Merhaba Forumda benzer konular olmakla birlikte yeni disk+balata yapıp TUVTURK muayeneden kalmış :) bir kullanıcıya rastlayamadığımdan yeni konu olarak açıyorum. Aracım 2002 model 130 binde honda civic hb .4 teker disk fren... Sıfırdan beri yetkili servis bakımlı olduğundan ve fren ciddi iş olduğundan haliyle yine yetkili servise gidip 10 gün önce ön disk+balatalarını değiştim . Servisi belirtme nedenim orjinal parça ve ekipman kullanıldığından eminim bu anlamda bir sorun olamaz...Frenleme biraz azaldı ama onu kabul ettim sonuçta alışma süresi olacaktı fakat bugün TUVTURK muayenede ön aks fren yüzdesi %38 çıktı ve %30 üzeri olduğundan muayeneden kaldım. Önceki muayene kağıtlarından baktığımda ön aks sapma değeri 3 arka 4 imiş . Servis şefi dahil pek çok kişi ile konuştum bu anlamda bir ayarlama olmadığını aracı biraz kullanıp frenleri kullanın gibi bir önerileri var ama tekrar muayeneye gittiğimde ya yeterince aşınmadı ise ve tekrar kalırsam muayene parası da yanacak. Sormak istediğim disk fren araçlarda bu anlamda bir ayarlama var mı ? Ankara için bu konudan sıkıntı çıkmadan geçebileceğimi anlayabileceğim ölçüm yapabilen bir frenci önerebilir misiniz? < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ootkn -- 1 Haziran 2023; 22:46:35 > |