Şimdi Ara

Sıfır araç plaka seçimi. E devlet şifresi olanlar yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
31.625
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar. Sıfır araç düşünüyorum. Alacağım aracın plakasını kendim seçmek istiyorum. 34 ACG 08 istiyorum. Bu plakayı nasıl alırım. Aracı alacağım zaman pazarlık sırasında bunu da belirticem ama galerinin bana ne gibi yardımı olacak. Ne gibi şeylerle karşılacağım. Yardımlarınızı ve izlmem gereken yolları siz deneyimli forumdaşlarımdan bekliyorum.

Bir de Bu plaka şu an kullanılıyo mu. Kullanılıyosa hangi araçta öğrenme şansımız var mı ?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Sıfır Araç Plaka Seçimi: E-Devlet Şifresi Olanlar İçin Kılavuz

Sıfır araç alırken plaka seçimi, yeni aracınınla ilgili önemli bir karardır. E-Devlet şifren varsa, sıfır aracına plaka seçimi işlemlerini kolaylıkla gerçekleştirebilirsin.

Sıfır Araç Plaka Seçme Adımları:

1. E-Devlet'e Giriş Yap: www.turkiye.gov.tr adresine git ve E-Devlet şifrenle giriş yap.
    2. Araç ve Sürücü Hizmetleri: Arama çubuğuna "Araç ve Sürücü Hizmetleri" yaz ve ilgili hizmete tıkla.
    3. Araç Plaka Başvurusu: "Araç Plaka Başvurusu" seçeneğine tıkla ve gerekli bilgileri doldur.
    4. Plaka Seçimi: Plaka seçim ekranında, istediğin plaka kombinasyonunu yazabilirsin.
    5. Uygunluk Kontrolü: Seçtiğin plakanın uygunluğu kontrol edilecek. Uygunsa, plakayı onaylayabilirsin.

Önemli Notlar:

• Seçtiğin plaka kombinasyonu daha önce alınmamış olmalıdır.
    • Plaka üzerinde özel karakterler veya semboller kullanılamaz.
    • Plaka seçimi yaptıktan sonra işlemi tamamlamak için gerekli ücretleri ödemelisin.

Araç Plaka Çıkarma İşlemleri:

Plaka seçimi tamamlandıktan sonra, aracına ait plakayı almak için Trafik Tescil Şube Müdürlüğü'ne gitmelisin. Yanında aşağıdaki belgeleri bulundurmalısın:

• Kimlik kartı
    • Ruhsat
    • Zorunlu Trafik Sigortası (ZTS) poliçesi

Sonuç:

E-Devlet şifrenle sıfır aracına plaka seçimi işlemlerini kolaylıkla gerçekleştirebilirsin. Uygun plaka kombinasyonunu seçerek aracına kişiselleştirilmiş bir görünüm kazandırabilirsin. Yukarıdaki adımları takip ederek işlemleri sorunsuz bir şekilde tamamlayabilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • maliyeye git, tanıdığın varsa adresini bile öğrenirsin.
    (trafikte söylemeyebilirler, güvenlik hesabı...)
  • Plaka No34ACG08
    MarkaHYUNDAI
    Model2006
    Sahiplik Belge Tarihi18/12/2007
    Tescil BirimiGAZİOSMANPAŞA
    Renk 1BEYAZ
    Renk 2 BİLİNMİYOR
    CinsiÇalıntı mı?HAYIR
    Hak MahrumiyetiYOK
  • Satın alacağınız yetkili satıcıya bu plaka isteğinizi bildirirseniz onlar plakanın alınıp alınamayacağını soruşturur ve alınabiliyorsa bedeli ne kadar size bildirir.Siz kabul ederseniz onlar işlemleri hallederler.Fiyatlar 500-1000 tl arası değişiyor sanırım. Araç alırken bizde istediğimiz bir plakayı alacaktık 500 tl bedel çıkmıştı sonra dan vazgeçmiştik o plakayı almaktan.
  • benim aracımın plakası KSD 89 K (karşıyakadan dolayı mecburi), SD sinan danacı 89 da doğum tarihim

ben aracı almadan önce e-devletten girip alabileceğim plakaları kontrol ettim, araç kaydı bulunamayan plakaları özellikle bir kağıda yazdım, plaka için trafiğe gitmeden önce polis memuru bir yakınıma haber verdim, o beni oradan birilerine yönlendirdi, (tanıdık yoksa, trafik takipçilerin içeride mutlaka tanıdıkları vardır onlarda halledebilir), neyse ben yetkili kişiyi bulduğumda plakayı söyledim ve bu plakayı istediğimi belirttim, plakayı araca takabilmem için gerekli olan iki şey varmış,

