Şimdi Ara

Sattım kurtuldum dediğiniz araçlar?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
167
Cevap
9
Favori
15.060
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dostlar, geçen x de böyle bir başlık açılıp gelen yorumlarda çoğunluk Opel araçlarında sorun olduğunu okudum.

Sizin satıp kurtuldum dediğiniz araçlar ve arızaları nelerdi?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Sattım kurtuldum dediklerim;

1) kia cerato 1.6 ex. Sanırım 2011 idi. Bunun eski kasası 2008 dizeli vardı. Mükemmel bi arabaydı. Yenisini alalım dedik gittik aldık. Benzinli ve tüplü gitmiyor durmuyor yol tutmuyor vitesleri zor geçiyor gürültülü parçası yok aşırı sert berbat rezalet bir arabaydı. 2 Ay kullandık dayanamadık satalım dedik 3 ay satılmadıda.

2) mercedes e200. model yılını hatırlamıyorum ama cgi dedikleri versiyondu sanırım. Şimdi mercedesciler kızıcaklar ama bu arabayı hiç beğenmedim. En başta çok pahalı bir araba ve çok yakıyor. Yaktığı kadar gitmiyor. Bakımları masrafları yedek parçaları aşırı pahalı. Ustası zor bulunuyor randevuyla 1 ay sonraya atıyorlar. Bir far beynine servet bayıldık. Konsolunda bir dünya tuş var ve çok çirkin duruyor. İçi fazla kolostrofobik. Konforuna diyecek lafımız yok fakat benim bineceğim bir araba kesinlikle değildi.

3) honda civik 1.6i vtec. Bu arabanın black edition versiyonunun duruşuna hastayım ama bu boş paketi nasip oldu. Sürüş hissiyatı felan güzeldi ama araba hiç gitmiyor. Tüplüydü ondan mıdır bilmem sadece bağırıyor kesinlikle yürümüyor. Otomatik şanzımanı rezalet. Çok fazla yakıyordu. İçi dar bagajı dar, konforsuz bir araba. Elektroniğiyle alakalı sorunlar yaşadık çözemedikte öylece verdik gitti.

Satınca pişman olduğum arabalar;

1) kia ceed 1.6 crdi. Bu arabayı hiç unutamıyorum. Hayatımda kullandığım en güzel arabaydı. 2011 model ve 128lik versiyondu. A noktasından b noktasına götürecek basit bir araba gibi görünüyor olabilir ama kesinlikle öyle değil. Tam bir kopuk uçurtma. Kaç kiloydu bilmiyorum ama ben bununla çok passat üzdüm. Yakıtı güzeldi. Parçaları ucuzdu. İçi geniş ve ferahtı. Otomatik şanzımanı çok güzel çalışıyordu. Direksiyon hissiyatı süperdi. Golf bunun ancak getir götürünü yapar. Sürekli makas atardım nasıl ölmedim bilmiyorum.

2) Bmw 520d e60. Bu hayatımdaki en güzel arabalardan biriydi. En başta gerçek erkek arabası. Bitiğine denk gelirseniz sanayiden çıkamazsınız ama temiz bir araç denk geldi aldık. Otomatik şanzımanına hayran kaldım. Yakıt tüketimi, 177bg gücü , yol tutuşu, arkadan itişin zevki bambaşka. Anlatılmaz yaşanır bir araba. Bu arabayı sabaha kadar konuşabilirim. Bunu alan adam sakin süremez mümkün değil.

3) Audi a7 3.0 tdi. Bu aracı gündelik binelim diye değildi ailemizin yatırım enstrümanlarından biri olarak satın aldık ve kıyıp satamadık hala otoparkta duruyor. 245 Lik versiyonu olduğu için pek yürümüyor açıkçası passatlarla kapışamaz ama gerekte yok. Gittiği kadar gidiyor. Konforu içinin genişliği , otomatik açılan kanadı gibi insanı şımartan donanımları, elektronik yükselen alçalan süspansiyonları gerçekten çok acayip bi alet. Sürekli insanın gidip gezesi geliyor. Bindiğim en iyi arabalardan biri. Motorunun homurtusu kalitesi felan çok üst düzey bir alet.

