Şimdi Ara

OTO SERAMİK KAPLAMA FAYDALI MI?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
10
Favori
50.539
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Seramik korumanın korunması gerekiyor muş. Bu işi yapanların söylemedikleri gerçekler

    Seramik kaplama furyası 2000 li yılların başında Amerika’da başlayıp daha sonra bütün dünyaya yayıldı. Bilinmeyen yeni bir sektörün doğmasına sebep oldu. Eski tip klasik boya koruma uygulamalarının adı zamanla nano boya koruma oldu şimdiki biraz daha gelişmiş adı ise seramik kaplamadır.(Glass coating)… Bu cam seramik kaplamaların birde daha gelişmiş versiyonu olan polimer seramik kaplamaları mevcuttur.

    Ne fayda sağlar:

    Seramik kaplamalar oluşturduğu derin parlaklığı tüm çevresel doğal asitlere (kuş pisliği, böcek kalıntıları, asit yağmuru, ağaç reçinesi vs) ve tüm çevresel aşındırıcılara (yol tuzu, oksidasyon, ultraviyole) karşı aracın boyasını koruyabilen bir kaplamadır. Hafif sürtünmelerde koruyucu etkisi olduğu da söylenir. Ayrıca temizlik sırasında kendimizin istemeden oluşturduğu küçük hareleri de engellediğini söyleyebiliriz.

    Yüksek UV koruması sayesinde boyanın solmasına, vernik tabakasının matlaşmasına, güneş yanıklarının oluşmasına engel olur. Seramik kaplama ürünlerinin kendine has, boyaya derinlik katan ve aynı zamanda rengi daha da koyulaştıran özelliği bulunmaktadır.

    Özellikle kırmızı, siyah ve lacivert gibi tonlarında renk değişimi çok net hissedilir. Bu sebeple firmalar showlarında müşteriyi etkilemek için genellikle siyah rengi kullanırlar.


    Zararı olur mu? Aracı garantiden çıkarır mı?

    Seramik kaplamaların aracın boyasının hava ile temasını kestiği (veya kesmesi gerektiği) doğrudur. Hava ile temasının kesilemediği eski nesil boya koruma sistemleri ile günümüzde seramik koruma adı altında uygulanan birçok nano ürünün ömürleri hem kısa, hem de koruyucu performansları kısıtlıdır. Standart boya yüzeyi oksidatif yıpranmaya karşı savunmasızdır. Seramik kaplamanın ana maddesi inorganik silisyum oksit bileşikleri ve birçok farklı katkı maddesi yüzeyde oluşturduğu kalıcı sert katman ile boyanın hava ile temasını da keserek aksine onun ilk günkü canlı ve parlak görünümünde olmasını sağlar.

    Eğer aracınızda küçük çarpmalar sonrası boyasız göçük düzeltme işlemi yaptırmak durumunda kalırsanız bu pek mümkün olmamaktadır. Çünkü çektirme vantuzları boyaya tutunamamaktadır.

    Bazı araç markalarında "glass coating" ürünlerle yapılan boya korumalarında boyayı garanti kapsamından çıkartıyor. Çünkü kaportanın en çok ısınan bölgelerinden başlamak üzere zamanla bu kaplamalar yavaş yavaş dökülür, delik delik açılmalar başlar ve boya yüzeyi kötüleşir. Fakat klasik tip boya korumalarında cilanın yüzeyden kayboluşu su, yağmur ve kostikli yıkamalarla yavaş yavaş boyaya zarar vermeden biter. Bu tür kaplamalarda boyaya yapılan polisaj işlemi kalın olmadıkça garantiyi bozmaz.



    Uygulama hangi kalınlıkta oluyor?

    Yapılacak uygulamanın kalınlığı tek katta markaya göre 1 mikron(mesela Nasiol ZR53 9 ay 30 deterjanlı yıkamada su iticiliği devam etmişti, çizilme dayanımı yoktu) ile 4,8 mikron(mesela Sonax Nano Lack Protect veya Gtechniq Crystal Serum Light veya Gyeon Q2 Pure ) arasındadır. Ortalam olarak kaliteli ürünler tek katta 2 mikron kaplamayı vad eder. Yanınızda +-toleransı yüksek olan hassas bir boya kalınlığı ölçme cihazı götürürseniz kendinizce referans noktası olarak belirlediğiniz noktaları yapılan uygulamanın her katı için uygulama öncesi ve sonrası ölçerek gerçekten ne kadar kalınlıkta bir kaplama yapılmış ölçebilirsiniz. Not: Aracın boyasının üzerindeki vernik kalınlığı ortama 40 mikrondur. Eski boyalı araçlarda hare gidermek için yapılan kalın polisajlama işlemi sırasında yaklaşık 5-10 mikron bu tabaka incelmektedir.


    Kaplama sertliği nedir?

    4H, 7H ve 9H koruma ürünleri mevcuttur ve H değeri arttıkça ürünün sertlik derecesi de paralel olarak artacaktır. 9H sertliği denilen grafit kurşun kalem sertliğidir. Elmasın 10 derece olduğu Mohs sertlik skalasındaki 9H grafit ancak 1,5 dereceye tekabul eder.
    Bu skalada insan tırnağı 2-2,5; çelik ve cam 5-5,5 civarındadır vs. Bu gerçek çerçevesinde 9H ifadesini kullanan her seramik kaplama 9H değildir. Zaten araç boyası üzerinde daha sert bir membran oluşabilse bile bunun yüzeye tutunması şu anki teknoloji ile pek mümkün olamayacaktır. Üstelik sertliğin ve tutunamayışının getireceği kırılganlık ile kaplama kısa sürede çatlayıp dökülür


    Seramik kaplama öncesi yapılması gerekenler nelerdir?

    Uygulamayı kendiniz yapmak isterseniz kaplama öncesi boya yüzeyini hazırlama işlemleri şöyledir.

    1) İlk önce aracın tamamen kirden ve yağdan arındırılması için kaliteli bir sıvı bulaşık deterjanı(fairy, pril v.s) ile 2 kez yıkanmalıdır. (başka deterjanlar iyi yağ sökücü değil)

    2) Açık alanda demir tozlarını çözme ve yüzeyden çıkarma işlemi için ironx muadili ürünler kullanılmalıdır. Sonra araç çok iyi şekilde durulanmalıdır.

    3) Crystal Concept Paint Deep Clean ile killeme öncesindeki kaba kirler sökülür. Çünkü killeme işlemi araçta hare oluşmasını artırdığı için bu uygulama ile killemede daha az hare oluşmasına katkı sağlar.

