Şimdi Ara

'-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-' (664. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18.677
Cevap
714
Favori
839.804
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
36 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 662663664665666
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • French press ile yapabilirsiniz. Tarifler mevcut fakat bayagidir yapmiyorum netten bakabilirsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • daniel_wellington D kullanıcısına yanıt
    damacanayla veya french pressle denemeyi düşünüyorum. etiyopya çekirdekleriyle, bakalım nasıl olacak.

• Herkese topluca yazayım. Cold brewi aeropress ile yapabilirsiniz. Youtube'da bolca tarif var. Ama cold brew yerine iced coffee de deneyebilirsiniz. Ben daha çok seviyorum

Burada kalita ile yapıyor ama istediğiniz demleme ekipmanı ile yapabilirsiniz. Espresso makinesi olan arkadaşlar espresso ile de yapabilir.

• istanbul_s İ kullanıcısına yanıt
    1. ve 2. Bence olmaz. Ama olduğunu iddia eden var. O da şu mantıkla, eğer öğütme boyutu ve süreyi doğru ayarlarsanız olur. Ama filtre için kavrulmuş kahve ile güzel espresso deneyimim yok. Espresso için kavrulmuş kahve de doğru kavrulmuş ise, filtre olarak demlendiğinde çok düz bir sonuç ortaya çıkar. Keyif vermez.

3. Bu sorunun cevabı kahvenin kavurma profili ve çekirdeğin türüne göre değişir. 1 bardak için yaklaşık 2-3 dakika arası kabul edilen standart. 2 dakikadan daha az sürede demlenen kahvenin iyi olma olasılığı çok az.

Bdc 600 de zevkinize göre süreyi uzatıp kısaltma şansınız var.

• Arkadaşlar merhaba.Arkadaşlar kahve işinde yeniyim ve geçen ay espresso makinası aldım (delonghi ec685)ama ogünden bu güne öğütücü bakıyorum.Ucuz birşeyler bakmak istemiyorum zaten incelememden ucuzlardan uzak durulması gerektiğini öğrendim (kişiye ve kahveye göre değişir tabii) çelik konik ve bıçaklı vs.Kafamda 2 marka var delonghi ve breville.Delonghi'nin kg521 m breville'nin bcg400 ve bcg820.İlk başta delonghi kg79'i gözüme kestirmiştim ama alacaksam iyi birşey olsun dedim.İyi derkende siz daha iyi bilirsiniz fiyatları uçtukça uçuyorve markla marka değişiyor cunill,Rancilio Rocky,Baratza vs.Yardım ederseniz sevinirim veya sizin önerdiğiniz bir marka varsa veya kullandığınız.Ama ben daha çok 2 markanın modellerini kullanan varsa bilmek isterim memnunlarmı değillermi?Teşekkürler
  • 5lik su damacanasında oluyormuş sanırım kahveyi 3-4 numara çektirip sentetik gazlı beze sarıp sallıyormuşuz.

• kbere K kullanıcısına yanıt
    Demekki Filtre için Ayrı Kahve, Espresso için ayrı kahve gerek?

Neden derseniz, Kahve öğütttüğünüz yerdekiler size Espresso, French press, Filtre inceliği soruyor

Kavrum derecesi sorulmuyor..İnternette sadece kahve Fabrikası soruyor bunu o sebeple merak ettim..

Başka bir yerde 25 gr lık 8 deneme paketi veriyor ama kavurma cinsi yani espresso mu filtre mi sormuyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Un Kurabiyesi

ekstra ekipman almadan soğuk kahve yapabilir miyiz? Her gün 1 fincan french presste demleyip içiyorum ama sıcakta biraz zorluyor .
    Bu cold brew için internette çok bilgi var evde de yapılır diyor..mantık kahveyi bekletmek sanırım ama uğraşırım derseniz Googlede bilgler var dün gece gördüm ama bakmadım..
  • kbere K kullanıcısına yanıt
    BDC600 kulanan biri ile sohbet ettim, 6 ila 6.30 dakikada kahveyi demliyor dedi..Buna öğütme de dahil, yani 4-5 dakika kadar bekletiyor suyu sonra veriyor ki bu sanırım doğru yöntem..

Enplusta WMF modeli Aroma one Filtre makinası var ama videolara baktım suyu hemen bardağa boşaltıyor , eledim o sebeple...

Nedense Filtre kahve olayı biraz demode gibi, Otomatik makineler hep espressoya yönelmiş? Daha kolaymıdır nedir anlamadım..

Bir tek Breville bu marka var..Cusinart gibi farklı modeller var ama onlar da Poşet kahve (Pot) Kullanıyor gibi..
  • Hocam o kadar çok bilgi var ki kafa karışıyor, bir yerde tecrübeli birine sormak gerekiyor..

Filtre (Drip Coffee imiş bunun ismi bu arada) için Kahve çekirdeği tavsiyesi :

Blend (Karışım harman demekmiş) pek tavsiye edilmez sanırım, güzel harmanla güzel sonuçlar alınsa da içine tercih edilmeyen robusta kahveleri katma ihtimali yüksek..

Bölgesel kahveler (Heryerde bulabileceğimiz isimleri ile) neler olabilir?

