Şimdi Ara

Sellektör Atınca Araç Teyip Kapaması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.849
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Sorun şu şekildedir;
    *Araç kısa mesafede (motor genelde soğukken) 10-15 km arasında hareket halinde iken bazen teyibi kapatıyor 1-2 sn veya tüm arıza ışıklarını yakıp söndürüyor.Bazen de farlarda titreme yapıyor.

öncelikle sorun aküden olduğunu düşündük üzerinde olan 12v 45A -> 12v 60A değiştirdik sorun yapmaya devam etmeye devam ediyor aküye gelen akımı ölçtüğümüzde genelde 14,5 civarında tüm elektrik donanımlar aktifken bazen 13,5 kadar düşüyor acaba sorun nerede dir? ODB ile tarattıgımda sorunlar çıkmıyor doğal olarakta arıza kodu vermiyor? bu arızayı nasıl çözebiliriz? yardımlarınızı bekliyorum

• Merhaba,
    Bir yerlerde kısa devrenin olmasi muhtemel. Öncelikle sigortaları kontrol ederek başlarsanız fazla zamanınızı almaz.

Geçmiş olsun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sigortaları kontrol edin

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • sigortaları hepsini kontrol ettim içerde veya dışarda sorun yok :/
  • Sorunun benzeri bendede var . Far kapalı iken Aux bağlı şekilde selektör yapınca ses kesiliyor . Radyoda sorun yok ancak bi kaç defa servise uğradım sigortalar vs kontrol edildi bişey çıkmadı nedir bilmiyorum .

Araba i20 1.2 Benzinli
  • quote:

Orijinalden alıntı: Umut Aşkın

Sorunun benzeri bendede var . Far kapalı iken Aux bağlı şekilde selektör yapınca ses kesiliyor . Radyoda sorun yok ancak bi kaç defa servise uğradım sigortalar vs kontrol edildi bişey çıkmadı nedir bilmiyorum .

Araba i20 1.2 Benzinli

Bende de bir şey çıkmadı sanırım şarj dinamosun'da olduğunu düşünüyorum şahsen konjektür'de bir problem var gibi geliyor getzlerde filan olan problem genelde hyundai nin kronik rahatsızlığı diyorlar ama yeni araçlarda olabiliyor mu acaba bu olay onu merak ediyorum acaba araç kaç km de ?
  • huseyin102 H kullanıcısına yanıt
    Araç 30000 km 2013 model hocam . Dediğim gibi bilen bi kaç arkadaşın yanına götürdüm baktılar vs ancak net bişey çıkmadı . Eğer çözerseniz benide bilgilendirin gidip yaptırayım şunu
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Araç 30000 km 2013 model hocam . Dediğim gibi bilen bi kaç arkadaşın yanına götürdüm baktılar vs ancak net bişey çıkmadı . Eğer çözerseniz benide bilgilendirin gidip yaptırayım şunu

:D 2013 35 bin de aynı problem demekki :) kronik birşey
  • Konjektor nanay

• Konjektör garantiye giriyor mu peki bilen var mı servise bunun sarj dinamosunda olduğunu nasıl anlatıcaz onlar pc ile bakıp birşey yok diyor

• quote:

Hocam sorun çözüldü, arabanın ana şase bağlantısı zayıflamış olduğundan yapıyormuş onun yalıtımını düzeltiler durum normale döndü servis olarak bursa şentürkler durumu çözdü aracı iki gün aldılar sonra ücretsiz bir şekilde geri verdiler :)
    Teşekkürler hocam ben zaten bakıma götürücem onuda hallettirmiş olalım
    Hocam bende xenon var . Ondan dediler . Xenonu söktük sorun ortadan kalktı . Şimdilik böyle kullanıcam ama bi çözüm bulmaya çalışıcam

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Umut Aşkın U kullanıcısına yanıt
    Xenonlu araba alıp xenonu söküp kullanmak zorunda bırakılmak ilginçmiş hocam. Böyle bir şeyi çözüm olarak kabul etmezdim ben.
  • Cesc_ kullanıcısına yanıt
    Yok hocam sonradan ben takmıştım Ama ben bi çözüm bulucam

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benm eniştenin aracında da kornaya basınca teyp kapanıyodu :) biyerde yanlış kablo bağlanmıştı sanırım

• şaseyi sigortadan almayacak aracın başka yerinden alması gerekiyor benim de sislerden yapmıstı zaten harici taktırdığım için sigorta kutusundan almasından kaynaklı sorun çıktı ana şase yi değitşrince çözldü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi huseyin102 -- 1 Şubat 2015; 11:54:29 >
  • Askerde bizim bir transit vardı ,imkanlarımız çok kısıtlıydı herşeyiyle askerler ilgileniyordu çünkü sadece kaporta ve motor ustaları vardı onlarda bmc falan büyük araçlardan anlıyorlardı daha çok.

Bizim külüstürün Teybini acınca farları söndürüyordu.Bozuk yola sokunca geri yanıyordu.15 yaşındaydı kendisi ama taş gibiydi hala neyse sorunun şase yapmasından olduğunu çözmüştük sonra kısa dönem elektronik mühendisi arkadaşla.Lakin bizim kısa askerlik bitene kadadar hurdaya ayrıldıydı rahmetli
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.