    4) Araca killeme(kly) işlemine geçilir. Orta sertlikte kil kullanılmalıdır. Kesinlikle daha önce kullanılmamış kil kullanılmalıdır. Jet taşına takılan ped kil kullanılmamalıdır. Jet taşına takılan killin için dolduğunda temizleme işlemi çok zor yapılıyor. Hatta yapılmıyor. Kil elden kayıp yere düştüğünde asla kullanılmamalıdır. Ayrıca kilin kolay kayması için firmalar su kullanılır Bu uygun değildir. Harelenmeyi artırır bunun yerine kil kayganlaştırıcı mesela meguiars M34 kullanılabilir. Killeme prosedürü çok önemli ve detaylı çalışılması gereken bir konudur.

    5) Daha sonra araç tekrar bulaşık deterjanı ile kalıntılar yıkanmalı ve iyi derecede durulanmalıdır.

    6) Uygulama işlemi için araç, boya kabinine yada tozdan rüzgardan güneş ışığından arındırılmış kapalı bir alana alınmalıdır.

    7) Daha sonra aracın muhtelif girintilerindeki suyun tamamen kuruması için hava tutularak aracın uygulama yapılacak yerlerinde su zerresi kalınmaması sağlanmalıdır.

    8) Sonrasında boyanın üzerindeki hareleri gidermek için hare giderici çalışma yapılmalıdır. Mutlaka silikonsuz ürünler kullanılmalıdır. Tavsiye Menzerna Super Finish 1000 yada 2000 sonra 3000 yada 3800 Hare Giderici uygulanmalıdır veya Meguiars M105 ve ihtiyaca göre Meguiars M205 hare cilaları kullanılabilir. Bazıları bu iki marka için harelerin içine dolgu yapıyor ve bu dolgu İPA ile silince kabak gibi hareler geri belli oluyor diye bu markayı kullanmak istemiyor. Onun yerine öncesinde power 1000(1500 kum zımpara izleri için)sonrasında Menzerna Power Finish 2500(2500 kum üstü zımpara izleri) yada 3800 - Hare Giderici Cila yı tercih ediyor. Bu arada bu ürünler 3M Polisaj Pedleri ile derin çizikler spot pedler ile uygulanmalıdır. Boyadaki hatalar(hareler) yapılan işlem sonucunda mikroskop altında incelenmelidir. Boya mikroskobu ile bakılarak 50x büyütüldüğünde harelenmenin tamamen alınıp alınmadığının görülmesi için yeterlidir. Bu kontrol gözle yapıldığı durumda harelerin tam olarak yok edilip edilmediği bilinemeyeceği için derin parlaklığın sağlanmasında azalma olur. Çünkü girdap düzeyindeki mikro çizikler göz ile görülemez. Seramik kaplama için boyalı yüzeyin ilk günkü haline döndürülmesi çok önemlidir.

    9) Daha sonraki uygulama ise İzo Propil Alkol (İPA) ile yüzeyin temizlenmesidir. İşlemler sırasında devamlı temiz mikrofiber bez kullanılmalı tüy bırakan bez veya azda olsa kirli bezler asla kullanılmamalıdır. İPA uygulaması en önemli işlemdir. Seramik kaplamanın ömrünü belirler. Mümkünse aracı bol şekilde silin ve ortamı çok iyi havalandırın. İPA bulamıyorsanız yada daha kaliteli bir ürün istiyorsanız Meguiars D120 Cam Temizleme Sıvısını yada Gyeon Q2M Prep Kaplama Öncesi Yüzey Hazırlayıcı kullanabilirsiniz. İşlem sırasında maske kullanılmalıdır. Boya kabininde yapılması işte bu nedenle önerilir.

    10) Kaporta sıcaklığı 23-25 dereceye çıkartılmalıdır. Yada hava sıcak ise kaporta sıcaklığı bu sıcaklığa düşürülmelidir. Ve bütün proses boyunca bu sıcaklıkta olmalıdır. Boya kabini içi yada ortam nemi % 35 max olmalıdır. Genellikle oda sıcaklığında 20-25 derece arasında nem %50 olur. Ancak boya kabinlerinde bu nemi sıcaklığı değiştirmeden düşürebilmek mümkündür. Nem oranı seramik uygulamasının yapılması esnasında kürleşmenin hızını çok etiler. Bu yüzden ciddi derecede önemlidir. Eğer uygulama 2 kat yapılacak ise katlar arasındaki nem değişimi bile uygulama performansını etkiler.


    Seramik kaplama işlemi

    Şimdi seramik kaplama işlemine geçilebilir. İşlem kesinlikle üreticinin uygulama prosedürüne göre yapılmalıdır. Uygulamayı yapacak kişi eline mutlaka eldiven giymelidir. Çünkü eldeki yağ tabakası uygulama işlemi sırasında seramik sıvısına karışabilir. Kaplama malzemesinin kimyasal içeriğinde methanol vardır. İnsan sağlığı için son derece zararlıdır. İşlem kapalı ortamda yapılıyorsa mutlaka uygun maske kullanılmalıdır. Bazı ürünlerde uygulama 2-4 kat yapılır. Ve kürleşmeyi hızlandırmak için uygulama yapılır yapılmaz uygulama alanı local olarak kızıl ötesi infra red ısıtma ile 70 dereceye çıkarılmalıdır. Bu sıcaklık uzaktan sıcaklık ölçer ile ölçülmeli ne fazla ne az sıcak olmamalıdır. Çalışma ortamında aydınlatma olarak floresan kullanılmışsa bu floresan lambası açık olarak ışığını yayıyorsa uygun değildir. Mutlaka önünde beyaz polikarbonat veya benzeri bir kızıl ötesi ışık engelleyici kapağı olmalıdır. Ayrıca uygulama alanı bol ışıklı olmalıdır. Bunun için 1000-1200 lux gereklidir. Uygulama yapılacak alanlar en fazla 50x50 cm lik kare alanlar halinde parsel parsel önceden planlanmış bir sırayla yapılmalıdır. Seramik kaplamanın nereye sürülüp nereye sürülmediğini görmek için bu ışık miktarı çok önemlidir. Cep telefonunuza yükleyeceğiniz basit bir app ile kolaylıkla bulunduğunuz ortamın aydınlık şiddetini ölçebilirsiniz.
    bazı seramik cinslerinde katlar arasında 24 saat beklenirken bazılarında 1 saat beklenmesi yeterli olmaktadır. Mesela %50 nemde kürleşme sürüş tekniğindeki sıvı miktarına göre 30-45 sn içerisinde gerçekleşir ki seramik yüzeye sürüldükten en fazla 60 sn sonra derhal fazlası silinmelidir. MF bezle fazla seramik aracın yüzeyinden alındıktan sonra bezde kalan kalıntı için bir sonraki silme işleminde bezin kullanılmamış noktası kullanılmalıdır. Silme işlemi zamanında yapılmaz ise kalıntı fazlasını yüzeyden çıkarmak çok zordur. Kalıntı kalan kısımlarda matlaşma olur. Bunun için çeşitli yöntemler olsa da bu proseste üretici tavsiyesine uyulmalıdır. Arabanın yıkandığı alanda seramik işlemi yapılırsa yerdeki su kurumaya başladığında hem fazla nem oluşmasına sebep olur hem de presesin kontamine olma riski artar.
    Uygulama işleminin detayları ürüne göre değiştiğinden burada bahsetmiyorum.
    Burada anlattığım uygulamalar kaliteli bir seramik kaplama ürünü kullanılıyorsa uyulması gereken kuralları içeriyor.