Chevrolet Lacetti, o da opel gurubu bir araç idi. Devir dalgalanır, gaz verirsin stop eder, bazen gayet normal çalışırdı, nerde ne zaman yapacağı belli olmazdı. Yokuş aşağı inerken stop etti bir keresinde, direksiyon kitlendi, fren şişti, inerken vurdurdum yoksa öndekine vuracaktım. Bir keresinde de 90-100 giderken araç kendi kendine gaz veriyordu, sabit 3 devir, fren fayda etmiyor, araba durmuyor önümde kırmızı ışık ve duran araçlar, yolda giderken kapatıp, tekrar çalıştırmıştım, kendine gelmişti. Lanet olsun ona.

207 1.6 vti vardı.

Hem çok severdik kendisini (yılına göre iyi arabaydı aslında) hemde hayatımda kullandığım bütün arabaların toplamından daha fazla sorunlu yaşattığı ve şimdiye kadar kullandığım en fazla yakan araba olması gibi nedenlerle satıp kurtulmak istedik.

Arabanın bütün geçmişini, dertlerini ilana yazdım, fiyatını da galerinin alacağı şekilde belirledim, amacım arabanın tüm dertlerini tasalarini alacak kişiye anlatayım, ne aldığını bilsin sonrasında supriz yaşamasındı, bu nedenle de fiyatı oldukça uygun yazdım.

Yinede bir tek kişi aramadı, çünkü herşey açık açık yazıyordu 🤣

Halbuki sahibiden tertemiz sorunsuz araba yazsaydım ilana o fiyatla 1 saatte alıcılar kuyruk olur, telefon susmaz, araç aninda satılırdı.

Bende 15 gün bekledim baktım arayan soran yok, galeri ile takasa girdim, aracın bütün eksikliklerini anlattim, adamda bosyere anlatma zaten arabayi sanki pertmis.gibi alıyoruz dedi.😁

ilanda yazdığım fiyata galeri ile takas yaptık, fiyatın düşüklüğünü anlayın 😁

Galeri benden aldığının biraz üstüne ertesi gün bir başka al satciya aracı verdi.

Al satci 2 gün sonra arabayı benim yazdığım fiyatın %15 üstü ile ilana koydu ama ilanda yazılanlara bakinca gidip arabayı tekrar alasım gelmedi değil 😁

Megane 2 ( hangi sorunu saysam bilemedim)

Chevrolet Aveo ( Araba değil, arabamsı taşıt. malzemelerin en adisi ile yapılmış)

Fiat Marea ( parçası, ustası yok, 2. elde tutulmuyor)

VW Golf ( arıza çıkarmaya aşırı meyilli)

bunları sattıktan sonra oh be kurtuldum demiştim. Sorun çıkartan , sanayi abonesi araçlar gerçekten canımı sıkıyor.

• Chevrolet Lacetti, o da opel gurubu bir araç idi. Devir dalgalanır, gaz verirsin stop eder, bazen gayet normal çalışırdı, nerde ne zaman yapacağı belli olmazdı. Yokuş aşağı inerken stop etti bir keresinde, direksiyon kitlendi, fren şişti, inerken vurdurdum yoksa öndekine vuracaktım. Bir keresinde de 90-100 giderken araç kendi kendine gaz veriyordu, sabit 3 devir, fren fayda etmiyor, araba durmuyor önümde kırmızı ışık ve duran araçlar, yolda giderken kapatıp, tekrar çalıştırmıştım, kendine gelmişti. Lanet olsun ona.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oldbeer -- 28 Aralık 2024; 9:37:25 >

Ya benim araç hor kullanılmış sorunlu bir aracti ya da Golfculer arabalarına laf soyletmiyorlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Chevrolet Aveo ( Araba değil, arabamsı taşıt. malzemelerin en adisi ile yapılmış)

Fiat Marea ( parçası, ustası yok, 2. elde tutulmuyor)

VW Golf ( arıza çıkarmaya aşırı meyilli)

bunları sattıktan sonra oh be kurtuldum demiştim. Sorun çıkartan , sanayi abonesi araçlar gerçekten canımı sıkıyor.