1.si plakanın kullanımda olmaması
    2.si plaka başka araçtan çıktı ise 2 sene boyunca kullanılamaması

(benim plaka eskiden citroen marka bir araçta takılıymış, onun dosyasını buldular) bi harç yatırmam gerekiyormuş oranın en yetkili amiri bile kendi oğlum olsa bundan aşşağı yapamam dedi, bağış bedeli makbuzu karşılığında 100 liraya ben istediğim plakayı almış oldum.

ancak, plakaya bağlılık yüzünden şuan araçtan kopamıyorum yani olurda ileride değiştirecek olursanız aracı, plakanızında gideceğini ve tekrar aynı plakaya kavuşamayacağınızı belirtmek isterim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi !!!Chinogolog!!! -- 15 Nisan 2011; 0:42:27 >

• Yorumlar için teşekkürler. Anlaşılan o ki bu plakaya ulaşamayacağım. Başka bir araçta kullanılıyor. Başka alternatiflere yönelmekte fayda var. Emniyette vs tanıdığım fazlasıyla var. Sanırım o konu da sıkıntı çekmem. Ama ACG 08 tam benlikti. Neyse nasip değilmiş artık :)
  • Ağustosta sıfır aldım aracımı.Uygulamayı anlatayım..Çünkü çok uğraştım...

Eskiden istediğin harf veya rakam veya her ikisini bayiye bildiriyordun onlarda seçenekleri belirtiyor ve bir miktar para ile istediğin plaka alınıyordu.Ancak emniyet bu uygulamaya son verdi.Artık istediğin plakayı sadece kendin emniyete gidip alabiliyorsun 2.ci bir kişiye bayiye vs plaka vermiyorlar..istediğin plakayı alınca sana plakanın yazılı olduğu bir fiş veriyorlar onu bayiye veriyorsun bayi o plaka üzerinden işlemleri gerçekleştiriyor..

Gelelim plakanın nasıl seçileceğine? Bunun için emniyet müdürlüklerinin bazılarının internet sitelerinde plaka tahsis mevzusu var.oradan girip daha önceden kullanılmış ve boşa çıkmış veya yeni olarak açılmış plakalardan canının istediğini seçip kendine opsiyonluyorsun ve sanırım ya 24 ya 48 saat içinde gidip emniyetten alıyorsun ama bu pek sağlam bi yol değil genelde tanıdık falan olunca ayırtsanda plakan gidiyor..

Bunun için emniyete gidiyorsun trafik tescil şubelerinde kapı girişlerinde telefon fihristlerine benzer kitapçıklar var oradan istediğin plakayı seçiyorsun ama genelde oraya pek doğru düzgün plakalar koymuyorlar mesela ben 3 gün plaka aradığım halde bir tane 61 plaka bulamadım..

istediğim gibi plaka olmayınca trafik şube müdürünün yanına gittim durumu anlattım "aso" "as 61" veya sadece "61" 6161 şeklinde bir plaka istediğimi söyledim.Listelere asılmayan sadece müdür beyin sisteminde kayıtlı plakalardan bir 15 dk arama yaptık sonuç olarak istediğim harf grubu olmadığını ama sadece bir tane 61 plaka olduğunu istersem onu alabileceğimi söyledi..