    Uygulama sonrası bekleme süresi var mı?

    Kısa sürede donup sertleşen kaplamalar, modifiye edilmemiş ilkel reçineler olup, riskli ve zor bir uygulama, kısa bir ömür, kırılgan bir yüzey sunarlar. İlk başta çabuk donduklarından dolayı verdikleri parlaklık hızlıdır.
    Yavaş kürleşen, ürünler parlaklığını ve koruyuculuğunu uzun yıllar devam ettirebilen formulasyonlara sahiptir.
    Uygulamadan sonra araç oda sıcaklığında beklemeye devam etmelidir. Güneşe çıkarıp bırakılmamalıdır. Kaporta sıcaklığı hızlıca yükseleceği için uygun değildir. Yada soğuk havalarda hele birde yağış varsa yaptırılmamalıdır. Kış şartlarında aracın kaportası çok hızlı soğuyacağı için kürleşme normal zamanda gerçekleşmez.
    3 gün boyunca araç suyla asla temas etmemelidir. Yağmur veya yıkama veya nemli bezle silme işlemi yapılmamalıdır.
    Araç ilk 24 saat süreyle UV Yani güneşe çıkmaması kürleşmenin kalitesi için önerilir. Mümkünse aracınızı dışarıda bir firmaya yaptırdıysanız uygulamadan sonra güneş görmeyen bir yere almalı ve evinize de güneş battıktan sonra gitmeniz tavsiye edilir


    Yanlış yapılan uygulama sonuçları nelerdir?

    Bir çok seramik kaplamanın su itici özelliği çok kötüdür. Yağmur sonrası aracınızın üzerinde su damlaları kaportaya yapışmış gibi tomurcuklar halinde kalırlar ve orada kuruyarak ciddi su lekelerine sebep olurlar. Bu durum genellikle uygulama hatasından kaynaklı olarak ortaya çıkar. Uygulamadan 30-45 saniye içinde yüzeyde kalan fazla ürün silinmez ise genellikle bu durumla karşılaşılır.

    Önce ve sonra kullanılacak kimyasalların sırasını karıştırmak, bazen bir araçlık üründen iki araç uygulaması çıkartabilmek için ürünü çok az tüketmek, şişeyi iyi çalkalamamak, aceleden ürün kürleşmeden silerek ürünü yüzeyden tekrar geri almak, ürünü iyi yaymamak gibi yanlış uygulamalar aracınızın boyasında geri dönüşü ve telafisi mümkün olmayan sorunlarla karşılaşmanıza sebep olabilir. İnternet bu şekilde yanlış yapılmış onlarca şikayet ile doludur.

    Uygulama öncesinde aracın sert plastik yerleri, krom yüzeyler özellikle krom cam çıtaları ve cam yüzeyleri maskelenmelidir. Asla bu alanlara değdirilmemelidir. Hem boyalı hem plastik alanlarda kullanılabilen ürünlerde vardır. Bunlarda etken madde eser miktarda olduğu için plastik aksama deyse de bir zararı olmuyor aksine parlatıyor. Çünkü o tür malzemeler Seramik denilse de aslında seramik değildir. Gerçek seramik ürünün araç yüzeyinden çıkartılması ancak ince zımpara ile mümkündür. Bunun dışında İPA ile silmek vs. hiçbir şekilde ürünü çıkarmaz. Camlara değmesi durumunda yapılacak polisaj işlemi bile camdaki kaplamayı çözemez. Çünkü camın gözeneklerine kadar işlediğinden tek çare camı değiştirmektir.

    Ömrü ne kadardır?

    Seramik kaplama ürünleri aracın yüzeyinde ekstra bir tabaka oluşturduğu için çiziklere ve taş izlerine karşı direnç yaratır. Ancak aracı tamamen çizilmez hale getirmezler. Çizilmez falan diyenler olsa da asla inanmayın. 5 yıl 10 yıl garanti verenlere inanmayın. Süper işçilik ve en muazzam marka ile yapılmış seramik ömrü bile max 2,3 yıldır. Ülkemizdeki uygulamalar ve kullanılan ürünlerle yapılan kaplamalarda ömür 6 ay ile 1 yıl arasında değişir.

    Seramik korumayı korumak gerekli midir? 

    Seramik uygulama uygulanan araçlara daha sonra bakım gerekmez. Söz konusu performansın sürekliliği için ek veya tekrarlanan uygulamalara gerek yoktur. Sadece zaman içinde azalabilecek hidrofobikliğin tekrar yerine gelmesi için wax veya cilalı yıkama tarzı ürünler istenirse uygulanabilir. Ancak bu malzemeler seramik üzerinde fazla kalıcı olmaz. Uygulama sonrası aracınızı ph nötr kaliteli bir şampuanla(ph 7 olan sıvı el sabunları da olur yada en iyisi arap sabunu) ve kumdan iyice arındırılmış fırça ile (sünger tavsiye etmiyorum) yıkarsanız seramik kaplamanın ömrü uzamış olur. Bu arada araç yıkanırken değil en çok kurulama işlemi sırasında çizilir. Dolayısıyla etek altında ve üstünde farklı bezler kullanmanız faydalı olur. Aslında benim tercihim aracın deterjan ürünleri ile hiç yıkanmamasıdır. Duru su ile mekanik olarak fırçalayıp aracı kirlerden temizlemek yeterlidir. (zaten elini bile yıkamaya üşenen toplumuzda arabanın dışını köpüklü sularla foşur foşur yıkaması da ayrı bir inceleme konusu)

    Genel olarak kendi araçlarını yıkayan kişilerin en büyük hatası seçmiş oldukları yanlış yıkama ekipmanlarıdır. Yer fırçası, sünger, temizlik bezleri, bulaşık deterjanı ve otomatik yıkama sistemleri aracınızın en büyük düşmanlarıdır. Yer fırçası sahip olduğu sert yapısıyla aracınızın boyasını maksimum seviyede çizecektir. Marketlerin oto yıkama fırçası adı altında sattıkları fırçalar yer temizleme fırçalarıdır ve adı ne olursa olsun hiç bir fırça aracın temizliğinde kullanılmamalıdır. Süngerler ise aracın üzerindeki kiri kendi yapısında hapsedemeyecek yapıda oldukları için aracın üzerindeki kiri aracın üzerinde sürterek gezdirirler. Süngerin araç ile her teması aracın boyasını fırçadan daha çok çizecektir. Otomatik Yıkama Sistemleri hızlı, ucuz ve pratik gibi görünse de sonuçlar yer fırçasından farksız değildir. Otomatik Yıkama Sistemlerindeki fırçalar hem sert yapıdadır, hem de gün içerisinde onlarca araç yıkadıklarından dolayı kiri bir araçtan diğerini taşır. Bu sistemdeki fırçalara yapışan kirler ve sert fırçalar aracınızın boyasına kesinlikle zarar verecektir. Doğru bez, yıkama eldiveni ya da ürün kullanıldığı zaman aracınız çizilmez diye bir durum da söz konusu değildir, sadece çizilme oranı minimuma indirmek için uygun yöntem ve ürün kullanılmalıdır.

