Şimdi Ara

'-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-' (216. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
18.677
Cevap
715
Favori
839.625
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
36 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 214215216217218
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • valla cihaza karar vereyim alacağım. sinbo daha mantıklı gibi teknosa'da sadece mağazada var görünüyor. güvenilir başka kaynak varsa aynı fiyata belirtin alayım. hiç olmadı mısır patlatırım
  • mükerrer.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi balcis -- 12 Haziran 2015; 13:19:46 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: balcis

valla cihaza karar vereyim alacağım. sinbo daha mantıklı gibi teknosa'da sadece mağazada var görünüyor. güvenilir başka kaynak varsa aynı fiyata belirtin alayım. hiç olmadı mısır patlatırım

balcis hocam İstanbul'da Teknosa mağazalarında yok.Ama Şu an en ucuz Premier PPM 2021 900 W Mısır Patlatma Makinesi

bu ürün hemde 900w Sinbo N11 de varmış Kargo ile 41 Tl'ye mal oluyormuş.Bunu alırsanız bizde performansını sizden öğreniriz

• Her geçen gün daha iyi sonuçlar geliyor 2 double shotlık kahve Alınabilecek en iyi sonuç buysa ; demek ki haftalık stok için ortalama 200-300 gram kavurursak 1 saat zaman ayırmak gerekecek.
  • Akakın kullanıcısına yanıt
    Hocam aslında Albati hocamın çekirdeklerden bahsettim. Colombia Exelso Peaberry imiş kavurduğu çekirdekler. Peaberry'ler bourbon v.s gibi bir çekirdek tipi. En büyük özellikleri tek parça olmaları. Normal kahve çekirdeği mervenin içerisinde iki parçadır ancak bunlar tek. Görsel de ekledim şöyle:  '-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-'
  • quote:

Orijinalden alıntı: TRojka

Hocam aslında Albati hocamın çekirdeklerden bahsettim. Colombia Exelso Peaberry imiş kavurduğu çekirdekler. Peaberry'ler bourbon v.s gibi bir çekirdek tipi. En büyük özellikleri tek parça olmaları. Normal kahve çekirdeği mervenin içerisinde iki parçadır ancak bunlar tek. Görsel de ekledim şöyle:  '-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-'

Ben Colombia - Excelso Yöresel Kahve alıyorum ya ondan göz aşinalığından albati hocanın kahvsesi benimle aynı diye düşünerek Peaberry yazısını es geçmişim Bir yerde okumuştum.Meyvenin iki çekirdekten oluştuğunu.Peaberry tek çekirdek olduğunu.Albati hocaya soralım nasıldır tadı tavsiye edermi fiyatı nedir Hayır en sonunda tepki alacağız kahve sektöründe mi çalışıyoruzda çıkarınız mı var diye

• Normal blenderle buz kırsam sıkıntı olur mu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: balcis

ben de bu resimleri gördükçe hevesleniyorum. geçenlerde coffeenutz'dan aldığım çekirdekleri konuda yazmıştım, kavurma homojenliğini açıkçası hiç beğenmemiştim. şimdiki siparişi baristasepeti'nden aldım, homojenlik muazzam diyebilirim, sizinki de görsel olarak bu seviyeye erişmiş.

aklıma ilk gelen şey özellikle ilk zamanlar çekirdekler henüz biraz daha ağırken daha az dönmeleri ve bu sebepten ısının daha fazla uygulanması sonucu homojenliğin bozulması, hepi topu ilk 2 dakika alev almayacak tahta bir kaşıkla karıştırsak homojenliği yakalarız diye düşünüyorum. ne kadar uzun süre, o kadar homojen. bence siz bunu 40gr'la da deneyin, kaldırır gibi geliyor.

sizin bu resimleriniz fikirlerimi daha da depreştirdi, giriştim girişecem kavurmaya.

