Şimdi Ara

SENTE atlatmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
6.317
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar yaklaşık 4 gündür kar altındaki aracımı bugün çalıştırdım. Tek marşta aldı ama marşa bastığımda ciyaklama sesi geldi kayıştan, çok kısa bir sesti marşın sonunda geldi yani çalışır çalışmaz sonra da ses çıkmadı. Triger kayış değil zincirli , ben alternatör kayışı donmuş olabilir dedim kaputu açıp baktım herşey çalışıyodu ama şuan aklıma geldi sende atlatmış olabilir miyim ? Sente böyle durumlarda atlarmı



  • Hocam sente genelde takılırken atlar, yani yanlış takılır.Benim arabada havalar soğuduğundan beri ilk marşta cırtlıyor anlamadım bende.
  • Sente atlaması trigerde olur. V kayışında olmaz, v kayışında biraz sıyırsa bile no problem.
  • Marş dişlileri veyahut da alternatör - v kayışı bu sese sebep verir. Çok soğuk bir kış mevsimi geçiriyoruz.



    Sente o şekilde atlamAz hocAm rahat olun
  • Zincir varsa ciyaklama sesi yapmaz zaten sente atlaması için.alternatör kayışı ses yapmıştır büyük ihtimal.
  • Dur, sana da yapayım:

    "Sente atlasa duramazdın."

    ---------

    Sente atlasa araba çalışmaz. Veya öksüre tıksıra çalışır. Triger emme ve egzoz sübaplarının zamanlamasını da sağlar. Sente atladığında sübapların zamanlaması bozulur. Egzozu atması gerektiği anda atmayan, emme manifoldunu açması gerektiği anda açmayan bir motor... Genelde ya çalışmaz, ya aksıra tıksıra çalışır. Çoğunlukla da sente atladığı ana denk gelen sübabı eğer. Eğer sübap aşınmışsa kırar. Hem sübap aşınmış, hem şansızsan kırılan sübap motor içine düşer. Bu durumda motor kilitlenene kadar sübap parçasının verdiği hasar motorun sadece üst kapak bölgesinde değil, içinde de rektifiye gerektirmesine sebep olur.

    Yani aracınız sente atlamış olsa duramazdınız. Trigeri zincirli araçlarda sente atlaması imkansız gibidir. Ancak yaşandığında çıkan masraf çok daha ağır olur.

    Sizin duyduğunuz ses diğer kayışlardan birinden veya aracınız tek kayışlı ise V kayışından geliyor. Uzun süredir değişmedi ise değiştirin. Bir gün elbet yolda bırakır. Yeni ise belli aralıklarla kontrol edin. Muhtemelen tek seferlik bir işti. KAyışların yıpranıp yıpranmadığı gözle görülür zaten.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.