Şimdi Ara

'-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-' (215. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18.677
Cevap
714
Favori
839.798
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
36 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 213214215216217
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• Ordan Geçenbay kullanıcısına yanıt
    Benim şöyle bir önerim var

www.baristasepeti.com
    Kiva Han Süt Sürahisi
    http://www.baristasepeti.com/kiva-han-sut-surahisi

60 kuruş farkla kivahandan alabilirsiniz.Oradan kahve falan alıyorsanız kargo ücretide dert olmaz hem beklememiş olur hemde kaybolma derdi olmaz 50ml sorun değilse tabi :)
  • Dün ilk deneme olarak kavurduğum brazil santos kahveyi bugün denedim ve gerçekten çok lezzetli geldi. Kendim kavurmanın psikolojik etkisi de vardır tabi :)

Bugun de sinbo 5402 ile 40gr olarak deneme yaptım. Sinbo ile ilgili en büyük sıkıntı bence fanın yeterince hızlı uflememesi. Bu yüzden ilk 1dk tahta kaşık ile karıştırıyorum.daha sonra kendiliğinden dönmeye başlıyor çekirdekler zaten.40gr ile 2. Çıtırtıyı yaklaşık 3dk 30sn dolaylarında aldım ve 4dk olunca kapattım makineyi ve hemen soğutmaya geçtim.tam olarak Full city hedefinin bir tık etrafında oldu çekirdekler. Renk olarak dünden daha homojen sonuçlar aldım ama hepsi tek renk değil tabi. Giderek daha çok sevmeye başladım bu kavurma işini. Fikir vermesi için en uç renkteki çekirdekleri yanyana koydum resim çekerken. 40gr çiğ çekirdek 34gr oldu kavurma sonrası. Fire %20 demekki.
     '-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-' '-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-'

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coupe96 -- 11 Haziran 2015; 15:19:43 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: ßyİsMaİLCaN

Benim şöyle bir önerim var

http://www.baristasepeti.com/kiva-han-sut-surahisi

60 kuruş farkla kivahandan alabilirsiniz.Oradan kahve falan alıyorsanız kargo ücretide dert olmaz hem beklememiş olur hemde kaybolma derdi olmaz 50ml sorun değilse tabi :)

50 ml sorun değil.Zaten ikeadan 500 ml aldım.Daha yeni almıştım kivahandan kahveyi görsem bunu da alırdım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: coupe96

Dün ilk deneme olarak kavurduğum brazil santos kahveyi bugün denedim ve gerçekten çok lezzetli geldi. Kendim kavurmanın psikolojik etkisi de vardır tabi :)

Bugun de sinbo 5402 ile 40gr olarak deneme yaptım. Sinbo ile ilgili en büyük sıkıntı bence fanın yeterince hızlı uflememesi. Bu yüzden ilk 1dk tahta kaşık ile karıştırıyorum.daha sonra kendiliğinden dönmeye başlıyor çekirdekler zaten.40gr ile 2. Çıtırtıyı yaklaşık 3dk 30sn dolaylarında aldım ve 4dk olunca kapattım makineyi ve hemen soğutmaya geçtim.tam olarak Full city hedefinin bir tık etrafında oldu çekirdekler. Renk olarak dünden daha homojen sonuçlar aldım ama hepsi tek renk değil tabi. Giderek daha çok sevmeye başladım bu kavurma işini. Fikir vermesi için en uç renkteki çekirdekleri yanyana koydum resim çekerken. 40gr çiğ çekirdek 34gr oldu kavurma sonrası. Fire %20 demekki.

Hocam bu işten keyif alıyorsanız vede tadını beğendiyseniz biz ne dersek diyelim gerisi boş Ben hesaplamamıştım ama yüzde 20 fire veriyorsa fena Firmadan yüzde 20 daha indirim isteyelim Bir de siz Sinbo'yu nereden ve kaça aldınız ?

• Akakın kullanıcısına yanıt
    Pardon %15 fire, matematiği ağlatmışım resmen. Sinboyu n11 den aldım 41tl ücretsiz kargo ile.

• Escaper kullanıcısına yanıt
    Sütü değiştirip deniyeyim.
  • Hiç köy sütü ile deneyen oldu mu bu işi merak ediyorum
  • Bir araştırma yapayım dedim Sinbo popcorn makinası en ucuz Teknosa'da var ama maalesef İstanbul mağazalarında yok. 41 TL Kargo dahil iyiymiş. Premier popcorn makinası Hızlıal'da 34.5 TL kargo dahil mi değilmi emin değilim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akakın -- 12 Haziran 2015; 0:00:55 >
  • Son kavurduğum Colombia Excelso Peaberry sanırım biraz fazla kavruldu.
    İkinci çıtı aldım, 4:30 dakikada sonlandırdım, hafiften acımtırak bir tada büründü.
    Önceki cinsten biraz daha erken pişiyor.
    Demek ki bunlar hep tecrübe olacak.
    Sanırım 50 gr için ideali 4 dk civarı olmalı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: albati

Son kavurduğum Colombia Excelso Peaberry sanırım biraz fazla kavruldu.
    İkinci çıtı aldım, 4:30 dakikada sonlandırdım, hafiften acımtırak bir tada büründü.