Panama Washed'u denediniz mi, yorumunuz nasıl? Ben dün Coffee Nutz'a baktım, siz ne almıştınız oradan? Ben Guetemala alacaktım ama yeşil çekirdek olarak küçük miktarlarda alamıyoruz, kavrulma derecesi de seçilemiyor. E-posta yolladım, yanıt geldi ancak kavrulma derecesinin müşteriler tarafından neden seçilemediğini aslında tam anlayamadım. Aldığım yanıtı ekleyeyim bakın arkadaşlar:

"Aslında demleme yöntemine göre ayar yaptığımız tek değişken öğütme derecesi ve doğru kavrulmuş nitelikli kahvenin her demleme yöntemiyle denenmesi gerektiğini düşünenlerdeniz. Kavrulma derecesini de bu şekilde değerlendiriyorum ben, mesela bazen göreceli koyu kavrulmuş bazen daha hafif kavrulmuş kahveden yaptığım türk kahvesinde veya espressoda daha çok keyif alıyorum.
    CoffeeNutz olarak bazı kahvelerin ise belli bir şekilde kavrulmasının daha iyi sonuç verdiğini gördük. Kendi tadımımıza göre de kahveleri genelde piyasaya göre daha light olarak adlandırılabilecek bana göre ise medium ama kesinlikle homojen / olgunlaşmış bir kavurma profili diyebileceğim bir çizgiyi tercih ediyoruz.
    Bu sebeplerden her kahvenin bir - bazen iki - profili var. Fakat bu profil opsiyonunun da müşteriye "az" ya da "çok" kavrulmuş olarak yansıtılması doğru olmaz çünkü sadece az ya da çok ateş verilmiş değil ağır / hızlı kavrulmuş ya da hızlı başlamış yavaş sonlanmış bir kavurma da yapılabiliyor. Bu tercihlerin sunulmasını ancak toptan kanalda ilişkide olduğumuz kafelerin 5 kg / ay ve üstü siparişlerinde yapıyoruz.

French press'te her türlü kavrulmuş kahveyi yapabilirsiniz, yeter ki "doğru" kavrulmuş olsun."

• quote:

Orijinalden alıntı: ajdarvevo

Normal blenderle buz kırsam sıkıntı olur mu

Kırmayın kesinlikle bozulur. Buz kırma özelliği olması gerekir.
  • Düzgün kırmıyor genelde, çeviremiyor buzları.
  • Sütü köpürtmenin bir püf noktası var mı? Bazen bir yerde bir yanlışlık yapıyorum sanırım. Ara sıra süt hiç köpürmüyor artık kaynamaya başlıyor Ne kadar soğuk o kadar iyi sonuç mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: basis35

Sütü köpürtmenin bir püf noktası var mı? Bazen bir yerde bir yanlışlık yapıyorum sanırım. Ara sıra süt hiç köpürmüyor artık kaynamaya başlıyor Ne kadar soğuk o kadar iyi sonuç mu?

ChefStepsyoutube
    Steaming Milk
    https://www.youtube.com/watch?v=xTvSsN5quuQ

Bu videoyu seyredin.

• Akakın kullanıcısına yanıt
    teşekkürler. Herhalde videodaki gibi çelik sütlük mü deniyor artık cezve mi deniyor o aletten de almak lazım. Ben bildiğim kulplu fincanda yapıp lap diye döküyorum hiç böyle yavaştan şekilli yapamam herhalde
  • Hocalar e gurmenin kampanyasıyla başlamıştım ben french press ile kahve işine. Uzun sure beklentiler ve yeni kampanyayı yapmadılar. Uygun fiyata nerden alabilirim french press için kahve? Baristasepeti kahvefabrikasi siteleri var ama fiyatlar biraz pahalı gibi . Tchibo biraz daha ucuz ama kalitesi nasildir acaba? Şimdiden teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: simuc

Hocalar e gurmenin kampanyasıyla başlamıştım ben french press ile kahve işine. Uzun sure beklentiler ve yeni kampanyayı yapmadılar. Uygun fiyata nerden alabilirim french press için kahve? Baristasepeti kahvefabrikasi siteleri var ama fiyatlar biraz pahalı gibi . Tchibo biraz daha ucuz ama kalitesi nasildir acaba? Şimdiden teşekkürler

