Şimdi Ara

'-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-' (667. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18.677
Cevap
714
Favori
839.827
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
36 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 665666667668669
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hocam selamlar,,Tchibo Elektrikli Öğütücü aldım..360 Tl olan..2 deneme yaptım güzel öğütüyor homojen ama 8-9 inco oldu 10 denicem..

French press için biraz iri kıyım yapması gerek ama Filtre gibi yapıyor..O da oluyor ama french press boyutu olmazsa iade etmem gerekir mi?

Normalde ben de Filtre boyutunda kahvenin French Preste iyi sonuç verdiğini düşünüyorum..Tek hoş olmayan konu Press mekeanizmasından kahvelerin kaçması..yoksa tadında problem yok

Edit : Üstte yorum yazmıssınız, bu makineler French press değil Filtre ebatında çekiyor diye? Geneli, böylemi

Rommel 200 diye 650 Tl lik cihaz da mı aynıdır?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 17 Temmuz 2018; 16:20:56 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: TzisTa

Hocam 359 olanı Tchibo'dan 150 TL'ye alıp iade etmiştim. French press için çok ince öğütüyordu.
    Peki ne kullanıyorsunuz French press ayarında öğütmek için?
  • quote:

Orijinalden alıntı: seffa

Kahvenin adi onemi kalmiyor kavurma kotu olunca malesef. Tadim notmarindan yola cikin asiditesine bakin vs. Probadorda orneklemeler var. Oradan deneyin bence.
    Tavsiyelere teşekkür..

Kadıköy Manifestodan çekirdek aldım, 50 gr.lık 4 çeşit deniyorum...Yorumlar olumlu ve bana yakın olduğundan burasını tercih ettim..Ama olmayan başka kahveler için başka yerleri de deneyebilirim..neticede deneme yanılma farklı çekirdekler..

Benim öğrendiğim en önemli şey Kaliteli çekirdekten sonra Doğru kavurma (Yakmadan mediumu aşmadan)

Sonra tad ve tercih kalıyor ki bu zamanla bulunacak şey..

*Kahve Fabrikası ve bunun "Dükkan/Shop" versiyonu Coffetapia Kadıköy de listemde..

İnternetten ancak kesin bildiğim kahveleri vermek lazım, zira henüz kahveleri deneme aşamasındayım..

*Her tür tavsiye bilgiye açığım..

Çekirdek
    Öğütücü
    ..
    ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 17 Temmuz 2018; 17:5:23 >

• Saydığım değirmenlerden sadece comandante Türk kahvesi ve espressoya uygun çekim yapabilir.

Hem elektrikli hem de tüm öğütme tiplerinde başarılı bir öğütücü için 2,5-3 bin liralara çıkmak gerekiyor.

Kas gücü: Filtre ve daha kalın boyutlarda hiç zorlanmadan çekim yapıyorsunuz. 16 gram yani 250 ml kahve için ortalama miktarda çekirdeği 30-40 saniyede öğütüyor. Espresso için bu süre 2 dakikaya çıkıyor. Türk kahvesi boyutunda ise 3-4 dakika alıyor. Bir fincan için yorucu değil ama günde 3-4 kere yaparsanız can sıkıyor. Tabi diğer el değirmenlerine kıyasla kolu çok daha az yoruyor.

Sadece filtre türevleri yapacaksanız baratza encore da comandante kadar olmasa da başarılı. Comandante 10 dersek encore da 8,5-9 olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • istanbul_s İ kullanıcısına yanıt
    Boyut için burayı okuyabilirsiniz:

Scott Rao
    Immersion, Percolation, and Grinding-- A Quiz and Contest — Scott Rao
    https://www.scottrao.com/blog/2017/9/26/immersion-percolation-and-grinding-a-quiz-and-contest

Rommelsbacher kullanmadım. Ama muhtemelen aynıdır. Yukarıdaki linkteki yorumu okursanız, french press için kalın olmuyor aslında :) filtre ve hatta daha ince öğütüp, sonra ultimate french press technique james Hoffman diye aratinca çıkan tarifle yaparsanız taneler çökecek ve bardağa çok az telve geçecektir.