    Seramik kaplama gerekli midir?

    Yeni araçlarda kullanılan su bazlı boyalar zaten çevresel şartlara dayanım ve renk derinliği bakımında zaten optimize edilmektedir. Aslında sıfır bayiden çıkmış bir aracın boyasına fazladan yapılması gereken hiçbir işlem yoktur. Aracın üzerindeki vernik tabakası o kadar sağlam ve kuvvetlidir ki şaşırırsınız. 10 - 12 yıl koruma vad eden güçlü vernik katmanını boya yüzeyine adapte edip aracın kaportasını dış koşullara hazır hale getiriyorlar. Nitekim araç boyalarında ve vernik katlarında kullanılan ürünlerin çoğunu Akzo Nobel markası oluşturur. Siz hiç bu firmanın ürettiği seramik kaplama gördünüz mü?

    Yeni bir araç klasik su ve deterjanla(oto yıkamacılardaki köpüklerin asit oranı kiri kolay çıkarsın diye çok yüksektir. Bu sebeple kullanılmamalıdır) her hafta yıkanmış olsa ortalama 150 yıkamadan sonra yani 3 yıl sonra vernik katında yıkamadan dolayı harelenme(can sıkacak kadar) anca oluşur. Boyadaki solma ise aracın rengine güneşte kalma süresine hatta park alışkanlıklarınızdan aracın hangi yönünün daha çok güneş gördüğüne göre değişiklik gösterir. Ama genel ortalama 5 senedir.. Bu değerlendirmeden sonra gıcır gıcır arabaya seramik kaplamak bana mantıksız geliyor. Bu durum yeni aldığınız bir ayakkabıyı alır almaz boya yapmaya benzeyen bir durum. (Dur hele bi yahu araç biraz eskisin)

    Dolayısıyla seramik kaplamaya 2000 Tl gibi bir rakamı vermek benim için pek bir anlam ifade etmediği gibi gereksiz bir işlem olduğunu düşünüyorum. Onun yerine düzenli olarak araca klasik boya koruma uygulaması yapılmasını tercih ediyorum.

    Amaç parlaklık ve boncuksa karnubalı bir hızlı cilayı yıkama sonrası sıkın seramikle arasında fark olmayacaktır; boncukta da parlaklıkta da. Yılda 3 kutu karnubalı hızlı cila kullansanız 2 yılda 300 lira masrafınız olur. Ama 2 yıl dayanacak seramik için iyi bir yere yaptırsanız ortalama 2000 lira vereceksiniz. Ancak amacınız parlaklık ve su iticiliğine ilaveten yukarıda saydığım diğer korumaları da sağlamak ise bu durumda Seramik kaplama yapmanız faydalıdır.

    Kısaca asıl ihtiyacınızın ne olduğunu çok iyi belirleyin.

    Bu iş benim yaptırmayı düşünüp fiyatları görünce has s… deyip vazgeçtiğim sonra kendim denemek istediğim bir uygulama. Ancak aracımın rengi sedefli metalik beyaz olduğu için yaptığım araştırmalar sonucunda yapmaktan da vaz geçtiğim kaplamadır. Hele ki opak beyazda pek bir şey ifade etmediğini öğrendikten sonra bu işe zevkimde kaçtı. Açık renklerde uygulama yapılmış mı yapılmamış mı uzaktan anlamak imkansız yakından ise çok zordur. Hele ki araçta vernik katı da yoksa ekstra bir parlaklık katmasını beklerseniz yanılırsınız. Açık renk araçlarda pasta cila ne kadar parlatırsa seramik kaplamada o kadar parlatır.

    Ancak illa yapılacak ise uygulama yeni sıfır araca en kısa süre içinde yapılırsa daha verimli olur. Aracın boyası dış etkenlerden henüz zarar görmediği için sadece üzerindeki balmumu tabakasını iyi bir şekilde almak çoğu zaman yeterli olur. Bu bakımdan duruma göre polisajlama maliyetlerinden de kurtulunmuş olunur. Bir kaç yıllık boyaya yapılan uygulamalarda uygulama öncesi mekanik hare giderme işlemi daha yoğun yapılmalıdır. Her ne kadar bu işlem yapılmaya çalışılsa da sıfır araçtaki gibi çiziksiz bir boya yüzeyi pekte kolay elde edilemez. Eski boyalı araçlarda kılcal çizik diye tariflediğimiz yerlerin içindeki kalıntılar yeteri kadar temizlenemediği için bu noktalarda oluşan yırtılmalar sonucu seramik kaplama işleminin ömrü kısa
    olmaktadır.

    Camlara kaplama yapmak fayda sağlar mı?

    Diyebilirim ki en faydalı işlem aslında bu.
    Camlara son derece başarılı bir ürün olan Gtechniq G5 Clearvision Smart Glass Yağmur Kaydırıcı uygulaması yaptırılması tavsiyemdir. 40,50 km sürate çıkıldığı anda camdaki su kendiliğinde aracın üzerinden kayar geçer. Sileceklerin cam üzerinde kayması çok kolaylaşır. Böylece sileceklerin yıpranması da azalır. Ancak kaportaya uygulana seramiği yanlışlıkla cama değdirirseniz ya da sürerseniz bir felaketle karşılaşabilirsiniz.

    Hangi markayı almalı ve kime yaptırmalıyız?

    En güzeli kendinizin Yapması tabi eliniz bu tür işlere yatkınsa değilse yaptırdığınız yere kesinlikle dikkat edin. Seramik kaplama yaptık, boya koruma yaptık, parlasın diye cila yaptık vs. diye bir güzel yıkanmış, parlatılmış arabayı verirler elinize, siz de seramik kaplamam var zanneder millete hava atarsınız.

    Bu dolandırıcılığı yapan yerler o kadar fazla ki insan gerçekten hayret ediyor.

    Adı sanı çok ünlü firmalar en son çıkan hıgh teknoloji 9H sertiğindeki Mesela 3M HyperShield Seramik Kaplama 90ml seramik kullanıyor olabilir yada Gyeon Q2 Mohs Seramik Kaplama kullanıyor olabilir yada SystemX Diamond 9H Seramik kullanıyor olabilir belkide Matrix Micro-Coatings ile seramik kaplama ile uygulama yapıyor olabilir. Bu ürünlerin fiyatı 500-800 tl arasında. Yada ne bileyim bir zamanlar meguiaris in ürünleri meşhurdu şimdi de Scholl, Gyeon ürünleri meşhur ve bunların üst seviye ürünlerini kullanabilir, her neyse..

