Şimdi Ara

'-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-' (219. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18.677
Cevap
715
Favori
839.627
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
36 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 217218219220221
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Photographer Boy

250 gr öğütülmüş alsam ben bitirinceye kadar bayatlayacak muhtemelen, el degirmeni alsam ve french press için uygun bir şekilde öğütebilir miyim ?

Bu şekilde French Press + El degirmeni + Kahve 80 TL tutuyor. Nasıl sizce ?

Olur. Yalnız el değirmeni alırken Sözen alın. İnternetteki dandik Çin mallarından almayın.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ordan Geçenbay

quote:

250 gr öğütülmüş alsam ben bitirinceye kadar bayatlayacak muhtemelen, el degirmeni alsam ve french press için uygun bir şekilde öğütebilir miyim ?

Olur. Yalnız el değirmeni alırken Sözen alın. İnternetteki dandik Çin mallarından almayın.

Kahvefabrikası Sözen satıyor. Ancak kullanımı zorluğu ne derecede ? French Press için uygun şekilde öğütebilir miyim ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

quote:

Kahvefabrikası Sözen satıyor. Ancak kullanımı zorluğu ne derecede ? French Press için uygun şekilde öğütebilir miyim ?

French en kalın şekli olduğu için kahvenin oguturken zor olmaz.10 sn çevirerek bir kişilik kahve yaparsınız.
    Çekirdek kahve alacaksanız tchibo gibi bir kahve dükkanında 50 gr french Press olarak alın ve sozende aynı ayarı tutturana kadar vidayi çevirerek deneme yapın. Zaten o ayarı bir kere tutturduktan sonra sorun yok. Kalın çekeceğiniz için hem yorulmazsiniz hemde ayar kolay kolay bozulmaz.

• quote:

quote:

quote:

quote:

French en kalın şekli olduğu için kahvenin oguturken zor olmaz.10 sn çevirerek bir kişilik kahve yaparsınız.
    Çekirdek kahve alacaksanız tchibo gibi bir kahve dükkanında 50 gr french Press olarak alın ve sozende aynı ayarı tutturana kadar vidayi çevirerek deneme yapın. Zaten o ayarı bir kere tutturduktan sonra sorun yok. Kalın çekeceğiniz için hem yorulmazsiniz hemde ayar kolay kolay bozulmaz.

Ekşi'de en kalın halinde french için yetersiz kalabildiği yazılmış ama ..

Yok mu kullanan ?

• Photographer Boy kullanıcısına yanıt
    Sözen değirmenler el yapımı olduğu için birbirini tutmuyor. Benim aldığım vidayı söktüğümde, yani ulaşılabilecek en kalın ayarda bile French press seviyesinin yanından bile geçmiyordu. Başka bir arkadaşınki ise vidayı tam gevşetmeye gerek kalmadan yeterli seviyeye ulaşıyordu. Hario değirmenler var ama onlarda da sadece Mini Mill modeliyle French press seviyesinde tutarlı sonuçlar elde edilebiliyor. French press olaraksa kesinlikle Starbucks'ta satılan Bodum'lardan alın derim. Bodum'un filtre örgüsü çok sık olduğu için kahve tozlarının bardağa geçmesine engel oluyor. Barista Sepeti'yle ilgili sanırım olumsuz bir izleniminiz oluşmuş ama ben oradan aldığım Panama Washed kahveden çok memnun kaldım. Düşük asitli, yoğun gövdeli, adeta tatlı diyebileceğim kokuya ve tada sahip bir kahve. Zaten karamel aromasını çağrıştırdığı belirtilmiş. Orta kavrulmuşta ben karamel aromasını çok yoğun şekilde hissettim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: trallesli antemius

