Şimdi Ara

'-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-' (217. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18.659
Cevap
714
Favori
839.147
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
36 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 215216217218219
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bende indirim ile kavrulmuş olarak 40 TL ye aldım. Daha denemedim. Sizden farklı olarak Honduras aldım. Honduras sadece bir tane alınabilir yazıyordu. Bende ne özelliği varmış sadece bir tane veriyorlar deyip ondan aldım. Eve gidince ilk onu deneyeceğim.
  • Cup of Excellence sitesini inceliyordum da. Adamlar Ülkelerin en iyi kahvelerini kilosu 10-40$'a satın alıyor.

    http://www.allianceforcoffeeexcellence.org/en/cup-of-excellence/country-programs/honduras-program/2015/auction-results/
  • quote:

    Orijinalden alıntı: albati

    quote:

    Orijinalden alıntı: Akakın

    quote:

    Orijinalden alıntı: TRojka

    Hocam aslında Albati hocamın çekirdeklerden bahsettim. Colombia Exelso Peaberry imiş kavurduğu çekirdekler. Peaberry'ler bourbon v.s gibi bir çekirdek tipi. En büyük özellikleri tek parça olmaları. Normal kahve çekirdeği mervenin içerisinde iki parçadır ancak bunlar tek. Görsel de ekledim şöyle:

    Ben Colombia - Excelso Yöresel Kahve alıyorum ya ondan göz aşinalığından albati hocanın kahvsesi benimle aynı diye düşünerek Peaberry yazısını es geçmişim Bir yerde okumuştum.Meyvenin iki çekirdekten oluştuğunu.Peaberry tek çekirdek olduğunu.Albati hocaya soralım nasıldır tadı tavsiye edermi fiyatı nedir Hayır en sonunda tepki alacağız kahve sektöründe mi çalışıyoruzda çıkarınız mı var diye

    Valla hocam çekirdekler biraz fazla kavrulduğundan objektif yorum yapamam.
    Söyleyeceğim bu çekirdeklerin kavrulurken 3 buçuk dakikayı geçmemesi.
    Fakat bir daha pek tercih edeceğim bir çekirdek olmaz sanırım.
    Daha küçük ebatlı çekirdekler mısır patlatma makinesi haznesinde daha rahat dönüyor yani daha homojen kavruluyor.
    Gerçi ben 15-20 saniyede bir makineyi elime alarak şöyle bir sağ-sol silkeliyor hoplatıyorum, çekirdekler dönüyor bol bol.


    Macera aramaya gerek yok o zaman.Çift çekirdek türlerine devam 15-20 saniyede bir hoplatmak makinayı sarsıp bozabilir gibi geliyor bana.Daha kalıcı çözüm bulmak lazım.En sonunda benim manuel kavurma aletini arge yapıp piyasaya süreceğim




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Akakın

    quote:

    Orijinalden alıntı: albati

    quote:

    Orijinalden alıntı: Akakın

    quote:

    Orijinalden alıntı: TRojka

    Hocam aslında Albati hocamın çekirdeklerden bahsettim. Colombia Exelso Peaberry imiş kavurduğu çekirdekler. Peaberry'ler bourbon v.s gibi bir çekirdek tipi. En büyük özellikleri tek parça olmaları. Normal kahve çekirdeği mervenin içerisinde iki parçadır ancak bunlar tek. Görsel de ekledim şöyle:

    Ben Colombia - Excelso Yöresel Kahve alıyorum ya ondan göz aşinalığından albati hocanın kahvsesi benimle aynı diye düşünerek Peaberry yazısını es geçmişim Bir yerde okumuştum.Meyvenin iki çekirdekten oluştuğunu.Peaberry tek çekirdek olduğunu.Albati hocaya soralım nasıldır tadı tavsiye edermi fiyatı nedir Hayır en sonunda tepki alacağız kahve sektöründe mi çalışıyoruzda çıkarınız mı var diye

    Valla hocam çekirdekler biraz fazla kavrulduğundan objektif yorum yapamam.
    Söyleyeceğim bu çekirdeklerin kavrulurken 3 buçuk dakikayı geçmemesi.
    Fakat bir daha pek tercih edeceğim bir çekirdek olmaz sanırım.
    Daha küçük ebatlı çekirdekler mısır patlatma makinesi haznesinde daha rahat dönüyor yani daha homojen kavruluyor.
    Gerçi ben 15-20 saniyede bir makineyi elime alarak şöyle bir sağ-sol silkeliyor hoplatıyorum, çekirdekler dönüyor bol bol.


    Macera aramaya gerek yok o zaman.Çift çekirdek türlerine devam 15-20 saniyede bir hoplatmak makinayı sarsıp bozabilir gibi geliyor bana.Daha kalıcı çözüm bulmak lazım.En sonunda benim manuel kavurma aletini arge yapıp piyasaya süreceğim



    Makinenin yapısı çok basit, bir tane rezistans bir tane fan, pek bişey olacağını sanmıyorum ama üstüste kavurmalarda aşırı ısınma oluyor, onun için 5dk civarı fan tutup soğutuyorum.
    Aslında senin makine geliştirilebilir, kafadan bişeyler çizip bir demirciye falan ayarlatılabilir.
    50 gr uğraştırıyor doğrusu.