95 Broadway ... 2005 Megane 1.6 HB ... 98 Fiat Marea 1.6 ... 2006 Corolla 1.4 HB D4D ... 2010 Chevrolet Aveo NB 1.4 AT ... 2010 Accent Era 1.4 Select AT ... 2018 Hyundai i20 1.4 Style AT ... 2011 Clio 1.2 Grandtour Extreme... 2012 Fiat Fiorino Combi 1.3 Active... 2005 VW Golf 1.6 Tiptronic... 2016 i20 1.4 Elite Smart AT... 2007 Renault Kangoo Multix 1.5 DCI Authentique...
  • Honda civic fb7 ve fc5 kasa, kaportası kendi kendine her gün göçüyor ve boyası pul pul dökülüp kavlıyordu, bunun gibi kronik sorunu var bu araçların

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YouGotThatRight -- 28 Aralık 2024; 12:10:14 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Partner Origin Adventure.
    En konforsuz en çirkin ticari budur herhalde. Mekaniği sağlam motoru kamyon tırı gibi ama sıfır konfor sıfır ergonomi... 84 model reno gibi iki metre vites kolunu hatırlamak bile istemiyorum.

|| Huawei P30/ELE-L29 || LG 43UF7787 || ZTE ZXHN F6600 || iPad Mini 5th Gen || LG SN4-300W ||

''Yarım kalan bir hikayeyiz artık seninle, ayrı yollara yürüyoruz, hayat bu. Serseri bir rüzgar gibi estin sen şimdi uzaklara. Ben, göğsümde solgun bir gülle yaşarım yıllarca. Yaşamaksa bu! Ayrı akşamlara yatıp ayrı sabahlara uyanırız bundan sonra, hataları aşk sanıp başka tenlerde avunuruz boşuna. Ve gizli gizli yaralanırız... Şunu bil ki daima en güzel yeri hatırana saklarım talan olmuş gönül bahçemde. Saçlarımda tel tel hüzünlerle, gözlerimde azalan güneşlerle, ben hep seni beklerim bu şehirde. Bir gün dönersin diye...''
  • Lancia delta.

Atmosferik tüplü 4 ileri tam otomatik imprezadan sonra arka koltuk genişliği ve performansı dışında memnun etmedi. Sabah ilk çalıştırmadaki gürültülü sesi, dur kalkta kokmaya başlayan balatalar, trim sesleri, gacur gucur sesler, kullanışsız iç mekân.

İlana koydum araca bakmaya geldiler. Kapı kilidi bozuldu. Üç gün seviste bekledi, alıcı vazgeçti.

Hocam biraz açar mısın

308nin motoru neydi?

Accord da ne sorunlar yaşadın?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi otomobilci_x -- 28 Aralık 2024; 13:59:17 >

Pm ile soru cevaplanmayacaktır.
  • Pajero, golf 4 ve c4 3. kasa.

Pajero komediydi, çok severdim o ayrı. Araç Arap ülkeleri için hazırlanmıştı ve Moskova'da kullanıyordum, dizeldi içi ısınmazdı, ne alaka ise koltuk ısıtma vardı bu sayede donmuyordum kontak kapıyı hafif açık tutarken çalışıyordu sadece, şehir içinde yorgunluktan öldürürken arazide hiç yormazdı, Moskova'da pek arazi yoktu ne yazıkki.

C4 uğursuzdu satmaya giderken biri çarpmıştı ciddi zarar etmiştim yoksa cok dertli bir arac degildi., ama anlamsızdı, otomatiğe otomatik değil yarı otomatik, geniş desen değil güzel desen değil. Çirkin desen değil dar desen değil.

Aynı şekilde golf 4 dümdüz anlamsız bir araçtı, golf al golf al diyenlerin gazı ile almıştık Hitler motoru Hitler gibi sorun çıkarır dururdu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amadeus99 -- 28 Aralık 2024; 14:15:24 >

• Alisilin07 kullanıcısına yanıt

Sende mi golf al gazı ile acemilik döneminde almıştın hocam, Hitler motoru ile sanayiide büyüdüm  

꧁•⊹٭V.İ.P*⊹•꧂
  • 1993 Lada Samara 1.5 benzin+lpg

Çok değişik duygular yaşattı. Sanayi esnafı en yakın dostum oldu.

Accord aslında sağlam araçtır nedense düzen tutmadı bu araç nedense beni çok şaşırttı kullandıkça bir yeri patlıyordu
    Vectra malum yağ yakma sorunu vardı yine şanzıman arızasına denk geldik

Vectra tabiki de tüplüydü.  

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.