Merhaba 2020 Honda Civic sıfır almıştım ve şu an tam 58.000 km de ön arka fren balatalarini değiştirmem gerektiğini 50 bin bakiminda serviste söylemişlerdi (5000 km sonra değiştir demişlerdi) ben de üzerine 3000 km fazladan yaptığım için panik oldum özel serviste değiştirdim. Hella marka takıldı,yalnız değişen eski balatalar sanki hala gideri var gibi duruyordu resmini çektim konuya ekliyorum. Sizce nasıl durumu eskilerin? Yeni takilanda ise şu sorun var,ayağımı frenden çektiğimde garc,gurç sesleri geliyor gerginlik olusuyormus gibi neden olabilir bu acaba? ![]() < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
58.000 km de fren balata değişimi ve sonrasi

-
-
Keşke orijinali hangi marka ise ondan taktirsaydiniz, diğer konu için fotoğraf çok kötü çekilmiş ben anlayamadım
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Onler olabilir de arkalar 58 binde bitmemesi lazim
Daha balatanız varmış.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Balata daha iyiymiş. Degismese olurdu
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Keşke değiştirmeseydim ama çok bilgi sahibi olmadığımdan,balataninda bu kadar gidebileceğini ongormedigim için böyle bı şey yaptım,yetkili serviste orjinali değişebilirdi ama çok ciddi rakam çıkabilirdi,gerçi hella markasi da gayet kaliteli olduğunu düşünüyorum. Neyse sağlık olsun en azından balata bitti bitmedi diye düşünmeyecsgim
Boşver artık yenilemiş oldun.
Balata yıl ya da km ile alakası olmayan bir parça.
Tamamen kullanım tarzı ve aracın kullanılan yol-konumla alakalı bir durum
Yani 10 bin km.de de bitebilir, 100 binde de.
58k km sonra balata değişiminde disklerin de torna da kenar çapaklarının alınması bence iyi olurdu
Emin degilim ama yapıldı,hatta sağ arka tekerlek de ki çok hafif hışırtıli ses 20 km sonra gecmesz ise gel tekrar dedi,geçmedi gideceğim 🙃 yeni balatalar gayet sessiz çalışıyor
geçmiş olsun o fren balatasını takan ustanın ben...
bir eğitime sokulmasından yanayım
kaliper pimlerine ve balatanın arkasına fren gresi var onlardan sürse
ne ses olacaktı nede gar gurç..(
cahiliyet ayrı bir seviye arkadaş..(
ceremesi bize düşüyor..
-
Eyvallah hocam,en azından bu bilgiyi kulak arkası ederim. Benimde mekanik bilgim çok olmadığından karşımda ki servis ustasına ukalalik gibi gelir. Biraz fikir sahibi oldum
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X