    Firma kar gayesiyle bu şişeden 7 araba çıkarıyor. Bundan ne hayır gelir? Tamam 3M kullanıyor ama tek kat atıyor hiçbir işe yaramaz. Yada bu madde teknik olarak su ile inceltiliyor. Size belki 1 şişe ürün kullanır ama aslında o su ile seyreltilmiş bir üründe olabilir. Dolayısıyla kullanılacak malzeme gözünüzün önünde (güvenlik bandrolü) açılmalıdır. (Örneğin 3M web sitesinde yazdığı bu 90 ml ile 2 katta 2 araç yapıldığıdır)

    Şimdi ister yaptırın ister yaptırmayın
    Yok illa yaptıracağım derseniz bunlara da hazır olun.

    *** Hocam bizim arabayı yıkamak için yerimiz, imkanımız yok, her yıkama sonrası hızlı cila uygulayamayız diyorsanız, bu sefer de zaten seramiğiniz de dayanmayacak. Oto yıkamacıların aracın üzerindeki en kaliteli seramiğin anasını bellemesi en fazla 30 yıkama sürer. Ayda 4 kere yıkatıyor olsanız bu sefer 6 ayda seramik zaten gidecek.

    *** Haaa bir de seramik korumayla ilgili yaptırdığınız firmaya herhangi bir sebeple şikayete giderseniz alacağınız cevap şudur.

    “Abicim sen seramik korumayı korumamışın ki” 

    *** “Yıkama işlemi biterken işletme sahibi aracı özel şampuan ve eldiven ile yıkamamı eğer yıkamazsam 10 yıkama sonra seramik kaplamanın araçtan gideceğini söyledi.” şeklinde tehditlerle de karşılaşabilirsiniz.

    *** Yaptırırken “abi 2 yıl garantili derler 2 ay sonra gidersin parlaklık gitti su kaydırmıyor diye. Abi nerede yıkattın bunu uygulama gitmiş vs. Araba korunmak isteniyorsa şeffaf film, parlaklık isteniyorsa pasta cila yapmamız lazım” derler

    Yeni bir araç aldığımız zaman hevesli oluruz ve bir miktar para harcamaya da meyilli davranırız. Ve maalesef gafil avlanırız.

    Lütfen iyi araştırın Resmi yazılı garanti belgesi vermeyen firmaların zaten yanına bile yaklaşmayın ve uygulamayı yaptırdıktan 6 ay sonra “kendimi enayi gibi hissediyorum” diyen kişilerden olmayın. Ayrıca seramik korumanın korunması gerektiğini de unutmayın !!!

    Güncelleme-1

    Yıkama sonrası kurulama yapılmaz ise seramik kaplama üzerinde kalan su damlalarının(kireç lekeleri) boncuklanması

    OTO SERAMİK KAPLAMA FAYDALI MI?

    Güncelleme -2

    Yapılan seramik kaplama anında yani 30-180 sn içinde silinmez ise boya yüzeyinde oluşan kabarıklıklar. En beter sorun.

    OTO SERAMİK KAPLAMA FAYDALI MI?


    Güncelleme -3

    Seramik Kaplama'nın en önemli özelliklerinden biri olan su itici özelliği olduğunu söylemenin süslü bir yolu olan "hidrofobik" kelimesidir... Bir aracın gerçek hidrofobik bir seramik saplaması olduğunda, su yüzeye taşacak tomurcuklanarak daha kolay kayacaktır. Bunun anlamı, çamur ve kirin aracınızın boyasına yapışması daha zor olacaktır ve arabanızı yıkarken kirletici maddeler daha az çabayla temizlenebilir.

    OTO SERAMİK KAPLAMA FAYDALI MI?

    OTO SERAMİK KAPLAMA FAYDALI MI?

    OTO SERAMİK KAPLAMA FAYDALI MI?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taydin66 -- 17 Şubat 2020; 14:2:32 >







  • quote:

    Orijinalden alıntı: cngblmr

    Üstadım ellerine sağlık. Çok faydalı bir paylaşım. Sıfır bir araç aldım. Garajımda duruyor. Daha evvel 2 yıl önce aldığım sıfır araca nasiol nano boya koruma uyguladım kendim. Bir kaç yerde harelenme vs oldu sorun etmedim ama biraz riskli bir ürün. Çabuk kürleşiyor ve hata oluşabiliyor. Aracın yıkama titizliğine dikkat ederim. Şöyleki asla dışarıda aracımı yıkatmam hep kendim yıkarım. Hatta müsait olmazsam ayda bir yıkar pis gezerim dışarıda aracım mahvolmasın diye. Yıkamalarımı Megiuars eldivenle cilalı şampuanlarla ve kaliteli bezlerle vs yaparım... açıkçası nasiol ürünü, aracı çok titiz kullanmama rağmen uzun süre dayanıklılık göstermedi. Zaman içeresinde 6 ay sonra kılcal çiziklerin oluşmaya başladığını farkettim. Şuanda da fiyatının 239 lira olduğunu öğrenince uygulamaktan vazgeçtim. Kaliteli bir koruma wax uygulayım diye düşünüyorum kendim el yönetimiyle. Bu konuda bana öneriniz ne olur? Aracım parlasın ve kaportam hatasız görünsün istiyorum. Özellikle kılcak çiziklere karşı bir direnç istiyorum. Önerilerinizi memnuniyetle bekliyorum
    Bu yazıyı her anlayan en az 2000TL kazanıyor. Her okuyan anlayabilseydi keşke..
    Beğendiğiniz için teşekkür ederim.

    Ben aracımda bir çok farklı marka ürünü denemiş ve son fiyat performans ürünü olarak aşağıdakileri kullanıyorum.(ancak turtle waxın yeni çıkardığı Turtle Wax Hybrid Solutions Ceramic Wash and Wax ürününü çok merak etmekteyim) Fiyat 16usd(100TL)

    çok detaylı araç yıkaması 3 kere aracı çamur, kum,toz kalıntılarından arındırdıktan sonra kapalı ortamda

    1) kil uygulaması için Valet Pro Clay Rider Kil Kaydırıcı Ve Mavi Kil Set(100TL)

    2) aracın rengine ve hare yoğunluğuna göre pasta işlemi için(aracın vernik tabakasını aldığı için dikkatli kullanılmalıdır)(100TL)
    a- Yoğun hare için Meguiars 105 Ultra Cut Compound Çizik Çıkarıcı Pasta
    b- hafif hare için Meguiars 101 Çizik Çıkarıcı Pasta
    c- çok hafif hare var ise Meguiars Ultimate Compount

    3) aracı parlatmak ve boyayı korumak ve ayrıca hidrofibiklik kazandırmak için
    a- Turtle Wax Hızlı Spey Cila 500 ml (50TL)
    b- Sonax Xtreme Brillant Shine 750 ml(eskiden IDROLAK 105R kullanırdım şimdi buna geçtim)50TL
    ikiside aynı kalitede sayılır.
    Toplam boya bakımı maliyeti 250 TL. Bu malzemelerle aracınıza en az 3 kere detailing bakımı yapabilirsiniz.
    Yapay Zekanın Yanıtı

    Oto Seramik Kaplama: Faydalı mı?

