Şimdi Ara

Selam aracımı değiştirdim sizce doğru bi iş mi yaptım? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
68
Cevap
1
Favori
2.293
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

D segmenti boş ve garantisi bitmiş, dsgli passat yerine ,civic mantıklı geldi.

Accord gerçekten görünüşü olarak çirkin, arkadan özellikle biçimsiz görünüyor.

Superb keza yeni ve dolu kasaları 2 milyon altında yok.dsg hep soru işareti.

D segmentinde mondeo, mazda 6 çok yakışıklı araçlar ama herkes konuşur kimse gidip almaz cesaret edemez.

Bi ara qashqai sky pack ve n connecta ya da yükseldim ama 1 ağustos itibariyle ciddi zam yedi. Fiyat bütçemi aştı.

Elektriklilerin şu anda erken olduğunu düşünüyorum.

Ben benzin alırken bile üşeniyorum beklemeye.

Beni Elektrikli araçlar şu aşamada ciddi yorar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ghostiki -- 14 Ağustos 2025; 10:36:30 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ghostiki kullanıcısına yanıt

Hah bak böyle tatmin et kendini Accord için

Tipini beğenmedim de

İkinci el esnaf arabası lazımdı de okey  :)

• en1gma kullanıcısına yanıt

Kardeşim senin derdin ne ? Hadi bak işine, üslupsuz yorumlarını kendine sakla, yazıp durma.git kendine al accord.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ghostiki -- 14 Ağustos 2025; 11:41:19 >
  • Öncelikle hayırlı olsun , kazasız belasız kullanın ancak konu açma amacını anlamadım gelen olumsuz yoruma köpürüp olumlu yorumlarda kendinizi tatmin mi ediyorsunuz ?

• shebelongstothestreets kullanıcısına yanıt

Olumsuz yorum değil, arkadaşın benimle sıkıntısı var, ben ona doğrudan yazmadığım halde ,başlıktak i bana bu 4. Mesajı, art niyetli, sürekli laf sokma derdinde....Yoksa herkesin doğrusu kendine.

Ben forumda yaşadığım süreci dile getirdim. Dediğim gibi hayırlısı olsun dersin. Ama benim tercihim bu yada şu olurdu dersin eyvallah. Amaç insanların fikirlerini öğrenmek. Ne olacak başka?

Allaha a şükür araçla tatmin olacak yaşı geçtim 8 sene de aynı araca bindim ,maddi gücüm olduğu halde gerek duymadım yenilemeye. Neyin tatmini.

Hayattaki Tek avuntusu araçları olanlar var forumda da ama çok şükür öyle biri hiç olmadım, olamamda zaten bu saatten sonra.

Kaldı ki bu araç bana hayat boyu zimmetlenmedi ki 😀 kafama uymadı, 5 ay sonra satar farklı marka model alırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ghostiki -- 14 Ağustos 2025; 11:51:44 >
  • Aynı aracı bende düşündüm çok araştırdım soruşturdum vazgeçtim sebebi araç 182 HP ama o gücü yola veremiyor berbat bir şanzımana sahip bağırıp yürümüyor, yalıtım zayıf iç kısmına ısınamadım tasarım demode geliyor gözüme kasa olarak fb7 daha güzel görünüyor, tercihimi kredi fln alarak 0 chery den yana kullandım memnunum

• shebelongstothestreets kullanıcısına yanıt

Olay bundan ibaret aslında. Hayatında binmedigi Accorda yol tutmuyor yazdı , tuttuğunu öğrenince de bize kızıyor  

• en1gma kullanıcısına yanıt

"söz bilmezsen sükut eyle seni adam sansınlar" yazmışsın.

• BOLDVIPER kullanıcısına yanıt

Size de hayırlı olsun, ama 0 -100 8saniye ,araç yaklaşık 1.5 ton ,daha ne kadar performans ve seri olacak anlamıyorum?

Beni yakıt dışında herşeyi ile su anda tatmin etti.1.7 milyonu hala çok yüksek para sanan arkadaşlar var, lütfen sarı sitede bir tur atsınlar,başları dönmüş olarak çıkacaklar.

D segmenti vag grubu 2 milyonlardan kapı açıyor.

Psa grubunun kronik adblue sorunlu dizelleri 1.8 - 1.9 milyonlar havada uçuşuyor.

Dediğim gibi konfor çok önceliğim olmadı, önceliğim sorunsuzluk dayanıklılık oldu.

Ve marka değeri yüksek olması da benim için önemli. Bu ülkede honda kullanıcı kitlesi her zaman bulunur, araçları da her zaman iyi prim yapar.

Bununla ilgili şöyle örnek vereyim, 0 km. Kadjar full paket aldı arkadaşım, 1 daire parası verdi o dönem, ben 2. El honda 2012 civic fb7 aldım 30 binde.aradan 8 sene geçti, 2. El fiyatları kafa kafaya geldi.ve ben sattım, onun aracı hala ilanda ,benim sattığım fiyata alıcı bekliyor.

Ve evet en büyük referansım da önceki honda civic aracım oldu. Beni hiç üzmedi, haa evet arada motor sesi ,yol sesi aldı.ama gecenin bir vakti abuk subuk bi yerde asla yolda bırakmadı.abuk sabuk sensör,elektronik arıza vermedi.

Ciddi kaza geçirdim devrilmedi. Suv olsa çok büyük ihtimalleri takla atardim

Kıssadan hisse ben gönlüme göre arac aldım, Allah herkese de gönlüne göre araç versin.

Sonuçta seçenekler her zaman sonsuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ghostiki -- 15 Ağustos 2025; 19:24:28 >

• BOLDVIPER kullanıcısına yanıt
    Sıkıntı zaten cvt’de.