Sanalpazarda Bonarri den alabilirsiniz.Kg 60 tl
    Ya da urban Coffee den yarım kg 40 TL kargo bedava alabilirsiniz. Birde cafe house var yarım kg 32 tl kargo ücretsiz. Yalnız burada kahveyi biraz fazla kavuruyorlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ordan Geçenbay

quote:

Orijinalden alıntı: simuc

Hocalar e gurmenin kampanyasıyla başlamıştım ben french press ile kahve işine. Uzun sure beklentiler ve yeni kampanyayı yapmadılar. Uygun fiyata nerden alabilirim french press için kahve? Baristasepeti kahvefabrikasi siteleri var ama fiyatlar biraz pahalı gibi . Tchibo biraz daha ucuz ama kalitesi nasildir acaba? Şimdiden teşekkürler

Sanalpazarda Bonarri den alabilirsiniz.Kg 60 tl
    Ya da urban Coffee den yarım kg 40 TL kargo bedava alabilirsiniz. Birde cafe house var yarım kg 32 tl kargo ücretsiz. Yalnız burada kahveyi biraz fazla kavuruyorlar.

Teşekkürler hocam

• quote:

Orijinalden alıntı: Akakın

quote:

Orijinalden alıntı: TRojka

Hocam aslında Albati hocamın çekirdeklerden bahsettim. Colombia Exelso Peaberry imiş kavurduğu çekirdekler. Peaberry'ler bourbon v.s gibi bir çekirdek tipi. En büyük özellikleri tek parça olmaları. Normal kahve çekirdeği mervenin içerisinde iki parçadır ancak bunlar tek. Görsel de ekledim şöyle:

Ben Colombia - Excelso Yöresel Kahve alıyorum ya ondan göz aşinalığından albati hocanın kahvsesi benimle aynı diye düşünerek Peaberry yazısını es geçmişim Bir yerde okumuştum.Meyvenin iki çekirdekten oluştuğunu.Peaberry tek çekirdek olduğunu.Albati hocaya soralım nasıldır tadı tavsiye edermi fiyatı nedir Hayır en sonunda tepki alacağız kahve sektöründe mi çalışıyoruzda çıkarınız mı var diye

Valla hocam çekirdekler biraz fazla kavrulduğundan objektif yorum yapamam.
    Söyleyeceğim bu çekirdeklerin kavrulurken 3 buçuk dakikayı geçmemesi.
    Fakat bir daha pek tercih edeceğim bir çekirdek olmaz sanırım.
    Daha küçük ebatlı çekirdekler mısır patlatma makinesi haznesinde daha rahat dönüyor yani daha homojen kavruluyor.
    Gerçi ben 15-20 saniyede bir makineyi elime alarak şöyle bir sağ-sol silkeliyor hoplatıyorum, çekirdekler dönüyor bol bol.

• Merhaba arkadaşlar Arçelik k3185 makinemi satıyorum bildiğiniz gibi artık piyasada bulunması zor bir makina. ben başka bir makine alacağımdan dolayı satıyorum. arçelik k3185 ve yanında 58mm tamper toplamda 250tl ye bırakıyorum hepsini. bunların yanında ekstra hediye olarak 55mm crate baller tamper de vereceğim. kargo vs uğraşmak istemiyorum bu yüzden kartal veya kadıköyden elden teslim edebilirim.
  • Az önce 13 TL çek ile 4x250 gr çiğ çekirdek aldım. 24 TL'ye falan geldi.

http://www.sanalpazar.com/Bonarri-Coffee-Cig-Kahve-Cekirdegi__isp41730239

Seçimlerim:
    Colombia Excelso Huila EP
    Ethiopia Yirgacheffe
    Yemen Moka İsmailî
    Kenya Nyeri AA

İlk ikisini içtim daha önce Yemeni merak ediyorum.
  • Bu arada elimde 2 adet 58 mm paslanmaz krom çelik tamper bulunmaktadır.
    İsteyen olursa mesaj atsın.

'-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-'
  • 
Sayfa: önceki 214215216217218
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.