Şimdi Ara

'-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-' (668. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
18.677
Cevap
715
Favori
839.624
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
36 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 666667668669670
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Harioya hiç bulaşmayın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kbere K kullanıcısına yanıt
    Baratza encore ev kullanımına yeterli gibi..French press öğütümü de var..

Tchibo ile french press tad olarak problem yok ama, öğütüm olarak vaad ettiği öğütümü vermemesi beni rahatsız etti..Sırf bunun için iade edip başka bir şey bakabilirim..

Breville modeller veya Baratza

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 18 Temmuz 2018; 0:20:34 >
  • istanbul_s İ kullanıcısına yanıt
    Sanmam ben yüzde yüz giderilen bir tarafı yok gibi.Yine aynı sorunlar baş gösterir.Ben yanlış ekipman alarak maddi manevi kayba uğradım.Benim düşüncem şu: Eğer comandante parasına çıkılamıyorsa ya da üst düzey de olsa el değirmeni istenmiyorsa bu tip ve de frenchpress aeropress V60 mokapot gibi demleme yöntemleri tercih edilip espresso edilmeyecekse o eve baratza encore ilaç gibi gelir.Kur yükselmesinden dolayı fiyatı artmış olabilir o da kahve sever vatandaşın ayrı bir cilesidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi belki bir gün -- 18 Temmuz 2018; 0:25:25 >
  • İndirim konusunda bir fikrim yok. Kafe olarak sirkecide coffeetopia var. Farklı yerlerde Petra coffee şubeleri var. Kadıköy Caferağada bir sürü işletme var ama çoğundan memnun kalmadım. Dört kadıköy denenebilir. Kadıköyde kilisenin karşısında Montag coffee roasters var, kahveler güzeldi ama onda farklı demleme yöntemleri var mıydı hatırlayamadım.

• Genelde yurt dışında satılıyor. Ama hario skerton alıp modifiye etmek pek akıl karı değil. ben elimde olduğu için modifiye yaptım. Ankara'da olan 2 kişiye Şu parçadan verebilirim.

Pro modelinde bir çok sorun giderilmiş. Yabancı sitelerde incelemeler var. Fena değil gibi. Tabi bu görüşüm fiyatına göre bir değerlendirme. Sahibinden de 200 TL'ye pro modelini satan bir arkadaş vardı. 200 TL'ye ben alırdım.

Baratza Encore ev kullanımı için F/P oranı en yüksek elektrikli öğütücü bana göre. Alabiliyorsanız alın.

Tchibo geri almak zorunda. Çok zorluk çıkarmazlar ama iade'yi geç yapıyorlar bilginiz olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TzisTa -- 18 Temmuz 2018; 9:20:25 >

• TzisTa kullanıcısına yanıt
    Bilgilere teşekkür..Tchibo ile konuştum. Geri yollayacağım şimdilik problem yok..

Değirmen konusunda ya Baratza Encore veya farklı birşeyler düşünebilirim..,,

Hand Ground diye bir değirmen var fiyat 500 tl ve üzeri gibi ama pek yorum görmedim

En ucuz Tchiboda

Sİtesinde Detaylı örneklemeler var ama kendilerinin beyanı
    handground.com
    Coffee Grinder Performance Grind Size Chart
    https://handground.com/coffee-grinder-performance-grind-size-chart

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 18 Temmuz 2018; 9:54:22 >

• Cold brew için çekirdek tavsiyesi verebilecek varmı acaba. French pres ile demliyorum, Colombia ve Yirgacheffe denedim farklı çekirdekler denemek istiyorum.

• Manuel Değirmen arayanlara alternatif, özellikler en ince ile en kalın olarak kabul edilebilir seviyede..

Arada Chemex,Aeropress gibi farklı öütümler de var..Tabii bunlar resmi sitesinden kullanıcı yorumlarını bilmek lazım

handground.com
    Coffee Grinder Performance Grind Size Chart
    https://handground.com/coffee-grinder-performance-grind-size-chart

Eğer sizi tatmin etmediyse iade edin. Bence espresso ve cold brew dışındaki yöntemler için gayet yeterli bir değirmen. Tat olarak sizi tatmin etti ise daha kalın öğütme arayışınızı anlamıyorum. Ha almışken her şeyi yapsın beklentisi içinde iseniz öğütme aralığı genişledikçe fiyat da aynı ölçüde genişleyecektir.

Aradaki fark sizin için düşünmeden verebileceğiniz bir farksa elbette Encore daha iyi bir öğütücü. Şu anki sıfır fiyatları ile Breville in hiçbir modeli mantıklı değil.

• Sanalbaharat'taki santos fine cup arabica kahvesini deneyen oldu mu? Fiyatı gayet uygun olduğu için ilerleyen zamanda almayı düşünüyorum.
  • cenkbora kullanıcısına yanıt
    standart kavrum almıştım. Pek bi aroma hissemedim, düz bi kahve

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bugün manifesto kadıköyde bir kahve çekirdeği sormak için aradım, çocuk dedi ki : hasat zamanı değil o kahve yok??

Demekki hasat zamanına göre her kahveyi heryerde bulamıyoruz..

Ters mantık eğer o kahve çekirdeği bir yerlerde satılıyorsa Bayattır diyebilir??
  • kbere K kullanıcısına yanıt
    Hocam Problem Alttaki kahve tanelerinin suya geçmesi..Sırf bu yüzden yeni French press aldım ama taneler yine suya geçiyor...

Belki benim French press iyi değil ama biraz kalın tane olursa en azında altta kalır...psikolojik olarak değirmene suç buluyorum..

Sırf Taneler geçmesin diye Presteki mikron ince telden alıp 2nci katman yapmayı bile düşündüm..