Sözen değirmenler el yapımı olduğu için birbirini tutmuyor. Benim aldığım vidayı söktüğümde, yani ulaşılabilecek en kalın ayarda bile French press seviyesinin yanından bile geçmiyordu. Başka bir arkadaşınki ise vidayı tam gevşetmeye gerek kalmadan yeterli seviyeye ulaşıyordu. Hario değirmenler var ama onlarda da sadece Mini Mill modeliyle French press seviyesinde tutarlı sonuçlar elde edilebiliyor. French press olaraksa kesinlikle Starbucks'ta satılan Bodum'lardan alın derim. Bodum'un filtre örgüsü çok sık olduğu için kahve tozlarının bardağa geçmesine engel oluyor. Barista Sepeti'yle ilgili sanırım olumsuz bir izleniminiz oluşmuş ama ben oradan aldığım Panama Washed kahveden çok memnun kaldım. Düşük asitli, yoğun gövdeli, adeta tatlı diyebileceğim kokuya ve tada sahip bir kahve. Zaten karamel aromasını çağrıştırdığı belirtilmiş. Orta kavrulmuşta ben karamel aromasını çok yoğun şekilde hissettim.

Teşekkürler, Barista Sepeti hakkında internetteki yorumlar nedeniyle biraz olumsuz intiba oluştu. Önerdiğiniz kahveyi dikkate alacağım.

O zaman Süzen'in bir standartı yok ancak 250gr alsam bitirmesi uzun sürecek.

Ne önerirsiniz ?

Valla ben de bu değirmen işini çözebilmiş değilim. Delonghi KG79 alabilirsiniz. Onunla sanırım French press seviyesinde tutarlı sonuç alabiliyorsunuz. Ben elektrikli almak istemiyorum çünkü öğütülen kahvenin bir kısmı değirmenlerin etrafında kalıyor sanırım (tam da emin değilim). Bir de el değirmenleri çok hoşuma gidiyor. Dediğim gibi Hario Mini Mill veya Porlex değirmen alabilirsiniz. Bu değirmenler başarılı diye biliyorum. Ben sadece görünüş olarak beğenmediğim için bunları almıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trallesli antemius -- 22 Haziran 2015; 3:04:29 >
  • Değirmen işinde 50 TL Sözen'e verene kadar 20 30 daha verip en kötü ikinci el bir KG 79 alınmasını öneririm. El değirmeni gerçekten bir hevesle başlarda çok güzel oluyor ama kullanışlılık anlamında bir noktadan sonra soğutabiliyor kendinden. O kolu çevir babam çevir bitmiyor meret! Hele 2-3 kişiye birden kahve yapacaksanız vay halinize.

Ben en son çevirme kulpunu eğeleyip şarjlı matkap ile çevirerek öğütmeye başladım ve acayip de pratik olmaya başladı ama yok yine de otomatik bir öğütücünün yeri ayrı.
  • MâxeLL kullanıcısına yanıt
    Evet Sözen'le öğütmek çok uzun sürüyor. Neyse ki Hario öyle değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trallesli antemius -- 22 Haziran 2015; 3:03:43 >
  • Latte için hangi süt öneriliyor ? Bir arkadaş kay süt demişti ondan başka önerisi olan ?

• ßyİsMaİLCaN ß kullanıcısına yanıt
    Bu üçüncü dalgacılardan Petra'da mesela L'era Fresca süt kullanılıyor sanırım. UHT değil pastörize. Bence pastörize (günlük yazanlar) kullanın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trallesli antemius -- 22 Haziran 2015; 3:03:19 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ßyİsMaİLCaN

Latte için hangi süt öneriliyor ? Bir arkadaş kay süt demişti ondan başka önerisi olan ?

Bende kay süt aldım ama ramazan dolayısıyla daha deneyemedim.
    Gloria jeanste torku süt kullanıyorlar. (ek bilgi)

• Ordan Geçenbay kullanıcısına yanıt
    Arkadaşlar Kay hile yapan firmalar listesinde yer almış 😀 Zaten ne farkı olabilir ki? Hepsi de sulu UHT süt... Eğer en iyi kahve gerçek ve taze kahveyle yapılabiliyorsa, bence aynı şey süt için de kesinlikle geçerlidir.

Listenin linki şu:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trallesli antemius -- 22 Haziran 2015; 3:04:55 >
  • trallesli antemius T kullanıcısına yanıt
    Tavsiyen üzerine bugün de gittiğim yerde Starbucks denk gelince French Press'i oradan aldım.