Manifesto guzel hocam. Begendiginiz ulkenin kahvesi yorelerine gore degisiklik gosterebiliyor tatsal olarak ve her yeni hasatta ayni tat olmayabiliyor. Sonrasinda ise isleme metot farkliliklari var o da tadini etkileyen faktorlerden.

• Hocam maşallah çok hakimsiniz, son zamanlardaki mesajlarınızı hep takip ediyorum, ama olaya artık nasıl Fransızsam tekrar tekrar okuyup anlamadığım çok yer oluyor.

Aşırı kahve tüketen bir insan değilim, filtre kahve ve espresso terimleri nedir, aradaki fark nedir onu bile bilmiyorum. Ancak taze kahve için çekirdek alıp evde öğütme olayını yapmak gerekiyor belli. Kahve yapma makinesi olarak paraya kıyılmasa da burada taze kahve tüketmek için sanırım iyi bir öğütücü almak şart. İlla filtre kahve içmeleyim, espresso içmeliyim gibi bir durum yok, burada sanırım önemli olan uygun kahve çekimi yönteminden ziyade doğru kahve çekirdeğini seçmek.

Şu Comandante bir de piyasada yok sanırım, en azından bakınca herhangi bir Türk sitesinde bulamadım. Ürün kafama yattı, başka yerlerde 5-6 bin civarı makinelerin yaptığı işi yapıyor tarzında yorumlar da okudum. Muhtemelen sağlam bir kahve makinasına para kıymayı gözüm yemeyecek ve yorumları okuduğum kadarıyla tek yaşayan bir kişi için hiç de mantıklı değil, ama iyi bir öğütücü, değirmen almak lazım gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maicole -- 17 Temmuz 2018; 19:51:10 >

• quote:

Manifesto guzel hocam. Begendiginiz ulkenin kahvesi yorelerine gore degisiklik gosterebiliyor tatsal olarak ve her yeni hasatta ayni tat olmayabiliyor. Sonrasinda ise isleme metot farkliliklari var o da tadini etkileyen faktorlerden.
    3 Çekidek denedim..hep Meyve tadları geldi..Limon(Etopya Yirgercheff), mandalina(Etopya Sidamo)...Hani çikolata, karameli fındık, kakao vs bulamadım..Sadece Colombia Bella Vistada az bitter o kadar..Belki Supremo, Excelso..denemek lazım..

Costa Rica sanırım sert geldi onu eledim..

Sırada Kenya var..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 17 Temmuz 2018; 20:40:5 >
    Etiyopya kahveleri meyvemsidir genellikle. Kenya da öyledir ve asiditesi yüksektir diğerlerine göre. Siz bence colombia kahvelerine yönelin.
  • Hocam fazla abartmamak gerek, fiyatına göre şu ürünler denenebilir..

genelde En ince ve en kalın ayarda tam mükemmeliyet sağlanamıyor ama zaten Ev kullanıma uygun bunlar..

French press yapılacaksa sorun yok zira su ile kahve birleşiyor..

Problem diyenler Espresso yapmak isteyenler zira espresso 9 bar ile kahveden geçtiğinden öğütülen kahvenin eşit homojen olması gerek yoksa su geçisinde çamur olur..

Bir de en ince ayar Türk Kahvesi yapamayanların şikayet var ama Türk kahvesi değil zaten konu

Delonhi KG79 , 269 TL--Elektrikli Seramik
    Hario Skerton, 180TL (Minik olanı 159TL) Manuel seramik
    Hand ground (Tchibo 469TL) manuel konik sanırım
    Tchibo Öğütücü 360 TL manuel konik
    Sözen el değirmeni 50-60 TL pirinç manuel

Paraya kıyarsanız Breville BCD820 var, Baratza Encore var...

