< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
|

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
|
Hadi diyelim Demirtaş söylediklerin de haklı o zaman niye Elinize silahı aldınızda binlerce insanın ölümüne sebeb oldunuz. Mecliste vekilleriniz Cumhuriyet kurulduğundan bu yana mevcut Aşiretlerinizin ağa babaları mecliste millet vekili. Siyaset ve Demokrasi ile mücadele etseydiniz belki şimdiye kadar bir yere gelmiş olurdunuz. Ama HDP nin yada Kürtlerin amacı başından beri birilerine maşa olup bağcıyı dövmek. Ayrıca bu işin sürekli CHP ye getirilmesi ayrı bir hezeyan, sırf AKP nin geçmişte Kürtler ile yaptığı pazarlıkları bastırmak için kasıtlı olarak yapılıyor bunun farkında olun CHP eğer bu konuda kirli ise AKP bir kat daha kirlidir emin olun. |
|
iyi hatırlattın ama farkettiysen inkar etmiyorlar herşey ortada |
|
selo terorist oldugunu yine kanitlamis |
Gözünüze görünemem göze görünmez ölüler. Hiroşima'da öleli oluyor bir on yıl kadar. Yedi yaşında bir kızım büyümez ölü çocuklar. Saçlarım tutuştu önce gözlerim yandı kavruldu.Bir avuç kül oluverdim külüm havaya savruldu. Benim sizden kendim için hiçbir şey istediğim yok.Şeker bile yiyemez ki kâat gibi yanan çocuk. Çalıyorum kapınızı,teyze, amca, bir imza ver.Çocuklar öldürülmesin şeker de yiyebilsinler. |
|
Şaka gibi |
|
İyi parti hakkındaki görüşlerinize maalesef katılamıyorum. Başındaki kişinin geçmişi pek temiz değil (yaptığı yarı yolda bırakma, işi bozma konusunda) Öte yandan Cumhur'u destekleyenler de lafa bakıyorlar yapılan işlere değil. Çünkü bunlar konuşurken başka iş yaparken başka . Mültecileri sokup ülkede gıda, barınma, ekonomi , adaletsizlik, sağlık sorunlarını yaratan kim, insanları kışkırtıp aciz duruma düşürenler de onlar. Tabi Türkiye'ye bağlı ve vatanım diyen bağrımıza bastığımız Kürt kardeşlerimiz istisna ve çoğunluktalar, bu ayrılıkçı kürtlere destek verenler de onlar. Şimdi iktidar her ne kadar Dem partiye hadi oradan derken doğu da kendisine katıldığı için ayrılıkçı olan kürtleri bünyesine katmakta beis görmüyor. Yani milliyetçi görünüyor ama asıl parçalanmaya gidişi körükleyen işleri yapmakta da üstlerine yok. Algı meselesi. Miletimiz de maalesef vatan millet olgusundan bi haber. Aç kalmasalar sesleri çıkmayacak, onda bile son anda kime verelim diye döneklik yapıyorlar. Ben üzülmüyorum bu insanlara artık. Demokrasi eğitimli toplumlar için en iyi yönetim biçimidir bizimki gibi cehaletle boğuşulan yerlerde maalesef faydalı ve doğru sonuçlara yol açmıyor |
|
|
özgür bey boşa selam göndermemiş. |
|
Bugün ülkenin başına bela olmuş bütün müsibetlerin altında AKP'nin - Erdoğan'ın imzası var. Suriye'deki Pkk yapılanması AKP'nin yardımı ile oluştu. Çözüm süreci rezaleti AKP'nin eseri. FETÖ belası ülkenin her yerine AKP tarafından salındı. Mülteci belası AKP'nin attığı en büyük kazık üstüne Avrupa'nın mültecisini kabul etme anlaşmasına imza atanda AKP. Yani AKP'de bir düzelme görüyorsak bu tamamen MHP ile kurdukları ittifak sonrası oldu. Daha öncesi AKP'nin bütün ihanet süreçlerine aktif olarak katıldığını unutmamak gerekli. Dönüp bugünün Chp'sine baktığımızda Kılıçdaroğlu yönetime geldikten sonra partiye bir haller oldu. Pkk sempatizanları her tarafa yayıldı. Mezhepçilik başladı. Siz yeter ki oy verin ülkeyi bile satmaya hazırız , Atatürk düşmanı olun , Pkkya YAKIN OLUN , fetö ile anılın farketmez yeter ki oy verin herşeyi satarız kafasında bir Chp oluştu. Bu CHP'yi görünce'de aynı hainlerle işbirliği konusunda tgeçmişi kabarık AKP'nin yanında Mhp nasıl duruyorsa İYİP'de öyle duruyor benim gözümde.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 5 Ocak 2024; 9:14:16 > |
