Şimdi Ara

'-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-' (666. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
18.677
Cevap
714
Favori
839.798
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
36 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 664665666667668
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Serif Basaran yeni yer acti Bahariye'de. Oraya bakabilirsiniz. Coffetopia ismi. Kadikoy de coffe manifesto var orasini da oneririm. Gidip alabilecegin yerler olarak bakabilirsin. Online olarak cesitli soteler mevcut tabi. Boxx, overdose, roast and found, petra, kahve fabrikasi. Bunlar da online denedigim yerler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • istanbul_s İ kullanıcısına yanıt
    Hocam 9 adet var birisi espresso blend az ama kaliteli crkirdekleri var. Cok olmasindan az olmasi daha iyi emin olun. Cekirdeklerin profil ayarlamasi vs daha özenli olur.

• seffa S kullanıcısına yanıt
    Hocam coffetopia Bahariyedeki yer haritada yanlış? Hep geçtiğim yer ama öyle biryer yok? Ya çok eski ya adres yanlış..Yoksa gitmek isterim..

Eminönünde Nimet abla çaprazında biryeri varmış..

Kadıköydeki ye daha açılmamış web sayfasında bilgi böyle (eski sayfada açık yazıyordu yenisinde daha açık değil)
    http://www.coffeetopia.com.tr/coffeetopia-bahariye-subesi-pek-yakinda-aciliyor/

Bahariye Boğa heykelden girince Solda, Sturbucktan önce bu adres doğru ise..Güzel lokasyon açılırsa işime yarar ve tutulur gibi

'-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-'

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 14 Temmuz 2018; 20:57:57 >

• quote:

Orijinalden alıntı: seffa

Hocam 9 adet var birisi espresso blend az ama kaliteli crkirdekleri var. Cok olmasindan az olmasi daha iyi emin olun. Cekirdeklerin profil ayarlamasi vs daha özenli olur.
    Elbette belirli kahveleri almak çok secenekten iyidir..Ama ben çekirdekten öğütmeye daha yeni başlıyorum..

Yıllardır kahve yerine bayat şeyler içmişiz..

Yeni başlayınca da hangi Bölgenin hangi kahvesi agız tadımı bulsam ona devam ederim..öyle çok kahve değiştirmeyi sevmem

**Anlamadığım French Press için Chemex ile deneme yaptırıyorlar? Farklı demleme tarzı..French press ile aynı olmaz sanıyorum tadlar

Aeropres, v60, Sifon vs hepsinin demleme stili ve sonuç farklı olması gerek...
    Hocam acildi orasi. Sitede guncellenmemistir.

Anlamadığım French Press için Chemex ile deneme yaptırıyorlar? Farklı demleme tarzı..French press ile aynı olmaz sanıyorum tadlar

Burada ne demek istediniz anlamadim hocam. Tadim notlarindan mi bahsediyorsunuz ?

Daha dün geçtim bahariyede öyle mekan görmedim? Ben mi yanlış bakıyorum?Alt katlar giysi vs, acaba üst katlarda mı?

Kadıköyde biryerde French press için çekirdek kahve bakıyorum dedim Chemex te yapalım deneyin dediler?

Birkaç sitede de chemex ile tadım bilgisi var?

Yani Chemexle bana kahve tattıracaklar güzel de

1- Öğütüm büyüklüğü farklı
    2-Chemex demleme yöntemi farklı

French press için evde çekim yapacağım kahve tadını chemex ile nasıl anlarım?Olmaz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 14 Temmuz 2018; 21:29:32 >
    atıyorum chemex ile kenya kahvesini denediniz ve beğendiniz. O çekirdeği satın alıp evde öğütüp french pressinizde demlersiniz.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    Sitelerdeki tadim notlari cupping ile cikan notalar hocam. Frencpress tatlari tam ortaya cikartabilen bir yöntem degil diye biliyorum. Bahariye tramvay istasyonunun hemen onunde yaziyor bogaya 100 mt mesafedeymis.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seffa -- 14 Temmuz 2018; 22:6:24 >
    3 haftadır açıkmış facebooktan yazdılar ama görmemişim..

Çok gurme değilim, demleme şekilleri farklı..french Press şimdilik yetiyor..Bazı yorumlarda en iyi french press deniyor?

Ama şu kesin, tad farkı olması doğal...

Yine kesin olan, Su ile kahvenin belli süre buluşması asıl olay..Süre ve yöntem değişiyor tabi..Blooming yöntemi, veya kahvedeki aromaların belli sürelerde suya geçmesi vs vs vs etken..

10 tattan 3-4 ünü almayalım problem değil :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 14 Temmuz 2018; 22:25:41 >
    Eger gidip alacaksaniz sorarsiniz frenchpresste hangisi iyi gider diye. Bazi kahveler daha iyi gidebiliyor onda.

