Şimdi Ara

'-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-' (666. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (3 Mobil) - 1 Masaüstü3 Mobil
5 sn
18.633
Cevap
718
Favori
865.388
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
36 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 664665666667668
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    www.boxxcoffee.com
    Boxx Coffee Roasters
    https://www.boxxcoffee.com/index.php?route=common/home

https://overdosecoffee.com/magaza/

Bu iki site burada baya önerilen sitelerdi, buradan kahve önerebilecek var mıdır. Fiyat önemli değil, her türlü tada açığım, çok kavrulmuş kahvelerin sağlık açısından iyi olmamasından dolayı buna göre öneride bulunursanız sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maicole -- 16 Temmuz 2018; 15:10:28 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Arkadaşlar merhaba, şu siteden 1 hafta önce sipariş verdim 50 gramlık 8 paket ama tahmin ettiğim gibi bugün yarın sallaya sallaya şimdi tedarik sorunu varmış cevap yazdılar? 1 haftam heba oldu?

kahvecekirdekleri.com buradan uzak durun
    Probador Colectiva
    https://www.probadorcolectiva.com
    burada deneme paketleri mevcut cesit cesit. Iyi kavurucular arasindadir tavsiye ederim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: seffa

Hocam bilindik yerler defalarca yazildi keske almasaydiniz.
    Probador Colectiva
    Probador Colectiva
    https://www.probadorcolectiva.com
    burada deneme paketleri mevcut cesit cesit. Iyi kavurucular arasindadir tavsiye ederim.
    Haklsınız ama şöyle durum vardı..Denemek için 50 gramlık paketler ve Bölgesel kahveler burada vardı..Adı duyulan kahveler olunca deneyim dedim ama sonradan yan çizmeye başlayınca zaten iptal edecektim para iadesi yapalım dediler..

Para iadesi yaptılar neyse ki..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 17 Temmuz 2018; 11:52:30 >

• istanbul_s İ kullanıcısına yanıt
    Kahvenin adi onemi kalmiyor kavurma kotu olunca malesef. Tadim notmarindan yola cikin asiditesine bakin vs. Probadorda orneklemeler var. Oradan deneyin bence.

• Bunlardan birisi 360, diğeri 625, ikisi arasında aradaki fiyat farkına değecek kadar fark var mı?

Bir de otomatik öğütücüleri genelde çekirdekleri doğruyor diye tavsiye etmiyorlar, böyle doğramayan iyi otomatik öğütücüler 1500 üstü diye okudum, ama siz bunu baya önermiştiniz, sanırım bu 360 tl olan da doğramıyor çekirdekleri, pahalı makinelern yaptığı işi yapıyor, değil mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maicole -- 17 Temmuz 2018; 13:38:56 >

• Hocam 359 olanı Tchibo'dan 150 TL'ye alıp iade etmiştim. French press için çok ince öğütüyordu.

Orijinalden alıntı: TzisTa

Hocam 359 olanı Tchibo'dan 150 TL'ye alıp iade etmiştim. French press için çok ince öğütüyordu.
    150 tlye nasıl almıştınız, dolar kuru yüzünden mi çok arttı fiyatı? Ekşi sözlüktede Türk kahvesi inceliğinde öğütmesinin mümkün olmadığı, espresso ayarında da en fazla filtre kağıt ayarının biraz incesi çekildiği yazılmış. Ben mokapot ile yapıyordum, illa espresso, filtre kahve olsun modunda değilim, ikisine okeyim. Zaten ikisi arasındaki farkı bile bilmem.

• 360 lira olan konik dişliye sahip diğeri düz dişli. Ben 360 olanı tavsiye ederim. 360 olanın aynısı olan severin marka öğütücü amazonda rommelsbacher markanın bu öğütücüsünden daha pahalı.

Fiyatla ilgili sorunuzun cevabına gelirsek, espresso yapacaksanız ya da hem tane boyutu büyük(piyasada bir çok işletmenin French press boyutu) olsun hem de tozlanma olmasın isterseniz ya da filtre/pour over yapacaksanız ve mükemmeli arıyorsanız evet o fiyatlara çıkmanız gerekli. Ancak bu öğütücü de 650 lira olan da standart ev kullanıcısını filtre kahve için fazlasıyla mutlu edecektir. Benim de dahil olduğum bir çok insan French press için filtreden daha kalın öğütmüyor. Bu durumda french press için de yeterli olacaktır. Güncel bilgilerle tartışmalı olan bir deniz tuzu boyutunda öğütme uygulaması işletmelerde yaygın. İnsanlar da onu referans alıyor ve o boyutta öğütmek istiyor.

