Şimdi Ara

Selam aracımı değiştirdim sizce doğru bi iş mi yaptım? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
68
Cevap
1
Favori
2.265
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Tercihini mantıktan yana kullanmadı, saygı duyup oradan devam etmemek gerek.

Bu arada ben de Japoncuyum =))

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Olan olmuş, eylem gerçekleşmiş. Bu saatten sonra şu olurdu, bu olsaydı daha iyiydi gibi mesajlar sadece pişmanlık getirir diye düşünüyorum. Hayırlı olsun.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2021 model bir araca asla 1750 vermezdim ayrıca farklı bir araç denemek isterdim hayırlısı olsun

• rcc53 R kullanıcısına yanıt

Gerçekten o kadar bilgisizce yorumalr var ki şaşıyorum.

KARDEŞİM bi kere FE1 kasalarda atmosferik motor yok.

Ben ki o atmosferik motora, 8 sene ,benzinli bindim.

Su anda aldığım 182 beygir.

Piyasdan pek haberiniz de yok maalesef...AMA EL birlligi le pişman ettiniz.

1750 ye alınabilecek triger kayışi yağda çalışan, 3 silindirli fındık motorlu bir ton suv ve, konforlu araba vardı oysa ki.

Ama aldığım aracı en az 4- 5 sene kullanacağım.

Ve evet konforundan taviz veririm ama sorunsuzluktan asla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ghostiki -- 13 Ağustos 2025; 8:15:29 >
  • ghostiki kullanıcısına yanıt
    8 sene allah kurtardi
    1.8 motorlar atmosferik degil mi. Hibrit olan

1.2 puretech hondanın toyotanın tüm atmosferiklerini tokatlar. 1.2 pure bende almam kayıştan dolayı .çok seçenek var . ama toyota honda iyi araba sanıyor bizim millet . yalıtım kalite sıfır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rcc53 -- 13 Ağustos 2025; 8:21:0 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Hayırlı olsun hocam 2 yıl fe1 eco elegance ye bindim önceki aracım fc5 idi
    Ben hondayı yanlızca lpg sinden dolayı tercih etmiştim sürüşü zevkli olsada diğer tüm durumlarda fiyatı çok şişirilmiş araç evet sorun çıkarmaz haklısınız sizde bu kritere göre almışsınız
    Kazasız belasız tekerinize taş değmesin

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • rcc53 R kullanıcısına yanıt

😀bizim millet kadar arabadan, markadan anlamayan ama anladığını sanan başka millet yoktur net.

Varsa yoksa var grubu ,psa grubu gitti güzelim subarular, mazdalar bir defa tadına bakmadan.

Neden çünkü talep olmadı.

Haaa bu arada ABD ve Kanada da en çok satan marka model Honda civic - toyota corolla dönüşümlü olarak her sene değişir bu sıralama.

Gerçekten bizim millet anlamıyor arabadan , varsa yoksa yalıtım,tüketim   

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ghostiki -- 13 Ağustos 2025; 9:10:36 >
  • Tjistchuck kullanıcısına yanıt

Çok teşekkürler. Maalesef fiyatları çok yükseldi, şundan 6 7 sene önce uzman çavuş ,asker arabası olarak bilinen ,çok daha ulaşılır olanc civic artık ulaşılması zor sınıfa girdi.

• ghostiki kullanıcısına yanıt
    Sıfır olarak kesinlikle almayacağım bir araç zaten o parayı hak etmiyor. Honda‘nın fiyat olarak acayip bir Şımarıklığı var hiç taviz vermiyor demek ki gözden çıkarmış demek ki

Maalesef fiyatlar bu seviyelere geldi alternatif çok sayabilirim ama yine de Honda’nın son kasasını aldığınız için mutlu olmalısınız
    Allah utandırmasın hayırlı olsun tekrardan hocam

• synthesizer kullanıcısına yanıt

Teşekkürler, çocukları riske atacak kadar bilinçsiz, cahil asla değilim.