    Oto seramik kaplamalar, aracınızın boyasını korumak ve görünümünü iyileştirmek için kullanılan son teknoloji bir uygulamadır. Seramik kaplama yaptırmayı düşünüyorsanız, bu uygulamanın faydalarını ve olası dezavantajlarını bilmek önemlidir.

    Seramik Kaplamanın Faydaları:

    • Geliştirilmiş Boya Koruması: Seramik kaplamalar, aracınızın boyasını çizikler, taş parçaları, kuş pislikleri ve diğer çevresel zararlardan koruyan ultra sert bir bariyer oluşturur.
    • Kolay Bakım: Seramik kaplama uygulanmış araçlar, daha pürüzsüz bir yüzeye sahiptir, bu da kiri ve kalıntıları yıkamayı kolaylaştırır. Bu, aracınızın daha uzun süre temiz kalmasına yardımcı olur.
    • Su ve UV Koruması: Seramik kaplamalar, aracınızın boyasını su lekelerinden ve ultraviyole ışınlarından korumaya yardımcı olur, bu da solmaya ve oksitlenmeye karşı direncini artırır.
    • Parlaklık ve Derinlik: Seramik kaplamalar, aracınızın boyasına derin bir parlaklık ve ıslak bir görünüm kazandırarak estetik çekiciliğini artırır.

    Seramik Kaplamanın Potansiyel Dezavantajları:

    • Yüksek Fiyat: Seramik kaplama uygulaması, diğer koruma yöntemlerine göre daha pahalıdır. Uygulama maliyeti, aracın boyutuna ve kaplamanın kalitesine bağlı olarak değişebilir.
    • Uzun Uygulama Süresi: Seramik kaplamanın düzgün bir şekilde uygulanması, genellikle birkaç gün sürebilir. Bu, aracınızı bir süreliğine kullanımdan kaldırmanız gerektiği anlamına gelir.
    • Seramik Kaplama Zararları: Nadiren de olsa, seramik kaplamalar uygulamadan sonra aracın boyasına zarar verebilir. Bu, kalitesiz ürünler veya yanlış uygulama sonucu olabilir.

    Seramik Kaplama Faydalı mı?

    Seramik kaplamalar, aracınızın boyasını korumanın ve estetik çekiciliğini artırmanın etkili bir yoludur. Ancak, yüksek fiyat ve uygulama süresi gibi potansiyel dezavantajların da farkında olmanız gerekir. Aracınız için en iyi koruma yöntemini seçmeden önce, bir profesyonele danışmanız ve faydaları ile dezavantajları dikkatlice tartmanız önemlidir.

    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • kesinlikle haklisiniz. yeni aldigimiz aracimiza ozendik gaza geldik yaptirdik. uygulama sonrasi ozel sampuanla yikamazsaniz , firca degerse garanti disi dendi.

    e sifir arabayi ben zaten firca degdirmeden ozek sampuanla yikasam gicir gicir yillarca kalirdi.

    tamamen hap yap para kap isi bence.
  • Evet yazıda yazanların çoğu doğru ve tartışılır.FAKAT seramik kaplama araç için gerçekten boyanın korunması anlamında saygıya değer.Evet sürekli olarak cila atabiliyorsanız ve aracınızı düzgün bir şekilde yıkatıyorsanız(7- 8 ph aralığında şampuan veya köpükle) olmasa da olur.Diğer durumlarda gereklidir.VEEEE gördüğüm kadarıyla herkes fiyatlardan şikayet ediyor aslında.İşi bilen birisi veya kendiniz uygulamayı yaparsa oldukça uygun fiyata çıkabilir.Olması gereken normal bir uygulama kil, pasta (Keçe ile atılan ve hakkı verilen bir pasta uygulaması) 1000-1500 tl geçmez
  • Siz ankara bu işlemi yapıyor musunuz?
  • OrQuN kullanıcısına yanıt
    Maalesef ben Manisa dayım...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CC OTO GÜZELLİK MERKEZİ

    Evet yazıda yazanların çoğu doğru ve tartışılır.FAKAT seramik kaplama araç için gerçekten boyanın korunması anlamında saygıya değer.Evet sürekli olarak cila atabiliyorsanız ve aracınızı düzgün bir şekilde yıkatıyorsanız(7- 8 ph aralığında şampuan veya köpükle) olmasa da olur.Diğer durumlarda gereklidir.VEEEE gördüğüm kadarıyla herkes fiyatlardan şikayet ediyor aslında.İşi bilen birisi veya kendiniz uygulamayı yaparsa oldukça uygun fiyata çıkabilir.Olması gereken normal bir uygulama kil, pasta (Keçe ile atılan ve hakkı verilen bir pasta uygulaması) 1000-1500 tl geçmez
    Yukarıdaki yazımda yanlış olanları maddeler halinde söyleyin tartışalım.
  • bir araca yapılan seramik kaplama sonucu aracın üzerinde su damlaları kalması neticesinde araç sahibi şikayete gitmiş ve firmadan aldığı cevap şu şekilde olmuş.
    "Abi seramik kaplama hidrofibik olduğu için böyle olması normal"
    Hahaha, gülermisin ağlar mısın...

    aksine gerçek durum şudur.
    Seramik Kaplama'nın en önemli özelliklerinden biri, su itici olduğunu söylemenin süslü bir yolu olan hidrofobik olmasıdır. Bir aracın hidrofobik bir Seramik Kaplaması olduğunda, su yüzeye taşacak ve daha kolay kayacaktır. yani su yüzeyde duramaz kayar. Bunun diğer anlamı, çamur ve kirin aracınızın boyasına yapışması daha zor olacaktır ve arabanızı yıkarken kirletici maddeler daha az çabayla temizlenebilir.

    Buyurun aracın fotosu
    OTO SERAMİK KAPLAMA FAYDALI MI?