|
Bir CHP li olarak maalesef görüşlerinize bu şekilde katılamayacağım. Çok yanlışlar yapıldı, danışmanların sağ görüşlü olması çizgiden uzaklaşmaya yok açtı ama aşırı uçlarda yerin dibine sokacak kadar da değil. Öyle yaparsanız ki iYİ Partinin yada MHP nin tek başına birşey yapabilme imkanı yok bu ülkede %10 un altında kalmaya mahkumlar. Siz de gördüğüm kadarı ile AKP nin ve trollerinin algı operasyonlarına bayağı aldanmışsınız yada farklı strateji izleyen bir trolsünüz . Daha fazla tartışmayacağım çünkü siyaset ilgi alanımın merkezinde değil küçük bir kısmındadır. İşimle gücümle meşgul olmayı tercih ediyorum. Troll değilseniz ki öyle olmanızı ümit ediyorum konuyu uzatmayalım. Aklı selim hiç kimse %10 un altındaki bir partiyi ülkenin sigortası olarak görmez. MHP de hüdapara ses çıkaramıyor nedense. Doğu perinçek ve bahçeli de maalesef pek tekin insanlar değil. Takım tutar gibi inadına yada madurumu oynayana oy verirsek yani aklımızla değil duygularımızla seçimlerimizi yaparsak kaybetmeye büyük oranda mahkumuz. |
|
Sezgin Tanrikulu gibi birinin barinabildigi bir parti bence Ataturk'un çizgisi ile ilişkili bir hareket olmayı çoktan terketmistir. Görüşlerinize saygı duyuyorum. Belki ben çok abartiyorumdur bilemeyeceğim ancak Akp ve CHP girdabindan bu ulkenin çıkartılması gerektiğini düşünüyorum artık son seçim fiyaskosundan sonra. Not: Su konuda bile sürekli selam gönderilen Demirtas adındaki sempatizanı zihniyetini görüyorsunuz. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 5 Ocak 2024; 10:7:45 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
lan ne güzel oyundun sen atilla: total war!! |
|
İran'ın batısını Kürdistan diyen zaten Selçuklu hükümdarı sultan Sencermis. Dediğin gibi Farsça anlamlara bakınca gayet mantıklı bir nitelendirme olduğu görülüyor < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
Bizans değilde Pers sınırlarına bakmak daha doğru olacaktır ..Çünkü Kürt ( ezidi- Kurmanci) Zaza ( Zerdüşt) gorani sorani vs diye ayrılan gruplar (ve diller )eski Pers dili ve dininin değişime uğraması sonucunda oluşmuştur < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
Ağızın bal yesin, durum bundan ibaret. Bu herifler orjinde İranlı. Onları da reddediyorlar, bizi de, suriyeyi de, Irak’ı da. Uzaylılar getirdi gökten indiler herhalde başka açıklaması kalmıyor. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
