Şimdi Ara

Disk-Balata değişimi sonrası frenler tutmuyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
375
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, Accent Blue aracımın 4 disk 4 Balata olarak frenlerini değiştirdim, bütün set Mando marka kullandım. Bununla birlikte makineyle fren hidroliğini de yenilettim. Tüm kaliperlerden yaklaşık 150-200 ml fren hidroliği aldık bu esnada hiç hava kabarcığı yoktu.

Yaklaşık 200 km kadar yol yaptım, frenleri alıştıra alıştıra fren yapmaya çalıştım ancak frenler hala tutmuyor, çok dipte kavrıyor. Pedal yumuşak değil, ilk bastığım anda da tepki veriyor ama biraz daha basınca beklediğim tepkiyi hala daha alamıyorum.

Bunun sebebi ne olabilir, hala rodaj sürecinde mi? Kaç km de alışması normaldir? Frenler hiç güven vermiyor. Disk - balata arasındaki sürtünme az gibi sanki. Az basınca araba usul usul yavaşlıyor, ama performans 200 km ye rağmen çok zayıf.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PoloClassic75 -- 11 Temmuz 2025; 17:17:7 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Birçok nedeni olabilir ama ertelemeyin çaresine bakın fren önemli.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Tekrar hava alın.

• havasının tam alındığının anlaşılması lazım .Bütün hidrolik sistem tekrar havası alınarak emin olunması lazım .Yeni hidrolik ile birlikte pedal yumuşar ve birden iyi tutma gerçekleşir ,rodaj süresi 1 ile 2 günü geçmez.

Bütün bunlardan sonra iyileşme olmuyorsa ileri tetkik gerekir .Disk yüzeyi aşınmış ve çizik olabilir gibi

En son westinghouse sisteminde kaçak olabilir bunlar nadir görülür ama 20 senelik araçlarda da görülebiliyor .Bundaki hava kaçakları da hızlıca gözden geçirilmelidir .

İbrahim YILDIRIMyoutube
    Hyundai Accent Blue Frenler sertleşti Westinghouse arızası nasıl anlaşılır
    https://www.youtube.com/watch?si=l0jO5hGVh6FmJ4yY&v=pxE2wtq7D7M&feature=youtu.be

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vezir -- 11 Temmuz 2025; 21:21:58 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• pedal yumuşak olmalı

bir sorun gözüküyor..

• Pedal sertliği hakkınds bir fikrim yok ama benim diskler de 1 hafta bahsettiğiniz gibi hiç tutmayacak gibi hissettiriyordu sonradan düzeldi sık sık fren alıştırması yapmıştım

• bazı sıfır disklerin üstünde hafif yağımsı tabaka oluyor mando da böyle mi bilmiyorum ama o aklıma geldi. istersen balata spreyiyle diskleri temizle bi. onun dışında sistemde hava kalmadığından emin misin

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Fren balata ve servis ücreti?
    8 yıl önce açıldı
    Fren Disk ve Balata
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bende geçen gün hazır izindeyken oturdum balataları değiştirdim.Benim bildiğim azami 200 km kadar altta kavrar.Disk balata birbirine alışır.Benimki ilk andan beri gayet güzel tutuyor

• Arkadaşlar hepinize teşekkür ederim yorum için. 500 kmyi devirdim bugün itibariyle frenler konuyu açtığımdan beri %70 iyileşme gösterdi diyebilirim. Hala bir tık altta tutuyor, disk yüzdyi hala pürüzsüz gibi duruyor ama fren gücü fren yapa yapa kesinlikle arttı.

Ek olarak farkettiğim, balatalarda yumuşak karakterli, performans iddiası olmayan ama yumuşak hissettiren bir yapısı var. Bunula birlikte el freni de değiştirmeden önceki hali gibi olmasa da ilk gün gibi aşırı derecede kaçırmıyor kesinlikle iyileşme var.

Buna rağmen daha önce de 4 disk 4 balata takım olarak değiştirmeme rağmen bu kadar uzun süre boyunca alışma dönemi gerekmemişti, demek ki setten sete de farkediyor.

• acccent blue aracim icin disk balata degisimi benim de aklimda. ne kadara mal oldu hocam sizin

• Dharma Initiative kullanıcısına yanıt

Merhaba, 4 disk - 4 Balata HL Mando 5000 TL'ye aldım, 2 LT Liqui Moly SL6 Dot 4 Fren Hidroliği 1000 TL tuttu. İşçiliğe de 3000 TL verdim.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.