• https://www.petracoffee.com/
    www.boxxcoffee.com
    Boxx Coffee Roasters
    https://www.boxxcoffee.com/index.php?route=common/home

https://overdosecoffee.com/magaza/

Bu iki site burada baya önerilen sitelerdi, buradan kahve önerebilecek var mıdır. Fiyat önemli değil, her türlü tada açığım, çok kavrulmuş kahvelerin sağlık açısından iyi olmamasından dolayı buna göre öneride bulunursanız sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maicole -- 16 Temmuz 2018; 15:10:28 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Arkadaşlar merhaba, şu siteden 1 hafta önce sipariş verdim 50 gramlık 8 paket ama tahmin ettiğim gibi bugün yarın sallaya sallaya şimdi tedarik sorunu varmış cevap yazdılar? 1 haftam heba oldu?

kahvecekirdekleri.com buradan uzak durun
    Hocam bilindik yerler defalarca yazildi keske almasaydiniz.
    Probador Colectiva
    Probador Colectiva
    https://www.probadorcolectiva.com
    burada deneme paketleri mevcut cesit cesit. Iyi kavurucular arasindadir tavsiye ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: seffa

Hocam bilindik yerler defalarca yazildi keske almasaydiniz.https://www.probadorcolectiva.com burada deneme paketleri mevcut cesit cesit. Iyi kavurucular arasindadir tavsiye ederim.
    Haklsınız ama şöyle durum vardı..Denemek için 50 gramlık paketler ve Bölgesel kahveler burada vardı..Adı duyulan kahveler olunca deneyim dedim ama sonradan yan çizmeye başlayınca zaten iptal edecektim para iadesi yapalım dediler..

Para iadesi yaptılar neyse ki..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 17 Temmuz 2018; 11:52:30 >
    Kahvenin adi onemi kalmiyor kavurma kotu olunca malesef. Tadim notmarindan yola cikin asiditesine bakin vs. Probadorda orneklemeler var. Oradan deneyin bence.

• Bunlardan birisi 360, diğeri 625, ikisi arasında aradaki fiyat farkına değecek kadar fark var mı?

Bir de otomatik öğütücüleri genelde çekirdekleri doğruyor diye tavsiye etmiyorlar, böyle doğramayan iyi otomatik öğütücüler 1500 üstü diye okudum, ama siz bunu baya önermiştiniz, sanırım bu 360 tl olan da doğramıyor çekirdekleri, pahalı makinelern yaptığı işi yapıyor, değil mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maicole -- 17 Temmuz 2018; 13:38:56 >

• Hocam 359 olanı Tchibo'dan 150 TL'ye alıp iade etmiştim. French press için çok ince öğütüyordu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TzisTa

Hocam 359 olanı Tchibo'dan 150 TL'ye alıp iade etmiştim. French press için çok ince öğütüyordu.
    150 tlye nasıl almıştınız, dolar kuru yüzünden mi çok arttı fiyatı? Ekşi sözlüktede Türk kahvesi inceliğinde öğütmesinin mümkün olmadığı, espresso ayarında da en fazla filtre kağıt ayarının biraz incesi çekildiği yazılmış. Ben mokapot ile yapıyordum, illa espresso, filtre kahve olsun modunda değilim, ikisine okeyim. Zaten ikisi arasındaki farkı bile bilmem.

• 360 lira olan konik dişliye sahip diğeri düz dişli. Ben 360 olanı tavsiye ederim. 360 olanın aynısı olan severin marka öğütücü amazonda rommelsbacher markanın bu öğütücüsünden daha pahalı.

Fiyatla ilgili sorunuzun cevabına gelirsek, espresso yapacaksanız ya da hem tane boyutu büyük(piyasada bir çok işletmenin French press boyutu) olsun hem de tozlanma olmasın isterseniz ya da filtre/pour over yapacaksanız ve mükemmeli arıyorsanız evet o fiyatlara çıkmanız gerekli. Ancak bu öğütücü de 650 lira olan da standart ev kullanıcısını filtre kahve için fazlasıyla mutlu edecektir. Benim de dahil olduğum bir çok insan French press için filtreden daha kalın öğütmüyor. Bu durumda french press için de yeterli olacaktır. Güncel bilgilerle tartışmalı olan bir deniz tuzu boyutunda öğütme uygulaması işletmelerde yaygın. İnsanlar da onu referans alıyor ve o boyutta öğütmek istiyor.

Elektrikli öğütücü çekirdekleri doğruyor cümlesinin doğrusu bıçaklı öğütücü çekirdekleri doğruyordur. Ülkemizde hala uygun fiyatlı elektrikli öğütücü bulmak zor oluyor. Bir de öğütücü arayışına girenler genelde espresso için arıyor. Filtre kahveyi öğütülmüş olarak bulmak daha kolay ve aldıktan sonra da 1 hafta idare eder seviyede oluyor. İnsanların da öğütücü ile tanışması ancak taze kavrulmuş ve öğütülmüş kahve ile tanışırlarsa oluyor. Bu yüzden öğütücü tavsiyeleri genelde espresso odaklı oluyor.

Eğer bütçeniz yeterli ve filtre + French press için daha iyisini isterseniz baratza Encore (790 TL) ve comandante el değirmeni (1100 TL) de iyi iki seçenek

• Benim için aciliyeti olan bir durum yok, ekonomim şu an elvermiyor ama birkaç ay bekleyip daha uzun süre kullanabileceğim bir şey de alabilirim. Bildiğim kadarıyla bu öğütücülerde Türk kahvesi, espresso, filtre kahve gibi çeşitli ayarlar için öğütme yapılıyor. Yazdığınız her makinede mümkün değil mi bu kahve türlerinde öğütme yapmak?

Yazdığınız comondante el değirmen için bir fiyat bakayım derken ürünün baya bir övüldüğünü gördüm, şu an o parayı verebilecek durumum olmasa da o paralar gözüme gelmez, bekleyebilirim. Diğer el değirmenlerine göre çok daha pratik ve kısa sürede öğütme yapıyormuş, peki bir kas gücü gerektiriyor mu, insanın kolunu yoruyor mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maicole -- 17 Temmuz 2018; 15:8:54 >
  • 
Sayfa: önceki 664665666667668
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.