Dünyanın her yerinde geçmiş zamanlarda çeşitli topluluklar yaşadı savaştı kazandı veya kaybettiler. Sonuçta da Türkler Anadoluyu aldı. Tee bilmem kaç yıl önce bu ev benimdi diye o evin yeni sahibini suçlayabilir misiniz yada şu benim eski arabamdı şimdiki sahibine gideyim de eskiden benimdi deyip biraz kullanayım işimi göreyim diyebilir misiniz. Elbette hayır. Geçmişte de bu topraklarda başka birileri yaşıyordu. Daha güçlü bir kavim/topluluk/devlet geldi savaştı kazandı yerleşti. Geçmiş geçmişte kaldı. Siz kazansaydınız da sizde kalsaydı derler adama. Biz 1000 yıldır buralardayız, ilelebet burada olmaya da devam edeceğiz. Dost olarak bir arada yaşama imkanı da varken kimse boş yere başka hayaller peşinde koşmasın. Bugün birçok etnik kökenden insan birbirine karıştı. Ben saf bilmem kimler denim diyen bir DNA testi yaptırsın baksın nerelerden genleri var. Youtube de yapılmışı da var. Adama bakıyorsun soyadı "Türk" (Türkçe anlamında değil) ama ben kürdüm deyip iş çeviriyor. Eee senin büyük büyük baban bu soyadını almış demek ki Türkiye ile bir bağı var. O zaman arada ne olmuşsa bireyin (o neslin) fikri değişmiş. Ben de çocukken kürt arkadaşlarım vardı hiç te ailemizde yada kendi aramızda bir ayrım yapıldığını küçük görüldüğünü görmedim hala da böyle bir sorun yok. Arkadaşımın birisinin babası mahallede ardiye işletirdi odunumuzu da onlardan alırdık. Bana saçma geliyor böyle şeyler. |
|
Doğru, Kürtler İran coğrafyasından çıkma. Ama Pers sınırları Bizans-Roma sınırlarıyla çakışıyor zaten. Bu iki Ortadoğu rejimi ve uygarlığı bölgede hegemonya sahibi olmak için birbiriyle asırlar boyunca harp halinde kaldı. Bizans bu hafıza uyardığı için İran'da merkezlenen ve oradan çıkıp topraklarına gelen Müslüman Türk unsurları Persler olarak algılamış, onlara kaynaklarında Persler demiştir. Selçuklulardaki güçlü Farsi etkiler Bizans kanısının neden böyle olduğunu daha anlaşılır kılmakta. Selçuklu devletleri Türko-Fars İslam devletleriydi. Bu kompozisyonda çok büyük ihtimalle Müslüman Kürt unsurlar da vardı. Müslüman Türk bağlamında misal Rum adı bayağı şemsiye bir isimdir. Romalı Greklerin de ötesine geçer. Esasında Ortodoksların geneli için kullanılılır. Pers adı da - öncesinde daha çok Müslüman Araplar için kullanılan Sarazen tabiri gibi - Bizans bağlamında öyle bir şeydi. Bir orta dönem Bizans kaynağı Sarazenlerden veya Perslerden söz ediyorsa bu Kürtler dahil herhangi bir İslami veya İrani ya da Türki bir topluluk olabilir. Tarih boyunca toplumlar ötekiyi kolay yoldan tanımlamak için böylesi şemsiye isimlere başvurdular. Antik kaynaklarda bazen geçen Kürt adı muhtemelen İran'daki göçebe kavimlerin bulunduğu hudut bir havzada (Batı İran'da) yaşayan nomadlara toptan yakıştırılan böylesi bir şemsiye isimdi sonra tarihsel sosyal süreçlerle anlam daralmasına gidip takip eden ortaçağ dönemlerinde belirli bir İrani etnisiteye yapıştı kaldı. Birbirimizle o kadar karışığız ki aslında aramızda füzyon var. Türkiye Kürtleri - içlerinden kimisi beğenmese de - çift etnik kimlikli, ayrıca onlar Türkler. Çünkü Türklük milli veya etnik bir kimlik olduğu kadar ayrıca Türkleştirici etkisi bulunan böyle şemsiye de bir isim. Demirtaş Anadolu'daki çoğu Türk'ten daha iyi Türkçe konuştuğunun, aslında sırf Türkçeyi kullanması ve Türkiye yerlisi olması itibarıyla Türkçe kavramlarla düşündüğünün farkında mı acaba? Muhtemelen değil. Böyle konuşarak çok yanlış yapıyorlar. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
Olmayan devleti nasıl işgal edebiliriz, az mantık kursaymış. |
|