  • her alanda kazığı yiyoruz
  • quote:

    Orijinalden alıntı: albati

    quote:

    Orijinalden alıntı: Akakın

    quote:

    Orijinalden alıntı: albati

    quote:

    Orijinalden alıntı: Akakın

    quote:

    Orijinalden alıntı: TRojka

    Hocam aslında Albati hocamın çekirdeklerden bahsettim. Colombia Exelso Peaberry imiş kavurduğu çekirdekler. Peaberry'ler bourbon v.s gibi bir çekirdek tipi. En büyük özellikleri tek parça olmaları. Normal kahve çekirdeği mervenin içerisinde iki parçadır ancak bunlar tek. Görsel de ekledim şöyle:

    Ben Colombia - Excelso Yöresel Kahve alıyorum ya ondan göz aşinalığından albati hocanın kahvsesi benimle aynı diye düşünerek Peaberry yazısını es geçmişim Bir yerde okumuştum.Meyvenin iki çekirdekten oluştuğunu.Peaberry tek çekirdek olduğunu.Albati hocaya soralım nasıldır tadı tavsiye edermi fiyatı nedir Hayır en sonunda tepki alacağız kahve sektöründe mi çalışıyoruzda çıkarınız mı var diye

    Valla hocam çekirdekler biraz fazla kavrulduğundan objektif yorum yapamam.
    Söyleyeceğim bu çekirdeklerin kavrulurken 3 buçuk dakikayı geçmemesi.
    Fakat bir daha pek tercih edeceğim bir çekirdek olmaz sanırım.
    Daha küçük ebatlı çekirdekler mısır patlatma makinesi haznesinde daha rahat dönüyor yani daha homojen kavruluyor.
    Gerçi ben 15-20 saniyede bir makineyi elime alarak şöyle bir sağ-sol silkeliyor hoplatıyorum, çekirdekler dönüyor bol bol.


    Macera aramaya gerek yok o zaman.Çift çekirdek türlerine devam 15-20 saniyede bir hoplatmak makinayı sarsıp bozabilir gibi geliyor bana.Daha kalıcı çözüm bulmak lazım.En sonunda benim manuel kavurma aletini arge yapıp piyasaya süreceğim



    Makinenin yapısı çok basit, bir tane rezistans bir tane fan, pek bişey olacağını sanmıyorum ama üstüste kavurmalarda aşırı ısınma oluyor, onun için 5dk civarı fan tutup soğutuyorum.
    Aslında senin makine geliştirilebilir, kafadan bişeyler çizip bir demirciye falan ayarlatılabilir.
    50 gr uğraştırıyor doğrusu.

    Evet hoplatmak ,soğutmak biraz meşakatli olur.Ben doğaçlama yaptım açıkçası.Bir kaç gün ufak araştırma ve düşünme ile sorunu hem ucuza hemde kökten hallettim.Demirciye veya sobacılara yaptırılabir.Yada uğraşıp yapılabilir.En son 12 avuç kahve kavurdum.Ölçüp biçecek bir şey olmadığı için tahmini 300-350 gr yeşil kahve olur herhalde.Kısık ateşte kavurma ve soğutma dahil 10-15 dakika sürüyor.Bir daha ki kavurmada kronometre ile ölçeceğim.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: albati

    Az önce 13 TL çek ile 4x250 gr çiğ çekirdek aldım. 24 TL'ye falan geldi.

    http://www.sanalpazar.com/Bonarri-Coffee-Cig-Kahve-Cekirdegi__isp41730239

    Seçimlerim:
    Colombia Excelso Huila EP
    Ethiopia Yirgacheffe
    Yemen Moka İsmailî
    Kenya Nyeri AA

    İlk ikisini içtim daha önce Yemeni merak ediyorum.

    Çek nereden geldi hocam, biz de alalım kavurmalık çekirdek. Hiç kavurmadım ama acemiliği atarız en azından buradaki bilgilere bakarak.




  • arandur kullanıcısına yanıt
    Sanalpazar yeni üyeliğe veya 3 kez alışveriş yapmış eski üyeye 10 tl veriyor.Kahveyi sepete atıp bekleyin anlık kahve kategorisinde geçerli 10 tl daha veriyor.Ben 40 tlye aldım 1 kg kavrulmuş kahveyi.
    http://www.sanalpazar.com/kampanya_sp.php
  • French press yapan arkadaşlar ne kadar kahve kullanıyorsunuz?Kahveden kahveye gramaj değiştiriyormusunuz?
    Ben 8 gr kullanıyorum ama sanki az gibi 10 grama çıkartacağım.
  • trallesli antemius T kullanıcısına yanıt
    panama washed'u özellikle orta değil çok kavurttum, bir süredir asidite bir yana aldığım kahvelerde gövdeli bir tada erişemiyordum, kahve bildiğin zayıf bir tada bürünüyordu, bu sebepten aromasını çok yorumlayamıyorum. anladığım kadarıyla asiditesi yüksek orta kavrulmuş ve orta gövdeli bir kahvenin aromasını alabilmek için daha iyi bir makineye ihtiyaç var, ancak profesyonellerde (veya belki ev tipi daha iyi makinelerde) ikisini birden alabiliyorum; örnek kronotrop. panama washed'dan şu an için memnunum, bir sonraki sefer orta kavrulmuş alıp bir de öyle bakacağım.
  • Ordan Geçenbay kullanıcısına yanıt
    10 gr bile az olabilir ben 15 gr yada 20gr kullaniyorum aeropress te.biraz damak zevki tabi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: albati

