Şimdi Ara

SIFIR ARACA SÜT DÖKÜLMESİ VE BERBAT KOKUNUN ÇIKABİLMESİ İÇİN TEK ÇÖZÜM YOLU (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
299
Cevap
36
Favori
59.506
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
458 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: i_brahi_m

    Hocam aramadığım yer kalmadı düşemeciler biz yapamayız diyorlar dün çıkma bi tane bulmuşlar temiz dediler bakalım montajına başlanacak. Nasıl bişey anlamadım hiç bir yerde yok çıkmayı da Ankara dan bulmuşlar başka yerde yok herhalde pert olan arabadan söktüler tam bilmiyorum ustayla görüşmedim.

    İlla ki pert araçtan olacak hocam yoksa kim niye keçesini çıkmacıya satsın ki.  Döşemeciler biraz zahmetli iş olduğu için yapmıyor olabilirler aslında. Koltuk sök, kablo sök, yeni keçeyi tabana alıştır, sonra onu yapıştır, meşakkatli iş. Araç da yer işgal edecek o esnada. O ücrete daha hızlı ve az uğraştırıcı iş yapabilecekleri için kabul etmiyor olabilirler. Hayırlı olsun, Allah kazadan beladan korusun hocam.





  • raxacoricofallapatorian kullanıcısına yanıt

    Amin sağol hocam şuan araba söküldü zaten yarına çıkar dediler inşallah sonradan tekrar kokmaz.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar araç çıktı bize 3 bine patladı şuan Allah a şükür bi sıkıntı yok inşallah ilerleyen günlerde koku vs yapmaz. Alt komple değişti temizlik yapıldı bakalım 1 2 güne belli olur ne olduğu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Daha fazla kişinin bilgi sahibi olması adına  

  • Hocam geçmiş olsun, kurtulmussunuzdur umarim. Benim de şoför arkası koltuktaki yere süt dokukmystu. Bezle temizlemistim sıkıntı yoktu. Ancak bugün araçta koku duydum. Şimdi temizlik için nereden başlamam gerekiyor? Aracı nereye goturmeliyim?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • vittorioo V kullanıcısına yanıt

    Benzer şeyler benimde başıma geldi. Yanlız bende dökülen miktar 500 ml civarındaydı. Paspasa geldi hemen paspastakini boşalttım. Aşağı geçmişti, hemen dezenfektan sıktım bol bol. Sonra karbonat uygulandı tekrar dezenfektan sıkıldı defalarca.


    Sonuç kokuyu yazın azaltabildim , kışın hatta tamamen bitti. Ama bu yaz tekrar olabileceğini de düşünüyordum. Yeni araç alınca kurtulmuş oldum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi perfectstranger09 -- 7 Ocak 2023; 5:47:8 >
  • vittorioo V kullanıcısına yanıt

    Geçmiş olsun.


    Aracın zeminin komple sökülüp temizlenmesi en kalıcı çözüm olacaktır. Üstten temizleyince geçti gibi görünür fakat taban halısının altında biriken sıvılar hızlıca bakteri üremesine sebep olur ve bu durum da ağır bir kokuya sebebiyet verir.


    Taban halısının altına işlemiştir süt. Taban halısı sökülüp buharlı temizleme ile iyice temizlenir ve taban da iyice temizlenirse koku sorunun ortadan kalkacaktır.


    Üstten temizleme hiç bir işe yaramaz zira sıvı döküldüğü için mutlaka emilip alt katlara geçmiştir. Taban halısı değişimi bile gerekebilir.


    Sökülmesi için işin ehli bir yer bulmak daha iyi olur.



    Sadece taban halısına buharlı, vakumlu temizleme de bir seçenek ama bana kalırsa alt katmanlara geçmiştir.

  • Teşekkürler. Ben de bu konuda işinin ehli birini aramaktayım Bursa'da. Var mıdır onerebileceginiz bir yer bu konuda peki?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arabada süt taşımasınız artık

  • vittorioo V kullanıcısına yanıt

    Maalesef Bursa hakkında bir bilgim yok. Belki mesajları gören birileri yardımcı olabilir. Umarım halledebilirsiniz. Tekrar geçmiş olsun.