Sağolsun kendisinin enişteside Trabzonluymuş trabzonluları çok severmiş indirim yaptı 250 tl'cik emniyet vakfına yardım yap makbuzu getir plakayı al git dedi...Bende allahtan seviyorsunuz sevmeseniz ne olurdu dedim 300'ü geçerdi dedi istediğin harf ve rakam olursada 400 falan istiyorlarmış emniyette tanıdık yoksa..Neyse işin özü plakamın yazılı olduğu makbuz şeklindeki fişi bayiye bildirdim geriye kalan tüm işlemleri onlar hallettiler,kolay gelsin

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ben bu plaka takıntısını anlamam bence kısmette ne varsa o gelsin die düşünülmeli..

babam zamanında çok araba değiştiri.en son arabasında plakayı 16 ss xxxx gibi bir şey almak istemiş.

sonra bakmışki uğraştırıyorlar ve bağış istiyorlar (haraçta denebilir buna) uğraşmıyım demiş..

aracı alıyor plaka 16 ss 1234 geliyor

kısmeeet..

bir tek hayalimdeki araba alfa romeo brera alırsam plakayı brr isterim okadar

audi tt

bmw m falan onlarla uğraşmam şahsen.

• quote:

Orijinalden alıntı: !!!Chinogolog!!!

benim aracımın plakası KSD 89 K (karşıyakadan dolayı mecburi), SD sinan danacı 89 da doğum tarihim

ben aracı almadan önce e-devletten girip alabileceğim plakaları kontrol ettim, araç kaydı bulunamayan plakaları özellikle bir kağıda yazdım, plaka için trafiğe gitmeden önce polis memuru bir yakınıma haber verdim, o beni oradan birilerine yönlendirdi, (tanıdık yoksa, trafik takipçilerin içeride mutlaka tanıdıkları vardır onlarda halledebilir), neyse ben yetkili kişiyi bulduğumda plakayı söyledim ve bu plakayı istediğimi belirttim, plakayı araca takabilmem için gerekli olan iki şey varmış,

(benim plaka eskiden citroen marka bir araçta takılıymış, onun dosyasını buldular) bi harç yatırmam gerekiyormuş oranın en yetkili amiri bile kendi oğlum olsa bundan aşşağı yapamam dedi, bağış bedeli makbuzu karşılığında 100 liraya ben istediğim plakayı almış oldum.

ancak, plakaya bağlılık yüzünden şuan araçtan kopamıyorum yani olurda ileride değiştirecek olursanız aracı, plakanızında gideceğini ve tekrar aynı plakaya kavuşamayacağınızı belirtmek isterim

Plaka nasıl değişmiyor?Ben aracı takas ederken eski plakanı yenisine takmak istiyor musun diye sordular?Ben de yeni araba yeni plaka diye kabul etmedim

• quote:

Orijinalden alıntı: deserthawk

quote:

Orijinalden alıntı: !!!Chinogolog!!!

benim aracımın plakası KSD 89 K (karşıyakadan dolayı mecburi), SD sinan danacı 89 da doğum tarihim

hocam plakanızı taşıyabiliyorsunuz

• gaza geldim bende bir bakayım kendi ismime göre bir plaka dedim morelim sıfır oldu aracın hacizi bile yok...(((

Plaka No34MRT34 MarkaPORSCHE Model2011Sahiplik Belge Tarihi04/10/2010 Tescil BirimiSULTANBEYLİRenk 1SİYAHRenk 2 BİLİNMİYORCinsiÇalıntı mı?HAYIR Hak MahrumiyetiYOK
  • quote:

Orijinalden alıntı: kjj

gaza geldim bende bir bakayım kendi ismime göre bir plaka dedim morelim sıfır oldu aracın hacizi bile yok...(((

Plaka No34MRT34 MarkaPORSCHE Model2011Sahiplik Belge Tarihi04/10/2010 Tescil BirimiSULTANBEYLİRenk 1SİYAHRenk 2 BİLİNMİYORCinsiÇalıntı mı?HAYIR Hak MahrumiyetiYOK

PORSCHE

alcak adam kredi çekip almaz herhalde..en azından benim durumum olsa,alcak olsam kredi çekipte okadar pahalı araba almam

tek parti nakit..o arabanın kredisi bitmez

• o plakayı alıp clıo sünbule koysam ne işe yarar...)))
  • yeni yasa ile plaka aracın üzerinde kalmıyormuydu?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.