- Çok açık, yoğunluğu az değil
    - Çok Sert ve acı (bitter de değil)

Kahve kıvamında orta serlikte kahve çekirdekleri

Zira Kavurma dercesei medium,city, city plus gibi kavramlar pek tutmuyor gibi, ama çekirdek olarak atıyorum kenya,kolombia..gibi Bölgesel çekirdek tavsiyesi çok iyi olur..(Nokta atış)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 8 Temmuz 2018; 22:50:40 >
    hocam yalnız french presste telve fincanlara geçiyor .
    direk şöyle yapsam mesela . French presste hazırlasam , filtre kağıdıyla tekrar süzüp dolaba atsam acaba nası bi tat olur .
    Olmadı yarın bi deneme amaçlı 1 fincanlık atarım belki.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anne usulü Tülbent bez kullanılabilir ;)

Sadece düşünce...

cold brew denilen şeyde kahvenin sertliği önemli gibi, her kahve uygun olmayabilir
  • Şu linkteki deneme setindeki kahveler Favori kahveler gibi, yorum alabilir miyim?

Çok site gezdim ama deneme seti olarak kafalarına göre birşeyler yoluuyorlar, burdakiler biraz güzel gibi..Emin olamadım

https://kahvecekirdekleri.com/kahve-cekirdekleri-deneme-seti/

8 farklı kahve çekirdeğinden oluşan deneme seti ile kahvelerin lezzet ve tonlarını keşfedebilirsiniz. Herbir paket 50 gram kahvede oluşmaktadır.

Paket içeriğindeki kahveler:

Brezilya Santos,
    Colombia Supremo,
    Cuba, Endonezya Sumatra,
    Etiyopya Harrar,
    Hindistan, Kenya AA,
    Papua Yeni Gine

• bilginonur B kullanıcısına yanıt
    Sizin makineniz için Breville bcg820 sizi idare eder. Ama bütçenizi daha yukarı çıkartma şansınız varsa baratza sette 270, Mahlkönig vario gibi seçeneklere de yönelebilirsiniz. Rancilio Rocky ise espresso için bir daha arayışa girmeyeceğiniz bir öğütücü. Demem o ki bütçeniz hangisine uyuyorsa bunlardan birini alabilirsiniz. Bütçenizi zorlamayacaksa alabildiğiniz kadar iyisini alın. Öğütücüde paraya acımayın.

Hocam teorik olarak size yeterince bilgi verdim. Tavsiyem bu tarz deneme setleri satan yerlerden alıp damak tadınıza uygun kahveleri bulmanız. Her insanın damak tadı başka. Benim teorik bilgi vermemle bulabileceğiniz bir şey değil gerçekten.

Tavsiye olarak şunu diyebilirim: Eğer içmedi iseniz Kenya, Etiyopya ve Kolombiya çekirdeklerini deneyin. Hangisini beğenirseniz çevresindeki ülkelerin çekirdeklerini deneyerek kendinize uygun tatlar bulabilirsiniz.

• Aslında espressoya değil. Türkiye'de sade kahve içme alışkanlığı çok az. Sebebi de Türk kahvesi diye çöp kahveye, filtre diye de zincirlerin zehir gibi kahvelerine alışmış insanlar. E doğal olarak da bunu sevmiyorlar.

Muhabbet arasında "a ben kahveyi çok severim" diyor adam, kahve diye sevdiği şey yüzde 90'ı süt ve şeker olan içecek. E firmalar da sütlü kahve ürünleri sunan makinelere yöneliyor. Adı espresso makinesi ama alanların yüzde 90'ı amerikano bile içmiyor. Sadece sütlü şeyler. Bir de yine kahveden anlamadığı için insanlar aradaki farkı da bilmiyor. Tablet kolayına geliyor vs. Bu yüzden en çok satılan makineler tablet ve otomatik espresso makineleri.

• Ben yaparken sonradan filtre kagidiyla suzuyordum. Akis biraz gec oluyor. Kahve tozlari tikiyor filtreyi.

• quote:

Orijinalden alıntı: seffa

Ben yaparken sonradan filtre kagidiyla suzuyordum. Akis biraz gec oluyor. Kahve tozlari tikiyor filtreyi.
    Değirmenlerin (manule veya Elektrikli) kahve tozu da oluşturduğu yazılıyor, demleme öncesi Un eleği ile elemek tavsiye ediliyor..

Zira tozlar görülmese de gözle , demlemede problem çıkartabilir..

French preste ne yapsam telve geçiyor o tel aksamdan, ikinci bir süzgeç kullanmak lazım..Filtre kagıdı da olabilir ama Kağıtlar hem yağı aromayı tuttuğundan, hem kağıt tadı kahveye gecebileceğinden, hem beyazlatıcı ile/agartıcı denilen kimyasal ile beyazlatıldığından kahveye gecme riski var..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 9 Temmuz 2018; 11:9:46 >
    Onun onune gecmek icin iyi bir ogutucu ve fremch press gerekiyor. Bodumunkiler o konuda basarili daha az geciriyor tozlari. Filtrenin kokusu vs icin yapmaniz gereken filtreden bol sicak su akitmak. O sayede kokusundan ariniyor.

• 
Sayfa: önceki 662663664665666
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.