  • taydin66 T kullanıcısına yanıt
    Yanlış olan diye bir şey değil, uygulamada yapılan usulsüzlükler konusu tartışılır.Maalesef ülkemizin aç gözlü insanlarının bir kutudan 3- 5 araba çıkartması tartışılır.Ayrıca kişilerin seramiği uygulama süresini ben bir uygulamacı olarak, aracın sıfırından itibaren öneriyorum.Size göre doğru olan düşünce bana göre farklı olabilir.Mesela otomatik vites üreten bir firmanın otomatik vites yağı üretmediği gibi akzo nobel de seramik üretmeyebilir.Bence yazınız baya emek harcanmış ve güzel bir yazı.Amacım sizi kırmak değil.İyi günler...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CC OTO GÜZELLİK MERKEZİ

    Yanlış olan diye bir şey değil, uygulamada yapılan usulsüzlükler konusu tartışılır.Maalesef ülkemizin aç gözlü insanlarının bir kutudan 3- 5 araba çıkartması tartışılır.Ayrıca kişilerin seramiği uygulama süresini ben bir uygulamacı olarak, aracın sıfırından itibaren öneriyorum.Size göre doğru olan düşünce bana göre farklı olabilir.Mesela otomatik vites üreten bir firmanın otomatik vites yağı üretmediği gibi akzo nobel de seramik üretmeyebilir.Bence yazınız baya emek harcanmış ve güzel bir yazı.Amacım sizi kırmak değil.İyi günler...
    Seramik konusunda ilk defa yaklaşımı sizin gibi açık ve net olan bir firma ile karşılaşıyorum ve doğrusunu söylemek gerekirse şaşırdım. Evet sanırım yazınızdan farklı anlam çıkarmışım. Siz açıklama yapınca daha doğru oldu. Gerçekten uygulamanın hakkını veren bir firma çok az olacak ki ben karşılaşmadım.

    İlaveten yazdığım yazıyı bir çok yabancı kaynaktan aldım. Bu konuda en detay bilgi İngiliz ve Rus kaynaklarında mevcut. Bunların ürün web sitelerinde olsun forumlarda verilen bilgiler genellikle ilmi belgelere veya yapılan deneyler sonucu elde edilmiş olan verilere dayanıyor. Adamlarda önce malzeme ve emek kalitesi önemli geliyor. Sonra zaten istediği fiyatı müşteriden alıyor.




  • taydin66 T kullanıcısına yanıt
    Yorumlarınız ve yazınız için teşekkürler.Maalesef uygulamacılar olarak bizim içimizde yalan söyleyip ,abartarak ürün satan ve müşterileri yanlış yönlendiren kişiler mevcut.Ben her zaman bildiklerimi doğru bir şekilde anlatan, zamanı varsa öğretmeyi seçen bir yaklaşıma sahibim.Her şeyden önce dürüstlük...
  • Arkadaşlar. Ben 2 Mayıs 2019 Tarihinde sıfır arabaya seramik yaptırdım. Aldığımdan beri sadece su tutarak yıkadım arabayı. Kurulamadım. Sonra 2 kere şampuan ile yıkadım. İlkinde seramik kaplayan arkadaşın verdiği bi karışım ile yıkadım. Tam bir yıkama değildi. İkincisi ise. Sonax şampuan ile .

    Araba da şu an bi problem yok ama. Üstü ağaçlardan gelen reçine vs izleri var. Pütürlü biraz. Hep değil. . Mageiars marka cilalı şampuan. Ve yıkama eldiveni. Ve bez alacağım mageiars marka. Daha tam yazılışını ve okunuşunu öğrenemedim. Ama bu markaya karar kıldım. Şimdi. Bi sarı renkli cilalı şampuan yanında arabanın boyalı aksamını. Reçinelerden vs kurtarmak için. Seramiğe zarar vermeyen hangi ürünü alabilirim ? Megaiars marka yada başka bi marka. Ve. Seramiğe ve arabaya bakım niteliğinde. Ne alabilirim ?? Birşey almama gerek var mı ? Arabayı yıkadıktan sonra. Cam sil sıkar gibi sıkıp kurulayarak uygulanan birşey var mı mesela ?))


    Edit : Özet )
    Biraz uzatıp kafa karıştırmış olabilirim .
    1. Seramik kaplama araba üstüne Reçine vs izlerden seramiğe zarar vermeyen. Hangi ürünü kullanabilirim ? Tercihen. Meguiars yada sizin başka tavsiye marka ürün ne vardır

    2. Yıkama sonrası seramik ve boya Besleyici bakımı vs yapacak destekleyici. Ne ürün kullanabilirim ? Çok gerekli mi ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ugur@ -- 4 Kasım 2019; 15:43:56 >




  • ugur@ kullanıcısına yanıt
    Reçine ve diğer tüm pislikleri kil ile temizleyebilirsin.3d kil bezi ve 3d final touch al ve uygula.Aracı yıka.Aynı final touch ı sık ve mikrofiber bez ile uygula.Aracın temizlendi ve cilalandı.
  • taydin66 T kullanıcısına yanıt
    Üstadım ellerine sağlık. Çok faydalı bir paylaşım. Sıfır bir araç aldım. Garajımda duruyor. Daha evvel 2 yıl önce aldığım sıfır araca nasiol nano boya koruma uyguladım kendim. Bir kaç yerde harelenme vs oldu sorun etmedim ama biraz riskli bir ürün. Çabuk kürleşiyor ve hata oluşabiliyor. Aracın yıkama titizliğine dikkat ederim. Şöyleki asla dışarıda aracımı yıkatmam hep kendim yıkarım. Hatta müsait olmazsam ayda bir yıkar pis gezerim dışarıda aracım mahvolmasın diye. Yıkamalarımı Megiuars eldivenle cilalı şampuanlarla ve kaliteli bezlerle vs yaparım... açıkçası nasiol ürünü, aracı çok titiz kullanmama rağmen uzun süre dayanıklılık göstermedi. Zaman içeresinde 6 ay sonra kılcal çiziklerin oluşmaya başladığını farkettim. Şuanda da fiyatının 239 lira olduğunu öğrenince uygulamaktan vazgeçtim. Kaliteli bir koruma wax uygulayım diye düşünüyorum kendim el yönetimiyle. Bu konuda bana öneriniz ne olur? Aracım parlasın ve kaportam hatasız görünsün istiyorum. Özellikle kılcak çiziklere karşı bir direnç istiyorum. Önerilerinizi memnuniyetle bekliyorum




  • quote:

    Orijinalden alıntı: cngblmr

    Üstadım ellerine sağlık. Çok faydalı bir paylaşım. Sıfır bir araç aldım. Garajımda duruyor. Daha evvel 2 yıl önce aldığım sıfır araca nasiol nano boya koruma uyguladım kendim. Bir kaç yerde harelenme vs oldu sorun etmedim ama biraz riskli bir ürün. Çabuk kürleşiyor ve hata oluşabiliyor. Aracın yıkama titizliğine dikkat ederim. Şöyleki asla dışarıda aracımı yıkatmam hep kendim yıkarım. Hatta müsait olmazsam ayda bir yıkar pis gezerim dışarıda aracım mahvolmasın diye. Yıkamalarımı Megiuars eldivenle cilalı şampuanlarla ve kaliteli bezlerle vs yaparım... açıkçası nasiol ürünü, aracı çok titiz kullanmama rağmen uzun süre dayanıklılık göstermedi. Zaman içeresinde 6 ay sonra kılcal çiziklerin oluşmaya başladığını farkettim. Şuanda da fiyatının 239 lira olduğunu öğrenince uygulamaktan vazgeçtim. Kaliteli bir koruma wax uygulayım diye düşünüyorum kendim el yönetimiyle. Bu konuda bana öneriniz ne olur? Aracım parlasın ve kaportam hatasız görünsün istiyorum. Özellikle kılcak çiziklere karşı bir direnç istiyorum. Önerilerinizi memnuniyetle bekliyorum
    Bu yazıyı her anlayan en az 2000TL kazanıyor. Her okuyan anlayabilseydi keşke..
    Beğendiğiniz için teşekkür ederim.