Yani bu ön yargılı tutumlar gerçekten komik, yaşını başını almış, 40+ , yüksek lisans mezunu ,aile babasıyım ,çocuklarla 200 üstü hızlarda seyri etmem söz konusu olmaz araba isterse 500 beygir olsun.max. 140 150 o da otobanda ve yol bomboş olursa.

Ama fazla beygir bilinçli kullanıcı için her zaman iyidir, avantajdır. Yokuşta avantajdır, ara hızlanma da avantajdır, sollama da avantajdır...vs..ama ailemi tehlikeye atmam.

Belki tek başıma olursam denerim.Ruh halime bağlı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ghostiki -- 13 Ağustos 2025; 9:29:57 >
  • Bende de 2021 Civic Eco var, EV3 niyetlendim ÖTV tokadı yedim 2 gün içinde. Teknoloji olarak seviye atlamak istemiştim.

Şuan ben de araç bakıyorum ama mesela 1800-1850 arası ikinci elde kafama yatan araç çok bulamadım.

Asla VAG grubuna bulaşmam veya fransız araçlara, geçmişte pejomuz vardı sıkıntısı bitmez.

G.Kore Kia ve Hyundai gerçekten çok geliştirmişler kendilerini, tasarım ve donanım olarak çok iyiler. ÖTV zammı olmasa EV3 almıştım çoktan. Şuan ikinci el 2024 Kona 1.0 veya 1.6 lar da donanım olarak çok dikkatimi çekiyor, orada da DCT şanzıman var. Bendeki CVT, diğerine gitsen DSG, bunlardan mekanikten kurtulalım dedik olmadı, arayış devam ediyor.

FE1 kasa civiclere de bakıyorum ama sırf daha düşük km ve 182hp diye üstüne 200 bin vermek mantıklı gelmiyor bana. Ama aklıma atmosferikten kurtulup turbolu veya elektrikli araca geçme fikri artık yerleşti.

• synthesizer kullanıcısına yanıt

Arkadaşımız Accord yol tutmuyor diyene kadar sorun yoktu aslında

Salt olarak Civic aldım esnaf arabası dese çıkıyordu işin içinden:))

• Corolla'cı, Civic'ci adama laf anlatamazsınız boşuna uğraşmayın.

Hadi 90'ların kafası ile Japon fetişleri var, sanayi korkusu yüzünden bu markaların C ve altı segmentlerde sektörü 10 sene geriden takip etmesini göze alıyorlar, bir şey diyemem. Ama aynı paraya aynı markanın daha üst segmentte bariz daha iyi modeli var, yine de değer kaybeder korkusu ile onu görmeyip konforsuz, donanımsız, performanssız... arabalarla kendi kendilerine eziyet etmeyi kabul ediyorlar.

Akılla mantıkla bir şey anlatılmaz.

Siz almışsınız zaten artık, ederinin üzerinde almışsınız ama yarın öbür gün de başka bir Civic'ciye ederinin üzerinde satıp "kar ettim" diye kendinizi rahatlatırken, o süre boyunca daha iyi bir arabaya binebilecekken bu arabalarla kendinize eziyet ettiğinizi unutursunuz. Hayattan beklentileriniz de bu yönde belli ki, en doğrusunu yapmışsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilkerakar -- 13 Ağustos 2025; 11:3:7 >
  • ilkerakar İ kullanıcısına yanıt

Nee 90lari ,yari otonom sürüş var mıydı o yıllarda  

performanssiz dediğin 0 100km 8 saniye, 182 beygir  

konforsuz dediğin aracta arka süspansiyonlar tamamen bagimsiz .youtube da civic moose test izle gör

Görüyorum ki forum nazarında, her civic tüplü - öfkeli ve atmosferik ,aslında sizler demodesiniz, 10 sene onceki araca gore yorum yapıyorsunuz.

araçtan, aracın motorundan, özeliklerinden bir habersiniz ama ahkam kesiyorsunuz.

Bana 1750 ye alınacak bir örnek ver?