İnsanlar 0-100’ü 8 sn diye performanslı sanıyor. Tamam, performanslı ama 0-100’e bakarak performans değerlendirilmemeli.

0-100’ü 8,5 saniye olan dsg’li, dct’li, zf’li bir araç zaten 0-70’de farkı atıyor, 2-3 araç önde oluyor. Sonra siz onu yakalamak için 150-160’a kadar abanıyorsunuz. Limit 207’ye varınca da oyun bitiyor. Roll desen keza durum benzer.

Performans kriteri ibrenin göstergedeki rakamlara ne kadar çabuk ulaşması değil, aracın bir mesafeyi ne kadar çabuk katetmesi yani 1/4 mil, 1/2 mil verileri.

İlkokul 4.sınıf fen dersinde de görüldüğü üzere, hız zaman grafiğinde taralı alanının büyüklüğü. Alan ne kadar büyükse öndesiniz demektir.

Performans istediğim için lpg taktırdım demek gibi, cvt’si olan araç performanslı, zevkli bir araç değil. ☺️

Cvt şanzıman tü kaka mı? Hayır, alınır mı? Alınır ama performans istersen başka birşey bakarım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi individual -- 16 Ağustos 2025; 12:2:37 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• individual İ kullanıcısına yanıt

valla zaten bende performansından bahsettım bagırıp gitmiyen bi şanzıman çok inceledim alıcı gözle buraya konu açıp bile sordum niyetliydim ama şanzıman vazgeçirdi beni, olay sadece 0-100 değil, 100 den sonra giderken ara sollamalar, yokuşlar ivmelenme ben bunlarada bakıyorum o şanzıman o arabayı törpülüyor

• Iyi yapmis miyim diye sordugun icin cvp veriyorum, iyi yapmamissin. 2021 model, 2 kapisi boyali orta segment bir sedana o parayi baglamazdim.

• holdenvstyler H kullanıcısına yanıt

Saygılar. Peki Alternatif? Dediğim gibi zırt pırt araç değiştirme niyetim yok ,en az 3 sene kullanacağım zaten.

Allah ömür verirse 3 sene sonra ki piyasasını beraber görürüz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ghostiki -- 18 Ağustos 2025; 15:31:17 >

Her mesajdan sonra üşenmeyip cevap yazıyorsun, bravo.

Tamam mükemmel bir karar vermişsin, harika bir fikir, muhteşem bir adım, tapıyoruz Civic'e...

Kendin, verdiğin kara içine sinmemiş ki, internette tanımadığın insanlara kendini onaylatmak için konu açmışsın. Herhalde Japon'cular doluşur içini rahatlatır diye umdun ama beklediğin gibi olmayınca, herkese cevap yetiştirmeye çalışıyorsun. Uğraşma, bu eforu işine gücüne harcasan belki daha iyi bir şey alacak parayı kazanacaksın böyle dertlerin kalmayacak.

Almışsın artık. Neyse dediğin gibi, piyasası olan araba. İlerinde başka bir Civic'ci de ederinin üzerinde verir aklında tereddüt kalmayacak bir şey alırsın.

• ilkerakar İ kullanıcısına yanıt

Neerde bu JDM ciler Ne alsam aynı hissi yaşardım, pişmanlığım daha düşük km ve yüksek modelini alamamış olmam,o da bütçeden ötürü.

Yoksa 1.7 milyona 0 km. Arka frenleri kampana polo vardı ona üzülmem 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ghostiki -- 18 Ağustos 2025; 16:30:4 >
  • Tercih meselesi ama Civic fakiri daha fakir, zengini de fakir gösteren bir araba modeli gibi geliyor bana.
    Kullanıcı kitlesi de genel olarak hoşuma gitmiyor, ama alıcısı var gayet.
    Ben almazdım. İlla sedan olacaksa, ikinci el olacaksa Octavia alırdım.

Efendim onda bu ozelllik var, şunda bu özellik var, değerini daha çok korur meselesi değil sadece araba almak.

• Sevgili konu sahibi arkadaş, öncelikle aracını almadan konu aç.

Sonra konu açtığında, aldığın cevaplar gördüğümüz üzere canını sıkıyor..

Konuyu baştan sona okudum. Bana sorarsan tek derdin onaylanmak, yaptığın hareketin farklı kişiler tarafından tasdiklenmesi..

Adam sana çok mantıklı şekilde Accord göndermiş. Demişsin ki yol tutmuyor, 2 mesaj sonra çoluk çocuk var yavaş gidiyorum.

Gerçekten Türk halkının Civic sevdasını anlamıyorum. Berbat şanzıman, düşük yalıtım bana sorarsan hiç bir keyfi olmayan sürüş ama çeyrek altından değerli.

• sanatairum kullanıcısına yanıt

Açmışım buyrun.

donanımhaber forum
    Kararsızım yardım ederseniz çok sevinirim | DonanımHaber Forum
    https://forum.donanimhaber.com/kararsizim-yardim-ederseniz-cok-sevinirim--161832353

• Alan almış satan satmış…. Bundan sonra iyi mi kötü mü tartışmanın bir anlamı yok. Sadece hayırlı olsun demek düşer bence bize.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Açtıysan kardeşim, aldıktan sonra iyi mi yapmışın demeyeceksin.

Diyorsan da aldığın cevaplara bozulmayacaksın.

Şahsi yorumumu söyleyeyim, 1000 tane 1,7 milyonum olsa 1'ini civic'e vermem.

Benim kriterlerime göre asla ama asla parasının arabası değil.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.