  • perfectstranger09 P kullanıcısına yanıt
    Yeni sahibi kurtulmamış olabilir. Yazık adama

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba,


    Ben de kötü bir deneyim yaşadım bu konuda, aracıma 5 litre süt döküldü, akşam geç saatti hemen bulduğum ilk oto yıkamaya gittim vakumla çektiler ama pek bir işe yaramadı, vakit ilerleyincede yapılacak başka bir şey kalmamıştı zaten mecbur eve döndüm, gece aracına süt dökülen kişilerin deneyimlerini okuyunca açıkçası gözüme uyku girmeden sabahı ettim, daha önceden tanıdığım ümraniye oto sanayiinde kardeşler oto yıkamada murat ustaya sabah erken aracı götürdüm, aracın koltuklarını alt döşemeyi keçesini söktü , yıkanabilir kısımları yıkadı ve aracı dezenfekte etti, oldukça endişeliydim bu durumu yaşayanların deneyimlerini okuduktan sonra uzun vadede sorun yaşarmıyım koku yapar mı diye ama en sıcak günlerde bile aracı özellikle güneşe bırakıp denedim çok şükür hiç bir sorun yaşamadım, koku , ağırlık olmadı şükür, sağolsun çok güzel bir şekilde temizleyip teslim etti, neticede sorun çözüldü ama psikolojik olarak kötü bir deneyimdi, bu durumu yaşayanlara geçmiş olsun...





  • Az miktarda dökülürse dökülen yere cola döküyorlar asit bakterileri öldürüyormuş

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • vittorioo V kullanıcısına yanıt

    Buldunuz mu Bursada bir yer?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Henüz bulamadım. Süt koku giderici ile etkisi bir tık azaldı. Yakın zamanda bir tanıdığımdan haber bekliyorum. Siz biliyor musunuz?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • vittorioo V kullanıcısına yanıt

    Taban halısını kaldır, alt kısımdaki keçeyi, ön koltuk arkasına kadar tamamen bıçak veya makasla kes çıkar, git keçe satan bir yerde aynısını kestir, oraya koy, elindeki keseyi de çöpe at. Taban halısına gelince, altına bir leğen koyup halıyı topakla, leğenin içine bastır, üzerine de izopropil alkol dök, birkaç gün sonra tekrar uygula ya da bu kez deterjan sabun benzeri şeylerle o bölgeyi fırçala.


    O keçe kısmını atmadıkça kurtulamazsın.


    https://forum.donanimhaber.com/ipa-nin-fendi-bakteriyi-yendi--137655013-2#137662783


    Bu konuyu açan benim, dört sene oldu baya azaldı ama hala ara sıra geliyor kötü bir koku, ben de keçe konusunda aynı şeyi yapmayı düşünüyorum, en mantıklı çözüm o.





  • Süt'ün araçta berbat bir koku bıraktığını biliyordum ama dört sene geçmesine rağmen hala geçmemesi beni şoke etti.  

  • oky33 kullanıcısına yanıt

    Yapılacak şey, diyelim bu bir koltuksa direk çöpe atıp çıkma koltuk bulmak, ya da tabana döküldüyse taban keçesinin o kısmını kesip atarak oraya parça yaptırmak.


    Bunlar yapılmak istenmez veya imkan bulunamazsa bu durumda İpa ya da başka bir yöntemle orayı temizlemeye uğraşmak.


    Yok, meret koku gitmiyor, gidip gidip geri geliyor bir süre sonra.


    Bu süt olmazsa, çocuk kusmuğu olur, turşu olur, et olur, balık olur, bilmemne olur, olacak olduktan sonra.


    Bugünkü aklım olsa orayı (taban keçesi) direk kesip atar, ondan sonra taban halısına sinen kokuyu gidermeye uğraşırdım.

  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.