Encorede Büyük öğütüm olması, aradaki farkı da verip alayım dedirtti bana..

Ondan da memnun olmayanlar var..maalesef %100 süper bir ürün yok gibi..

Breville 400 veya 820 serilerini neden düşündüm olaki ilerde espresso denemek ister 9 bar basınçlı bir cihaz alırım, işe yarar..

Encore maalesef espresso öğütemiyor tek + vermişler ama basınçlı makinelerde espressoya uygun değil diyor satan yer..

800 vereceğime az koyup Breville 820 de alabilirim? ama o kadar fiyata çıkmak istemiyorum..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 18 Temmuz 2018; 20:35:46 >

annemin eleklerinden bir tanesine el koydum ben , öğütüm yaptıktan sonra biraz eliyorum fark oluyor bayağı.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Un Kurabiyesi

annemin eleklerinden bir tanesine el koydum ben , öğütüm yaptıktan sonra biraz eliyorum fark oluyor bayağı.
    Aslında elemek tavsiye ediliyor, az çok toz oluyormuş öğütümde...

O kadar detaya girersek çıkamayız :)

Kahveyi meyveyken toplayıp nerelerde nasıl kurutuyorlar ? yıkanıyor gerci ama o yıkama temizleme amaçlı da değil..Asidite için deniliyor...Sonradan o çekirdeğe ne yapışır ne yapışmaz bilinmez...??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 18 Temmuz 2018; 22:5:43 >
    Eski bir encore kullanıcısı olarak o tozlardan kurtulamayacaksınız. İstediğiniz o iri french press öğütümünde parçacık boyutları çok farklı çıkıyor. İyi bir french pressten kastınız hangi marka aldınız bodum mu ? Hiç toz kalmasın istiyorsanız bende american press bakabilirisiniz kullananlar çok memnun. French presse kağıt filtre kesip yerleştirmekte çözüm olabilir.

Encore espressoda sınıfta kalıyor. Breville alacağınıza commandante alın yakında geliyor stoklara. Ömürlük değirmen almış olursunuz. Ben hali hazırda filtre için commandante espresso için eureka mignon kullanıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: seffa

Eski bir encore kullanıcısı olarak o tozlardan kurtulamayacaksınız. İstediğiniz o iri french press öğütümünde parçacık boyutları çok farklı çıkıyor. İyi bir french pressten kastınız hangi marka aldınız bodum mu ? Hiç toz kalmasın istiyorsanız bende american press bakabilirisiniz kullananlar çok memnun. French presse kağıt filtre kesip yerleştirmekte çözüm olabilir.

Encore espressoda sınıfta kalıyor. Breville alacağınıza commandante alın yakında geliyor stoklara. Ömürlük değirmen almış olursunuz. Ben hali hazırda filtre için commandante espresso için eureka mignon kullanıyorum.
    @seffa hocam toz olayı amerikan presste de var french press kadar olmasa da var.Aeropresste de var az buçuk.Yani tozdan kurtuluş yok :) Amerikanpress aeropress frenchpress gibi fakat V60 kadar notaları hissettiren bir pressleme yöntemi gibi.Ben bir kere içtim çok iyi geldi gerçekten.Fiyatı fazla olmasa denenir hani.

• belki bir gün kullanıcısına yanıt
    American presste en azindan rahatsiz edici tortu olmuyordur. Pahalli evet fakat malzeme kalitesi iyi. Filtresi vs kaliteli. Muadili sayilabilecek espro var kagit filtre de koyulabiliyor ama kagit filtresiz cok tortu kaliyor onda sanirim ve kendi filtresi deliniyor sanirim.

Aeropressi kagit filtreyle yaptigimda hic tortu kalmiyor ben de buarada. Metal filtrede kaliyor. Anca filtresi tam oturmuyorsa tortu kalabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seffa -- 19 Temmuz 2018; 8:36:1 >
  • Boxcoffee’drn verdiğim sipariş geldi, aşağıdaki linkteki üründen almıştım bir yarışmada 9. olmuş diye, iki paket yapın diye not düşmüştüm, sağolsunlar iki paket yapıp yollamışlar. Dün sabah sanırım kargo çıktı, Muğla’ya geldi. Kargolamaları fena sayılmaz. Sipariş ettiğim kahvede çikolata, karamel de varmış, paketi eline alınca bile kokusu anlaşılıyor. 2 ay tazeliğini korur ama bir ay içinde tüketilmesi daha iyi olur diye not düşmüşler. Bir ay içinde tazeliğini koruyorsa gayet iyi ama herhalde böyle bir şey mümkün değildir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maicole -- 19 Temmuz 2018; 15:22:46 >

• seffa S kullanıcısına yanıt
    Hocam Kağıt olayına girince olay değişiyor..

Malum filtre dediğimiz kağıt/selulozdan yapıldığını umuyorum, kahveden bazı maddeleri tutuyor tam geçirmiyor..

Filtre üretilirken ağartıcı vs kullanıldı ise -bu da belirsiz- kahveye belli tadlar gecebilir..

Metal filtrelerde bu problemler yok ama onların da kahve parçacıklarını tam eleyememe problemi var..

French Press öğütümü ile çok yorum okudum maalesef Coarse denile kaba öğütümü sağlayan makine pek yok..

Ayrıca kahve çekirdeklerinin ebatları ve şekilleri zaten tutasız olduğundan bunların tutarlı doğranmasını beklemek te zor..

Yine French Press için şu ayar tabiri de kişiden kişiye değişiyor..

Olduğunca artık..Çok profesyonel cafe iştetsek detay aranır belki

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 19 Temmuz 2018; 15:23:32 >
  • 
Sayfa: önceki 666667668669670
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.