Elektrikli öğütücü çekirdekleri doğruyor cümlesinin doğrusu bıçaklı öğütücü çekirdekleri doğruyordur. Ülkemizde hala uygun fiyatlı elektrikli öğütücü bulmak zor oluyor. Bir de öğütücü arayışına girenler genelde espresso için arıyor. Filtre kahveyi öğütülmüş olarak bulmak daha kolay ve aldıktan sonra da 1 hafta idare eder seviyede oluyor. İnsanların da öğütücü ile tanışması ancak taze kavrulmuş ve öğütülmüş kahve ile tanışırlarsa oluyor. Bu yüzden öğütücü tavsiyeleri genelde espresso odaklı oluyor.

Eğer bütçeniz yeterli ve filtre + French press için daha iyisini isterseniz baratza Encore (790 TL) ve comandante el değirmeni (1100 TL) de iyi iki seçenek

• Benim için aciliyeti olan bir durum yok, ekonomim şu an elvermiyor ama birkaç ay bekleyip daha uzun süre kullanabileceğim bir şey de alabilirim. Bildiğim kadarıyla bu öğütücülerde Türk kahvesi, espresso, filtre kahve gibi çeşitli ayarlar için öğütme yapılıyor. Yazdığınız her makinede mümkün değil mi bu kahve türlerinde öğütme yapmak?

Yazdığınız comondante el değirmen için bir fiyat bakayım derken ürünün baya bir övüldüğünü gördüm, şu an o parayı verebilecek durumum olmasa da o paralar gözüme gelmez, bekleyebilirim. Diğer el değirmenlerine göre çok daha pratik ve kısa sürede öğütme yapıyormuş, peki bir kas gücü gerektiriyor mu, insanın kolunu yoruyor mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maicole -- 17 Temmuz 2018; 15:8:54 >

French press için biraz iri kıyım yapması gerek ama Filtre gibi yapıyor..O da oluyor ama french press boyutu olmazsa iade etmem gerekir mi?

Normalde ben de Filtre boyutunda kahvenin French Preste iyi sonuç verdiğini düşünüyorum..Tek hoş olmayan konu Press mekeanizmasından kahvelerin kaçması..yoksa tadında problem yok

Edit : Üstte yorum yazmıssınız, bu makineler French press değil Filtre ebatında çekiyor diye? Geneli, böylemi

Rommel 200 diye 650 Tl lik cihaz da mı aynıdır?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 17 Temmuz 2018; 16:20:56 >

Orijinalden alıntı: TzisTa

Hocam 359 olanı Tchibo'dan 150 TL'ye alıp iade etmiştim. French press için çok ince öğütüyordu.
    Peki ne kullanıyorsunuz French press ayarında öğütmek için?

Kahvenin adi onemi kalmiyor kavurma kotu olunca malesef. Tadim notmarindan yola cikin asiditesine bakin vs. Probadorda orneklemeler var. Oradan deneyin bence.
    Tavsiyelere teşekkür..

Kadıköy Manifestodan çekirdek aldım, 50 gr.lık 4 çeşit deniyorum...Yorumlar olumlu ve bana yakın olduğundan burasını tercih ettim..Ama olmayan başka kahveler için başka yerleri de deneyebilirim..neticede deneme yanılma farklı çekirdekler..

Benim öğrendiğim en önemli şey Kaliteli çekirdekten sonra Doğru kavurma (Yakmadan mediumu aşmadan)

Sonra tad ve tercih kalıyor ki bu zamanla bulunacak şey..

*Kahve Fabrikası ve bunun "Dükkan/Shop" versiyonu Coffetapia Kadıköy de listemde..

İnternetten ancak kesin bildiğim kahveleri vermek lazım, zira henüz kahveleri deneme aşamasındayım..

*Her tür tavsiye bilgiye açığım..

Çekirdek
    Öğütücü
    ..
    ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 17 Temmuz 2018; 17:5:23 >

• Saydığım değirmenlerden sadece comandante Türk kahvesi ve espressoya uygun çekim yapabilir.

Hem elektrikli hem de tüm öğütme tiplerinde başarılı bir öğütücü için 2,5-3 bin liralara çıkmak gerekiyor.