Paraya kıyarsanız Cafelerdeki Pro aletler var..

• quote:

Etiyopya kahveleri meyvemsidir genellikle. Kenya da öyledir ve asiditesi yüksektir diğerlerine göre. Siz bence colombia kahvelerine yönelin.
    Özelliklere bakıyorum, Çikolata,Fındık, Karamel geçen kahveler şunlar gibi :
    Denediğim kahve özelliklerine baktım gercekten meyveyse meyve özellikleri mevcut..

Brazilya Bourbon/Yellow Bourbon
    Costa Rica taarruzu
    El salvadore monta estate
    Guatemela Antigue
    Honduras

Colombia Supremo,Exelso

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 17 Temmuz 2018; 22:22:53 >
  • Breville olanı yanlış mı yazdınız acaba, google pek sonuç bulamadı da. Sabah falan baya bir niyetlendim de almaya, sonra kbere üstat cevap verince, farklı yorumlar da okuyunca vazgeçtim. Eylül ayında falan aklıma yatan bir şey almayı düşünüyorum, tatil dönüşü bir de öğütücü taşımayalım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maicole -- 17 Temmuz 2018; 22:28:23 >
  • Breville BCG820 --Her cihazın eksi, artı yönü oluyor bunlar alınabilecek seviyede (2nci el cihaz) yoksa süper Üst modeller değil anlamam da..

Şu linkte kıyaslama var : LCD ekran olması avantaj

Baratza Encore vs. Breville Smart Grinder | CR Comparison
    Seattle Coffee Gearyoutube
    Baratza Encore vs. Breville Smart Grinder | CR Comparison
    https://www.youtube.com/watch?v=Dxirprm65nc

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 17 Temmuz 2018; 23:8:30 >

• Bence Baratza Encore güzel ürün..Tchibodan 360 Tl lik modeli almasaydım ilgilenirdim...

Espresso ve French press öğütümü önceki mesaj videosunda gayet kabul edilebilir..Fiyat ta uygun..

40 öğütme seviyesi var
  • quote:

Orijinalden alıntı: istanbul_s

Peki ne kullanıyorsunuz French press ayarında öğütmek için?

Alıntıları Göster
    V60 için kyocera cm 50 kullanıyorum. (hario skerton) Yalnız bir arkadaşım sağolsun çok güzel modifiye yaptı. Bununla ilgili fotoğrafları ekliyecem ilerde. Hatta elimde fazladan upgrade kit diye satılan parçadan var. İsteyen olursa ücretsiz verebilirim.(Ankara) 3d yazıcılar için stl dosyasından cnc de basıldı. Ufak bir törpü ile çok güzel oturuyor. Orta mil kısmında ise kaldırımlara çakılan dübellerden var.

Ben french press için filtre boyutundaki öğütmenin iyi olmadığını düşünüyorum. Tchibodaki 360 tl plan öğütücüyü 1 yıldan biraz fazla zaman önce almıştım. Kendileri de çok ince öğüttüğünü itiraf ettiler ve geri aldılar.

• Teşekkürler.

Çok fazla bilgi kirliliği olduğu için kafa karışması normal. Ama her şeyi doğru anlamışsınız.

Filtre kahve: Suyu döküp, kahveyi kağıt veya metal filtre ile süzdüğümüz yöntemlerle yapılan tüm kahve türleri. Mantığı anlamak için youtube'da pour over diye aratınca çıkan videoları izleyebilirsiniz. Filtre kahve makineleri de aynı mantıkla çalışır. Ama tavsiye etmiyoruz, elde demleme yöntemleri daha iyi sonuç veriyor.