    Bu arada elimde 2 adet 58 mm paslanmaz krom çelik tamper bulunmaktadır.
    İsteyen olursa mesaj atsın.


     '-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-'

    canım çıktı çin'den getirtecem diye, bayağı tamper'siz idare ettim, neyse kısmet değilmiş :)




  • aradaşlar yarın itibariyle inşallah belçika yolcusuyum, birası vs derken kahvesi de meşhur bir yermiş sanırım, oraya gitmişken aeropress de almayı düşünüyorum, önceden gidenler, "şu edevat ucuzdur", "şu mekan güzeldir", "şu çekirdek uygundur" diyen varsa tavsiyelere açığım.

    bu arada dün bir etkinlikte bir coffe latte almış bulundum (makine saeco'ydu sanırım ama tabi bir sürü faktör var), sütlü nescafe gibi, kahvesi fazla yanmış, köpüklü olacak diye üste cappuccino'ya koymayacağınız bir köpük konmuş. eşim de artık anladı "bizim kahvemiz daha taze bu ne böyle " diyor çok kötüydü, belirteyim dedim.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: balcis

    quote:

    Orijinalden alıntı: albati

    Bu arada elimde 2 adet 58 mm paslanmaz krom çelik tamper bulunmaktadır.
    İsteyen olursa mesaj atsın.


     '-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-'

    canım çıktı çin'den getirtecem diye, bayağı tamper'siz idare ettim, neyse kısmet değilmiş :)

    Sağlık olsun hocam, bu arada uygun fiyatlı öğütücü bulabilirseniz Belçika'dan alın derim, kahve sisteminin en önemli parçası.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: seffa

    10 gr bile az olabilir ben 15 gr yada 20gr kullaniyorum aeropress te.biraz damak zevki tabi

    20 gr






    Ben 20 gr içemem hocam.Belki aeropresste olabilir ama french demleme olduğu için 1 fincan için çok fazla olur diye düşünüyorum.
  • Merhaba arkadaşlar. Gaggia üretimi olan arçelik k3185 espresso makinem ve yanında 58mm tamperi satıyorum. İlgilenenler sahibindendeki ilanıma bakabilir.
    http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-elektrikli-ev-aletleri-kucuk-ev-aletleri-arcelik-k3185-ve-58mm-tamper-satilik-216799394/detay/
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ordan Geçenbay

    French press yapan arkadaşlar ne kadar kahve kullanıyorsunuz?Kahveden kahveye gramaj değiştiriyormusunuz?
    Ben 8 gr kullanıyorum ama sanki az gibi 10 grama çıkartacağım.

    Ben Youtube'dan iyi baristalar tarafından çekilmiş French press tariflerini izledim. Hepsi de 1 ons (30gr) su için 2gr kahve kullanıyor. Yani örneğin 180ml kahve için 12gr. Ben merak edip kademe kademe 9'a kadar düşürdüm, tat yoğunluğu yine de aynı oldu.
  • Yöresel kahveyi orta kavurup Türk kahvesi olarak demleyen var mı acaba? Nasıl bir sonuç çıkıyor ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ßyİsMaİLCaN

    Yöresel kahveyi orta kavurup Türk kahvesi olarak demleyen var mı acaba? Nasıl bir sonuç çıkıyor ?

    Ben Guatemala denedim. Taze Türk kahvesi ile kiyaslamadim ama paket kahvelerden çok daha iyi oluyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: balcis

    aradaşlar yarın itibariyle inşallah belçika yolcusuyum, birası vs derken kahvesi de meşhur bir yermiş sanırım, oraya gitmişken aeropress de almayı düşünüyorum, önceden gidenler, "şu edevat ucuzdur", "şu mekan güzeldir", "şu çekirdek uygundur" diyen varsa tavsiyelere açığım.

    bu arada dün bir etkinlikte bir coffe latte almış bulundum (makine saeco'ydu sanırım ama tabi bir sürü faktör var), sütlü nescafe gibi, kahvesi fazla yanmış, köpüklü olacak diye üste cappuccino'ya koymayacağınız bir köpük konmuş. eşim de artık anladı "bizim kahvemiz daha taze bu ne böyle " diyor çok kötüydü, belirteyim dedim.

    Bol bol bira deneyin. Aynı kahve gibi farklı farklı aromaları hissetmeye çalışın. 😀




  • 
Sayfa: önceki 215216217218219
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.