Kas gücü: Filtre ve daha kalın boyutlarda hiç zorlanmadan çekim yapıyorsunuz. 16 gram yani 250 ml kahve için ortalama miktarda çekirdeği 30-40 saniyede öğütüyor. Espresso için bu süre 2 dakikaya çıkıyor. Türk kahvesi boyutunda ise 3-4 dakika alıyor. Bir fincan için yorucu değil ama günde 3-4 kere yaparsanız can sıkıyor. Tabi diğer el değirmenlerine kıyasla kolu çok daha az yoruyor.

Sadece filtre türevleri yapacaksanız baratza encore da comandante kadar olmasa da başarılı. Comandante 10 dersek encore da 8,5-9 olur.

Scott Rao
    Immersion, Percolation, and Grinding-- A Quiz and Contest — Scott Rao
    https://www.scottrao.com/blog/2017/9/26/immersion-percolation-and-grinding-a-quiz-and-contest

Rommelsbacher kullanmadım. Ama muhtemelen aynıdır. Yukarıdaki linkteki yorumu okursanız, french press için kalın olmuyor aslında :) filtre ve hatta daha ince öğütüp, sonra ultimate french press technique james Hoffman diye aratinca çıkan tarifle yaparsanız taneler çökecek ve bardağa çok az telve geçecektir.

• istanbul_s İ kullanıcısına yanıt
    Manifesto guzel hocam. Begendiginiz ulkenin kahvesi yorelerine gore degisiklik gosterebiliyor tatsal olarak ve her yeni hasatta ayni tat olmayabiliyor. Sonrasinda ise isleme metot farkliliklari var o da tadini etkileyen faktorlerden.

Aşırı kahve tüketen bir insan değilim, filtre kahve ve espresso terimleri nedir, aradaki fark nedir onu bile bilmiyorum. Ancak taze kahve için çekirdek alıp evde öğütme olayını yapmak gerekiyor belli. Kahve yapma makinesi olarak paraya kıyılmasa da burada taze kahve tüketmek için sanırım iyi bir öğütücü almak şart. İlla filtre kahve içmeleyim, espresso içmeliyim gibi bir durum yok, burada sanırım önemli olan uygun kahve çekimi yönteminden ziyade doğru kahve çekirdeğini seçmek.

Şu Comandante bir de piyasada yok sanırım, en azından bakınca herhangi bir Türk sitesinde bulamadım. Ürün kafama yattı, başka yerlerde 5-6 bin civarı makinelerin yaptığı işi yapıyor tarzında yorumlar da okudum. Muhtemelen sağlam bir kahve makinasına para kıymayı gözüm yemeyecek ve yorumları okuduğum kadarıyla tek yaşayan bir kişi için hiç de mantıklı değil, ama iyi bir öğütücü, değirmen almak lazım gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maicole -- 17 Temmuz 2018; 19:51:10 >

• quote:

Manifesto guzel hocam. Begendiginiz ulkenin kahvesi yorelerine gore degisiklik gosterebiliyor tatsal olarak ve her yeni hasatta ayni tat olmayabiliyor. Sonrasinda ise isleme metot farkliliklari var o da tadini etkileyen faktorlerden.
    3 Çekidek denedim..hep Meyve tadları geldi..Limon(Etopya Yirgercheff), mandalina(Etopya Sidamo)...Hani çikolata, karameli fındık, kakao vs bulamadım..Sadece Colombia Bella Vistada az bitter o kadar..Belki Supremo, Excelso..denemek lazım..

Costa Rica sanırım sert geldi onu eledim..

Sırada Kenya var..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 17 Temmuz 2018; 20:40:5 >
  • Hocam fazla abartmamak gerek, fiyatına göre şu ürünler denenebilir..

genelde En ince ve en kalın ayarda tam mükemmeliyet sağlanamıyor ama zaten Ev kullanıma uygun bunlar..

French press yapılacaksa sorun yok zira su ile kahve birleşiyor..

Problem diyenler Espresso yapmak isteyenler zira espresso 9 bar ile kahveden geçtiğinden öğütülen kahvenin eşit homojen olması gerek yoksa su geçisinde çamur olur..

Bir de en ince ayar Türk Kahvesi yapamayanların şikayet var ama Türk kahvesi değil zaten konu

Delonhi KG79 , 269 TL--Elektrikli Seramik
    Hario Skerton, 180TL (Minik olanı 159TL) Manuel seramik
    Hand ground (Tchibo 469TL) manuel konik sanırım
    Tchibo Öğütücü 360 TL manuel konik
    Sözen el değirmeni 50-60 TL pirinç manuel

Paraya kıyarsanız Breville BCD820 var, Baratza Encore var...

Paraya kıyarsanız Cafelerdeki Pro aletler var..

• 
Sayfa: önceki 664665666667668
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.