, Çinli oldu diyebiliriz. MG HS'yi Üreten Çinli firma büyük firmaların Çin piyasası için de üretimlerini yapan bir firmaymış. Ondan dolayı sağlamlık konusunda içimde pek kuşku yok.

  • Bu kadar sorgulayan almaz
  • Şu karşılaştırma mg hse hakaret. Araba premium sınıf olmuş.
  • Binip icine inceleme firsati bulamadim ancak fotolardan premium marka hissi veriyor. Ancak aracı bilmiyorum ama marka ingiliz oldugundan cok çinli artik
  • Bu aracın siyahını gördüm trafikte. Kesinlikle premium havası var. Hatta infiniti veya masserati sandım MG yazıyordu şaşırmıştım.

  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.