Şimdi Ara

'-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-' (665. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18.677
Cevap
714
Favori
839.826
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
36 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 663664665666667
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bodum süzgeç yapısını görmedim internnet bir yerde var mıdır? Bizzat incelemek lazım ama heryerde yok Orjinal bodum..Diğer Pressler hep standart ..Yay altında ince micron bir tel, o kadar..

Bodumların Press mekanizmasındaki süzgeç nasıldır? Özel bir tel mi kullanılıyor yoksa slikon vs mi?

Şöyle özel bir filtre var örneğin, sadece örnek olarak :

www.alibaba.com
    Belr Famosa Marca Electrodomésticos Francés Prensa Café Y Té Brewer - Buy Prensa De Café Francés,Cafetera De Prensa Francesa,Cervecera De Té Product on Alibaba.com
    https://spanish.alibaba.com/product-detail/belr-famous-brand-home-appliances-french-press-coffee-tea-brewer-60659798508.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 9 Temmuz 2018; 11:31:52 >

• quote:

Orijinalden alıntı: kbere

Hocam teorik olarak size yeterince bilgi verdim. Tavsiyem bu tarz deneme setleri satan yerlerden alıp damak tadınıza uygun kahveleri bulmanız. Her insanın damak tadı başka. Benim teorik bilgi vermemle bulabileceğiniz bir şey değil gerçekten.
    ALLAH razı olsun sizden sayenizde hep güzel tercihler yaptım bildiklerinizi hiç üşenmeden uzun uzun tekrar tekrar yazdığınız içinde ayrıca teşekkür ederim herkes yapmaz bunu banene'der daha evvel yazmıştım oku'der bu yönünüzden dolayı bence övülmeyi kesinlikle hakediyorsunuz
  • Rica ederim. Bildiğimi paylaşmaya çalışıyorum. Burada sorulan sorulara cevap verirken, emin olmadığım konularda araştırma yaparken ben de bayağı bilgi edindim. Bilgi paylaştıkça çoğalır sözünü tecrübe ettim :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • istanbul_s İ kullanıcısına yanıt
    Starbucks satiyor hocam varsa gitme imkaniniz bakabilirsiniz oraya. Suzgeci daha sık ve kaliteli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seffa -- 10 Temmuz 2018; 11:0:39 >
  • Arkadaşlar uygun fiyata iyi kahve almak için tavsiye bir yer var mıdır? Ofiste günde 2 kere demliyoruz 12 bardak için epey bir kahve gidiyor :)

• rudeboytr kullanıcısına yanıt
    hocam sanalbaharata bakın o zaman . Açık kavrum tercih edin.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Un Kurabiyesi

hocam sanalbaharata bakın o zaman . Açık kavrum tercih edin.
    Sanalbaharat baktım 1 kiloluk ama fiyatlar ucuz? Bölgesel kahveler de var...

Büyük tüketimlerde denenebilir bir yer gibi..Ekşi sözlükte olumlu yorumlar var

** 1 kiloluk yerine 250 gramlık 4 paket te alınabiliyor muş açıklamada yazıyor..

Ama üretim tarihleri 2018 diyor, ekledikleri belge 2016??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 10 Temmuz 2018; 21:52:28 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: istanbul_s

Sanalbaharat baktım 1 kiloluk ama fiyatlar ucuz? Bölgesel kahveler de var...

Büyük tüketimlerde denenebilir bir yer gibi..Ekşi sözlükte olumlu yorumlar var

** 1 kiloluk yerine 250 gramlık 4 paket te alınabiliyor muş açıklamada yazıyor..

Ama üretim tarihleri 2018 diyor, ekledikleri belge 2016??

Alıntıları Göster
    Siparişe ilave ambalajlar eklerseniz kahveyi bölüp yolluyorlar. 2016 yeşil çekirdekleri alma tarihleri olabilir, taze kavurup yolluyorlar.
  • arandur kullanıcısına yanıt
    ..Ama kavurmaları biraz fazla oluyormuş, espressoya uygun..Arada küçük çekirdek, hatalı çekirdekler de oluyormuş..

Fiyat /perfonmans ürün gibi geldi ama aklımda, ilerki zamanlarda değerlendirebilirim
  • Çekirdek kahvenin max. saklama süresi, tavsiye edilen saklama süresi nedir?

Saklama koşulların nasıl olmalı..

Elbet az miktar almak lazım ama az içen birisi olarak min. 250 gram alsam da bana uzun süre gider..15 gün de olabilir 30 gün de?

Kahve çekirdeği için özel saklama kapları (Çelik,cam vakumlu vs..) varmıdır
  • Hocam merhaba, sizin de tavsiyenizle tchibodan şu ürünü aldım..

Dün gece değirmenler, öğütücülere baktım..Genelde En ince (Türk kahvesi, espresso) ile en kalın (French Press) problem okudum..

French press yapacağımdan, Filtre-French Press aralığı bana uygun..

Sözen, Hario bunları eledim..Handground diye bir model var o biraz daha iyi ama 450 Tl pahalıydı, bu Tchibo ürüne sizin eski bir yorumunuz da var..

Umarım güzel seçim yapmışımdır..Homejen eşit bir öğütüm ve de French press için..

