Şimdi Ara

Servis Işığı Neden Yanar?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
33.257
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

2001 S40 model aracımın ilk sahibi zamanında motora hararet yaptırmış ve o yüzden araç servise girmiş, tamirden sonra da o ışık yanmaya başlamış. Ben de yaklaşık 3 hafta önce arabayı alınca aracı servise götürdüm, motoruna vs. baktırdım ve servis bir sorun bulamayınca ışığı resetlettirdim. Ancak bugün yolda giderken ışık yeniden yandı. Acaba bu konuda bilgisi olan var mı? Işığı resetlemek sorun değil ama neden yanar durduk yerde? Bu Volvo'larda olan klasik bir durum mudur?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Servis Işığının Yanma Nedenleri

Araçlarda yer alan servis ışığı, aracın bakım veya onarım ihtiyacı olduğunu gösteren bir uyarı sistemidir. Servis ışığının yanmasının birçok nedeni olabilir.

Yaygın Nedenler:

• Motor Yağı Değişimi: Motor yağı zamanla kirlenir ve bozulur. Servis ışığı, motor yağının değiştirilmesi gerektiğinde yanabilir.
    • Hava Filtresinin Değiştirilmesi: Hava filtresi, motora giren havayı temizler. Kirli bir hava filtresi, aracın performansını düşürebilir ve servis ışığının yanmasına neden olabilir.
    • Bujilerin Değiştirilmesi: Bujiler, aracın motorunda yakıtın ateşlenmesini sağlar. Eski veya arızalı bujiler, aracın düzgün çalışmamasına ve servis ışığının yanmasına neden olabilir.
    • Fren Balatalarının Aşınması: Fren balataları, aracı durdurmak için kullanılır. Aşınmış fren balataları, fren performansını düşürebilir ve servis ışığının yanmasına neden olabilir.

Özel Nedenler:

• Megane 1 Servis Işığı: Megane 1 araçlarında servis ışığı, genellikle motor yağı seviyesinin düşük olması, yağ filtresinin değiştirilmesi gerektiği veya fren balatalarının aşınması gibi nedenlerle yanabilir.
    • Düşük Akü Şarjı: Bazı araçlarda servis ışığı, akü şarjının düşük olması nedeniyle de yanabilir.
    • Emisyon Sistemi Sorunları: Emisyon sistemi, aracın egzoz gazlarını temizler. Emisyon sistemindeki sorunlar, servis ışığının yanmasına neden olabilir.

Servis Işığı Yanarsa Yapılması Gerekenler:

Servis ışığı yandığında, aracının bakım veya onarım ihtiyacı olabilir. En kısa sürede güvenilir bir oto tamircisine başvurmanızı öneririz. Tamirci, servis ışığının neden yandığını tespit edecek ve gerekli onarımları yapacaktır.

Servis ışığını görmezden gelmek, aracının daha ciddi sorunlara yol açmasına neden olabilir. Bu nedenle, servis ışığı yandığında zaman kaybetmeden aracını kontrole götürmelisin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Eğer servis makinaya takıp bir ağrıza bulamıyosa, elektrik aksamında bir ağrıza olabilir. Bi kere başıma gelmişti,servisler bi şey bulamıyodu en sonunda bir servis bazı kablolarda temassızlık olduğunu buldu ve düzeltti. Aracım Focus tu.
  • quote:

Orjinalden alıntı: EfsaneFocus

Eğer servis makinaya takıp bir ağrıza bulamıyosa, elektrik aksamında bir ağrıza olabilir. Bi kere başıma gelmişti,servisler bi şey bulamıyodu en sonunda bir servis bazı kablolarda temassızlık olduğunu buldu ve düzeltti. Aracım Focus tu.

Bir önceki aracım focustu ve onda da ESP bi ara yanmış, sonra bir türlü kapattıramamıştım. Sürekli yanıyor, arada bir sönüyor, sonra yine kendi kendine yanıyordu. Tamir için araçta neredeyse sökülmedik yer kalmamıştı ama ne özel ne de yetkili servisler bulamamıştı sorunu :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Denizcan_ -- 8 Haziran 2008; 16:06:08 >
  • Servis ışığının müşürü yanmış olabilir mi acaba?
    Elektrik aksamını kontrol ettirmenizi şiddetle öneririm. Şu anda bişey çıkmayabilir ancak ileriki zamanlarda belki daha büyük sorun çıkartabilir size.
  • SERVİSE GÖTÜR BİLGİSAYARA TAKILDIMI NE VARSA GÖSTERİR

BEN MAVİ IŞIK TAKTIRMIŞTIM KEDİ GÖZLERİNE BENDE DE OLMUŞ TU
  • periodik bakımı geldiyse de yanar
  • Merhaba,

Volvoların servis ışıkların yanmasını iki faktör belirler..

1-motorun toplam çalışma saati
    2-yapılan kilometre

bu ışık genelde 15,000 km de yanmak üzere programlanmıştır. ve yandıktan sonra söndürülmesi aracın modeline bağlı olarak farklı şekillerde yapılır.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Cevaplarınız ve önerileriniz için teşekkür ederim. Bu arada internette volvo forumlarında yaptığım araştırmalarda, bu ışık olayının Volvo'da olağan sayıldığını ve neredeyse yağ değişimi ya da daha basit bir işlem sonunda bile yandığını öğrendim, yani çok hassas bir sensör var araçta :)
  • servis ışığı servis süresi yaklaştığında yanar, yanılmıyorsam serviste pc ye bağlandıktan 7500km sonra yanıyor , 10bin bakımı hatırlatmak için , muhtemelen bakımda pc üzerinden yanlış bir işlem yapılmıştır, servise sinirli bir şekilde gidersen, ücretsiz halledersin
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.