Biraz tecrübe gerekiyor.Ilk başlarda acemilik oluyor.Ben bir seferinde kömür gibi yakmistim fazla harlı ateşten Usenmiş cabuk olsun istemiştim Aynen cope gitmişti. Şimdi sabırla kısık ateşte kavuruyorum.coupe96 arkadaşımız 2. çıtı 3.12 saniyede almış.Albati hocam siz 4.30 saniyede almissiniz.İnsanın aklina hemen şu soru geliyor acaba urunler arasinda fark mı var diye. İkiside Sinbo.Yada bölgelere gore sebekelerden kaynaklı voltaj farkımı var.

• quote:

Orijinalden alıntı: Akakın

quote:

Biraz tecrübe gerekiyor.Ilk başlarda acemilik oluyor.Ben bir seferinde kömür gibi yakmistim fazla harlı ateşten Usenmiş cabuk olsun istemiştim Aynen cope gitmişti. Şimdi sabırla kısık ateşte kavuruyorum.coupe96 arkadaşımız 2. çıtı 3.12 saniyede almış.Albati hocam siz 4.30 saniyede almissiniz.İnsanın aklina hemen şu soru geliyor acaba urunler arasinda fark mı var diye. İkiside Sinbo.Yada bölgelere gore sebekelerden kaynaklı voltaj farkımı var.

Aslında ikinci çıtı 3 buçuk dakikada falan aldım ama full city+ olsun diye tuttum biraz.
    Çünkü ilk çekirdeğim Costarica Tarazzu'da öyle olmuştu ve sonuç iyiydi, demek ki bunun kavrulma noktası daha kısa.

Çekirdek tipi sebep olmuştur belki de.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Akakın

quote:

Aslında ikinci çıtı 3 buçuk dakikada falan aldım ama full city+ olsun diye tuttum biraz.
    Çünkü ilk çekirdeğim Costarica Tarazzu'da öyle olmuştu ve sonuç iyiydi, demek ki bunun kavrulma noktası daha kısa.

Evet şimdi anlaşıldı Her kahve türünün kendine göre farklı çıtlama süreleri var Değişmez kuralmış.Daha ilk yeşil çekirdek aldığımda uyarmislardi E-gurme'den ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akakın -- 12 Haziran 2015; 14:04:17 >

Her şeyden öte Peaberry çekirdekler tek parça oldukları için farklı olurlar diye düşünüyorum ben. Sonuçta kütleleri daha büyük.
  • Günlük kahve kavurma raporu ile karşınızdayım :)
    Bugun 30gr çiğ çekirdek ile deneme yaptım .ayrıca tahta kaşık ile kavurma sırasında sürekli müdahalede bulundum. Homojenlik konusunda en iyi sonucu aldım. Ayrıca ikinci çıtırtı sürem de 5dk üstüne çıktı.toplam 5dk45sn de kapattım sinboyu. Eğer az bulmazsanız 30gr en iyi sonucu veriyor diyebilirim.

• coupe96 kullanıcısına yanıt
    ben de bu resimleri gördükçe hevesleniyorum. geçenlerde coffeenutz'dan aldığım çekirdekleri konuda yazmıştım, kavurma homojenliğini açıkçası hiç beğenmemiştim. şimdiki siparişi baristasepeti'nden aldım, homojenlik muazzam diyebilirim, sizinki de görsel olarak bu seviyeye erişmiş.

aklıma ilk gelen şey özellikle ilk zamanlar çekirdekler henüz biraz daha ağırken daha az dönmeleri ve bu sebepten ısının daha fazla uygulanması sonucu homojenliğin bozulması, hepi topu ilk 2 dakika alev almayacak tahta bir kaşıkla karıştırsak homojenliği yakalarız diye düşünüyorum. ne kadar uzun süre, o kadar homojen. bence siz bunu 40gr'la da deneyin, kaldırır gibi geliyor.

sizin bu resimleriniz fikirlerimi daha da depreştirdi, giriştim girişecem kavurmaya.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi balcis -- 12 Haziran 2015; 12:30:50 >
  • Aynen yazdığınız gibi dostum. Çekirdekler hafifleyene kadar düzgün dönmüyor bu da homojenliği olumsuz etkiliyor. Tahta kaşıkla müdahele ne kadar uzun olursa o kadar iyi sonuç çıkıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TRojka

Her şeyden öte Peaberry çekirdekler tek parça oldukları için farklı olurlar diye düşünüyorum ben. Sonuçta kütleleri daha büyük.

TRojka hocam sen bizi fazla zorluyorsun Çıtayı bir seviye daha arttırdın. Vay halimize. Fiyatları nasıldır. Satılır mı varmı ulasabilecegimiz bir yer. Varsa alıp denemek lazım. Yada en iri çekirdekleri secmekle olurmu bilemedim. Yada tavsiye edebilecegin bildigin bir yörenin peaberry çekirdeği varmı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akakın -- 12 Haziran 2015; 12:57:29 >

• balcis kullanıcısına yanıt
    Balcis hocam sizede ufaktan bulaştırdık kavurma işini galiba Heves ettiyseniz kaçışınız yok En iyisi forumdan kaçıp kurtulmak.Birbirimizi gaza getirip duruyoruz

• 
Sayfa: önceki 213214215216217
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.