Kamiq aldı arkadaşım 1720 ye 0km. B SUVCUK. sırf 0 km diye B suvcuk önermeyin ama

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ghostiki -- 13 Ağustos 2025; 11:39:36 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ghostiki

Teşekkürler, çocukları riske atacak kadar bilinçsiz, cahil asla değilim.

Yani bu ön yargılı tutumlar gerçekten komik, yaşını başını almış, 40+ , yüksek lisans mezunu ,aile babasıyım ,çocuklarla 200 üstü hızlarda seyri etmem söz konusu olmaz araba isterse 500 beygir olsun.max. 140 150 o da otobanda ve yol bomboş olursa.

Ama fazla beygir bilinçli kullanıcı için her zaman iyidir, avantajdır. Yokuşta avantajdır, ara hızlanma da avantajdır, sollama da avantajdır...vs..ama ailemi tehlikeye atmam.

Belki tek başıma olursam denerim.Ruh halime bağlı

Bayadır böyle sağlam linç görmemiştim :)) İyi dayandın valla . Hayırlı olsun.

Her ne kadar gömsem de Civic ile ilgili bir anım var ki yıllardır kendi içimde gizemini koruyor.

Sene 2016 arkadaşım Civic aldı. Yağmurlu bir akşam Sarıyer sahilde geziyoruz. Araç fabrika çıkışı LPG'li. İstinye Carrefour'un karşısında mezarlık yokuşu var. Fotoda belli olmuyor ancak burası gerçekten çok hızlı şekilde dikleyen bir yokuş. Yağmur yağdığında da rampada karşıdan gelen olursa 4 çeker olmadan veya motoru bagırtmadan asla yola devam edilemiyordu. Ben kendi 1600kg aracımla bu yokuşun ileride en dik yerinde durmak zorunda kalmıştım ve ne yaparsam yapayım çıkamamıştım. Baya balata kokmuştu.

Arkadaşın Civic'ini buraya soktum. En dik yerinde durdurdum. Sonra gaza bir dokundum sanki dümdüz çıkar gibi çıkmıştı ve hic bağırmadan. Hala buradan geçerken aklıma gelir. Tork ve bg olarak dusuk olmasına rağmen nasıl o kadar kolayca geri devam etti diye.

Lastikler yenidir diyeceğiz ama ben bu testi kendi aracımla Goodyear EGP, Nokian 4 Mevsim ve Kışlık lastiklerle denemiştim sonuç hep hüsran kalmıştı. Hızımı alıp çıkıyordum ancak en dik noktada durduğumda ciddi şekilde zorlanıyordu araç. Tutunamıyordu ve pati ile hareket ediyordu.

• Bu araç pasattan iyi araç muamelesi görüyor. Ülkemizde araç ve siyasî parti takıntısı futbol fanatiklerinden çok

• Coobaydın C kullanıcısına yanıt
    Ortadoğuda teroristler de hilux tercih ediyor diye hilux alınmasın mı mesela? Hemen yapıştıralım mı yaftayı?

Alırsın siyah harici bir passat variant, arabaya binersin.

• individual İ kullanıcısına yanıt
    Hocam beni can evimden vurdun. Alacağım araba muhtemelen o olacak. Sıfırına gücüm yetmiyor.

Bu arada accordda iyi arabadır. Konu sahibinin bütçesiyle d segment kovalarım ben

• hiç mi değişiklik istemedin hocam.

ben de fc5 civicten memnundum ama değişiklik iyidir dedim, sıfır aldığım aracı 2,5 sene kullandıktan sonra satıp 2 yaşında 15 binde tucson aldım, onu da 3.5 sene kullanıp sattım togg aldım en son. elektrikli için erken olabilir ama hem yerli olması hem çok teknolojik olması beni cezbetti fazlasıyla.

1700 civarına 2 yaşında elite paket tucson alınamıyor şu an ama togg alınabiliyor.

• Coobaydın C kullanıcısına yanıt
    Evet iyi bir seçenektir ve beklentilerin çoğuna cevap veren aile aracıdır.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.