Espresso: Espresso makinesi ile yapılır. Starbucks vs. yerlerdeki makineleri görmüşsünüzdür. Kahve kaşık gibi bir şeye (portafilter) konulur. Tamper denilen bir aletle sıkıştırılır. Makineye yerleştirilir. Sonra makine basınç ile bu kahveyi hızlıca özütler ve ortaya Türk kahvesi boyutunda, ona görsel olarak da benzeyen bir kahve çıkar. İstenilirse buna sıcak su katılarak seyreltilir, adı americano olur, süt katılır oranına göre adı cappuccino veya latte olur.

French press: Filtre kahve ile karıştırılmasına ve tat olarak da en yakın tür olmasına rağmen kahvenin suyun içinde bekleyerek demlendiği bir yöntemdir ve filtre kahveden teknik olarak farklıdır. Bu şekilde demleme yöntemlerine immersion brew deniliyor. Türk kahvesi de bu yöntemlerden biridir. Böyle düşününce french press için küçük öğütme boyutu tavsiyem daha mantıklı gelecektir.

Bunların dışında espresso harici basınç ile demleme yapan farklı yöntemler var: syphon, moka pot, aeropress gibi. Bunların kahvesi filtre kahveye daha yakındır ama tarife göre espressoya da benzer. Özellikle moka pot. Üçüncü dalga rüzgarı ile bunlar baya hip oldular. Özellikle syphon şeklinden dolayı haksız bir popülerlik kazandı. En iyi kahve bununla yapılır diye iddialı iddialı gezen çok tip gördüm. İnanmayın. Farklı metodlar farklı zevklere hitap ediyor. Hangisi ile başlayayım derseniz sırayla pour over yöntemlerinden biri, french press ve moka potu mutlaka denemenizi öneririm. Belki dışarıda bir yerde içip karar vermek en doğrusu olabilir.

• TzisTa kullanıcısına yanıt
    O kadar para verdik French Press ayarı ise o ayar olmalı..Yoksa gider Sözen veya hario alırdım..360 Tl az para değil..yarın iade için konuşayım, umarım açılan paket, kullanılan ürün muhabbeti yapmazlar...

90 gün iade diyor zaten site ama detayla saçma şeyler yazmışlar..Umarım sinirlenmem :)

bu Hario değirmen için Kit/Parça nerde satılır?

Mili sabitleyen birşey anladığım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 17 Temmuz 2018; 23:52:3 >
  • Ben önceki yorumlarımda mokapot kullandığımı yazmıştım, tabi o kadar cevap yazdığınız için herkese aklınızda kalması zor. İstanbul’da önerebileceğiniz kafeler varsa farklı deneme yöntemleri ile yapılan kahveleri deneyebelirim.

Konu ile alakasız olacak ama Amerika’da black friday indirimleri zamanı kahhve.com sitesi de birçok üründe sağlam indirim yapmıştı, ben de mokapotu oradan almıştım. Bir sonraki black friday zamanında da yine böyle indirimler olur mu bu site ve türevlerinde?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maicole -- 18 Temmuz 2018; 0:2:0 >
    Harionun milini sabitleyen bir parça satan yer benim bildiğim yok.Baska bir platformda arkadaşlar da 3d yazıcı ile parça çıkardılar.Fakat o da uzun ömürlü olmadı.Parça aşınmaya uğradı sürtünmeden dolayı.İki yıla yakın hario mini mill kullandım.İlk başlar iyiydi.Fakat zamanla o seramik dişli aşınıyor.Bu da toza dolayısıyla acı kahveye sebep oluyor.Keşke uzun ömürlü olabilseydi.Sözende de öğütüm tutarlılığı sorunu mevcut.

• belki bir gün kullanıcısına yanıt
    Hario Pro modeli çıkmış? Bazı problemler giderildi yazıyor ama acaba mil sallanması engellenmiş midir?

Manuel değirmenler maalesef pek randımanlı değil..

Baratza Encore fiyat / perfonmans olarak iyi gibi..
  • 
Sayfa: önceki 665666667668669
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.