|
Sizce 30 yaşında biri için para+ev+araba yani net varlığı en az kaç olursa "iyi durumda" dersiniz? < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|

2 Mobil
|
Sizce 30 yaşında biri için para+ev+araba yani net varlığı en az kaç olursa "iyi durumda" dersiniz? < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
yani sehirde yaşıyorsan iste bidligimiz apartman flan merkezi bir yer en az 10 - 20 milyonun yoksa fakirsin demektir... bu bile sehirde insani yaşam şartları açısından gercekte cok az. 3 - 5 milyonla mesela külüstür araba, varoş ev bunlara talim edersin, mesela bloktan bir kia marka aracın bile sıfırı 1,5 - 2 milyon. 2 milyona o kia'yı aldın diyelim toplam 5 milyonun var diyelim 3 milyona da varoş bir ev alırsın en fzla... 3 - 5 milyonun bile yoksa o taktirde kiracılıga ve 90 model hurda arabaya talim edersin.
TR'de herkes genellikle fakir olduguna göre bu başlıgı olusturman bile cok sacma olmus bence < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 10 Eylül 2026; 8:44:3 > |
|
Niye fakir olsun insanlar yahu. Ben hep söylüyorum aylık gelirin çalışmadan kazandıgın para iyiyse eğer mal mülk sahibi olup uğraşmya da değmez. Müstakil kiralık bir ev ve kiralık bir araba ile hiçbirşeyin akarı kokarı ile uğraşmazsın. Aylık pasif veya çalışmadan gelire odaklanılmalı. 5 sene once kenarda 100 bin olacak aga diyenlerin şu an faizle 300 bin liraları olurdu. Kenardaki para hiçbir işe yaramaz < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|
Kirada oturmak, eski arabaya biniyor olmak fakirlik değildir. Benim için asıl zenginlik, hobilere, uğraşlara, zevklere ayırabilecek paranın olmasıdır. Gerisi çok da önemli değil. |
|
30 yaşımdayken iş nedeniyle sıfır km Honda Civic, limitsiz kredi kartı, primler, ikramiyelerim ve daha niceleri vardı. Aldığım mayışı harcayamadığımdam Amerikan Doları alıp bulduğum muhtelif zarflara depolar evin değişik köşelerinde saklardım. Seneler sonra işten atıldığımda anam tesadüfen Dolarları bulup bankaya vermek istediğinde banka memuru "Bu paralar küflenmiş" deyip önce almak istememiş ancak anam ısrar edince Ziraat Bankası kabul etmişti... |
|
|
|
Bak bu ülkede ne miktar söylersem söyleyeyim 1 yıl sonra komik ve kifayetsiz bir rakam oluyor. Ancak kira gibi tüfe ile artan veya fiyatını kendiniz belirleyeceğiniz otel gibi (tüfeden bağımsız) emtiyalar ile para kazanma modeline geçilmeli misal dünyanın en buyuk uçak motoru üreticisi rollsroyce nin motorunu satın alamazsınız. Size bunu kiralar ve her uçuş saati başına para ödersiniz. Bu yuzden de geliriniz düzenli gelir modeli veya saas usulu veya hizmet karşılığı para şeklinde olmalıdır. misal bir arkadaşım icradan satılık 20 klima aldı. Yarısı çalışmıyordu tamir etti. Bir kısmını sattı bir kısmını da kiraya veriyor. Bakımları vs herşeyiyle kendisi ilgileniyor. Bu şekilde iş modellerine geçilmesi gerek. İşe girip memur veya ne olursan ol maldo gibi çalışarak hiçbir yere varılamayacağının artık toplum tarafından görülmüş olması gerekli diye düşünüyorum < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
Falaka mı istersin < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
haklısın abi ama çalışmak da çok farklı güzel bir şey. İnsanın o enerjiyi vücudundan atması gerek. istediği kadar hazır gelir olsun hareket şart. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yuddy -- 6 Ekim 2026; 14:48:0 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
Ben de yazılımcıyım. Ben ilk dışarıdan iş yapmaya kendi projemizde başladım. Yakala.co bir eticaret altyapısı uzerine giydirilmiş fırsat satan bir site idi. Yaptıgımız iş düzgün analiz edilmemiş ve eticaret olarak planlanmıştı. Oysaki yakala.co grupanya gibi siteler komisyonculuk üzerine oturan yapılardı. Hakedişler ödemeler planlamalar. Satış işin çok küçük bir kısmı idi. Herkes projenin baştan yeni bir altyapılarıyla yazılılması gerektiğinde hemfikirdi. Ancak bu iş için bulduğumuz firmalar hem astronomik rakamları istiyor hem de şirketten en az iki analizciyi götürüp sürekli SORULAR sorarak iş yapamaz hale getireceklerdi. Bu yüzden gündüz sürekli uygulamayı ayakta tutacak şekilde hataları çözüp akşamları da yeni versiyonun yazılımı ile ilgileniyorduk yani şirketteki sorunu bulup uygun fiyatlı bir çözümle dışarıdan ilk işimi yapmış oldum . Sonrasında yaptığım işler gayet kolay yapabileceğim işleri bir kere zaten tavsiye edildikten sonra çok hızlı bir şekilde gelişen bir ağla pek çok iş yaptım . Genelde maaşımı yiyip içip gezip tozmak üzere harcarken bu dışarıdan gelen ek gelirlerle sürekli gayrimenkul yatırım yaptım. Marabalıktan bu şekilde kurtuldum. Şu anda çalışmama dahi gerek yok gayet iyi bir gelirim var. Şu ara daha çok bedensel sağlığımı toparlamak adına bedensel işler yapıyorum kafamı dinlendiriyorum muhtemelen piyasa düzeldiği zaman tekrar yazılımcı olarak çalışmaya başlayacağım. Çünkü kimle konuşsam ya maaşını alamıyor ya eksik kalıyor ya da işten çıkarılmış durumda bu yüzden de bu piyasada çalışmak istemiyorum < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
Para geldikten sonra hareket çok kolay < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|