*Ne zormuş değirmen seçimi..1000 Tl lere çıkıyor insan

Hand ground Tchiboda en ucuz

O belgeler adamın ithalatıyla alakalı. Aynı kahvede 2017 de var 2018 de. Ona bakmayın. Yeşil de olsa 2016 tarihli çekirdek satmazlar. Adamlar sürümden kazanıyor, tonlarca kahve satıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: albati

O belgeler adamın ithalatıyla alakalı. Aynı kahvede 2017 de var 2018 de. Ona bakmayın. Yeşil de olsa 2016 tarihli çekirdek satmazlar. Adamlar sürümden kazanıyor, tonlarca kahve satıyor.
    Zaten Yeşil Çekirdekler uzun süre kalıyormuş, Kavrulmasından sonra hızlı bozulma başlıyor..

Ama sitedeki Belgeler, ne olursa olsun eğer Belge olarak konuluyor ise Doğru olmalı..Birkaç Belgeye baktım, çekirdek ismi ile Belgedeki isim farklı..

Bir Belgede 2016 export tarihi var, o belge yanına 2018 tarihli Orjinallik Belgesi konulmuş..???

Yıllardır Belge işleri ile uğraşan biri olarak Belgeler biraz bilinçsiz, göstermelik gibi olmuş..Ya hiç koymasınlar ya da doğru Belge koysunlar..Kimse belge sormuyor zaten..
    O konuda katılıyorum size. Belgenin pek bir şey ispatladığı yok. Sanırım sahibi Mustafa Bey kendi ithalatları olduğunu belirtmek istemiş.
    Bundan 3 sene önce 2-3 çeşit yöresel çekirdek varken ve kavurma, paketleme işleri çok daha amatörken iyi bir yol katettiler. Ha bana göre - özellikle kavurma tarafında- daha uzun bir yolları var çünkü kavrum profili dengesiz maalesef.
    Bütün bunlara rağmen 3 yıldır müşterileri olarak, özellikle fiyatıyla kendilerine bir pazar elde ettiklerini düşünüyorum.

• Şöyle bir evde Kavurma cihazı nasıl olur?

250 Dolarmış
    https://www.kelvinroaster.com/

**Piyasadaki kavurma işlemleri pek güvenli değil gibi..Çekirdeğin kavrulmaya başladığı an ile Yanmaya başladığı an arasındaki zaman çok önemli ama buna dikkat eden vermıdır bilmiyorum..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 12 Temmuz 2018; 11:52:30 >

• 3ncü dalga kahvecilik üzerine komik bir video :)
    McDonald's UKyoutube
    McCafé | TV Ad | McDonald's UK
    https://www.youtube.com/watch?v=Kra1eWAiKvE&feature=youtu.be

İyi niyetle başlayan, Sturbuck, nero vs lerdeki yanmış kahveye taze kahve çözümü getiren ama sonradan işi Para kazanmaya çeviren, çok kişinin memnun olmadığı mekanlar?

Bugün Kadıköy moda tarafında bir Roaster yazan küçük mekan gördüm..Dedim kahve kavuruyormusunuz (tabelada roaster/kavurmak anlamındadır)..Hayır dedi çalışan başka yerden geliyor..

Dedim Modada kahve kavuran biryer varmış acaba burası orasımı? Herkes kavuruyor demez mi? Bu işin cılkı çıkmış

Başka bir mekana gittim baktım kavurma makinesi var..Dedim ne zamanlar kavuruyorsunuz ??? Kavurmuyoruz gibisine birşeyler dedi anlamadım..Yorumlara bakınca da kahvelerininin "İyi Olmadığını" gördüm

Taze olsun Kavurma çekirdek alalım diyoruz ama herkes kahve kavurursa bu iş olmaz ki? kalite, standart yerlerde tabi..

Şu meşhur Kahve Gurusu Şerif Başaranın bir Satış linki var 8reklam olmasın diye yazmadım) acaba işi bilen biri olarak bu konuda hasasmıdır? Taze kavrulup görndiriliyor diyor yorumlar ama? Bilenlerden yorum

gercekten taze ve Medium ise Medium kavurup yollayan yerler varsa istanbul içi veya internetten alım, link yazarsanız sevinirim

*Fiyat düşük yer aramıyorum kaliteli, taze, istenen kavurma derecesi, yöresel kahve arıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 13 Temmuz 2018; 22:4:9 >

www.boxxcoffee.com
    Boxx Coffee Roasters
    https://www.boxxcoffee.com

• quote:

Orijinalden alıntı: false6

https://www.boxxcoffee.com
    Tavsiyeye teşekkür..

Kahveler az geldi bana? Ben mi göremedim çok secenek yok?
  • Meşhur Jamaika Blue Mountain kahvesi var..Pahalı ama piyasada ucuz olanlar da var..Denemiş olanlar nasıl bir kahvedir, değer mi o kadar para vermeye?
  • Arkadaşlar merhaba, Mazzer mini değirmenimi satıyorum. Değirmenin Doser kısmı eksik olup,bıçakları 1 ay kadar önce sıfırı ile değişmiştir ve oldukça iyi kondisyondadır. Merak ettiklerinizi özel mesaj yolu sorabilirsiniz.
  • 
Sayfa: önceki 663664665666667
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.