|
|

1 Mobil
|
|
Aracın kusurları: Süspansiyonları ciddi sert, bozuk yollarda konfor düşüyor. Fakat uzun yolu çok iyi. Ayna açıp kapama dişlisi kronik sorun. Kırılıyor arada fakat sadece dişli bulunabiliyor. Ucuz da sayılır. Problem değil. Kapı kolundaki krom detay düşebiliyor. Yenisini bulmak zor, dikkat etmek lazım. Konsoldaki ufak lcd ekran zamanla soluyor. Yazılar karışıyor. Söküp lehim tazeleme yapıyorlar geçiyor. Bunların hiçbiri öyle büyük kusur değil, maliyetli şeyler de değil, aracın yürüyenini de etkilemiyor. Aracın rüzgar yalıtımı , bir civic'ten beklenmeyecek düzeyde. 140-150 lere kadar tık yok. Ankara-konya yaptım, bana mısın demedi araba. Yakıtı 1.6 dan bariz şekilde az ve yürürü cidden çok iyi. 140 hp. Rampaymış, turboymuş peh. 6.ncı vites 3000 devirde 120 yapıyor i shift. Tam otomatik ise tam 163 yapıyor. Evet 3000 devirde 163. I-shiftin yavaşlığı, ani hızlanmalarda vites geçişlerinde fark ettiriyor. Vitesi değiştirdiği an araba kaldığı yerden devam ediyor. Bir de aslında ufak bir detayı var fakat herkes uğraşmaz. Eğer hızlı değiştirsin isterseniz, kulakçığı çektiğiniz anda ayağınızı gazdan çekip tekrar basarsanız hızlı değişiyor. Manuel araç kullanır gibi. Öteki türlü ecu, gaz kelebeğiyle de uğraşıyor. Masraf çıkartmayacağı konusunda çok net eminim. Fakat i shift can sıkabilir, deneyip görmeniz gerekir. Manuel ve tam otomatikleri de pahalı. Ben o fiyat bandında honda jazz öneriyorum. Yakıtı uygun, 0-100'ü i shiftli civic kadar, içi de baya geniş ve kesinlikle sanayi ustasının yüzünü unutturur. Dip not: Bana göre honda civic 1.8 hatchback manuel, o fiyat bandının fiyat/performans aracıdır. 140 hp atmosferik. Dayanıklı yürüyen. Normalde de atmosferik benzinlilere göre az yakıyor, tüp ile baya az yakıyor. Yol tutuşu çok çok iyi. Yalıtım gayet güzel. Donanımları da yeterli seviyede. Sadece bozuk yolda süspansiyon konforu az. |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi msansertekin -- 7 Eylül 2017; 10:13:41 > |
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ali.kanber07 -- 7 Eylül 2017; 15:27:12 > |
|
|
|
|
|
2025 MİNİ COUNTRYMAN E - SLATE BLUE. 2017 BMW 118i ZF8 JOYPLUS LCI2 BEYAZ. *Çook uzun uzun yazanları, Sürekli marka/model savunanları *Konulara yerleşip herşeye "olur olmaz" cevap yarıştıranları *Tartışmaya her daim hazır olanları *Seviyesiz konuşma tarzlarını *Bilinen trolleri, engelliyorum; kim olduğuna bakmaksızın. "Arabayı almadan önce konulardan fayda sağlayıp, adıktan sonra whatsApp'a kaçanları; engelliyorum." |
|
|
|