    Ben aracımda bir çok farklı marka ürünü denemiş ve son fiyat performans ürünü olarak aşağıdakileri kullanıyorum.(ancak turtle waxın yeni çıkardığı Turtle Wax Hybrid Solutions Ceramic Wash and Wax ürününü çok merak etmekteyim) Fiyat 16usd(100TL)

    çok detaylı araç yıkaması 3 kere aracı çamur, kum,toz kalıntılarından arındırdıktan sonra kapalı ortamda

    1) kil uygulaması için Valet Pro Clay Rider Kil Kaydırıcı Ve Mavi Kil Set(100TL)

    2) aracın rengine ve hare yoğunluğuna göre pasta işlemi için(aracın vernik tabakasını aldığı için dikkatli kullanılmalıdır)(100TL)
    a- Yoğun hare için Meguiars 105 Ultra Cut Compound Çizik Çıkarıcı Pasta
    b- hafif hare için Meguiars 101 Çizik Çıkarıcı Pasta
    c- çok hafif hare var ise Meguiars Ultimate Compount

    3) aracı parlatmak ve boyayı korumak ve ayrıca hidrofibiklik kazandırmak için
    a- Turtle Wax Hızlı Spey Cila 500 ml (50TL)
    b- Sonax Xtreme Brillant Shine 750 ml(eskiden IDROLAK 105R kullanırdım şimdi buna geçtim)50TL
    ikiside aynı kalitede sayılır.
    Toplam boya bakımı maliyeti 250 TL. Bu malzemelerle aracınıza en az 3 kere detailing bakımı yapabilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taydin66 -- 25 Kasım 2019; 1:28:31 >




  • Öncelikle çok teşekküler. Elinize emeğinize sağlık . Eski forum tadında bir paylaşım olmuş .Bende 99 model bmw e38 var araca işin acıkcası özeniyorum sıfırdan komple boyattım ve seramik kaplama yapmayı düşünüyorum. bunu kendim yapmayı planlıyorum. yazınızı okudum aklımdayken sunu sormak istiyorum aracı sungerle yıkamayın fırca ile demissiniz ama ya gozumden kactı yada görmedim ama ne tarz bir fırca onerirsiniz orada göremedim. Buna bir ornek verirseniz sevinirim. Aracım yeni boyandı bir haftadır kullanıyorum son bir işlemi kaldı boyacı getir dedi muhtemelen pasta cila cekecek bende onun ardından seramik isine girişmek istiyorum. PAsta cila aptıktan sonra uygulama yerine giderken arac kirleencegi icin bir yıkama yapıp ardından kendim seramik işlemine başlıyacagım. burada merak ettigim sey su videoda izledigim kadarıyla seramigi sungere suruyorum veee kaportaya boyar gibi cekiyorum bunu dairesel yapmayın demiş videoda bir arkadaş. birde ornek veriyim kaputu goz kararı 4 esit parcaa boldu o bir parcaya sürdü ardından mikrofber bez ile üzerinden gecti. bu noktada daha detay verebilirimisiniz. TEkrar emeginize saglık





  • pdr42 P kullanıcısına yanıt

    Yazımı beğendiğiniz için teşekkür ederim.

    1) boyadan sonra gaz çıkışı olur. Bir kaç ay seramik yapmayın

    2) boyacı pasta yapabilir ama cila çekmesin. Çünkü cila üstüne seramik yapılmaz. Bunu yazıda çok detay anlattım. Tam okumamışsınız

    3) araç 40x40 veya 50x50 cm lik parçalara bölünerek yapılmalıdır. Sebebi seramik çok çabuk kurur. Nereyi yapıp nereyi yapmadığınızı karıştırırsınız ve ilacı sürmediğiniz yerler kalmasın iye bu şekilde yapılır

    4) aldığınız bilgi doğru. Seramik sadece tek yönlü çekilir. Önce yukarıdan aşağıya sonra sağdan sola. Aslında bunuda anlattım yazımda ma görmediniz belki de. Cila uygulamasındaki gibi daireler çizerseniz daha önce yaptığınız yere tekrar seramik sürersiniz bu katmanı kalınlaştırır. Seramikte pürüzlenme olur. Seramik hızlı uygulanmalı ve ve kapartoda tam kurumadan tekrar geri silinmelidir.

    5) siz seramiği çektikten sonra boyacıya tekrar geri gisersiniz ve seramiğin üstüne cila çektirirsiniz.

    ha unutmadan boyacı pastayı çektikten sonra aracın kaportasınını köpükle bolca yıkasın. Hiçbir yerde yağ kalmamalı. Sonrasında da İPA ile silersiniz.

    Bu arada havalar soğudu ve seramiği çekeceğiniz yer ılık bir yer olmalı mutlaka

    Seramik ne alacaksınız?





  • Selam arkadaşlar extrem fiyatta olmayan f-p seramik markası tavsiyeniz nedir?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ColorTR -- 23 Kasım 2020; 12:46:40 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ColorTR

    Selam arkadaşlar extrem fiyatta olmayan f-p seramik markası tavsiyeniz nedir?

    Kaporta için Hikari Diamond Glass Coating Seramik Kaplama kullanabilirsiniz.

    Camda ise daha önce bahsettiğim ürün Gtechniq ve Gyeon ürünleri başarılıdır

  • quote:

    Orijinalden alıntı: taydin66

    Kaporta için Hikari Diamond Glass Coating Seramik Kaplama kullanabilirsiniz.

    Camda ise daha önce bahsettiğim ürün Gtechniq ve Gyeon ürünleri başarılıdır



    Alıntıları Göster

    Teşekkürler hocam bakıyorum hemen

    edit: hocam bu ürün hiçbir yerde stokta yok eskide kalmış sanırım biraz




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ColorTR -- 23 Kasım 2020; 20:12:29 >
  • ColorTR kullanıcısına yanıt

    O zaman popüler olan ve profesyonel ürünler sunan GYEON markasının ürünlerini kullanabilirsiniz. Neredeyse insana bile seramik kaplayacak bir firma. İşte gerisini siz anlayın.

  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.