Değirmen konusunda çok kararsız kaldım.Anladığım kadarıyla çok stabil bir şey değil. Kahvenin biraz bayatlamasına göz yumabilirim veya paraya kıyacağım artık..

Hocam benim tercihimwww.e-gurme.com oluyor kahve alımında. Yeşil kahve alıp kendim kavurmayı tercih ediyorum.Hem ekonomik hemde taze kahve açısından. Diger firmaları denemedim. Deneyen arkadaşlar memnuniyetini belirtiyorlar.Size yanlış bilgi vermek istemem e-gurmenin kavrulmus kahvesini denemedigim icin yorum yapamam.Yeşil kahveyi 5 kg olarak alıyor ve karışım yapıyorum. Colombia - Excelso Yöresel , Costa Rica SHB EP Dota Tarrazu Yöresel ve Guatemala SHB EP Tres Marias Oriente Yöresel kahve karışımlarım.alıştım bu tada aynen almaya devam ediyorum.Bu karışım ile espresso, filtre ve french press yapıyorum. Sağolsun E-gurme'deki Murat bey bu karışımı bu tür kahveleri yapabilmem için onermisti.Gayette memnunum. E-gurme Murat Beyi ararsanız size yardımcı olacaktır. Hatta % 30 indirim tanımlayabilir.Arayanlara indirim tanımlanıyordu ben en son alım yaptığımda. Kahve candır.Kahve can verendirBen icmez isem herhalde yarı baygın gezerimo kadar alıştım ve keyifle iciyorum Faydalarını ve fazla tuketildiginde zararlarını ufak bir araştırma ile cok rahat öğrenebilirsiniz. Kesinlikle alışkanlık yapacaktır. Hele birde taze ve nitelikli kahve ise

Yerli malı yurdum malı Sözen'in değirmenini alabilirsiniz bence. www.tarihidegirmencisozen.com sitesinden iletisime geçin bence.En dogru kaynaktan bilgi alın. Adamlar bozuk arızalı kendilerine ait degirmenlerin arkasındalar. Kaç senelik olursa olsun bakımlarını yapıyorlar.Daha once bu forumda çok konuşuldu bu konu.Hatta bazı üyeler tam randıman alamadiklarini yazmışlardı.Böyle bir durumda yapılması gereken Sözen değirmene müracaat etmek.Ben şu an Sözen değirmeni kullanıyorum ve çokta memnunumAlabileceginiz en ekonomik degirmen Sözen değirmen

• quote:

Orijinalden alıntı: Akakın

Yerli malı yurdum malı Sözen'in değirmenini alabilirsiniz bence. www.tarihidegirmencisozen.com sitesinden iletisime geçin bence.En dogru kaynaktan bilgi alın. Adamlar bozuk arızalı kendilerine ait degirmenlerin arkasındalar. Kaç senelik olursa olsun bakımlarını yapıyorlar.Daha once bu forumda çok konuşuldu bu konu.Hatta bazı üyeler tam randıman alamadiklarini yazmışlardı.Böyle bir durumda yapılması gereken Sözen değirmene müracaat etmek.Ben şu an Sözen değirmeni kullanıyorum ve çokta memnunumAlabileceginiz en ekonomik degirmen Sözen değirmen

Dostum öncelikle teşekkürler. Kendilerine mail attım. Peki sen french press için verim alabiliyor musun ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Photographer Boy -- 22 Haziran 2015; 2:00:57 >

Türk kahvesi, espresso, filtre ve French press hepsinden çok iyi sonuç alıyorum.Hatta bir arkadaş ricada bulunmustu resim atarmisin diye.Cekip foruma yollamistim.Geriye donuk usenmezseniz bakabilirsiniz.Tam hatırlamıyorum 2-2,5 ay onceydi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akakın -- 22 Haziran 2015; 2:13:40 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Akakın

Türk kahvesi, espresso, filtre ve French press hepsinden çok iyi sonuç alıyorum.

Tamamdır, o zamam gelince size Türk Kahvesi ve French Press için danışacağım. :)

E gurme konusunda ise ne yazıkki yorumlar diğerlerine göre çok olumsuz. Ilk tercihim farklı olacak sanırım.

Tamamdır

• 
Sayfa: önceki 217218219220221
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.